Nije se on brate izvinuo. Izvinjenje i pokajanje se vidi po delima, ali on ne prestaje sa arogancijom. Evo vidimo i po zadnjem postu. Da li mu je zao sto nas je prijavljivao, da li se kaje zbog toga? NE! On se jos i "ponosi time", to je i sam izjavio. Nece se on nikad pokajati. Ne sledi on Hrista.
Dok mi nismo nikoga prijavljivali niti pravili zavere da ih oteramo sa foruma oni jesu to radili.
I onda, ako cemo o "duhu i njihovim rodovima", dela su pravi pokazatelj toga.
Ne smeju oni ni priznati grehe, jer bi time kompromitovali svoju crkvu.
Da li se njihova "crkva" drži onoga što je Bog rekao, a ja citirao? Da li je prrstala sa mržnjom i napadima na svakoga ko nije njihov? Nije. Smatraju li na oni braćom po veri? NE. Drže li nas neprijateljima? Da, Da li je Crkva kojoj pripadamo za njih meta neprijateljstava? DA. Da li Crkva napada njih? NE. Dakle, ko se ponaša u skladu sa Evanđeljem? Mi ili oni?
Zato i nema pravog izvinjenja, zato i ove zavere, zato i podbadanja, vređanja i ponižavanja. Jer njima Evanđelje i ne služi da ga prime, nego da ga izvrću. "NE činite drugioma što ne želite da drugi čine vama" Gde je to kod njih? Lukavo sakrioveno i toga se sete samo kada ih snaga argumenata pritisne, inače oni cene samo sebe, veruju arogantno da su zaštićeni i da su miljenici jer subotare, i slušaju izvrnuto evanđelje, a pozivaju se na istinsko samo kada im to odgovara.
Zato brate, nemoj se čuditi. Jesu farizeji, jesu i sadiukeji, sve su samo sledbenici Boga živoga nisu, ma šta tvrdili.