To je tvoj problem neznanja.
Obredni zakon je TIPOS ili predslika Hristovog dolaska i njegove zrtve na krstu, i kada je Hristos umro starozavetni obredni zakon je dobio ispunjenje u njemu.
Deset zapovesti nisu TIPOS ili predslika, vec univerzalna moralna pravila ponasanja.
Bog u Danilu kaze "I UKINUCE ZRTVU I PRINOS" a Jevrejima 10 poglavlje kaze da je zakon o prinosenju zrtava bio TIPOS - sen Hristove zrtve:
Jer zakon imajući sen dobara koja će doći, a ne samo obličje stvari, ne može nikada savršiti one koji pristupaju svake godine i prinose one iste žrtve.
10:2 Inače bi se prestale prinositi se, kad oni koji služe ne bi više imali nikakve savesti za grehe, kad se jednom očiste;
10:3 Nego se njima svake godine čini spomen za grehe.
10:4 Jer krv junčija i jarčija ne može uzeti greha.
10:5 Zato, ulazeći u svet govori: Žrtava i darova nisi hteo, ali si mi telo pripravio.
10:6 Žrtve i prilozi za greh nisu Ti bili ugodni.
10:7 Tada rekoh: Evo dođoh, u početku knjige pisano je za mene, da učinim volju Tvoju, Bože.
10:8 I više kazavši: Priloga i prinosa i žrtava, i žrtava za grehe nisi hteo, niti su Ti bili ugodni, što se po zakonu prinose;
10:9 Tada reče: Evo dođoh da učinim volju Tvoju, Bože. Ukida prvo da postavi drugo.
10:10 Po kojoj smo volji mi osvećeni prinosom tela Isusa Hrista jednom.
10:11 I svaki sveštenik stoji svaki dan služeći i jedne žrtve mnogo puta prinoseći koje nikad ne mogu uzeti greha.
10:12 A On prinesavši jedinu žrtvu za grehe sedi svagda s desne strane Bogu.
Dakle, postavlja se jasna linija izmedju obrednog zakona koji je SEN ili TIPOS Hristove zrtve, i deset zapovesti koje su vecne i na koje upucuju Hristos i apostoli.