D-Link DSL-360R
znam da ima tutorijali ali za moj modem DSL-360R nema nikud a nema ga ni kod samih programa kako bi mogao da ga selektujem za skriptu, i probao sam nekoliko puta ne ide, vidio sam nekud da ovih adsl-modemi se vo <Bridge Interface Mode> ne mogu da se konfiguriraju vec se tako proizvedeni
Treba ići polako korak po korak. U JDownloaderu je najbolje ići u Settings, pa na Reconnection.
Pošto kažeš da nema gotove skripte onda moraš pod tabom LiveHeader/Curl upisati username, pasword i IP adresu za tvoj D-Link DSL-360R router.
Nakon toga klikni mišem na dugme Create Reconnection Script.
Dobit ćeš prozor sa tvojom upisanom IP adresom routera.
Klikni na Start i upiši podatke u polja User name i Password za tvoj router.
Sada kada si ušao u router pogledaj da li imaš dugme Disconnect.
Ako imaš, klikni mišem na njega. Sada si diskonektiran.
Tvoje dugme sada ima oznaku Connect. Pritisni na dugme Connect i kada ti se pokaže da si spojen ( oznaka Connected uz naziv Internet ) tada se vrati u JDownloader i vidjet ćeš prozor u kojem te pita "Reconnection was succesfull. Save now?" Pritisni dugme "Yes". Ali ako i to ne napraviš, možeš pričekati desetak sekundi i skripta će ti sama biti kreirana u JDownloaderu.
Sada pritisni dugme Change IP. I ako se IP adresa promjeni, dobit ćeš poruku da je rekonekcija uspjela i smajli će se nasmijati.
želim ti uspjeh u radu
pozz
Mahavir