Rapidshare bez cekanja

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Kod Viste i Windows 7 mora se aktivirati talnet i to tako sto se ode u Control Panel/Programs....kliknes na turn windows features on or off ...

111.png

Zatim nadjes i cekiras kucicu Talnet Client i kliknes na OK.....

Windows7_Vista_Enable_Telnet.jpg

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Evo i to sam uradio,Kazi mi samo dali je to to konacno.Znaci u JDownloaderu mi stoji samo na "spoljni" pa na "izaberi" taj Router Reconect1.3 i nista vise.Znaci skripte,korisnicko ime,sifra IP... tu mi je prazno.Imam samo taj Router Reconnect1.3 i cekirana mi je Automatska rekonekcija.Jel to dobro,jel to tako treba da bi ispravno radio?Pozz

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Upises user i pasword za svoj ruter....zatim IP koji je verovatno 192.168.1.1

i zatim ako preko skripte radis (ako otvorio onaj fajl notepadom) iskopiras skriptu i to je to.......testiras rekonekciju,i vidis dali ce se promeniti IP......

2lmkxhz.jpg

ako preko rekonekt fajla ides,smestis ga negde u racunaru ,i napravis precicu ka njemu......

3442vkh.jpg

proveru rekonekcije vrsis na dugme Change IP.....

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
tako sam sve i uradio.Sve stoji kako si ti rekao.Jedino ta skripta,otvorio sam je u beleznici,ali to je neki vrlo mali tekst,nije kao ovde na slikama,dugacak tekst,ipak ja sam iskopirao.Radi rekonekt kada idem na "promeni IP",jedino se desi da preuzme jedan-dva parta bez problema a onda mi napise "Automatsko ponavljanje veze se cesto ponavlja,proveri rucno svoja podesavanja".Onda moram ponovo da idem na "spoljni" pa na "izaberi" i ponovo da izaberem Router reconnect1.3 (iako ga ima u precici) e onda kada idem na "promeni IP" on promeni IP,onaj "smajli" se osmehne i onda tek mogu dalje. Neznam zasto to,lepo pocne a onda ovako,sto znaci da kada bih stavio 10-15 parta morao bih da dezuram pored njega.Da,zaboravih da ti kazem da kada to,nece sam da se rekonektuje,on mi na onom "gumbu" gore(obezbedi novu IP resetovanjem svoje internet veze),znas one dve strelice sto stoje kao krug,tu mi stavi znak uzvika (!).

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
tako sam sve i uradio.Sve stoji kako si ti rekao.Jedino ta skripta,otvorio sam je u beleznici,ali to je neki vrlo mali tekst,nije kao ovde na slikama,dugacak tekst,ipak ja sam iskopirao.Radi rekonekt kada idem na "promeni IP",jedino se desi da preuzme jedan-dva parta bez problema a onda mi napise "Automatsko ponavljanje veze se cesto ponavlja,proveri rucno svoja podesavanja".Onda moram ponovo da idem na "spoljni" pa na "izaberi" i ponovo da izaberem Router reconnect1.3 (iako ga ima u precici) e onda kada idem na "promeni IP" on promeni IP,onaj "smajli" se osmehne i onda tek mogu dalje. Neznam zasto to,lepo pocne a onda ovako,sto znaci da kada bih stavio 10-15 parta morao bih da dezuram pored njega.Da,zaboravih da ti kazem da kada to,nece sam da se rekonektuje,on mi na onom "gumbu" gore(obezbedi novu IP resetovanjem svoje internet veze),znas one dve strelice sto stoje kao krug,tu mi stavi znak uzvika (!).

hm.......nezgodno je ovako nagadjati.....verovatno je nesto u podesavanjima...

ajd probaj sa Cryptloadom ,tamo nemas skoro nikakvih podesavanja da vidimo dali je skripta OK......

imas ovde cryptload......

Kod:
http://cryptload.info/download/

takodje trebas samo napraviti precicu ka rekonekcionom fajlu ,imas ovde objasnjeno..

http://serbianforum.org/tutorijali/29919-rapidshare-cryptload-us-downloader-i-rad-sa-njima.html

napravi precicu i ubaci par linkova da vidimo o cemu se radi.....;)

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ne,ne,Cryptload mi radi.Sa njim sam skinuo Win7 od 14 partova.(mada i on hoce nekada da mi izbaci neki eror),Nista ja Cryptload nisam podesavao.Kada sam ga instalirao,u fascikli "router" je sam napravio unaj clr. fajl koji sam ti rekao,ja sam ostalo isbrisao kako si ti u onom tutorijalu napisao,sam prepozana linkove,pitame za skidanje,ja potvrdim na OK i on pocinje sa skidanjem.To je to.Tu i tamo,sa njim nemam problema.A sa ovim JDownloaderom, najmanje od pocetka februara se maltretiram,stvarno vise...Sto se tice tih podesavanja u JDownloaderu,probao sam i sa unosenjem svih ovih stvari sto si naveo(korisnicko ime,sifra,IP...) a i bez njih,samo sa Router Reconnect1.3,isto je,znaci,radi ovako kako radi sa podesavanjima ili bez.Jedino trazi da ima taj Router Reconnect1.3,bez njega nece uopste da se rekonektuje(ponavljanje veze nije uspelo).

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ako nesto znaci,primetio sam da nekada JDownloader se sam,kako da ti kazem,iskljuci. Pokrenem ga,spustim ga u traku sa alatkama dok trazim linkove za skidanje,on tu i stoji,kada odaberem link idem na kopiranje,sam se dize iz trake,proveri dostupnost i ako je dostuono na "nastavi" skida.E,ali nekada sam sa trake izadje i umesto njega na deskopu stoji neka fascikla,kad otvoris pise nesto Java,tako sta ja znam.Izbrisem tu fasciklu pa moram ponovo da pokrenem JDovnloader i da ga spustim u traku sa altkama.

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
VIdi ovako........

IPChanger fajl,skripta ili .crl fajl......svi oni sluze da posle skinutog parta diskonektuju ruter i ponovo konektuju te se pri tom postupku naravno menja i IP adresa te server sa koga skidas (rapid recimo) vidi te kao novog korisnika sa drugom ip adresom i dozvoljava skidanje bez cekanja na obaveznih 15 minuta vec najvise 2 minuta od fajla do fajla(zavisi od velicine fajla koji downloadujes)...
Kod svih programa postupak je isti ...(Jdownloader,Cryptload,USdownloader..) pravi se precica ka tom fajlu za rekonekciju rutera i bez tog fajla nista nemozes uraditi u smislu izbegavanja cekanja......Posto si ga probao u cryptloadu,i radi.......znaci da je on OK i daje komandu ruteru......
Takodje bi trebao raditi i u ostalim programima bez problema....A to sto ti se gasi JDownloader to vec nesto nije uredu.....Kao sto cryptload trazi da bi funkcionisao da imas u racunaru instaliran net Framework 2.0 pa navise tako i JDownloader trazi instaliranu Javu ( Java Runtime Enviroment) verzije 1.5 pa navise i ta poruka vezana je za nju....
Probaj obrisati tu javu sto imas i downloaduj i instaliraj verziju 6

Kod:
http://www.java.com/en/download/dt_verify.jsp?plugin=true&latest=false&users_jre=1.6.0_18

a probaj i obrisati i ponovo instalirati Jdownloader...a zatim uradi i updejt plugina......

Kod:
http://jdownloader.org/download/index

Jer stvarno neznam sta bi moglo biti ako ti je rekonekcioni fajl uredu a i Setting programa dobro podesio......

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Evo sada preuzimam sa rapida JDownloader 0.7.569(kao najnoviji) pa da probam sa njim,mozda nesto do samog JDownladera nevalja.Javu sam u kontrol panelu aptdejtovao, pokazala mi je "no update now".I nju cu da izbrisem pa da probam sa ovom sto si mi ti dao. Mani vise da se maltertiras,ko ga j...ako radi radi ako ne,sta da radim.Krivo mi je,dva meseca pokusavam da ga doteram i sada kada sam maltene uspeo(uz tvoju pomoc) opet zeza.Pozz

Natrag