Rafael Nadal

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Rafa: Sa Novakom nije lako ni na RG

Rafael Nadal rekao je da ne očekuje laganu pobedu ukoliko bude igrao potiv Novaka Đokovića finale Rolan Garosa ove godine.

7074678324f63bd90d6756214677899_size3.jpg

Nadal i Đoković igrali su tri puta na pariskoj šljaci, a srpski teniser nije osvojio ni set.
„Ne očekujem da pobedim bez izgubljenog seta u trećem kolu, tako da ne očekujem ni da pobedim Đokovića u tri seta, posebno jer me je on dobio u poslednjih, ne znam, sedam mečeva“, rekao je Rafa i dodao:
„To je danas realnost.“

Zanimljiv je bio i Novakov komentar posle prvog od tih mečeva i uopšte prvog međusobnog duela sa Nadalom.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
[h=1]Nadal: "Kolena bolje nego 2009."[/h] Rafael Nadal, koji se povukao sa turnira u Majamiju pred polufinale, rekao je da su mu kolena bolje nego 2009. godine.

4248624984f7627b4e78ff060826574_size3.jpg

Maljorčanin je pre tri godine zbog bolova u kolenima morao da propusti turnir u Vimbldonu.

Nadal je rekao da je bol u levom kolenu počeo dok je u februaru trenirao na Maljorci, a onda se pogoršao u Indijan Velsu gde je u polufinalu izgubio od Rodžera Federera.
„Ozbiljno, kolena su u mnogo boljem stanju nego što su bila pre tri godine. Tretman koji sam imao delovao je fantastično. 2009. godine sam se takmičio u veoma lošem stanju. Međutim, 2010. i 2011. sam bio u mogućnosti da igram u savršenom stanju skoro cele godine. Dajem sve od sebe bez obzira da li igram sa bolom ili bez bola, ali kada vidim da ne mogu, onda zaista ne mogu“, rekao je Španac.

Izvor: B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
[h=1]Rafa ne ide u London[/h]
Rafael Nadal odustao od učešća na Olimpijskim igrama u Londonu zbog povrede.
Bez preteranog objašnjavanja, Rafael Nadal je odustao od učeđća na Olimpijskim igrama u Londonu, navodeći, samo, da je povređen i da je dao sve od sebe, ali nije uspeo da se oporavi na vreme.

rafa.jpg

"Nisam u stanju da se takmičim u Londonu i neću putovati sa španskom delegacijom", saopštio je Nadal.
Španski teniser nije naveo o kojoj je povredi reč, ali je zbog povrede kolena otkazao dobrotvorni meč u Madridu, pa mediji u Španiji spekulišu da Rafa još nije uspeo da se oporavi upravo od te povrede.
"Ovo je jedan od najtužnijih dana u mojoj karijeri, jer je jedna od mojih najvećih želja bila upravo da nosim špansku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara... Možete zamisliti koliko mi je bilo teško da donesem ovakbu odluku", saopštio je Nadal.

Izvor: RTS

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
[h=1]Rešena misterija Rafinih kolena[/h]
Jedan od najboljih tenisera 21. veka, Španac Rafael Nadal, već duže vuče povrede kolena koje su u većoj ili manjoj meri obeležile njegovu karijeru. Dijagnoza je konačno postavljena - Rafa ima Hofa sindrom, koji - ukoliko se ne leči adekvatno - lako može da ugrozi karijeru sjajnog tenisera.
Najbolji španski teniser Rafael Nadal ne može sa sigurnošću da kaže kada će se vratiti na teren, ali je naglasio da će pauzirati onoliko koliko to bude bilo potrebno kako bi se oporavio od povrede kolena.
Rafael-Nadal.jpg

"Moram da budem strpljiv i slušam lekare, a vratiću se kada kolena budu dobro. Najbolja stvar koju sam mogao da uradim jeste da se zaustavim i odmorim. Da prihvatim trenutnu situaciju i da se uz naporan rad vratim još bolji", izjavio je Nadal na rodnom ostrvu Majorka.
Stanje kolena španskog tenisera, ispostavilo se, poprilično je ozbiljno jer je ustanovljeno da boluje od Hofa sindroma. U pitanju je poremećaj kolena zbog kog se u delu zgloba stvaraju masne naslage i tako vrše pritisak na koleno i izazivaju jake upale ligamenata. Ukoliko se ne leči adekvatno, vrlo lako može da dovede karijeru jednog od najboljih sportista ovog veka u pitanje.
Rafael-Nadal-2.jpg

Nadal je van terena još od Vimbldona i šokantnog poraza od Lukaša Rosola. Zbog povrede ga nije bilo ni na Igrama u Londonu, propustio je masterse u Torontu i Sinsinatiju, a preskočiće u poslednji grend slem u sezoni Ju-Es open.
"U ovom trenutku moje karijere plasman na rang-listi je od najmanjeg značaja. Najvažnije je da budem siguran da sam spreman da se takmičim, kao što sam radio u prvih šest meseci ove godine. Posle skoro osam godina rangiranja na prvom ili drugom mestu, mislim da sada biti četvrti ili šesti ne menja ništa", ocenio je Nadal.
rafael-nadal-3.jpg

Nadal je naglasio da bi voleo da igra za reprezentaciju Španije u polufinalu Dejvis kupa protiv selekcije Amerike, od 14. do 16. septembra u Hihonu, ali da ne može ništa da obeća.
"Ako kolena budu u redu do tada i ukoliko me selektor pozove, biću srećan da budem tamo. Bilo bi uzbudljivo, sjajan trenutak za povratak. Ukoliko ne, onda ću morati da čekam malo duže", poručio je Nadal.

Izvor: RTS

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Nadal na egzibiciji u Abu Dabiju[/h]
Španski teniser Rafael Nadal, koji je zbog povrede kolena odsutan od juna, izrazio je želju da zaigra na egzibicionom turniru u Abu Dabiju 27. decembra.Bivši svetski broj jedan nije odigrao takmičarski meč otkako je pretrpeo šokantan poraz od Čeha Lukaša Rosola u 2. kolu Vimbldona 28. juna.
"Nadam se da ću moći da igram u Abu Dabiju. Voleo bih da 2012. završim na terenu", rekao je Nadal na svom Tviter profilu.
Rafael-Nadal-4.jpg

Na egzibiciji u Abu Dabiju igraju srpski teniseri Novak Đoković i Janko Tipsarević, Britanac Endi Mari, Španac David Ferer i Čeh Tomaš Berdihh.
ATP je juče potvrdio da će Nadal propustiti masters sledeće nedelje u Parizu, ali i završni turnir sezone od 5. do 12. novembra u Londonu.
Nadal se nadao da bi mogao da se pojavi u Londonu, eventualno igra i za reprezentaciju Španije u finalu Dejvis kupa protiv Češke od 16. do 18. novembra u Pragu, ali je izgubio bitku sa povredom.
Rafael-Nadal-3.jpg

Oba takmičenja biće održana na tvrdoj podlozi, pa je ocenjeno da bi Nadal verovatno pogoršao postojeću povredu.
Dvadesetšestogodišnji Nadal pati od Hofa sindroma, upale masnog tkiva iza kolena.

rts

Član
Učlanjen(a)
31.01.2010
Poruka
19
Španska zvezda Rafael Nadal se prijavio za 2013 Brazil Open. Taj turnir počinje 11. februara u gradu San Paolu. Ako on prisustvuje, to će biti prvi put da se bivši svetski broj 1 igrač vraća u konkurenciju nakon pretrpljene povrede, pocepane čašice tetive na levom kolenu, koju je zadobio na Vimbldonu.

Nadal je takođe najavio i učešće na Openu Meksika koji u Akapulku počinje 25. februara.

IZVOR:
javnevesti.com

Član
Učlanjen(a)
27.03.2013
Poruka
1
To sto mu je leva ruka veca nema nikakve veze sa dopingom... pokusaj da dizes tegove samo jednom rukom i videces koliko ce postati veca od one koja miruje... tako i on, non stop po 6-7 sati dnevno leva ruka mu trpi napor dok desnaduplo manje!

Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
PROŠLA GA LEĐA: Nadal spreman za turnir u Riju

Autor: Kurir sport,Foto: Facebook

Španac Rafael Nadal počeo je sa treninzima kako bi se spremio za ATP turnir u Rio de Žaneiru koji počinje naredne sedmice.

Prvi teniser sveta postavio je na Fejsbuk profilu sliku sa treninga na Manakoru.

„Treniram u svom prvom klubu kako bih se spremio za turnir u Riju“, napisao je Nadal.

To znači da je povreda leđa, koja ga je mučila u finalu Australijan opena, prošlost. Nadalje trebalo da nastupi i na ATP turniru u Buenos Airesu ove nedelje, ali je otkazao učešće zbog stomačnog virusa.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
Nadal 'preživeo' Štepaneka
Izvor. B92 | AK
Najbolji teniser sveta Rafael Nadal izbegao je eliminaciju na startu Mastersa u Indijan Velsu.

227638331531c02ad18eed554550503_orig.jpg

Prvi reket planete je izgubio prvi set i dozvolio rivalu tri brejk lopte na 2:3 u trećem, ali se vratio iz nokdauna i posle skoro dva i po sata borbe savladao Radeka Štepaneka sa 2:6, 6:4, 7:5.

Nadal će u trećem kolu Indijan Velsa igrati protiv 28. nosioca Aleksandra Dolgopolova.

Štepanek je odlično odigrao prvi set, već u drugom gemu napravio brejk i to pretvorio 3:0, a onda se odbrano od ataka Španca u sledeća dva svoja servis gema kada je spasao po dve brejk lopte.

Čeh u osmom gemu koristi otvoreniju igru najboljeg tenisera sveta i iz trećeg pokušaja pravi novi brejk za 6:2. Usledio je drugi set u kojem su oba tenisera minimalni rizikovala i fokusirala se na svoj servis.

Nadal uspeva da nadigra rivala u jednom gemu i iskoristi jedinu brejk šansu u setu, a onda sigurnim servisom ga dobije sa 6:4.

U trećem setu su obojica slabije servirala, Nadal je odmah napravio brejk, ali je Štepanek ekspresno uzvratio. Nadal je bio na kolenima u šestom gemu jer je Čeh stigao do 40:0 na servis Španca, ali je on uspeo da se vrati iz nokdauna i izjednači na 3:3.

To je podiglo samopouzdanje Nadalu koji je do kraja seta perfektno servirao, a onda konačno dočekao pad koncentracije rivala i posle četiri brejk lopte oduzeo mu servis za 6:5, te na kraju stigao do velike pobede.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.879
"Ludi" Dolgopolov savladao Nadala!
Izvor. B92 | ĐN
Ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov fenomenalnom partijom izbacio je prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, u trećem kolu Indijan Velsa.

1427431098531e9ec13bb44261961490_orig.jpg

Dolgopolov je odigrao fenomenalan meč, u nekim trenucima udarao kao u transu i potpuno zasluženo pobedio Nadala rezultatom 6:3,3:6,7:6.

Od prvog poena na meču videlo se da je Ukrajinac rešen da zabeleži prvu pobedu u šestom meču sa španskim teniserom i zakaže meč sa Fabiom Fonjinijem.

Početak meča bio je znatno drugačiji od onih koje obično igra Nadal. Oduzeo je servis protivniku, ali je tu prednost momentalno ispustio. Viđena su još dva uzastopna brejka, da bi teniser koji servira uzeo prvi gem tek za 3:2.

Igralo se bez brejka do rezultata 4:3 za Dolgopolova, koji je tada ponovo napao i snažnim, djokovićevskim bekhend dijagonalama obezbedio sebi brejk loptu. Iskoristio je i došao na korak od seta. Sigurnim servisima osvojio je nova četiri poena i poveo sa 1-0.

Osvajanjem prvog dela igre Ukrajinac kao da se malo izduvao, što je Rafa iskoristio i u šestom gemu došao do brejka koji je sačuvao i posle nešto više od sata igre, izjednačio na 1-1.

Tada se činilo da će, kao mnogo puta do sada, Španac preuzeti kontrolu i mirno privesti meč kraju. Međutim, desilo se potpuno suprotno, Dolgopolov je zaigrao kao u transu i prosto izluđivao mnogo jačeg rivala.

Pogađao je iz svih pozicija, a najviše štete Nadalu nanosio je bekhend dijagonalama i drop šotovima, kojih je ovoga puta bilo manje nego obično. U šestom gemu odlučujućeg seta odigrao je briljantno i upravo bekhend dijagonalom oduzeo servis Rafi.

Vrlo brzo je poveo sa 5:3 i stigao do prilike da servira za meč, kada je, po ko zna koji put u karijeri posustao i praktično poklonio gem Špancu. Četiri lake lopte izbacio je daleko u aut i već je bilo 5:5. Mnogi su tada pomislili da je momentum ponovo na strani najboljeg tenisera sveta, ali ne i Dolgopolov.

Brzo se stabilizovao, vratio agresivnoj igri što mu je donelo taj brejk, u kome je slavio sa 7:5 i došao do prve pobede nad Nadalom.

Natrag