Rafael Nadal

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Nadal na nepoznatom pred RG
Španski teniser Rafael Nadal naći će se na nepoznatoj teritoriji pod Rolan Garos, pošto će biti tek sedmi nosilac pred takmičenje u Parizu.

JT IZVOR: B92 SUBOTA, 16.05.2015. | 14:35

171247713755573b221774f354716574_w640.jpg

Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Nadal je porazom od Stanislasa Vavrinke u četvrtfinalu Mastersa u Rimu izgubio šansu da popravi svoj plasman na ATP listi, pa će odbranu devete titule na drugom Gren slemu sezone započeti na najlošijoj poziciji posle više od jedne decenije.

Takođe, posle poraza od Vavrinke, Nadal prvi put nije trijumfovao ni na jednom evropskom turniru na šljaci pred Rolan Garos. Ipak, Španac jeste osvojio jedan turnir na šljaci ove godine, u Buenos Airesu, u februaru. To mu je bio 46. trofej na šljaci, a 65. ukupno.

Žreb za Rolan Garos biće obavljen narednog petka, a takmičenje u Parizu počinje dva dana kasnije. Prvi nosilac će, naravno, biti srpski teniser Novak Đoković.

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Koji je Nadalov prelomni trenutak?
Rafael Nadal otkrio je na koji način su mu česte povrede pomogle, ali je i istakao koji je bio prelomni momenat u njegovoj karijeri.

IZVOR: B92
40313279555ae6110da8e986479940_w640.jpg

Beta/AP
Španski teniser trenutno je sedmi na svetu posle serije povreda i loših rezultata, ali ge i dalje mnopgi vide kao favorita na Rolan Garosu.

U poslednjih deset godina Nadal je osvojio čak devet titula u Parizu, ali će ove godine imati najteži posao.

On je rekao da su mu brojne povrede oduzele noge važne trofeje, ali da je u isto vreme zbog odsustva sa terena shvatio vrednost trijumfa koje je ostvario.

„Kada pogledam unazad, povrede su me naterale da izgubim dosta važnih momenata i velikih turnira, ali u isto vreme zbog tih povreda više cenim sve što sam uradio u karijeri“,rekao je Španac.

On je otkrio i koji je bio prelomni trenutak u njegovoj karijeri. To je bio prvi trijumf na Rolan Garosu, kada je u finalu savladao Marijana Puertu.

„Znao sam da će to biti težak meč i bio je, ali sam bio svestan da je sve moguće. Za samo dva meseca sam stigao od 50. pozicije na ATP listi do šampiona Rolan Garosa. Ali sam nastavio da radim i posle toga.“

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.512
Nadalu najveće odlikovanje Pariza
Španski teniser Rafael Nadal primio je u četvrtak najveće odlukovanje grada Pariza – Gran Vermej.

JT IZVOR: B92
860281110555e4a3c0aba4531681014_w640.jpg

Beta/AP Photo
Nadalu je prestižno odlikovanje predala An Idalgo, gradonačelnica Pariza, koja je inače rođena u Španiji.

„Nadal je obeležio i nastavlja da obeležava istoriju Pariza. Istorija Rolan Garosa ne može da bude ispisana bez Rafaela Nadala“, rekla je Idalgo.

Gradonačelnica ’grada svetlosti’ rekla je za Nadala, koji je osvojio devet titula na Rolan Garosu, da je neverovatan šampion koji je oduvek bio veoma skroman.

Prilikom dodele, Nadal je za Pariz rekao da mu je to najvažniji grad u karijeri, gde je stasao kao sportista.

Rolan Garos je tenis, a Rolan Garos je i Pariz. Za mene, to je nešto posebno. Na ovom turniru sam sazreo i doživeo trenutak koji me je promenio kao sportistu. I to se desilo pre deset godina u Parizu. Ovo odlikovanje prevazilazi moje uspehe na terenu Filip Šatrije i predstavlja mi veliku satisfakciju“, rekao je Nadal.

Nadal ove godine u Parizu juri desetu titulu na Rolan Garosu, a dočekuje ga kao sedmi teniser sveta, što mu je najlošiji plasman u poslednjoj deceniji.

Natrag