- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Vratio se "kurvometar".
Misliš Ivan Ninčić Ivek, Banjalučki "filozof"?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Vratio se "kurvometar".
Haha, Slape, prijavi se na natječaj za nove riječi. Ova je baš primjerena za Tripa.
Lutherova je misao, naprotiv, shizoidna: Vel vel. S obzirom na to da je "razum vrlo velika đavolja kurva", zaključuje: sola fides. Uvjeren da su um i savjest kršćanina iznad očeva, papa i vijeća, on diktira: sola Scriptura. Potvrđujući da čovjek nije slobodan i da dobra djela nisu potrebna za spasenje, izjavljuje: sola gratia.
Glede ovih Lutherovih (groznih) izjava i ja sam našla jednu koja odražava njegovu poremećenost.
Ili se to zove šizofrenija?
«Ja, dr. Luther, nedostojni evanđelist našega Gospodina Isusa Krista, uvjeravam vas da ni rimski car, ni papa, ni kardinali, ni biskupi, ni svećenici, ni knezovi , čak ni gospoda neće moći učiniti ništa protiv ovih članaka, unatoč cijelom svijetu i svim vragovima […] Ja to potvrđujem, ja, dr. Martin Luther, govoreći u ime Duha Svetoga ».
«Ne priznajem da moju doktrinu može suditi bilo tko, čak ni anđeli.
Tko ne sluša moju nauku, ne može se spasiti."
Narcisoidnom poremećaju ličnosti, koji za jedan od svojih simptoma ima i kompleks boga.
Priča o Narcisu završava kobno, ne? Narcis se utopio zagledan u svoj lik.
Zanimljivo, ali uopće nije čudno, takav je završetak onih koji nisu zagledani u Gospodina
PS. Mali hint.... narcisi se uvjek predstavljaju onakvima kakvi nisu.... (Ja sam koji nisam)...
Darth, moramo biti pravedni.
Nisu svi protestanti isti. Ima tvrda i meka linija i k tome još puno nijansi. Za svačiji ukus.
Vidi što sam našla. Ovo su oni tvrđi?
To je taj "soj" koji se izgoni samo postom i molitvom?
Pogledajte prilog 144031
To je taj "soj" koji se izgoni samo postom i molitvom?
I vrelom vodom.
I vrelom