Protestantsko- prosvjetiteljsko divljaštvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Tko je Thomas Jefferson?
Pazite sada ove naslove iz vijesti.

U tri ekvadorska zatvora ubijeno 79 ljudi, odsijecane im glave: "Nezapamćen pokolj"
Hina

Peru: Četrnaest mrtvih u oružanom napadu
Ubijeni su mještani sela u dolini kojom protiču rijeke Apurimac, Ene i Mantaro, na jugu zemlje, koja je središte proizvodnje koke.

Venecuela: Glad prijeti cijeloj jednoj generaciji
U Venecueli je država preuzela zadatak prehrane stanovništva. Taj projekat se suočava sa stalnim neuspjesima. U jednoj klinici za neuhranjenu djecu u Karakasu ustanovili su razmjere tog neuspjeha.

JEZIVA PORUKA NARKO KARTELA IZ MEKSIKA Na tri mosta u svjetski poznatoj turističkoj destinaciji objesili tijela šest muškaraca!
Jutarnji

Masakr u Hondurasu
Najmanje 14 ljudi ubijeno u Hondurasu, kada je nekoliko naoružanih napadača otvorilo vatru na fudbalskom terenu u gradu San Pedro Sula.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Istina ti smeta? A što ti ja mogu.

Ne smeta istina samo njemu.

Smeta i njegovoj "braći" po forenzici.

A svakom ko se iole razumije i upoznat je s povješću, biva čudno da od svih plodova Sola Scriptura, najveći branitelji i idolatri "prosvetiteljstva" su upravo klanjaoci Ellen Gould Harmon White.

Volj ti Miroljub Kučki Petrović, volj ti Pavle Cetinjski Simović, volj ti Miloš Bogdanović, volj ti Ivan Ninčić Ivek....

I svako od njih obožava Dositeja Obradovića, rado ga "citira".

O opsesisiji "obrazovanjem" da i ne govorim.

Te institut za ovo, te institut za ono, te akademija za ovo i ono....

A svi do jednog, makar zaista i imali obrazovanje (akademske titule) su pobornici kontra znanja i zagovornici debilnosti i budalaština.

Dovoljan je samo primjer Veitha i Terzina pa da se vidi s kakvim duhom se tu ima posla.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Za svaki ovakav "nevini" smješak, dobit ćeš "nagradni kolačić". Evo ga:

Što kažu, tko sam ja? Pitao je Isus svoje učenike.

Židovi: Iv 10,33: Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."

Kuran: Меѕіh, ѕіn Меrјеmіn, ѕаmо је роѕlаnіk – і рrіје nјеgа ѕu dоlаzіlі і оdlаzіlі роѕlаnісі – а mајkа nјеgоvа је uvіјеk іѕtіnu gоvоrіlа; і оbоје ѕu hrаnu јеlі. Роglеdај kаkо Мі іznоѕіmо јаѕnе dоkаzе, і роglеdај, zаtіm, nјіh kаkо ѕе оdmеću.

Masoni: Isus Krist je samo čovjek i u rangu je religioznih propovjedika kao što su Buda, Muhamed, Zaratustra, ....

Thomas Paine - "protestantski prosvjetitelj": Po rođenju i po vjeroispovijedi bio je Židov [Isus] i bio je Božji sin na isti način kao i svaka druga osoba, jer je Stvoritelj Otac Sviju.

Jovan Prezviter je napisao(la):
Pismo veli da je Isus samo Čovek.

Pogledajte kako se "svoji" slažu. :)

A slažu se i Kristovi?

Iv 1,1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

1 Iv 5,20: Znamo: Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Razumijem. Ostao si sam, a katolici su sad u večini. Evo ja neću pisati ovdje da ti bude malo lakše.

Ja sam samo željela reći da se ni jedno vremensko razdoblje, a najmanje pokret i ideologija, ne smiju favorizirati. To nije potpuna istina već djelomična percepcija. Cijela istina je Svjetlost. Jedina Osoba u povijesti koja je tvrdila da je ona sama Svijetlost svijeta je Isus Krist. Zračenje njegove istine kroz povijest ne ovisi o našoj subjektivnoj percepciji ili našem vjerskom nadmetanju. Potpuna istina za kojom čezne ljudsko srce je Krist, Svjetlost svijeta.
Bez Njega mi ljudi samo slažemo komadiće istine. Bez Njega ćemo ostati u sjeni, misleći da su naše istine cijela Istina. A Istina u kršćanstvu samo Isus Krist, Svjetlost svijeta.
Prema tome, bez Isusa Krista, svi možemo lako postati divljaci.
Nisi možda najbolje razumela. Mislio sam na ličnosti koje on hoće da istakne tj. njegova oprobana metoda dezinformacija kada uzima kao reper "pojedince" i ističe njihove mane i onda to prikazuje kao osobenost pokreta kojima pripadaju. Nisam mislio na ljude koji učestvuju u diskusiji kao "probrane" :). Nije meni problem i sa više sagovornika koji imaju drugačije mišljenje.

Ovde sam mislio na ličnosti koje on ističe te njihove pojedine mane u cilju širenja propagande i dezinformacija.

E zato sam rekao da ne želim da pričam o pojedincima i njihovim manama već o pokretu kao celini. Dok on ne nauči razliku između pojedinca i njegovih pojedinih crta karaktera i sa druge strane sagledavanje celine nema svrhe tako u prazno pričati.

Pozz

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nisi možda najbolje razumela. Mislio sam na ličnosti koje on hoće da istakne tj. njegova oprobana metoda dezinformacija kada uzima kao reper "pojedince" i ističe njihove mane i onda to prikazuje kao osobenost pokreta kojima pripadaju. Nisam mislio na ljude koji učestvuju u diskusiji kao "probrane" :). Nije meni problem i sa više sagovornika koji imaju drugačije mišljenje.

Ovde sam mislio na ličnosti koje on ističe te njihove pojedine mane u cilju širenja propagande i dezinformacija.

E zato sam rekao da ne želim da pričam o pojedincima i njihovim manama već o pokretu kao celini. Dok on ne nauči razliku između pojedinca i njegovih pojedinih crta karaktera i sa druge strane sagledavanje celine nema svrhe tako u prazno pričati.

Tvoje znanje nije ni nula. Nula znanja je 'milost Božja' za tebe. Dakle, to što ne znaš je najmanji problem, nego si ti otrovan lažima. Istina, sam si se "podao lažima", ito najbogohulnijim lažima. Te bogohulne laži koje si prihvatio, argumentima sam to potkrijepio, doveli su te u društvo - Židova koji su ubili Isusa, muhamedanaca, Masona i protestantsko-prosvjetiteljskih divljaka. Krasno ti je društvo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tvoje znanje nije ni nula. Nula znanja je 'milost Božja' za tebe. Dakle, to što ne znaš je najmanji problem, nego si ti otrovan lažima. Istina, sam si se "podao lažima", ito najbogohulnijim lažija. Te bogohulne laži koje si prihvatio, argumentima sam to potkrijepio, doveli su te u društvo - Židova koji su ubili Isusa, muhamedanaca, Masona i protestantsko-prosvjetiteljskih divljaka. Krasno ti je društvo.

Vidi, ma koliko da je to sve istina. A jeste, na Jovanovu žalost, jeste istina, ne treba za to kriviti Jovana. Nije on kriv što je prihvatio laži. Isto kao što ni suprug koga žena vara, nije kriv što je prihvatio njezina "opravdanja" i laži kojima se "pravdala".

Ali, krivica ostaje i još se pojačava, kada se, a to Jovan i njemu slični (ima ih ovdje na forumu, jedan se oduševljava muhamedancima, drugi ne ispušta "kurve" iz usta..) čine kada te laži, tu budalaštinu, i slobodno se može reći duhovno divljaštvo, to kontra znanje, nameću kao objavu i kao "novo svjetlo".

Dakle, ne možemo kriviti nekoga tko ne zna za to što svoje neznanje širi. Ali ako taj netko ima Istinu i znanje pred očima, a i dalje nastavlja da promoviše neznanje ne prestaje s time, e onda se radi o namjeri.

O tome da se prema vjeri i saznaju, spoznaji iste ne odnosi kao što se bludnice odnose prema muškarcima, pa danas "volim" jednoga, a sutra volim sasvim drugoga, da i ne govorim.

Dakle, ko je onda bludnica koja bludi s kraljevima zemaljskim?

Crkva koja ne menja svoj odnos prema Istini i prema vjeri, i čiji vjernici, delovi, članovi, ne menjaju svoj odnos prema Kristu, ili su to kultovi, sekte, denominacije, čiji je odnos prema Bogu takav da je Bog danas jedno, sutra drugo, a prekosutra netko sasvim treći.

Odgovor je tu pred očima svima.

Bludnice, bludnici su oni koji i dalje traže, koji i dalje čekaju i kojima je Bog danas jedno, sutra drugo, a prekosutra nešto sasvim treće.

PS. Upravo zato i "Ivek" ne ispušta "kurve" iz svoji usta. Projektuje sebe i svoj "blud"....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, ne možemo kriviti nekoga tko ne zna za to što svoje neznanje širi. Ali ako taj netko ima Istinu i znanje pred očima, a i dalje nastavlja da promoviše neznanje ne prestaje s time, e onda se radi o namjeri.

A možda i o težem obliku psihičkog (duševnog) oboljenja.

Sad se sjetih. Kako to da subotari niječu da imaju dušu, a ima ih puno koji su duševno oboljeli?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tvoje znanje nije ni nula. Nula znanja je 'milost Božja' za tebe.

Šta ja mogu kad ti ne poznaješ metodologiju procenjivanja. Ne gleda se "incidencija" već se gleda uopšteno, na širem planu. Tvoje nepoznavanje principa utvrđivanja činjeinica je tvoje neznanje. Zato u takvim "ekspirimentalnim" procenama ne učestvujem.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Šta ja mogu kad ti ne poznaješ metodologiju procenjivanja. Ne gleda se "incidencija" već se gleda uopšteno, na širem planu.

Kud ćeš šire nego da obuhvatiš "prvake protestantskog prosvjetiteljstva", a pri tome i same predsjednike SAD-a.

Tvoje nepoznavanje principa utvrđivanja činjeinica je tvoje neznanje. Zato u takvim "ekspirimentalnim" procenama ne učestvujem.

Pametna ti je odluka. Dosadašnjim sudjelovanjem zaradio si titul "veličatelja divljaka".

Natrag