Protestantsko odbacivanje ‘križanja’ - Božje otkrivenje ili đavlija podvala?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, evo svećenik ne zna koja je povijest krunice, ali zna da je najmoćnije oružje. Ja ne vidjeh da u Bibliji apostoli vrte krunicu u rukama.

Ja, također, ne vidjeh da u Bibliji apostoli ‘guglaju’ po internetu.

Također, ja u Bibliji ne nađoh da su apostoli u prostore, u kojima su se okupljali na Euharistiju, na izrazito vidljivim mjestima postavljali križeve. A vidjeh da vi “EGWisti” to, činite, evo i dokaz:

1672921453018.jpeg

P.S. Slažeš li se i ti s Laodikejom da je - križanje (uz ispovijed) “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga, Amen!” - poganska praksa? :) Ako je, molim te, pouči me koji su pogani ovo prakticirali.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, evo svećenik ne zna koja je povijest krunice, ali zna da je najmoćnije oružje. Ja ne vidjeh da u Bibliji apostoli vrte krunicu u rukama.

Ja, također, ne vidjeh da u Bibliji apostoli ‘guglaju’ po internetu.

Također, ja u Bibliji ne nađoh da su apostoli u prostore, u kojima su se okupljali na Euharistiju, na izrazito vidljivim mjestima postavljali križeve. A vidjeh da vi “EGWisti” to, činite, evo i dokaz:

Pogledajte prilog 157986

P.S. Slažeš li se i ti s Laodikejom da je - križanje (uz ispovijed) “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga, Amen!” - poganska praksa? :) Ako je, molim te, pouči me koji su pogani ovo prakticirali.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Evo još vrlo vidljivih križeva u adventističkim prostorima:

1672925827950.png
The oldest Seventh-day Adventist church in Europe - Oslo.

1672925346424.png
Arizona Korean Seventh - day Adventist Church

1672925275014.png

P.S. Na koncu, jasno vidimo da i vi adventisti sedmog dana svoje bogoslužbene prostore vidljivo označavate velikim križevima, a nigdje u Bibliji ne postoji spomen da to čine sami apostoli u prostorima u kojima se okupljaju na Euharistiju, niti u Bibliji postoji zapovijed ili preporuka budućim naraštajima kršćana, pa kako onda možeš objasniti ovu antibiblijsku praksu adventista sedmog dana - "nagrđivanja svetog prostora" križevima za koje opet sami vi adventisti tvrdite da su poganski simboli. Vaš 'prorok Laodikeja', inače najpoznatiji po tome što je u zadnjih 6 godina 'prorokovao - izgatao' - četiri datuma Isusova dolaska na zemlju, i sva četiri 'omanuo', čak naučava da je križ simbol boga Tamuza.

P.S.S. Kainose, što je ipak prevagnulo da ste vi adventisti na grob Ellen White stavili Baalov ku*rac, a ne križ?

Prilozi

• 1672925704798.png
    1672925704798.png
    377,7 KB · Pregleda: 0
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da je krst paganski, i potice iz Vavilona.

Koristili su ga kao simbol boga tamuza.

A vec sam prilozio istoriju krsta.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Naravno da je krst paganski, i potice iz Vavilona.

Koristili su ga kao simbol boga tamuza.

A vec sam prilozio istoriju krsta.

Onda nema poganskije sekte od vas adventista sedmog dana, subotara. Eno vam gore fotografije vaših subotarskih ‘crkava‘ koje ste ‘okitili’ simbolima poganskog boga tamuza, a grob utemeljiteljice Ellen White okitili ste Baalovim ku*rcom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vec sam napisao.

Krst na crkvi ili bibliji kao putokaz DA.

Krst kao predmet obozavanja NE.

Mada sam ja protiv bilo kakvih znakova, osim otvorene biblije, koja stoji i na grobu Ellen White.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Ja ne znam slape gdje izvlačiš te slike.....ti znaš što je koji član napisao i gdje se to nalazi.....jesi ti katolički obavještajac pa prikupljaš podatke o nama....Hajd malo da te testiram......Tema je bio Petar u Babilonu, i ti si laviću stavio sliku iz Babilona i rekao, evo ovdje Petar ispod ove palme proprovijeda evanđelje ili tako nešto.....sjećam se te slike....hajd postavi tu sliku ovdje da te vidimo sada hoćeš se snaći.....

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Moram samo reći da i jedni i drugi imate pogrešan pristup o tome šta je greh u pogledu teme križanja(osenjivanja) ili upotrebe krsta. Dok jedan navodi ovde da je križanje i krst samo po sebi spasonosno, iako u Bibliji ne postoji tako nešto i takođe oni koji to ne rade a mole se ne postoji način da su u bilo kom pogledu uskraćeni u duhovnosti. Sa druge strane, formalno insistiranje na paganskoj pozadini samog čina opet je pogrešno jer i da jeste, ono ne može opoganiti onoga ko se križa jer ako to čini iz ispravnih motiva, i veruje da je to doprinos njegovom odnosu sa Bogom ne može biti paganin zbog samog čina i nema potrebe tražiti dokaze paganskog porekla toga. Isto važi i za navode "masonske" i paganske simbole na grobovima itd..promašaj u startu.

Sve u svemu, duh neobuzdane kritike koji poseduje i jedna i druga strana jesu samo lice i naličje istog, pogrešnog fanatičnog duha koji jednostavno veru svodi na činjenje ili nečinjenje ali ne traži suštinsku promenu karaktera. Čuvajmo se preterivanja u bilo kom pogledu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ne znam slape gdje izvlačiš te slike.....

Jesi li ikada čuo za međumrežje - internet?

ti znaš što je koji član napisao i gdje se to nalazi.....jesi ti katolički obavještajac pa prikupljaš podatke o nama....

Ne znam ja što je tko napisao i gdje se što nalazi. Ja samo znam kako to saznati i pronaći.

Hajd malo da te testiram......Tema je bio Petar u Babilonu, i ti si laviću stavio sliku iz Babilona i rekao, evo ovdje Petar ispod ove palme proprovijeda evanđelje ili tako nešto.....sjećam se te slike....hajd postavi tu sliku ovdje da te vidimo sada hoćeš se snaći.....

Misliš na ovu:

1673029940130.jpeg

P.S. Za tebe antitrinitarca, koji još uz mržnju prema Kristovoj katoličkoj crkvi osjećaš gađenje prema križanju + “U ime Oca i Sina i Dha Svetoga, Amen!”, razumijevam, a zašto ovo gadljivo i svim subotarima koji kažu da vjeruju u Trojstvo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Sve u svemu, duh neobuzdane kritike

Da to je tačno jer kritika samog čina ne znači ništa ako osoba ima ispravne motive, opet ako od toga pravi magiju i idola opet nije u redu.

Tu dilemu je razrješio Pavle da nije bitno ni obrezanje ni neobrezanje nego držanje zapov. Božijih.

U tome i jeste problem i kod proslave Božića, da li da se okiti jelka ili ne.

Kod jednih je problem što od jelke ne vide Isusa, a drugi što misle da je sam čin kićenja jelke paganstvo.

Može da bude ali i ne mora.

Natrag