Protestantsko odbacivanje ‘križanja’ - Božje otkrivenje ili đavlija podvala?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitam zar nije dovoljno pomoliti se bez križanja? Da li misliš da će molitva biti nedelotvorna ako se pre toga ne prokrižiš?

Ja ću ovo tvoje pitanje uputiti kršćanima iz prve Crkve koji su ovu praksu uveli, i čim dobijem odgovor poslat ću ti ga. :)

Sada je meni jasno zašto si ti počeo vjerovati i zašto ponavljaš da po božanstvu nema razlike između Isusa i sotone. To je zbog toga što katolici vjeruju da je Isus Bog, a vi protestanti između Kristove katoličke crkve i ‘Sotonine sinagoge’ uvijek birate sotoninu sinagogu.

Upravo su iz ovoga razloga - to je činila prva Crkva i to čine katolici -najprije europski kalvinisti odbacili ’znak križanja’, od njih ovo preuzeli engleski puritanci, koji su onda ovo prenijeli na Američki kontinent, tako da skoro svi američki protestanti, kao i vi subotari, ovo odbacujete.

P.S. Šaljem odgovor čim stigne.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Najraniji to nisu ni činili. U Bibliji i neposredno posle toga nema.

Ali nije ni to presudno, neću ni da se pozivam na ove najranije hrišćane koji toga nemaju, nego poenta je da li je to zaista potrebno tj.da li onaj ko to ne radi ali se moli Bogu, da li je on zaista duhovno inferiorniji u odnosu na križenog iako se redovno moli? Prosto pitanje, pa u odnosu na zdravo razumski odgovor je i odgovor da li sam čin križanja čini nekoga boljim hrišćaninon?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Najraniji to nisu ni činili. U Bibliji i neposredno posle toga nema.

Kalvinisti koji su odbacili križanje, sami priznaju da su to odbacili jer praksa križanja + "U ime Oca i Sina i Duha Svetoga" - datira u vrijeme rane Crkve. A većina američkih protestanata, pa tako i tvoja subotarska sekta, ovu kalvinističku svinjariju preuzeli su od engleskih puritanaca koji su doselili na sjevernoamerički kontinent. I kako lijepo primjećuje i konstatira, jedan protestant kojeg sam citirao u prvom postu, niste vi protestanti u Americi ovo prihvatili jer ste bili pametni, nego baš zbog toga što ste bili 'glupi', i pojma o povijesti Crkve niste imali.

Ali nije ni to presudno, neću ni da se pozivam na ove najranije hrišćane koji toga nemaju, nego poenta je da li je to zaista potrebno tj.

Promašio si 'ceo fudbal'. Nismo tema mi koji se križamo kako to čini Crka od početka. Tema ste vi protestanti koji ste prihvatili đavliju podvalu, preko kalvinista i puritanaca, i odbacili ono što je činila Crkva od početka.

Osim toga, vi subotari imate u svojim crkvama križeve. Očito, križ vam ne predstavlja poganski simbol i nije vam neprihvatljiv. Zatim, jedno od vaših 28 vjerovanja je vjerovanje u Trojstvo. Kako onda poganštinom možete smatrati križanje, kojim se ističe križ kao simbol Isusove otkupiteljske žrtve, i još pri tome najjezgrovitija ispovijed Trojstva - "U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amern!". Zaista, samo shizofrenici i direktno od đavla opsjednuti mogu ovako postupati.

P.S. Luđaštvo do beskraja. Ali na grob osnivačice sekte Ellen White, stav Baalov ku*rac. Zaista, samo je luđacima ovo primjereno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pitanje je vezano za smisao radnje. Smisao je u tome da li to ima imlikacije na odnos čoveka sa Bogom. Ako se neko moli da li je on manje vredan u Božijim očima od onoga ko se uz to i(ili samo) križa(osenjuje)?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemoj spamovati sopstvenu temu vezanu za križanje. Zato te pitam u vezi križanja. Koja mu je praktična svrha, u kom smislu ono čini nekog boljeg od onoga što to ne radi a recimo moli se. Zar je molitva onoga ko se ne križa nedelotvornija i obrnuto? Otvorio si temu a kada te neko pita o svrsi ti opet ne možeš odgovoriti. Evo sad imaš priliku, pokaži zašto je križanje tako važno, u čemu je njegova konkretna uloga u duhovnosti nekoga?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tako je, tema je križanje, za koje vi subotari kažete da je pogansko.

Ja to nisam rekao, ja te pitam o svrsi, važnosti samog čina. Ima li svrhe ili nema. Ako ima, ako je ono tako važno, trebaš pokazati praktičnu duhovnu stranu toga i zašto je neko ko se samo moli inferioran u odnosu na onog ko se križa. Ali ako to nema takvu važnost, onda je ne treba nametati kao što ti radiš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Krst ne potiče od Hrista, već je prastari paganski simbol, u ovom slučaju posvećen Bogu Tamuzu, ili Mitri.
Tamuzov simbol je T

Evo teksta sa moje internet stranice:

KRST

Krst je tokom istorije bio simbol mnogih mnogobožačkih naroda, njihovih Bogova i kultova i kao takav ima mnogobožačko i okultno poreklo.

Prvi preteča krsta je bio znak u obliku slova T ( tau ), simbol Tamuza ( boga sunca i prirode ), od koga će kasnije nastati različiti oblici koji svi do reda i maju magijsko kultni karakter.

Krst vodi svoje poreklo iz drevnog Vavilona i bio je znak starih Haldeja koji se koristio prilikom prinošenja prvorođenog deteta na žrtvu bogu sunca.
Male bebe bi bile žrtvovane tako - što bi im se pravio rez na grudima u znaku krsta i vadilo im se srce, to je bila žrtva koja je trebala da umiri boga sunca i donese život naciji.

Krst je bio simbol posvećen i bogovima plodnosti i njegova vertikalna i horizontalna linija - predstavljaju muški i ženski princip.

On je Merkurovo ili Hermesovo obeležje ( bog trgovine i putovanja, zaštitnik lopova i kockara ), i predstavlja čekić boga "Tora" ( boga munje i groma ).

Za Feničane krst je bio oruđe za žrtvovanje njihovom bogu Vaal - u, a ya Egipćane simbol života.
U Egipatskoj mitologiji njega su koristili bogovi, kao sredstvo za buđenje mrtvih u novi život.

1539254614046.gif

Prekrštavanje rukom u znaku krsta, klanjanje i molitva prema istoku ( mestu rađanja svetlosti ), predstavljao je ritual u čast boga sunca.

Krst je i masonsko obeležje i stavlja se na kecelju učitelja masonske lože, u masoneriji predstavlja simbol vaskrslog boga sunca Tamuza.

Danas ga koriste različite političke i društvene organizacije.

1539254614185.gif 1539254614309.gif 1539254614436.gif 1539254614594.gif

Rimski sistem raspeća na krst - je bio ritual žrtvovanja bogu sunca koji je bio jedno od glavnih Rimskih božanstava.
Krst je bio opredni predmet i sprava za mučenje i egzekuciju.

Na jednom od ovih mnogobožačkih krstova razapet je i Gospod Isus Hristos - omogućivši spasenje svim ljudima koji prihvatanje njegovu žrtvu kao otkup za lične grehe.

IZVOR: duhovni vavilon blogspot

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Ma pusti slapa....imam i ja ujaka žešći baraba čovjek - puši, opija se, psuje, ali važno je da se prije jela križa.....jednom sam nazvao brata, a on otamo - "vrati se u našu vjeru"......Da li će se slape on spasiti samo zbog toga što se križa, a život mu je hedonizam teži?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ma pusti slapa....imam i ja ujaka žešći baraba čovjek - puši, opija se, psuje, ali važno je da se prije jela križa.....jednom sam nazvao brata, a on otamo - "vrati se u našu vjeru"......Da li će se slape on spasiti samo zbog toga što se križa, a život mu je hedonizam teži?

Da, spasit će ga njegova ljubav prema tebi i njegova silna želja da te iščupa iz kandži sotonske subotarske sekte i tako ti dušu za vječnost spasi.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Da, spasit će ga njegova ljubav prema tebi i njegova silna želja da te iščupa iz kandži sotonske subotarske sekte i tako ti dušu za vječnost spasi.
Nego slape, ako se uskoro počne dešavati sve ono što je EGW u Velikoj Borbi pisala, da li ćeš ostati sa većinom i propasti ili ćeš se pokajati i prihvatiti istinu zajedno sa subotom?

Natrag