Protestantizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kažeš 'kazna za krivoverje potiče od Lutera.

A šta je sa onih 1260 godina zločina Vatikana pre Lutera?

To si sakrio pod tepih.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kažeš 'kazna za krivoverje potiče od Lutera.

A šta je sa onih 1260 godina zločina Vatikana pre Lutera?

To si sakrio pod tepih.

Izvadak iz knjige "Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti", američkog profesora povijesti Rodney Starka

- Španjolska inkvizicija mučila je i ubila golem broj nevinih ljudi za „izmišljene“ zločine, kao što su vještičarenje ili bogohuljenje.

Ovo je jedna od mnoštva izjava koja se smatra dijelom opće kulture, široko je prihvaćena i često se ponavlja. No, ova izjava laž, kao i još mnoge druge koje su potpuna suprotnost istini. Jedno poglavlje u ovoj knjizi bit će posvećeno pregledu njihovih nedavnih ponavljanja te će se pokazati da je svaka zasigurno neistinita.

Možda se pitate zašto ovakve notorne laži opstaju, ako su doista neistine. Dijelom zbog toga što se jako međusobno podupiru i što su duboko utkane u našu opću kulturu tako da se čini nemogućim da ne budu istinite. Olako se pretpostavlja da bi se u našim „prosvijećenim“ vremenima takve tvrdnje zasigurno odavno odbacile kada bi bile lažne. Kad sam prvi put čuo tvrdnju da je španjolska inkvizicija prolila jako malo krvi, a usto bila i jaka potpora umjerenosti i pravdi, priznajem da sam je odbacio kao još jedan pokušaj zaostala i pažnje željna revizionizma koji traži pažnju. Međutim, bio sam šokiran kada sam nakon daljnjeg istraživanja otkrio da je u stvari, između ostaloga, upravo inkvizicija spriječila da se ubilačka manija proganjanja vještičarenja, koja je cvjetala u većini Europe tijekom 16. i 17. stoljeća, proširi na Španjolsku i Italiju. Umjesto spaljivanja vještica inkvizitori su poslali nekoliko ljudi na vješala jer su spaljivali vještice.

Uobičajeni prikaz španjolske inkvizicije uglavnom je hrpa laži, koju su engleski i nizozemski propagandisti izmislili i proširili u šesnaestom stoljeću tijekom svojih ratova sa Španjolskom, i koje su ponavljali zlonamjerni ili zavedeni povjesničari kako bi održali sliku o Španjolskoj kao naciji fanatika.

----------------------
Nisam rimokatolik i nisam napisao ovu knjigu kako bih obranio Crkvu. Napisao sam je kako bih obranio povijest. - stoje Starkove riječi u Uvodu ove knjige.

A evo još:

Katolička inkvizicija: u periodu od cca 160 godina - 99 'spaljenih vještica'

Protestantska inkvizicija: u periodu od 100 godina - 40 tisuća 'spaljenih vještica'

P.S. 40 000 : 99 = 404 !?!?!?!?

Auuuuuu - P.S. 404 puta više = 40300% više

I evo još nešto od ćaće vam Martina Luthera, tako da stvari budu jasne i da se ljudi koji ovo čitaju ne čude, jer od takvog oca Martina samo su se i mogli roditi protestanti koji su lažovi, krivotvoritelji povijesti, 'lomačo-graditelji' i krvnici:

Martin Luther: „Pa niste vi (Židovi) vrijedni toga da izvana pogledate Bibliju, a kamoli da je čitate. Vi samo trebate čitati Bibliju koja stoji svinji ispod repa te žderati i lokati slova koja tu sama ispadaju.

Martin Luther: „Da se njihove sinagoge ili škole potpale ognjem, a ono što ne želi sagorjeti prekrije i zatrpa zemljom, da nijedan čovjek tu ne vidi ni kamena ni taloga. A to neka se čini na čast našem Gospodinu i kršćanskom svijetu.“

Protestantski teolog Meyfart o 'zvjerinjaštvu protestanata': 'Lukavi Španjolac i prepredeni Talijan prestravili bi se od tih bestijalnosti i brutalnosti, i u Rimu nije običaj podjarmiti ubojicu … rodoskvrnitelja, ili preljubnika mučenju na više od sat vremena'; ali u Njemačkoj … tortura bi trajala cjeli dan, danju i noću, dva danačak po četiri dana … nakon čega je ponovno počinjala … 'Postoje takvi izvještaji tako strašni i odbojni da ih ni jedan pošten čovjek ne može čuti bez da protrne od jeze.'

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jezita i njegove laži ostaje jezuita.

Teško je to stanje uma i duha.

Najteže stanje u kojemu čovjek može biti, u kojem si i ti, je stanje u kojemu čovjeka demantira i(I)stina.

Evo kao prilog još jedna kockica u mozaik koji otkriva da vam je 'otac Martin Luther' krvolok. A jabuke ne padaju daleko od stabla.

Martin Luther: „Kada bih krstio nekog Židova, stavio bih mu kamen oko vrata i sunovratio ga u (rijeku) Elbu …“

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pusti ti Lutera, Jevreje, Adventiste, Katolike, Pravoslavne, Jehovine svedoke...itd..., i pisanje o glupostima.

To te neće spasti.

Moraš ostvariti ličnu zajednicu sa Isusom.
I početi sa spremanjem za Hristov dolazak u slavi.

Time trebaš da se baviš.

Potrebna ti je momentalno probuđenje i reforma.

Da li želiš Isusa.

To je ključno pitanje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pusti ti Lutera, Jevreje, Adventiste, Katolike, Pravoslavne, Jehovine svedoke...itd..., i pisanje o glupostima.

To te neće spasti.

Ja se uzdam da će me Istina spasiti, jer tako nam je naš Spasitelj i Bog Isus Krist obećao. Zato istinu o zlu i zločincima iznesoh.

A što će tebe spasiti? Veličanje i klanjnje protestantskim svecima, a zapravo zločincima, sigurno neće.

Da li želiš Isusa.

Isusa Boga i Spasitelja? DA! A ti si priznao da Isus nije tvoj Bog i Spasitelj.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Potpuno si promašio suštinu.

Spasava istina o spasenju koju moramo iskustveno doživeti.

A ne pisanje o drugima, čak i da je to istina.
To nije naš posao da se bavimo drugima, već sobom lično i svojim spasenjem.

Ja se ne klanjam Adventističkim svecima, jer ih Adventisti nemaju, nemaju kult svetaca.

Da, upravo tako.
Da li želiš Isusa spasitelja sveta.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Potpuno si promašio suštinu.

Ja rekoh - Ja se uzdam da će me Istina spasiti, jer tako nam je naš Spasitelj i Bog Isus Krist obećao - a ti meni na ovo da sam potpuno promašio. :ludd/: Hulitelju, srami se.

Spasava istina o spasenju koju moramo iskustveno doživeti.

A ne pisanje o drugima, čak i da je to istina.
To nije naš posao da se bavimo drugima, već sobom lično i svojim spasenjem.

Kako te nije sram, kad bi ti imao srama, mene učiti da se ne piše o drugima, niti istina, a misija tvoje sekte je pisati i urlikati - Kristova Crkva je Babilonska Bludnica!?!?!?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne samo da ne treba da pišeš o drugima, već da i ne lažeš toliko.

A upravo se vidi iz ove tvoje laži o navodnoj misiji moje sekte.

Ti trebaš zbog toga da se sramiš.

Natrag