Protestantizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije reformacija pokrenula uspon nauke, već revolucije koje su za kratko vreme srušile papsku tiraniju, i nastupilo doba slobode.

Dakle, od 1798.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije reformacija pokrenula uspon nauke, već revolucije koje su za kratko vreme srušile papsku tiraniju, i nastupilo doba slobode.

Dakle, od 1798.

Kakve slobode je donijela reformacija? Ovakve, kao dolje!?!?!' Ovu slobodu bitangi?

1696452051931-png.162235

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lupaš gluposti.

Reformacija je donela slobodu vere, i propovedanja i slobodnog čitanja i štampanja reči Božje, koje je Vatikan zabranjivao pod pretnjom smrću.

A što se tiče homoseksualizma, sadašnji papa je objavio da Vatikan mora da promeni stav prema homoseksualcima i istopolnim brakovima, i prizna ih.

Sve, samo da ih privuče pod svoju kapu u Ekumenu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Reformacija je donela slobodu vere,

Ovako: :)

WA Ti, 3, 75, 2911: „ … Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujem nanašega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio govoriti.“

Walther Kohler, evangelički teolog: U Lutherovom slučaju nemoguće je govoriti o slobodi savjesti ili vjerskoj slobodismrtna kazna za krivovjerje počiva na najvišem Lutherovom autoritetu … gledišta drugih reformatora na progonstva i privođenje pravdi krivovjeraca su bili ništa više nego mladica Lutherovog plana; oni nisu donijeli ništa novo.

P.S. Hoćeš još?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pitanje kad je to izgovorio.
Jer je bio Katolik pre reformacije.
Nakon što je ekskomuniciran iz Kristove katoličke crkve. Dakle, kad je postao protestant.

Reformacija je donela slobodu vere,

Ovako: :)

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.): Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Dean Inge: „Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther.“

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I za Isusa danas govore i lažu svašta.

Dakle, po tebi trebamo da verujemo u te priče rekla kazala.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I za Isusa danas govore i lažu svašta.

Dakle, po tebi trebamo da verujemo u te priče rekla kazala.

Nisu to priče 'rekla kazala', nego knjige koje je sam Luther napisao i objavio. :mig: Evo ti još 'duhovnosti' od 'oca' ti Martina Luthera:

Martin Luther, Briefe aus Homberg, Luthers Werke II, Jena, 215: „Kao što ne mogu otkotrljati brda, letjeti s pticama i zaustaviti svoje sranje i kurvanje, zamračiti sunce, stvarati nove zvijezde, odgristi si nos, tako se ne mogu ostaviti razvratnosti.

A sada dokazi kakvi su se zločinci inspirirali ovim kurvarom Martinom Lutherom:

Adolf Hitler: „Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“.

Adolf Hitler: Luteransko kršćanstvo jeste i ostaje najveće Božje otkrivenje na njemačkom jeziku.“
----------------------------------------------------

Propagandni plakat iz 1933. godine - piše: "Hitlerova borba i Lutherova poduka su najbolja obrana njemačkog naroda".

1697546447657.png

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da nije bilo Lutera i ostalih reformatora koji su doneli slobodu i obasjali svet bibijskim istinama - danas bi bio gnoj po celoj zemlji od genocida koji je vatkan sprovodio nad nevinim ljudima, ženama, starcima i staricama širom Evrope i sveta.

Užas!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da nije bilo Lutera i ostalih reformatora koji su doneli slobodu i obasjali svet bibijskim istinama - danas bi bio gnoj po celoj zemlji

Walther Kohler, evangelički teolog: U Lutherovom slučaju nemoguće je govoriti o slobodi savjesti ili vjerskoj slobodismrtna kazna za krivovjerje počiva na najvišem Lutherovom autoritetu

WA Ti, 3, 75, 2911: „ … Ja, Martin Luther, u pobuni sam zatukao sve seljake, jer sam ih naložio pobiti; sva njihova krv na mome je vratu. Ali ja upućujemnanašega Gospodina Boga, on mi je to zapovjedio govoriti.“

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers (1883.-1969.): Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Dean Inge: „Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther.“

Adolf Hitler: „Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“.

Adolf Hitler: Luteransko kršćanstvo jeste i ostaje najveće Božje otkrivenje na njemačkom jeziku.“
———————————-

Očito je, da nije bilo Luthera ne bi bilo ni Hitlera.

Natrag