Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da, adventisti veruju u Boga Sina.

Takođe i ja.

Adventisti deklariraju da je Isus Krist Bog Sin, a ti si odbacio to vjerovanje. Vidio sam jučer, nisam čitao, kopirao si ovdje hrpetinu smeća od Simovića upravo s namjerom da dokažeš da Isus nije Bog kao što je to Otac.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, ipak ne vjeruješ da je Isus Bog Sin. OK, ti onda nisi više subotar, jer oni službeno vjeruju da je Isus Bog Sin. I ne samo to, ti zapravo nisi ni kršćanin, jer kršćanima se označavaju oni koji vjeruju da je Isus Krist Bog - Bog Sin.

Naravno.
Bog Sin.

A vidi, točno prije 25 sati 'istresao' si hrpu smeća iz 'Simovićeve septičke jame' upravo s ciljem da dokažeš da Isus nije Bog Sin, nego samo Krist, Mesija.

Često se može čuti trinitarska tvrdnja da MORAMO vjerovati da je Isus Bog („drugo lice Božanstva“, „Bog Sin“), inače On ne bi mogao biti naš Spasitelj. Ispitaćemo ovu tvrdnju.​

Da li Biblija podučava doktrinu o Trojstvu?​

Dakle, vjerovati u Isusa znači vjerovanje da je on Hrist, Sin Božji. Trinitarci za potrebe svoje dogme izvrću i pogrešno tumače izraz „Sin Božji“ kao ekvivalent za „Boga Sina“. …. Mesija i Sin Božji bili su sinonimi u to vrijeme među Jevrejima. Upravo to vjerovanje – da je Isus obećani Mesija – glavna je premisa za spasenje, a ne vjerovanje da je Isus Bog Mesija ili Bog Sin, nešto što Sveto pismo nikada ne kaže.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvrdnja "DA MORAMO VEROVATI U ISUSA KAO BOGA"

Naravno da ne moramo verovati da je Isus Bog da bi bili spaseni.
Jer taj uslov u bibliji ne postoji.

Potrebno je verovati u Isusa kao Mesiju spasitelja, i Božjeg Sina, a ne u njega kao Boga.

Ja verujem da je on jednak Ocu po Božanskoj prirodi.
Ali sama ta formalna činjenica ne spasava.

Spasava njegova žrtca na krstu, ako je prihvatimo verom.
A vera je pokajanje, potpuno predanje Bogu, i obraćenje i novorođenje Svetim Duhom.
Iz čega proističe posvećenje i život u skladu sa Božjom voljom.

To spasava.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tvrdnja "DA MORAMO VEROVATI U ISUSA KAO BOGA"

Naravno da ne moramo verovati da je Isus Bog da bi bili spaseni.
Jer taj uslov u bibliji ne postoji.

Postoji. Taj uvjet je izrečen u 1. Božjoj zapovijedi, koja nas obvezuje da se klanjamo samo jednom jedinom i pravom Bogu. Ako je Isus pravi Bog, kao na primjer i Otac, onda je uvjet da bismo bili spašeni klanjanje Isusu kao Bogu, kao pravom Bogu.

Potrebno je verovati u Isusa kao Mesiju spasitelja, i Božjeg Sina, a ne u njega kao Boga.

Prva Božja zapovijed, gore ti pokazah, inzistira da vjerujemo i da se klanjamo pravom Bogu. Prema tome, ovo što si ti ovdje izrekao - Potrebno je verovati u Isusa kao Mesiju spasitelja, i Božjeg Sina, a ne u njega kao Boga - jasno pokazuje da ti Isusa ne smatraš Bogom. A kako ćete završiti svi vi koji odbijati povjerovati da je Isus pravi Bog, čuj iz Isusovih usta:

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam (Jahve - kako se Bog objavio Mojsiju), umrijet ćete u grijesima svojim."

Spasava njegova žrtca na krstu, ako je prihvatimo verom.

Samo one, vidjesmo gore, koji vjeruju da je Isus Bog.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da se klanjamo Bogu.
Ali ne i Isusu u telu kao Bogu.
Već da imamo veru u njega kao spasitelja.
I da živimo praktično jevanđelje.

A Isus jeste Božanske prirode.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da se klanjamo Bogu.
Ali ne i Isusu u telu kao Bogu.
Već da imamo veru u njega kao spasitelja.

I Spasitelja i Boga. Ne može biti Spasitelj netko tko nije Bog.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

A kako ćete završiti svi vi koji odbijati povjerovati da je Isus pravi Bog, čuj iz Isusovih usta:

Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam (Jahve - kako se Bog objavio Mojsiju), umrijet ćete u grijesima svojim."

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti me uzalud osuđuješ.

Ja verujem da je Isus Bog.
Telo Očevog tela, i Duh njegovog duha.

On je kap vode izdvojena iz veće posude.
Bukvalno isti, i po telu i Duhu sa Ocem.

Natrag