Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.328
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Izgubili smo naše uverenje o svrsi ljudskog postojanja". Retko je koje dete u SAD odgojeno tako da zaista veruje kako mu je cilj da služi porodici, svojoj zemlji ili Bogu." (Miloš Bogdanović, Prokletstvo nacije) ;)

Tako je.
Danasnji mladi ne samo u Americi, vec i u Srbiji i svuda u svetu - uglavmnom su vaspitani po zakonu djungle.

Jel ti Stvarnoslap verujes drugacije od ove gore izjave, da li verujes da mladi ne treba da se vaspitavaju da sluze porodici, zemlji, ili Bogu?

Ako je tako onda sa tvojom religijom nesto nije u redu.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Slažem se. To je plod vašeg protestantskog odgoja u Americi. O tome ti piše akademik Bogdanović.

Amerika nema protestantski odgoj, jer Americka administracija i drustvo nisu protestantski, vec moze se reci "NEPREDELJENI" jer ustav Amerike je takav da kaze "U BOGA SE UZDAMO, ALI NE KAZEMO DA LI JE TO BOG HRISCANA, MUSLIMANA, ILI BUDISTA.

Dakle, tvoje tvrdnje su potpuni promasaj.

Kazi nam Stvarnoslap, ko je kreator vaspitanja u zemljama tradicionalnog Hriscanstva, gde takodje vlada zakon djungle?
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.328
Na 1/3 stanovnika SAD on dokazuje da je ropstvo protens. proizvod.

Krajem 8. stoljeća Karlo Veliki protivio se ropstvu dok su papa i mnogi drugi moćni i učinkoviti pripadnici klera ponavljali riječi svete Batilde. U osvit 9. stoljeća biskup Agobard iz Lyona grmio je: "Svi su ljudi braća, svi zazivaju istoga Boga Oca: rob i gospodar, siromah i bogataš, neznani i učeni, slabi i jaki .... Nitko nije uzdignut iznad nikoga drugog…. Ne postoji ... rob ili slobodnjak, nego u svim stvarima i uvijek postoji samo Krist.“ Uskoro nitko „nije sumnjao u to da je ropstvo po sebi protivno božanskom zakonu“. Zaista, za vrijeme 11. stoljeća i Sveti Wulfstan i sveti Anselmo pokrenuli su uspješne kampanje kojima su uklonili posljednje tragove ropstva iz kršćanskoga svijeta. Dokidanje ropstva najdramatičniji je primjer moralnoga napretka tijekom mračnog doba.

Nisam rimokatolik i nisam napisao ovu knjigu kako bih obranio Katoličku Crkvu. Napisao sam je kako bih obranio povijest.

Rodney Stark, Lažna svjedočanstva - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A sada velika nužda:

Uvek tako završi kada se teologijom bave oni kojima je skromnost mana koju treba i te kako odbacivati, a oholost vrlina koju teba prigrliti i na njoj "nauku" izgrađivati.

Ps. Da je vlast III Rima sa Potomaka zaista, kako trol u svojoj dijareji tvrdi, pod kontrolom Vatikana, ne bi se u istim tim SAD naveliko vršili abortusi, slavila genderistička ideologija i slični plodovi "protestantizma".
 
Natrag
Top