Protestantizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Revizionizam", s negativnom konotacijom, je "boljševičko-komunistička floskula". I tu floskulu koriste, i njome kao batinom mlate svoje oponente, svi oni kojima povijesne činjenice naprosto ne pašu. Takav slučaj je upravo ovdje na forumu. Kad netko iznese činjenice kako su Ellen White i pioniri ASD čitavih osam godina (od 1844.-1852.) vjerovali kako je 22.10.1844. završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika, a to sada u eri interneta ne mogu više sakriti, njima i ne preostaje ništa drugo nego oponente nazvati lažovima ili revizionistima.

Ovo sto ti radis nije revizionizam, vec svesno iznosenje neistina, i izvrtanje istorijskkih cinjenica.

Ti da imas imalo Hriscanskog postenja i istinoljubivosti ti bi pomenuo i moj odgovor koji sam vise puta dao na vu tvoju tvrdnju.

Dakle, to je znak da tebe ikakvi odgovori ne zanimaju, i pitanje je da li uopste i citas komentarew drugih.

Dakle odgovor je "Oni okupljeni oko Milera jesu verovali da u to vreme istice Bozja milost, jer je Miler pogresno protumacio dogadjaj koji je trebao da se odigra na kraju vremenskog prorocanstva o 2300 godina iz Danila 8 i 9 poglavlja, donevsi zakljucak da tada Isus dolazi da ocisti zemlju vatrom, i da tada prolazi vreme milosti ( sto je i jasno ucenje biblije na ce pred kraj istorije isteci vreme milosti ).

Dakle, oni okupljeni oko Milera su imali biblijsku veru.

Greska je bila samo u tumacenju dogadjaja koji je trebao da se odigra 1844 godine.

Ok Laodikeja, vidis propuste adventista nisam ni rekao da ne vidis, bar 60% onih koji se izdaju vernicima adventisticke crkve to zapravo nisu vec su obicni formalisti - prevaranti. Sad ti mozes reci 'pa i oni su bolji od bilo kog vernika PC" medjutm to nije tacno, oni se samo spolja ponasaju pobozno.

Jednom je Ellen White izjavila "SVAKI ADVENTISTA JE BOLJI OD BILO KOG PRIPADNIKA OVOG SVETA" i ja se potpuno slazem sa tim.

Imati istinu a ziveti formu je u jednom smislu bolje, nego nemati istinu i ne poznavati je, i vrsiti nekakvu formu koja nema veze sa istinom.

Ovi kod nas nisu naucili da se pretvaraju, i ne znaju to da rade, niti moraju, jer ih nece kazniti. A vase kaznjavaju ili oni strahuju da ce ih u crkvi izbegavati.

U tradicionalnim crkvama ne moraju da se pretvaraju, jer oni zive u otvorenom grehu i bezakonju, a u crkvu odlaze cisto radi forme ili dokolice.
Tu nema sustinski nikakvog istinskog oblika vere, vec cista svetovnost koja je ponekad pracena odlaskom u crkvu za praznik, slavljenjem slava uz alkohol i narodnu novokonponovanu muziku, dizanjem tri prsta na mitinzima, i navijanjem za omiljeni fudbalski tim.

I onda ako saberemo stvari, ako su "dela" dokaz bilo cega, onda ni adventisti nisu Bozja crkva.

Ali to se tako ne sagledava, jer dela nisu merila "zajednice" vec je Hristos govorio o delima kao merilu za pojedince za - "proroke" koji ce tvrditi da ih je poslao Bog. Dakle on o "pojedincima ovde govori" da se njihovo poslanje proverava njihovim delima, jer oni moraju ziveti ono sto propovedaju inace su laznjaci!

Niste mi naveli nijedan dokaz da kada Hristos govori o "delima" da govori u "globalu o zajednicama". A ja sam pokazao gore da se to na zajednice ne odnosi. Jer i fariseji su imali 'zao rod' pa je opet Hristos za njihovu nauku rekao da je ispravna i da ucenici trebaju da drze sve sto im fariseji kazu.

Po oome sto sam gore naveo Adventisti esu Bzja crkva, jer imaju i istinu, a imaju i dela, neki formalna jer drze istinu formalno, a neki ziva u posvecenju i zivotu zajednice sa Bogom.

Dakle Laodikeja, Tripo te je pogresno uputio, malo razmisljaj. Dela nisu dokaz da li je neka zajednica od Boga, vec su to njena ucenja. Dela su dokaz jedino za proroke, jer oni moraju ziveti ono sto uce.

Dokaz su i ucenje i dela, jer primenjujuci ucenje Bozje reci covek radja duhovne rodove koji se u njemu vide, a najveci rod je ljubav.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Slape idi primi infuziju u trećem napadu u Kaliforniji napadač je Latinoamerikanac.

Opet katolik kao i prethodna dva.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo iz bogohulničkih usta ovakve izjave izlaze.

Ne, nego iz realnosti zivota i vere samih Adventista, u odnosu na ovaj svet koji zivi u Bezakonju.
Osim ako ti greh ne smatras Bozjom pravdom, i obrnuto, a ako to smatras onda sebe stavljas u poziciju Bogohulnika, jer bozja rec kaze "TESKO ONIMA KOJI NAZIVA ZLO DOBRIM, A DOBRO ZLIM"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jednom je Ellen White izjavila "SVAKI ADVENTISTA JE BOLJI OD BILO KOG PRIPADNIKA OVOG SVETA" i ja se potpuno slazem sa tim.

Imati istinu a ziveti formu je u jednom smislu bolje, nego nemati istinu i ne poznavati je, i vrsiti nekakvu formu koja nema veze sa istinom.

U tradicionalnim crkvama ne moraju da se pretvaraju, jer oni zive u otvorenom grehu i bezakonju, a u crkvu odlaze cisto radi forme ili dokolice.
Tu nema sustinski nikakvog istinskog oblika vere, vec cista svetovnost koja je ponekad pracena odlaskom u crkvu za praznik, slavljenjem slava uz alkohol i narodnu novokonponovanu muziku, dizanjem tri prsta na mitinzima, i navijanjem za omiljeni fudbalski tim.

Po oome sto sam gore naveo Adventisti esu Bzja crkva, jer imaju i istinu, a imaju i dela, neki formalna jer drze istinu formalno, a neki ziva u posvecenju i zivotu zajednice sa Bogom.

Dokaz su i ucenje i dela, jer primenjujuci ucenje Bozje reci covek radja duhovne rodove koji se u njemu vide, a najveci rod je ljubav.
Neces da priznas, to je tvoj problem. A to sto ne znas zivot crkve i njenih vernika u pravoslavlju to je jos veci problem i sto nas onda optuzujes da zivosti nemamo. To samo pokazuje zaslepljenost i nerealno sagledavanje..

Mislio sam da ces se sloziti sa mnom u vezi broja formalista i pretvaranja u tvojoj crkvi, jer svaki covek bi se slozio, zaslepljen naravno ne bi, pa onda ti mozes biti samo zaslepljen.

Izjaviti da je "formalni pripadnik adventizma bolji od formalnog pripadnika pravoslavlja" (EGW to nije izjavila pogresno si je interpretirao) je velika zaslepljenost. I jedan i drugi su jednako gresni, ma kakva im spoljasnjost bila.

A na stihove i dokaze iz biblije se nisi ni osvrnuo. Zar ti ja nisam dokazao da se "dela" ne mogu sagledavti globalno? I da Hristos nije mislio globalno kada je govorio o rodovima, vec da se njegove reci odnose na "pojedince" na "proroke" koji moraju "ziveti ono sto uce" jer po tome se prepoznaju jesu li pravi ili lazni proroci!

Gde si ti nasao da Isus "rodove sagledava globalno na nivou zajednica"?

Molim te nadji mi ovo (gde Isus ili bilo ko rodove sagledava globalno na nivou zajednica), pa da onda mozda i razmotrimo da li ste vi adventisti svetiji i bolji i da li je to znak da ste od Boga?

Ali takvih stihova nema i takvo sagledavanje je sa Biblijskog stanovista pogresno i zato ti nemas prava ovde tvrditi da se vi eto "po rodovima prepoznajete" kao Bozji!

Ne moze tvrditi to ni Tripo..

Mozete cak i biti bolji, ali to nista ne dokazuje!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ono sto sam citirao od Ellen White su bukvalno njene reci, a ne moja interpretacija.
Tako pise u svedocanstvima.

Isus govori i o pojedincima, ali i o svojoj novozavetnoj crkvi, jer crkvu cine pojedinci, i njoj su dati darovi Duha, ona se prepoznaje po istini, i jedino prihvatajuci tu istinu covek moze uspostaviti zajednicu sa Bogom koja cini da se u njemu pokazu rodovi.

Kada bi rodovi bili obelezje ljudi koji imaju diametralno razlicita ucenja, i nalaze se u razlicitim crkvama koje su u sukobu, onda bi to znacilo da ne postoji nikakva posvecujuca istina niti Bozja crkva, vec su sve Bozje, sto nije ucenje pisma, jer pismo uci "JEDAN GOSPOD, JEDNA VERA, I JEDNO KRSTENJE" i takodje "BUDITE JEDNOMISLENI"

Dakle, rodovi su obelezje Bozje crkve jer u njoj jedino covek moze da ih dobije.

Sve drugo su glumci, formalisti, i ljudi koji zive u otvorenom grehu a praktikuju katkad neku formu iz svojih licnih pobuda koje mogu biti razlicite, a uglavnom reda radi.

Ima u tradicionalnim crkvama i donekle iskrenih ali zavedenih od strane svestenstva, koji veruju vise ljudima i svom nacionalnom ponosu nego Bogu, i eto posto tako razmisljaju kud ce gde ce nemaju kud, praktikuju neki oblik vere, idu na liturgije, mole se iz molitvenika naucenim molitvama, pale svece, krste se sa tri prsta, slave praznike, uzimaju svetu vodu, mozda pevaju u horu, ali sve to bez poznanja prave prirode pokajanja, predanja, i posvecenja.
Tako ih sotona vara i tapse po ramenu da ce praktikujuci sve to zavrediti carstvo nebesko.

Retko neko od njih i cita sveto pismo, uglavnom spise otaca, molitvenike, itd..

To je formalizam van istine, sto je najgore stanje u kome covek moze da tavori.

Jedan deo formalnog Adventizma je zato u boljoj poziciji, jer ima istinu, a verujem da nisu ni bez iskustva, ali kako kaze i Laodikejska poruka - nalazi se u stanju Duhovne mlakosti.

Ja licno ne mogu da shvatim to stanje poluposvecenja, ali zato Bog i radi na probudjenju i reformi, i on ce je uskoro sam ostvariti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Još gore po bogohulnicu. A tvoje "klanjanje" bogohulnici naravno na tvoju propast.

Kod vas je propast, jad bijeda i nazadnost.

Kako to ako kažete da ste apostolska crkva? Zar mi ne bi trebali doći kod vas da živimo.

Jel Bog rekao Avramu da će preko njega balgosloviti svi narodi, a vi niste ni sebi blagoslov, a kamoli nama.

Natrag