Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Veoma je interesantno da se u odbranu protestantizma (šta je to uopšte) podižu oni koji iste te protestante drže otpadom jer ne slede njihovo judaiziranje sa zadrškom (nema obrezanja). Još je interesantnije da za primer sreće i zadovoljstva "protestantizmom" ovde pojedinci navode Fince, koji se eto alkoholišu, ubijaju, a da "vera" kojoj navodno pripadaju postavljači takvih "argumenata" zabranjuje alkohol i diči se se navodnim pacifizmom.

Naravno sada očekujem dežurnog trola sa "lite" argumentima, da je Crkva, Katolička Crkva kriva za ove ali i druge plodove Protestantizma (još uvek nedefinisani termin, jer ih ima 50.000).

Ali, niko da pomene sledeće: Eutanaziju kao "humanističko" sredstvo "prekraćivanja muka" inače omiljeni izum sotoninih sledbenika lekara koji su podržavali "mesiju" Arijevske rase i njegovo viđenje čišćenja iste od nepoželjnih elemenata. Tu je zatim abortus, kao vid legalizovanog ubistva s predumišljajem.... Da ne nabrajam seksualne devijacije, nemoral, sveopšti nihilizam, i mortalizam.

Ako znamo da se Crkva izričito protivi ovom gore navedenom, a da većina "Bible Christians" ili ćuti ili kao na primer Adventisti saučestvuje u tome, postavlja se pitanje jesu li to plodovi koje bi smo, ako bi slušali dežurnog trola i njegove sledbenike trebali da hvalimo i veličamo Boga zbog njih?

Ako su to plodovi i "djela bogom inspirisanih ljudi", ako je to "prosvetljenje" radije biram da budem "zatucan", a ako je sve ovo po "bogu", takvog se boga odričem.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
U pravu si. Nerođenu djecu ubijaju, starije i nemoćne eutanaziraju (ubijaju), i tvrde da imaju Božju podršku u tome!? Kojeg boga????

Postoje samo dva moguća odgovora na tvoje i moje pitanje. Samo dva, i oba su jednako strašna i razarajuća.

Prvi je da se radi o njima samima. Dakle klanjaju se i služe sebi, a drugi je da se radi o Satani, koga oni nazivaju bogom.

Šta misliš? Šta je u pitanju?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja se nadam da je ipak prvo u pitanju. Ja im i želim da je tako.
Sve i da je to prvo, prekršeno je sve ono u šta se oni navodno kunu.
  1. Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene! - Klanjanem sebi samima
  2. Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud! - Tvrde da je "bog" na njihovoj strani
  3. Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji! Koji dan? To je pojedinim "denominacijama" "Žig Zveri"
  4. Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude! -Poštovanje roditelja na koji način, Eutanazijom?!
  5. Ne ubij! Ubijanjem poštuju majku i oca, na taj način poštuju život
  6. Ne sagriješi bludno! Pederizam, lezbejstvo, gender ideologija
  7. Ne ukradi! Biblija za koju tvrde da im je sve je ukradena i izvitoperena
  8. Ne reci lažna svjedočanstva! Napadaju druge i tvrde da su za razliku od drugih oni ispravni
  9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga! Razvodi, seksualne devijacije
  10. Ne poželi nikakve tuđe stvari! Ovo ne vredi komentarisati, na ovome im je čitav sistem vrednosti i nastao

Slape, nadam se i ja da je samo to u pitanju, bolje je za njih. Ali, sve se više plašim da je ono drugo u pitanju. Nažalost.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle najsrećnije države su protestantske.

Jesu, jesu.

Finska utopija na alkoholnim parama (Izvor: https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/prava-istina-o-skandinavskoj-utopiji---321896.html)

Finci imaju jednu tamniju stranu. Vole alkohol, a vole i oružje. Finska je treća u svijetu po broju vlasnika vatrenog oružja, odmah iza SAD-a i Jemena. Finci drže neslavan rekord u zapadnoj Europi s najvećom stopom ubojstava te daleko najvećom stopom samoubojstava u Skandinaviji.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Indeks poštenja.

1. Švajcarska
  2. Norveška
  3. Holandija
  4. Danska
  5. Švedska

RTS

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
680 milijuna Eura u 90 godina!?!? :) Neš ti novca - 680 000 000 : 90 = 7 555 555 godišnje. (7 i pol milijuna Eura godišnje)

A vidi vas adventista:

Pogledajte prilog 113669

Vi ste u samo 1 godini (2013. godina), i samo od desetka, imali prihod 2.315.000.000 $ (2 milijarde 315 milijuna dolara) :):) I? Tko skuplja novce?

Da, ali nisi uz to dodao spisak misija koje crkva obavlja sirom sveta u oko 130 zemalja posredstvom humanitarne organizacije Adra, i na druge nacine, pomazuci ljudima u svetu, u zemljama pogodjenim katastrofama, u migracijama, gradnjom, sadnjom, ishranom, i drugim materijalnim pomocima.

U prvom talasu emigranata na ovim prostorima, u Beogradu je otvoren adra centar za pomoc emigrantima.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da, ali nisi uz to dodao spisak misija koje crkva obavlja sirom sveta u oko 130 zemalja posredstvom humanitarne organizacije Adra, i na druge nacine, pomazuci ljudima u svetu, u zemljama pogodjenim katastrofama, u migracijama, gradnjom, sadnjom, ishranom, i drugim materijalnim pomocima.

U prvom talasu emigranata na ovim prostorima, u Beogradu je otvoren adra centar za pomoc emigrantima.

https://en.wikipedia.org/wiki/Caritas_Internationalis

Natrag