Ovo je ono što ti zoveš "projekcija". Ti bi najrađe bio Bog, ali ne Bog koji u veselju provodi vrijeme sa svojom djecom, nego Bog koji bi svoju vječnost
protratio u obračunavanju s luzerima.
Ovo je strašno. Ti moraš imati strašne muke.
Strašno? Ne nije. Veruj mi, imam prijateljicu koja je psihijatar, ovo nije ništa kakvih muka ima.
Ne vide prave razloge zašto je Velika Armada doživela neuspeh. Geografske razloge. Da je ista krenula sa obala Francuske, ponovila bi se 1066, kada je Villiam duke of Normandy, vanbračni sin Roberta Đavola, izveo uspešnu invaziju, sa mnogo manjim trupama i na Hestingsu potukao vojsku Harolda Saksonca.
Strašno je to kada veruješ da je tvoja "vera" pečat. A EGWisti to veruju, oni naime veruju da su pečat i kruna reformacije. Protestanti nad protestantima, U njima je, a tako ih i uče, sakupljeno sve što se protivi onoj koju nazivaju "Kurvom Babilonskom": Hebreji (Fariseji i Sadukeji, Zeloti, Sikari) "nazareni",gnostici, arijanci, manihejci, markionci (oni mnogo manje, jer Markion je naučavao da Stari Zavjet ne spada u Hrišćanske svete spise),pavlikijanci, galatijanci, bogumili, patareni, katari, husiti, lolardi, luterani, cvinglijevci, kalvinisti, puritanci, anglikanci.... da ne idem dalje jer ih ima preko 50.000, svi oni po verovanju EGWista imaju svoje ishodište u EGWizmu. I svako ko ne prihvata EGWizam je otpad, sin Bludnice Babilonske i meta njihovog "evangeliziranja", bilo slatkorečivošću, bilo mentalnim nasiljem.
Šta je tu plod Protenstantizma? Sve. Ubijanje naučne misli tretiranjem Biblije kao doslovne istine i naučne knjige, porobljavanje, eksploatacija, kapitalizam, komunizam, feminizam, genderizam.
Naime, ako čoveku Boga predstaviš onako kako ga predstavljaju protestanti, tačnije njihove denominacije i "denominacije", onda mu ogadiš i samu pomisao na skromnost, na pokornost, na ljubav, na Boga. Gde su rezultati? Pa svuda oko nas. Kontra znanje, obrazovanje dovedeno do apsurda, negiranje naučnih činjenica, ideologije koje čoveka navodno uzdižu a svode ga na životinju....
O ovome se mogu napisati knjige. Samo dva primera: komunizam nije nastao kao reakcija na Katolička učenja, nego kao reakcija na protestantsku etiku koja je osnova kapitalizma, pa i sam Marks je bio oduševljen Luterom.