Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Krenula Armada sa 136 naoružanih brodova prema Engleskoj da je disciplinuju, neki od brodova su imali po 50 topova.

A čitava Engleska je tada imala 30 jadnih brodova.

Ser Frensis Drejk je imao glavobolju kada je primio vijest da dolazi tolika sila.

A onda je tokom noći nastala ogromna oluja.

Svi španski brodovi su bili uništeni.

Frensisu je ostalo samo da počisti obalu.

Tako se Bog obračunava sa oholima i sektašima od Biblije.

Bog čuva one koji imaju vjeru i dobre plodove.

Ovo je ono što ti zoveš "projekcija". Ti bi najrađe bio Bog, ali ne Bog koji u veselju provodi vrijeme sa svojom djecom, nego Bog koji bi svoju vječnost
protratio u obračunavanju s luzerima.

Ovo je strašno. Ti moraš imati strašne muke.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo je ono što ti zoveš "projekcija". Ti bi najrađe bio Bog, ali ne Bog koji u veselju provodi vrijeme sa svojom djecom, nego Bog koji bi svoju vječnost

Strašno? Ne nije. Veruj mi, imam prijateljicu koja je psihijatar, ovo nije ništa kakvih muka ima.
Ne vide prave razloge zašto je Velika Armada doživela neuspeh. Geografske razloge. Da je ista krenula sa obala Francuske, ponovila bi se 1066, kada je Villiam duke of Normandy, vanbračni sin Roberta Đavola, izveo uspešnu invaziju, sa mnogo manjim trupama i na Hestingsu potukao vojsku Harolda Saksonca.
Strašno je to kada veruješ da je tvoja "vera" pečat. A EGWisti to veruju, oni naime veruju da su pečat i kruna reformacije. Protestanti nad protestantima, U njima je, a tako ih i uče, sakupljeno sve što se protivi onoj koju nazivaju "Kurvom Babilonskom": Hebreji (Fariseji i Sadukeji, Zeloti, Sikari) "nazareni",gnostici, arijanci, manihejci, markionci (oni mnogo manje, jer Markion je naučavao da Stari Zavjet ne spada u Hrišćanske svete spise),pavlikijanci, galatijanci, bogumili, patareni, katari, husiti, lolardi, luterani, cvinglijevci, kalvinisti, puritanci, anglikanci.... da ne idem dalje jer ih ima preko 50.000, svi oni po verovanju EGWista imaju svoje ishodište u EGWizmu. I svako ko ne prihvata EGWizam je otpad, sin Bludnice Babilonske i meta njihovog "evangeliziranja", bilo slatkorečivošću, bilo mentalnim nasiljem.

Šta je tu plod Protenstantizma? Sve. Ubijanje naučne misli tretiranjem Biblije kao doslovne istine i naučne knjige, porobljavanje, eksploatacija, kapitalizam, komunizam, feminizam, genderizam.
Naime, ako čoveku Boga predstaviš onako kako ga predstavljaju protestanti, tačnije njihove denominacije i "denominacije", onda mu ogadiš i samu pomisao na skromnost, na pokornost, na ljubav, na Boga. Gde su rezultati? Pa svuda oko nas. Kontra znanje, obrazovanje dovedeno do apsurda, negiranje naučnih činjenica, ideologije koje čoveka navodno uzdižu a svode ga na životinju....

O ovome se mogu napisati knjige. Samo dva primera: komunizam nije nastao kao reakcija na Katolička učenja, nego kao reakcija na protestantsku etiku koja je osnova kapitalizma, pa i sam Marks je bio oduševljen Luterom.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, MOZDA SI PROCITAO KNJIGU BROJ II, A MOZDA NISI PROCITAO KNJIGU BROJ I. U KOJOJ JE OPISAN DOGADJAJ U KAMBERI.
Zato sma ti rekao da potrezis knjigu broj jedan tamo je taj opis.

Ti kazes da ne verujes da je to istina jer nisi video. OK. A da li si ti sve u sta verujes video? NISI! Pa onda verujes li ili ne.

Izvestaji u casopisima su pisali ocevidci.
A ako ti u to ne verujes, neka ti tako bude.

Na skupove dolaze istina i nehriscani , ali zato sto je to prilika da se razmene misljenja i diskutuje o temama koje se ticu svih..

Mire, ne znas o cemu govoris. Izvini mi sto kazem ovako.
Aboridzanski medijumi i vracari imasli su deo u PROGRAMU.
To je unapred planirano.
Uzmi knjigu broj I i procitaj poglavle: Sta nam donaosi ekumenizam.

A posto meni ne verujes, potrazi u vasoj Biblioteci ili na internetu pa procitaj sta se desilo na Konferenciji u Kamberi. A ako nadjes nesto da je suprotno onome sto sam ja izneo, javi mi.

Ne tvrdim ja nista Marko, to su zvanicni stavovi i tvrdnje a nezvanicni, odnosno teorije zavere su ovo sto ti pricas.

Potpuno pogresno. Ti ne znas sta su zvanicni stavovi, a jos manje znas sta sam ja sve pronasao i proverio.

Ptocitao sam Marko i dobro se secam napisanog..
Verujem da si u biblioteci nasao svakakve izvestaje i da ih je neko pisao, ali ja ne mogu verovati u "rekla kazala" price i teorije zavere skupljane negde sa polica nekih biblioteka. Posto zvanicno niko to ne tvrdi danas, onda je pitanje da li se to desilo.
Mire, upitaj vladiku Artemija, on ce ti to objasniti.
Procitaj makar jeno poglavlje iz knjige Protojereja Aleksandra Jabga, kao ovaj; OPIRANJE laznom jedinstvu. NaSlov knige je : ZURBA U ZAGRLJAJ.

Procitaj iz knjige Protiv laznog jedinstva od dr Aleksandra Kalomirosa Poglavlje : Na kraju vremena, On izjavljujt: "...mozda ce dosi dan kada ce svi episkopi uci u zajednicu sa jereticima...." Str,. 80,

Procitaj knjigu od Arjimandrida Justina Popovica: Pravoslavna crkva i ekumenizam. Na stranici 124. PISE; 'NE TREBA SE VARATI: POSTOJI I DIJALOG LAZI, KADA PREGOVARACI SVESNO ILI NESVESNO LAZU JEDN DRUGOGA. TAKAV DIJALOG JE SVOSJTVEN OSU LAZI...."
Neophodno bi bilo korisno da procitas knjigu Jeromonaha Save Janjica, pod naslovom Ekurmozam i vreme apostasije. On ekumenizam naziva: Jeres nad jeresima.
Ako je on ziv, nazovi ga telefonom pa neka ti on objasni sta se desavalu u Kamberi. Vidis, ja u njega imam potpuno poverenje.

Mire, da si ti procitao samo ove cetiri knjige pravoslavnih autora, imao bi jasniju sliku. Ja ih preporucujem svim hriscanima, jer su zaista vredne i one zauzimaju vidno mesto u mojoj biblioteci. Vidis Mire da to nisu price, cula rekla kazala nego izjae ljudi koji znaju sta govore i pisu.

Mire, ono sto sam ja napisao, nisu price cula rekla kazala, nego izvestaji sa tih konferencija koji se cuvaju u bibiotekam.

Posto ti kazes da ne mozes da verujes sto nisi video, uredu brate, ni mene nikad nisi video i ja se ne ljudim sto ni meni ne verujes.

Medjutim, ako ti ne verujes ono sto ne vidis, onda ti vera nije ni potrebna.

Definicijka vere je upravo takva, a to i Bibila potvrdjuje: "VERA JE PAK TVRDO CEKANJE ONOGA CEMU SE NADAMO I DOKAZIVANJA ONOGA STO NE VIDIMO." Jevrejima 11,1.

Medavno sam procitao izjavu jednog katolika koja glasi: "Onome koji veruje, nije potreban nikakavg dokaz, a onome ko ne veruje, njemu nije dovoljan nikakav dokaz."

Za ono sto vidimo, nije nam vera potrevna, ali za ono sto Bog obecava to primamo samo verom, a ne dokazima.

To ne znaci da ti treba da verujes u ono sta sam ja napisao, nemora da verujes ako neces.

Sve najbolje

Rekoh ne verujem u to, mozemo raspravljati sta je vera, ali se ona nikada ne zasniva na imaginaciji vec na cinjenicama. Vera je zapravo "poverenje u osobu" a ne u nesto za sta nemas dokaza da postoji. Ti verujes Bogu jer si doziveo njegove blagoslove i vodjstvo, pa sta god ti on kaze makar to bilo i nejasno i nelogicno za tebe, od tog trenutka prihvatas sa verom, jer znas da te nikad nije razocarao i da ti zeli dobro. To je vera, vera nije slepa poslusnost utemeljena ni na cem. A mogu i proveriti sve ovo, ali sam gotovo siguran da ako se nesto i desilo, desavalo se napolju na otvorenom i veze nema sa ovim skupom, bar ne u smislu da su im dali da odrze seansu. Pravoslavni su skloni sve da preuvelicavaju. Prelistacu i tvoju knjigu jos jednom, zaboravio sam pojedinosti, ali mislim da nema potrebe za tim..

Ali hvala Bogu, ima poštenih koji ovu istoriju iznose pošteno i ispravno, čak i istoričari sa ovih prostora koji citiraju stare istoričare i crkvene oce sa početka nove ere, koje crkve i zvanična istorija svesno prikriva.

Nikako da mi dovedes te istoricare da se obracunamo! Spreman sam da platim pozamasnu svotu pomenutoj gospodi ako dokazu svoje tvrdnje i ako iznesu materijalne dokaze u vidu artefakata, spisa, i navedu 'ko kada, gde i kako je uveo paganske obicaje u crkvu', gde je to zapisano? Traze se dakle imena i prezimena aktera tih dogadjaja, kao i svedoci tih dogadjaja i sluzbeni zapisi toga vremena!

Vi to nemate! Imate samo "slicnosti" sa paganizmom, cak se ne radi ni o "identicnosti", pa prema tome se i ne moze uzimsti kao dokaz !

To sto neko ima 'dugacak nos i buljave oci' i sto lici na lopova ne znaci da on to jeste. Svi ljudi imaju slicnosti! A isto je tako i sa religijom!

Ako nemate dokaz "kradje" onda se ona nije ni desila i vi nemate slucaj!

Kad bi se ovo pitanje razmatralo na sudu vi bi izgubili slucaj momentalno, jer nikakvih dokaza osim "slicnosti ni nemate" !

To je "upiranje prsta" svojstveno protestantima, navika eosnovanog optuzivanje! Da vi stvarno imate neke dokaze, ne bi se vi ovde s nsma raspravljali, vec bi tuzili nasu crkvu pred sudom da vam prizna svojstvo crkve i da skinete sa sebe ljagu i oznaku sekte.

Ali vi to ne smete, jer nemate dokaze ni za kontinuitet dogme kroz vekove, nemate dokaze ni za kontinuitet postojanja! Prema tome, vi nemate apsolutno nista! pa se na ozbiljnu diskusiju i proces ne smete ni usuditi!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovo je ono što ti zoveš "projekcija".

Iza mene stoje Biblija i nauka, a ko je iza tebe znamo.

Ti bi najrađe bio Bog, ali ne Bog koji u veselju provodi vrijeme sa svojom djecom, nego Bog koji bi svoju vječnost

Nisam ja kriv što ste luzeri.

Znaš ko je kod vas imao muke od svećenika. To je strašno.

Nikako da mi dovedes te istoricare da se obracunamo!

I da ti dovede svejedno ne bi vjerovao, kao što ti je već davano pa si onda govorio treba još to je malo.

Spreman sam da platim pozamasnu svotu pomenutoj gospodi ako dokazu svoje tvrdnje i ako iznesu materijalne dokaze u vidu artefakata, spisa, i navedu 'ko kada, gde i kako je uveo paganske obicaje u crkvu', gde je to zapisano?

Ma nemoj kao što si negirao da imaš profil na FB, pa si pitao ko je taj kada sam rekao tvoje ime i prezime.

Dakle uhvaćen direktno u lažima više puta.

Već sam spomenuo dok nisu došli neprotest. migranti u SAD oni nisu imali poliicju, a vi i dalje gledajte kaubojske filmove.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Već sam spomenuo dok nisu došli neprotest. migranti u SAD oni nisu imali poliicju, a vi i dalje gledajte kaubojske filmove.

Kaubojski filmovi? Policija? Ne, mi se obrazujemo iz pravih knjiga, ne iz stripova i filmova. Nama niko ne može da proda priču o "imminent Second coming", u koju uzgred budi rečeno nisu poverovali ni svi amerikanci ma koliko da su "bible possesed", posebno ne kada su videli šta im radi Mileritska Histerija. Uvidevši to oni su Milerite uverivši se da istima fali koji čip u glavi i da ih je nemoguće urazumiti, pametno hteli da urazume katranom i perjem, bilo je tu i batina, a pojedini su potezali "Old Betsy". E onda se Mileriti okupljaju i pod hitno postaju "pacifisti".

Biblija stoji iza vas.... nema te Biblije koja može da stoji iza tolikog nivoa arogancije i narcisoidnosti.

Ma nemoj kao što si negirao da imaš profil na FB, pa si pitao ko je taj kada sam rekao tvoje ime i prezime.

Nemojte se čuditi ako neki haker i vaše ime i prezime razotkrije. Jer ovo što u svojoj narcisoidnosti radite polako počinje da biva cyber nasilje.

Ali vi to ne smete, jer nemate dokaze ni za kontinuitet dogme kroz vekove, nemate dokaze ni za kontinuitet postojanja! Prema tome, vi nemate apsolutno nista! pa se na ozbiljnu diskusiju i proces ne smete ni usuditi!

Nemaju oni ništa, nikada nisu ni imali, čitav Mileritski pokret i njegovi "offspring" je bez ikakvih argumenata. Nikakva rasprava sa njima nije moguća, jer isprogramirani su da veruju da su uvek u pravu, a svako rušenje tog "verovanja" im je uvreda. Dovoljno je videti komentare na youtube klipove koji razotkrivaju njihove hereze i kontradikcije, tu čak i svoju "braću" po Scriptulatorstvu napadaju da nisu dovoljno "biblijski" i da su kripto katolici. Sve što znaju je da se svađaju i konstantno izazivaju, a kada dođe reakcija, kmeče da su napadnuti i glume mučenike, jer navodno je tako "prorokovano". Vidiš i sam ovde na forumu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kaubojski filmovi? Policija? Ne, mi se obrazujemo iz pravih knjiga, ne iz stripova i filmova.

A arg. su vam kaubojski filmovi.

Nama niko ne može da proda priču o "imminent Second coming",

Zato može demon da vam proda haos.

u koju uzgred budi rečeno nisu poverovali ni svi amerikanci ma koliko da su "bible possesed", posebno ne kada su videli šta im radi Mileritska Histerija.

Djela su pokazala da su vjerovali.

Biblija stoji iza vas.... nema te Biblije koja može da stoji iza tolikog nivoa arogancije i narcisoidnosti.

Čim ne možeš da osporiš našu nauku onda nama svoje osobine pripisuješ.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakvu to Bibliju čitaš i citiraš. Tko ju je preveo i izdao? :)

To je pokušaj da se pobegne iz nebranog grožđa.

Dakle, Bog je prepotopnim ljudima dao još 120 godina života na zemlji do potopa, i nakon toga je pustio potop.

Ovde se 120 godina odnosi na SVE ljude koji su tada živeli u grehu, i Bog im je dao 120 godina milosti, i u tom periodu on je pozvao Noja da sagradi kovčeg i da objavi ljudima da će doći potop.

Evo da budemo pošteni i priložimo drugi prevod:

"A kad se ljudi počeše množiti na zemlji i kćeri im se rodiše,
Vidješe sinovi Božji, da su bile lijepe kćeri čovječje, i uzimali ih sebi za žene, koliko ih htjedoše.
Tada reče Gospod: "Duh moj neće više dugo ostati u ljudima; jer nijesu više ništa drugo nego meso, a trajanje života njihova neka bude još samo sto i dvadeset godina."
( 1 Mojsijeva 6. 1 - 3 )

Ovo je u potpunom kontekstu sa biblijom, jer mi vidimo da su u trenutku potopa svi ljudi živeli u bezboštvu osim osam pripadnika Nojeve porodice., i niko od onih koji su živeli u vreme kada je Bog izrekao reči iz 6 poglavlja od prvog do trećeg stiha još nije umro, jer su ljudi tada živeli i po 900 godina, što znači da se ne radi isključivo o 120 godina kao dužini njihovog života, već vremena koje je Bog odredio za potop, kada će se njihov život završiti jer će poginuti u potopu.

Dakle, zaključili smo da Stvarnoslap laže, a da Ellen White piše na osnovu biblije.

To je "upiranje prsta" svojstveno protestantima, navika eosnovanog optuzivanje! Da vi stvarno imate neke dokaze, ne bi se vi ovde s nsma raspravljali, vec bi tuzili nasu crkvu pred sudom da vam prizna svojstvo crkve i da skinete sa sebe ljagu i oznaku sekte.

Mire, tvoje nepoštenje iznošenjem neistina i zataškavanjem nečega što je ranije odgovoreno i napisano - je prevršilo svaku meru.

Adventisti nemaju potrebu da ikoga tuže ili traže od bilo kakvih zemaljskih sudova da se sa njih skine ljaga i oznaka sekte, jer Hrišćani svoju veru ne zasnivaju na ljudskim sudovima, merilima, i odlukama.

Oznaku sekte ili crkve ne može dati nikakav zemaljski sud, već sam Bog.
Oznaku sekte na onima koji su se odrekli Hristovog jevanđelja i nemaju kontinuitet učenja sa prvom Hristovom apostolskom crkvom.
I oznaku crkve koja ima ovaj kontinuitet učenja, i još više - blagodat Svetog Duha koji crkvu vodi u objavljivanju jevanđelja radosne vesti o spasenju u Isusu Hristu.

Adventistička crkva ima biblijski i istorijski kontinuitet u prvoj Hristovoj apostolskoj crkvi čije je sedište bilo u Jerusalimu.

Rimokatolička crkva je nastala od lokalne crkve u Rimu ( kojoj je apostol Pavle napisao Rimljanima poslanicu ) koja se polovinom 2 veka i progonstva Jevreja zbog ustanka Barkohbe protiv Rima koje je zahvatilo i Hrišćane - distancirala od Jevreja, i odrekla svega što bi je povezalo sa njima, da bi izbegla progonstvo.

Kasnije je ta crkva uz pomoć svetovnih vlasti, posebno Konstantina i Justinijana, preuzela ulogu vodeće crkve, uspostavila sveštenstvo u Rimu, i silom nametala svoju vlast i dogme.

Pravoslavna crkva je nastala iz Rimokatolicizma.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To je pokušaj da se pobegne iz nebranog grožđa.

Dakle, Bog je prepotopnim ljudima dao još 120 godina života na zemlji do potopa, i nakon toga je pustio potop.

Ovde se 120 godina odnosi na SVE ljude koji su tada živeli u grehu, i Bog im je dao 120 godina milosti, i u tom periodu on je pozvao Noja da sagradi kovčeg i da objavi ljudima da će doći potop.

Evo da budemo pošteni i priložimo drugi prevod:

"A kad se ljudi počeše množiti na zemlji i kćeri im se rodiše,
Vidješe sinovi Božji, da su bile lijepe kćeri čovječje, i uzimali ih sebi za žene, koliko ih htjedoše.
Tada reče Gospod: "Duh moj neće više dugo ostati u ljudima; jer nijesu više ništa drugo nego meso, a trajanje života njihova neka bude još samo sto i dvadeset godina."
( 1 Mojsijeva 6. 1 - 3 )

Ovo je u potpunom kontekstu sa biblijom, jer mi vidimo da su u trenutku potopa svi ljudi živeli u bezboštvu osim osam pripadnika Nojeve porodice., i niko od onih koji su živeli u vreme kada je Bog izrekao reči iz 6 poglavlja od prvog do trećeg stiha još nije umro, jer su ljudi tada živeli i po 900 godina, što znači da se ne radi isključivo o 120 godina kao dužini njihovog života, već vremena koje je Bog odredio za potop, kada će se njihov život završiti jer će poginuti u potopu.

Dakle, zaključili smo da Stvarnoslap laže, a da Ellen White piše na osnovu biblije.

Najgore po vas "vesnike" je što Stvarnoslap ne laže. Sve što on piše, govore i mnogi drugi. Čak i gore stvari. Postavljao sam linkove, ali "tehničke" mogućnosti vas ograničavaju u tome da ih pogledate. No, to nije ni važno. Važno je da ne postoji način da bilo koga ko iole poznaje Bibliju ubedite da je EGW govorila, pisala i bilo šta radila u skladu sa istom. Sve u šta vas je ubedila je plod njenog uma.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Najgore po vas "vesnike" je što Stvarnoslap ne laže.

I bradonje misle na ne lažu.

Sve što on piše, govore i mnogi drugi.

Jak arg. kao i za vrijeme Noja mnogi su mislili da je Noje lud.

Čak i gore stvari.

Opet projekcija samo sa zajednice na nas.

Postavljao sam linkove, ali "tehničke" mogućnosti vas ograničavaju u tome da ih pogledate.

Linkove imaju i bradonje u Siriji.

Važno je da ne postoji način da bilo koga ko iole poznaje Bibliju ubedite da je EGW govorila,

A vi msilite da poznajete BIbliju, mislili su i fariseji.

pisala i bilo šta radila u skladu sa istom.

A ti ništa konkretno ne iznosiš, same klevete.

Sve u šta vas je ubedila je plod njenog uma.

A ti vidim osporavaš sve njene navode Biblijom.

Natrag