Protestantizam i njegovi plodovi

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Njemu su 1943 ustaše ubile brata. No ni to nije dovoljno da odbrani od ovog "argumenta" koji će EGWisti da izvuku. Shvati, cilj im je da se dobri odnosi između katolika i pravoslavaca na ovom forumu, a i šire pokvare. Da počnemo da se međusobno svađamo, pa da se oni pojave sa njihovim "takav vam je duh", "mi imamo duh zajedinštva," "nama ga daje biblija, subota... bla, bla, bla, bla". Mire, providni su u svojoj lukavosti. Znaš li šta ovime dokazuju? Da su sotonini. Ništa više.

Nista njima nije dovoljno. Naravno cilj im je da nas posvadjaju i onda nas optuze. Ali ne ide to tako, jer pravi vernici vole jedni druge i sve ostale. A ovima ljubav nije kad vole samo sebe.

Na kraju "ko drugom jamu kopa sam u nju upada".

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nista njima nije dovoljno. Naravno cilj im je da nas posvadjaju i onda nas optuze. Ali ne ide to tako, jer pravi vernici vole jedni druge i sve ostale. A ovima ljubav nije kad vole samo sebe.

Na kraju "ko drugom jamu kopa sam u nju upada".

Pa naravno da vole samo sebe, zbog toga je i osnovana SDA. EGW je iz Metodista izbačena jer je delila zajednicu, na one koji su sa njom, i koji su protiv nje ( a bili su protiv ne zbog nje lično, nego zbog njenog lupetanja). Ali, brate nije ona tema, tema je Protestantizam i njegovi plodovi. I ti i Slap ste ih izneli u svom njihovom "sjaju" da se morao očekivati ovakav odgovor od strane onih koji su ubeđeni u svoju "pravednost".

Njihov najveći strah je pomirenje i jedinstvo Istoka i Zapada Crkve. Ono pravo, jedinstvo ljudi. Od toga dobijaju napade panike, jer onda nemaju mogućnost da šire svoju ideologiju i da nude iskrivljeno bibličarenje. Tato će učiniti sve da poseju razdor. Onima koji su slabi u veri, nezadovoljnima na zapadu nude svoje bajke, pljuju po Crkvi i zavode. Na istoku koriste se nepoverenjem prema Crkvi Zapada, i kada omekšaju odbranu svojim napadima na Rim, jer kod mnogih njihovih žrtava postoji nepoverenje prema Rimu, onda kreću u napade na Istok. Oružja su im bibličarenje, razdor i lukavost.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa naravno da vole samo sebe, zbog toga je i osnovana SDA. EGW je iz Metodista izbačena jer je delila zajednicu, na one koji su sa njom, i koji su protiv nje ( a bili su protiv ne zbog nje lično, nego zbog njenog lupetanja). Ali, brate nije ona tema, tema je Protestantizam i njegovi plodovi. I ti i Slap ste ih izneli u svom njihovom "sjaju" da se morao očekivati ovakav odgovor od strane onih koji su ubeđeni u svoju "pravednost".

Njihov najveći strah je pomirenje i jedinstvo Istoka i Zapada Crkve. Ono pravo, jedinstvo ljudi. Od toga dobijaju napade panike, jer onda nemaju mogućnost da šire svoju ideologiju i da nude iskrivljeno bibličarenje. Tato će učiniti sve da poseju razdor. Onima koji su slabi u veri, nezadovoljnima na zapadu nude svoje bajke, pljuju po Crkvi i zavode. Na istoku koriste se nepoverenjem prema Crkvi Zapada, i kada omekšaju odbranu svojim napadima na Rim, jer kod mnogih njihovih žrtava postoji nepoverenje prema Rimu, onda kreću u napade na Istok. Oružja su im bibličarenje, razdor i lukavost.

U pravu si brate, najveci njihov strah je vracanje ljudi veri i pomirenje Istoka i Zapada, i ostvarivanje misije crkve propovedanjem evandjelja po celom svetu, jer onda ne mogu govoriti kako su oni izabrani da to cine, sto ce se na kraju i desiti. Ali su zato izmislili laz, tkz. prorocanstvo koje ce ovo delovanje crkve okarakterisati kao sotonsko delo. Zato tvrde da ce to udruzivanje biti zavera protiv njih, da ce ih nasa crkva progoniti kao ostatak. A upravo je to plan sotone da ovakvom pricom prevari izabrane da ne poveruju evandjelje, a oni ce sebe predstavljati mucenicima. Na kraju ce se pojaviti antihrist, progoneci i ubijajuci upravo nas - Hristovu crkvu, a oni ce misliti da je to Hristos dosao da izvrsi sud nad "velikom bludnicom" , i to ce pozdraviti. Eto tako ce se stvari odvijati, kao sto rekoh.. I naravno da ce ova objava evandjelja imati za posledicu uspostavu nedelje kao praznika jer ce se ljudi obratiti Bogu slaveci ga. Ali adventisti ce to okarakterisati kao ispunjenje njihovog prorocanstva o nedeljnom zakonu.. sotona dakle ima spreman plan..

I jos nesto, mozda je i ovaj pokret ravne zemlje povezan sa tim, mozda je to uvod u buduca obracenja ljudi crkvi, potvrdjivanja onoga sto je crkva jos davno govorila o zemlji. A mozda ce se i naucno dokazati neke stvari, sto ce za posledicu imati masovno obracenje ljudi..

Skoro sam upoznao dosta ljudi koji su se bas zbog ravne zemlje vratili crkvi, i bas me je to iznenadilo. Ali kazem ne mora biti to, nego nekakav slican dogadjaj sigurno..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Strana A:

U rujnu 1933. osnovana je tzv. „Reich church“, a evangelički biskup Ludwig Müller postao je njezin prvi biskup. Müllera je snažno podržao profesor Ernst Bergmann, koji je 1934. objavio dvadeset i pet točaka njemačke religije. One su, između ostalog, uključivale i ovo:

1. Židovski Stari zavjet, kao i dijelovi Novog zavjeta, nisu prikladni za novu Njemačku.

2. Krist nije bio Židov, nego nordijski mučenik kojeg su Židovi pogubili, ratnik čija je smrt spasila svijet od židovskog utjecaja.

3. Adolf Hitler je novi Mesija poslan na zemlju kako bi spasio svijet od Židova.

Adolf Hitler: „Luther je bio veliki čovjek, div. S jednim zamahom probio je sumrak, vidio Židova kako ga mi tek danas počinjemo gledati“.

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers: „Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

Anglikanac Dean Inge: Ako želimo pronaci žrtvenog jarca na čija ramena možemo položiti jade koje je Njemačka donijela svijetu, ja sam sve više i više uvjeren da je najgori genij zla te zemlje, ne Hitler ili Bizmark ili Frederik Veliki, nego Martin Luther.

Strana B:

Na pitanje je li Pio XII. bio neutralan , te je li učinio dovoljno, Gary Krupp, američki Židov i utemeljitelj Fondacije "Pave The Way", jasno odgovara:

Bio je neutralan. Vatikan je morao ostati neutralan. Upravo je zbog toga Pio XII. mogao spasiti živote oko 800.000 Židova. To je djelovanje Katoličke Crkve pod vodstvom pape Pija XII. koji je to omogućio! Zanimljivo, ljudi odaju priznanje pojedinim biskupima ili svećenicima koji su pomagali i uglavnom se tu zaustavljaju, ne shvaćajući kako je to krenulo iz Vatikana. Kako netko može naivno misliti da biskupi posvuda rade istu stvar bez ikakve upute i zahtjeva. To je besmisleno.

Krupp je otvoreno progovorio i o svom odnosu prema Piju XII. i zaslijepljenosti uzrokovanoj neprestanim lažima onih koji su bili plaćeni za to.

I ja sam ga prezirao. A onda sam otkrio kako su nas varali i kako nas i dalje varaju oni koji sebe nazivaju povjesničarima. Tu nije riječ o povijesti već o postojanju privatnih agendi čiji je cilj uništavanje reputacije toga čovjeka… Posjedujemo mnoga pisma koja pokazuju kako je Papa slao novac za zaštitu Židova u Beč, Francusku, Sloveniju, čitavu Europu. Imamo svjedočanstva ljudi koja se nalaze u Vatikanu. Postojala je neka vrsta podzemne željeznice. Boravili su nekoliko tjedana u Vatikanu, te odlazili u Portugal , a potom u Dominikansku Republiku, kad bi se stekli uvjeti – a sve to pod vodstvom Pija XII. Židovski narod zaslužuje znati kako je taj čovjek jedan od rijetkih heroja Drugog svjetskog rata. Nažalost, Roosevelt, Churchill, mnogi američki Židovi nisu učinili dovoljno. Oni su mogli učiniti više. Ali ovaj čovjek je djelovao i to možemo dokazati! To znaju svi koji su živjeli u to doba! – kaže Krupp.

Čini li vam se da ipak postoji neka razlika između ove dvije strane?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Od kada jedan čovjek može da predstavi religiju, slika se gleda u globalu, a to je dokaz da je KC proizvela duh antisemitizma, što se i pokazalo da su katolički narodi uglavnom to.

Pa zna se gdje su najviše bježali nacisti. Čile, Argentina, Brazil.

Jadni su tvoji arg. sve se svelo na jednog ili dva čovjeka čije izjave stalno spominješ.

A takve su vam i države. Naravno da ćešp izbjeći razg. o globalnoj slici koja jedina dokazuje ko je antisem. po duhu, a ko nije.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Od kada jedan čovjek može da predstavi religiju, slika se gleda u globalu, a to je dokaz da je KC proizvela duh antisemitizma, što se i pokazalo da su katolički narodi uglavnom to.

Pa zna se gdje su najviše bježali nacisti. Čile, Argentina, Brazil.

Jadni su tvoji arg. sve se svelo na jednog ili dva čovjeka čije izjave stalno spominješ.

A takve su vam i države. Naravno da ćešp izbjeći razg. o globalnoj slici koja jedina dokazuje ko je antisem. po duhu, a ko nije.

A vaši su argumenti mnogo jači? Mislite da niste anitisemiti jer ste kvazi judaisti, bez obrezanja, i ostalih propisa uz zadržavanje shabata i ukrašavanje propisa o sihrani kafom, duhanom, alkoholom i svim mesima? Mislite da ćete se umanjivanjem Isusa i svođenjem Boga na anđela omiliti Hebrejima? Što ne recitujete Shemu kada ste toliki ljubitelji Hebreja? Uzimate iz judaizma šta god da odgovora vašem "duhu proroštva" i to smatrate dovoljnim dokazom da niste antisemiti? Koliko je Afvetnista podržalo obnovu države Izrael? Kolko vas je u samom Izraelu? Koristite se činjenicom da je SAD saveznik Izraela, a vi rođeni u SAD kao maskom. Jer, vaša je proročica "prorokovala" da joj je Bog rekao da se Izrael, tačnije Jerusalem neće obnoviti. A evo njega, grada čvrsto sazdanog stoji i dalje, i izgrađuje se. Naravno sada ćete lupetati o tome kako ona to nije tako mislila, i da se to odnosilo na to da se Jerusalem neće obnoviti u slavi. Nemate argumente. Zato i izvačite nacionalizme iz rukava.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Od kada jedan čovjek može da predstavi religiju,

A gdje sam ja to ustvrdio? Ne podmeći.

slika se gleda u globalu,

A global vam stoji ovako:

1. U milijunima se broje oni koje su pobili nacisti nadahnuti Martinom Lutherom i njemačkim protestantizmom.

2. Šest desetljeća kasnije, početkom 21. stoljeća, samo 15% protestanata vjeruje u Isusa Krista.

a to je dokaz da je KC proizvela duh antisemitizma, što se i pokazalo da su katolički narodi uglavnom to.

Što je definicija "idiot-zlotvora"? To su karakteristike onoga tko dželate milijuna Židova proglasi "judeofilima", a one koji su spasili 800.000 Židova od tih dželata proglasi "antisemitima".

Tvoji argumenti čak nisu ni jadni, nema ih, ne postoje. :)

Gore ti je definicija "idiot-zlotvora". Pročitaj je još jednom.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A gdje sam ja to ustvrdio? Ne podmeći.

Jesi stalno si tvrdio Luter ili protenstatizam.

Isključenost razuma je da ljudi tvrde da pojedinačni slučajevi mogu nešto da dokažu, ne gledajući globalnu sliku.

Već sam navodio primjere, ljudi hoće da dokažu da je pušenje zdravo, pa onda navedu primjer gdje neko živio 95 godina i pušio.

Tako i ti radiš sa Luterom, hoćeš da pokažeš da je cijela reform. dovela do antisemitizma jer je on imao takve tvrdnje.

Zato sam ja otvorio temu "izgovori za zablude" gdje sam iznio čitav niz vašim besmislenih argumenata.

A global vam stoji ovako:

1. U milijunima se broje oni koje su pobili nacisti nadahnuti Martinom Lutherom i njemačkim protestantizmom.

Broj ubijenih zavisi od tehnike, a svakako da nisu mogli dobiti nadahnuće od protest.

Gore pitaš gdje sam naveo da positovjećuuješ, a onda sam kažeš da je Luter=proten.

2. Šest desetljeća kasnije, početkom 21. stoljeća, samo 15% protestanata vjeruje u Isusa Krista.

Opet dokaz onoga što sam naveo gore, slika se gleda u cijelini,a ne u dijelovima. Ateizam je posljedica odvajanja od reform.

Evo koliko su besmisleni tvoji arg. da je to plod refom. onda bi protest. odmah postali ateisti i bili bi takvi kroz istoriju.

Znam ja da to tebi ne odg.

Što je definicija "idiot-zlotvora"? To su karakteristike onoga tko dželate milijuna Židova proglasi "judeofilima", a one koji su spasili 800.000 Židova od tih dželata proglasi "antisemitima".

KOd vas to vidi u cijelini, duh paganizma i duh nasilja i antisemitizma i vidi se u globalu.

Najveći antisemitizam je u Evropi je kod katolika u globalu naravno.

A kontinuitet se vidi u progonu Jevreja u srednjem vijeku i kasnije.
Što bi neko vama vjerovao da ste spasili toliko Jevreja kada ste ih ubijali i prije i sada i opet ste ostali antisemiti.

Dakle lažete da ste ih spasili u tolikom broju, ako i jeste onda je to manje, a dio toga je svakako namjerno urađen da bi se pokazalo kako vi niste takvi.

Jer svakako da imate nivo razmišljanja da jedan primjer može nešto da dokaže.

Tvoji argumenti čak nisu ni jadni, nema ih, ne postoje.

Opet ono što sa gore naveo za razum. A to je kada neko nešto kaže, a nije u stanju da to i dokaže.

Gore ti je definicija "idiot-zlotvora". Pročitaj je još jednom.

Pazi kopiram sve i širim dalje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jesi stalno si tvrdio Luter ili protenstatizam.

Protestantizam nije jedan čovjek. Dakle, lažeš.

Isključenost razuma je da ljudi tvrde da pojedinačni slučajevi mogu nešto da dokažu, ne gledajući globalnu sliku.

Kakvi pojedinačni slučajevi? Ubiti milijune ljudi za tebe je "pojedinačan slučaj"!? A i spašavanje 800.000 ljudi samo idiotu može biti "pojedinačan slučaj".

Već sam navodio primjere, ljudi hoće da dokažu da je pušenje zdravo, pa onda navedu primjer gdje neko živio 95 godina i pušio.

Ali, ako nađu milijune primjera gdje su pušači doživjeli 95 godina, možda je pušenje i zdravo.

Tako i ti radiš sa Luterom, hoćeš da pokažeš da je cijela reform. dovela do antisemitizma jer je on imao takve tvrdnje.

Što ja imam pokazivati? Brojke pokazuju. Milijuni ubijenih, a ubojice nadahnute Lutherom i protestantizmom.

Broj ubijenih zavisi od tehnike, a svakako da nisu mogli dobiti nadahnuće od protest.

Hitler sam priznao da su ga nadahnuli Martin Luther i njemački protestantizam.

Evo koliko su besmisleni tvoji arg. da je to plod refom. onda bi protest. odmah postali ateisti i bili bi takvi kroz istoriju.

Znam ja da to tebi ne odg.

Protestantizam nije otrov koji ubije 5 minuta nakon uzimanja. Za puni učinak potrebno je dulje djelovanje, ali je učinak nepovratan.

Dakle lažete da ste ih spasili u tolikom broju, ako i jeste onda je to manje, a dio toga je svakako namjerno urađen da bi se pokazalo kako vi niste takvi.

Ništa ja ne tvrdim, pa niti ne lažem. Gary Krupp tvrdi da je prikupio 76.000 arhivskih dokumenata kojima dokazuje da su Papa Pio XII i Katolička crkva spasili 800.000 Židova. Također, Gary Krupp tvrdi da je pozvao sve povjesničare-fukare da slobodno dođu i ospore njegove nalaze i njegove tvrdnje. I, kaže Krupp, nije se javio niti jedan povjesničar-fukara. A kako ti tvrdiš da Krupp laže, javi mu se ti, razgovarati će on i s običnom fukarom. (fukara je pežorativni izraz za neistinoljupca).

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Protestantizam nije jedan čovjek. Dakle, lažeš.

Pa ti si rekao da jeste, još sam istakao gdje si rekao.

Kakvi pojedinačni slučajevi? Ubiti milijune ljudi za tebe je "pojedinačan slučaj"!?

To nije bio vjerski rat i nisu ubijali samo protest. nego svih religija.

A i spašavanje 800.000 ljudi samo idiotu može biti "pojedinačan slučaj".

Gary Krupp tvrdi da je pozvao sve povjesničare-fukare da slobodno dođu i ospore njegove nalaze i njegove tvrdnje.

U Italiji.

Ali, ako nađu milijune primjera gdje su pušači doživjeli 95 godina, možda je pušenje i zdravo.

Vidi se da si formalista.

Što ja imam pokazivati? Brojke pokazuju. Milijuni ubijenih, a ubojice nadahnute Lutherom i protestantizmom.

Pa vidiš da si poistovjetio jer si našao samo njega i onda kažeš protenst.

Hitler sam priznao da su ga nadahnuli Martin Luther i njemački protestantizam.

Vrlo važno šta je on rekao.

Ništa ja ne tvrdim, pa niti ne lažem. Gary Krupp tvrdi da je prikupio 76.000 arhivskih dokumenata kojima dokazuje da su Papa Pio XII i Katolička crkva spasili 800.000 Židova.

Falsifikat, a kako su onda davali pasoše nacistima lažne da bježe u Arg. i Brazil.

Gary Krupp tvrdi da je pozvao sve povjesničare-fukare da slobodno dođu i ospore njegove nalaze i njegove tvrdnje.

Pa to je već osporeno davno.

Zna se da su falsifikovali sve to.

Jer je nemoguće da neko sarađuje sa njima na tom nivou i pomaže im u bijegu i da spašava. Nešto malo Jevreja su spasili samo da bi mogli reći kako nisu podržavali naciste.

A kako ti tvrdiš da Krupp laže, javi mu se ti, razgovarati će on i s običnom fukarom. (fukara je pežorativni izraz za neistinoljupca).

A hoće to nešto promijeniti i ako mu se javim.

Tvoji arg. su na nivou arg. muslimana koji nađu Barta Ermana i kažu da je on stručnjak i da napada biblijska učenja i onda oni misle da su biblijska učenja osporena.

Danas stručnjaka koliko hoćeš.

Natrag