- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Papa Pio XII spašavao Židove, i druge, kojima su životi bili ugroženi.
Marko, zašto si ti ovako alergičan na istinu i na činjenice? Ne smetaju ti ni tripine ni Laodikejine, pa ni tvoje vlastite, laži, ali ti strašno smetaju činjenice koje sam ja iznosio.
Nije to radio samo Pio XII, to je radio i budući papa Ivan XXIII, koji je nosilac odlikovanja "Pravednika među narodima".
Što se tiče tvog pitanja, bolje je da mu postaviš pitanje o tome šta je to što ga je oteralo od Crkve Istoka, šta je to što ga je odvelo ka SDA i EGWizmu. To je pravo pitanje.Jer, jedna je stvar kada nekoga iz ne znanja zavedu, a sasvim je drugo kada neko ko je evanđelje već primo odbaci to i ode kod drugih, samo zato što je poverovao da oni navodno imaju pravu "Istinu.
Iako smo stvoreni kao Imago Dei, mi ljudi i dalje tražimo Boga tamo gde ga nema. Udovoljavamo sami sebi, svom solpsticizmu i osećanjima. Stalno smo nezadovoljni, a to sotona koristi. Jednima nudi "bibličarenje", drugima new age, trećima islam. Udovoljavamo samo svojim prolaznim osećanjima, samo svom egu. Jedni će otići iz Crkve jer im se ne sviđa lokalna zajednica, drugi jer će smatrati da bolje znaju, treći jer im ništa nije dovoljno, četvrti jer su se zaljubili u pripadnika druge "verske zajednice", peti jer im ona nudi nagradu kako na ovom, tako i na onom svetu. Svako ima svoju priču, a te zajednice, rade samo jedno, love duše za svoju korist, tvrdeći pri tome da rade za Boga. Iskreni tražioci Boga se onda nađu u kandžama, oni koji odu zbog koristi i solpsticizma kreću da ispunjavaju zadatke koje im novo odabrana "vera" daje, sebe zavaravaju da žive ispunjenim životom i da rade za Boga, dok u stvari rade za sebe (manjina) i vođe kulta (većina). Otrežnjenje dolazi kad tad, jer Bog (onaj pravi, jedini, ne onaj kome veruju da služe) nikada ne napušta svoja stvorenja i tu nastaje lom. Da se izrazim jezikom svoje struke, raspad Operativnog sistema. Reinstalaciju, koja je bolan i nadasve dugotrajan proces, sprovodi samo Bog.
Naravno ja ne kažem da među protestantima nema iskrenih vernika, normalnih ljudi, ali su oni skoro neprimenta manjina koja se ne eksponira i ne pokušava da Hrišćane preobrati ka njima. David Wood je jedan od njih koje mogu da dam kao primer. Iako je iznosio određene primedbe na račun ponašanja crkvenih poglavara, nije napadao samu Crkvu, niti je pljuvao po njoj, još manje je za isto koristio Bibliju. Za razliku od većine, on zna od čega i koga Hrišćanima preti opasnosti, i od koga Hrišćani trpe.
Iako je Dr. David Wood protestant, ja takav način korišćenja Biblije, i razuma koji nam je Bog dao, prihvatam i poštujem.
Ovo što radi SDA, JW, kao i mnogi protestantski zeloti ne prihvatam i ne poštujem, jer to nije ni Hrišćanstvo, niti pravo poznavanje Biblije, to je zloupotreba i zlobno "kasapljenje" iste.
Oni, nikako ne mogu da prihvate činjenicu da mi, vernici Crkve Hristove - Kristove, ne napadamo Bibliju, nego njihovo tumačenje i zlopotrebljavanje iste, njihovu idoltriju Biblije, njihovu aroganciju, samoljublje.... Takođe njima, čini se uopšte ne ulazi u glavu da Hrišćani, treba da donesu Evanđelje onima koji ga još nisu primili, a ne da druge, koji su ga ranije primili pljuju i ponižavaju. Zašto to rade pitaće se mnogi. Zato što oni i ne žele da šire Evanđelje među onima koji ga ne poznaju, nego da otimaju Hristove vernike. Njihov cilj nije Evangelizacija ljudi koji Boga ne poznaju, nego uništenje Crkve Božije i u tome ne biraju sredstva. Svesni da pravo Evanđelje nosi ona koju je sam Isus osnovao, da bi svoju herezu prikazali kao Istinu, oni jednostavno moraju da napadaju Crkvu, moraju da je optužuju, moraju da izmišljaju. Drugačije nije moguće ubediti ljude da oni, SDA, JW i ostali govore istinu.