Protestantizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Papa Pio XII spašavao Židove, i druge, kojima su životi bili ugroženi. :)

Marko, zašto si ti ovako alergičan na istinu i na činjenice? Ne smetaju ti ni tripine ni Laodikejine, pa ni tvoje vlastite, laži, ali ti strašno smetaju činjenice koje sam ja iznosio.

Nije to radio samo Pio XII, to je radio i budući papa Ivan XXIII, koji je nosilac odlikovanja "Pravednika među narodima".

Što se tiče tvog pitanja, bolje je da mu postaviš pitanje o tome šta je to što ga je oteralo od Crkve Istoka, šta je to što ga je odvelo ka SDA i EGWizmu. To je pravo pitanje.Jer, jedna je stvar kada nekoga iz ne znanja zavedu, a sasvim je drugo kada neko ko je evanđelje već primo odbaci to i ode kod drugih, samo zato što je poverovao da oni navodno imaju pravu "Istinu.

Iako smo stvoreni kao Imago Dei, mi ljudi i dalje tražimo Boga tamo gde ga nema. Udovoljavamo sami sebi, svom solpsticizmu i osećanjima. Stalno smo nezadovoljni, a to sotona koristi. Jednima nudi "bibličarenje", drugima new age, trećima islam. Udovoljavamo samo svojim prolaznim osećanjima, samo svom egu. Jedni će otići iz Crkve jer im se ne sviđa lokalna zajednica, drugi jer će smatrati da bolje znaju, treći jer im ništa nije dovoljno, četvrti jer su se zaljubili u pripadnika druge "verske zajednice", peti jer im ona nudi nagradu kako na ovom, tako i na onom svetu. Svako ima svoju priču, a te zajednice, rade samo jedno, love duše za svoju korist, tvrdeći pri tome da rade za Boga. Iskreni tražioci Boga se onda nađu u kandžama, oni koji odu zbog koristi i solpsticizma kreću da ispunjavaju zadatke koje im novo odabrana "vera" daje, sebe zavaravaju da žive ispunjenim životom i da rade za Boga, dok u stvari rade za sebe (manjina) i vođe kulta (većina). Otrežnjenje dolazi kad tad, jer Bog (onaj pravi, jedini, ne onaj kome veruju da služe) nikada ne napušta svoja stvorenja i tu nastaje lom. Da se izrazim jezikom svoje struke, raspad Operativnog sistema. Reinstalaciju, koja je bolan i nadasve dugotrajan proces, sprovodi samo Bog.

Naravno ja ne kažem da među protestantima nema iskrenih vernika, normalnih ljudi, ali su oni skoro neprimenta manjina koja se ne eksponira i ne pokušava da Hrišćane preobrati ka njima. David Wood je jedan od njih koje mogu da dam kao primer. Iako je iznosio određene primedbe na račun ponašanja crkvenih poglavara, nije napadao samu Crkvu, niti je pljuvao po njoj, još manje je za isto koristio Bibliju. Za razliku od većine, on zna od čega i koga Hrišćanima preti opasnosti, i od koga Hrišćani trpe.

Iako je Dr. David Wood protestant, ja takav način korišćenja Biblije, i razuma koji nam je Bog dao, prihvatam i poštujem.
Ovo što radi SDA, JW, kao i mnogi protestantski zeloti ne prihvatam i ne poštujem, jer to nije ni Hrišćanstvo, niti pravo poznavanje Biblije, to je zloupotreba i zlobno "kasapljenje" iste.
Oni, nikako ne mogu da prihvate činjenicu da mi, vernici Crkve Hristove - Kristove, ne napadamo Bibliju, nego njihovo tumačenje i zlopotrebljavanje iste, njihovu idoltriju Biblije, njihovu aroganciju, samoljublje.... Takođe njima, čini se uopšte ne ulazi u glavu da Hrišćani, treba da donesu Evanđelje onima koji ga još nisu primili, a ne da druge, koji su ga ranije primili pljuju i ponižavaju. Zašto to rade pitaće se mnogi. Zato što oni i ne žele da šire Evanđelje među onima koji ga ne poznaju, nego da otimaju Hristove vernike. Njihov cilj nije Evangelizacija ljudi koji Boga ne poznaju, nego uništenje Crkve Božije i u tome ne biraju sredstva. Svesni da pravo Evanđelje nosi ona koju je sam Isus osnovao, da bi svoju herezu prikazali kao Istinu, oni jednostavno moraju da napadaju Crkvu, moraju da je optužuju, moraju da izmišljaju. Drugačije nije moguće ubediti ljude da oni, SDA, JW i ostali govore istinu.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Papa Pio XII spašavao Židove, i druge, kojima su životi bili ugroženi. :)

Marko, zašto si ti ovako alergičan na istinu i na činjenice? Ne smetaju ti ni tripine ni Laodikejine, pa ni tvoje vlastite, laži, ali ti strašno smetaju činjenice koje sam ja iznosio.

JASANOVAC JE NAJVECI SPOMENIK VASEG POSTENJA I HRISCANSTVA.

A KOLIKO JE JEVREJA SPASENO U KATOLICKOJ ZEMLJI O TOME SVEDOCI AUSHVIC

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
OPROSTITE BRACO HRISCANI, ALI JA U OVOJ VASOJ DISKUSIJI NE VIDIM UOPTE HRISCANSTVO, NEGO MRZNJU, PAKOST, I OSVETU.

MENE STE IZGUBILI U OVAKVOJ DISKUSIJI. TO NIJE NI ZA KEROVE, A NIJE NI ZA LJUDE, A KAMO LI ZA HRISCANE!

Jednako nije ni za kerove prica da su katolici i pravoslavni ubijali a protestanti su nevinasca. Adventiste doduse mozemo jos nekako i pravdati ako zanemarimo hitlera kome su gotovo svi pruzali podrsku, ali sigurno ne mozemo pravdati Martina Lutera koji je ubijao jevreje i katolike, anabaptiste bicevao i spaljivao njihove crkve, te vikao kako se "evandjelje treba nametnuti i macem". Toliko o "protestantskoj toleranciji i slobodi savesti". I jos ga u svojim knjigama hvalite kao da je svetac! Surovao je Martin i sa vladarima i za sebe trazio papsku stolicu, pa su ga odbili. A sto istorija cuti (mislim na onu u skolskim udzbenicima), dok istice samo katolicke zlocine? Razlog je taj sto istoriju pisu pobednici, dok informacije o tome se ne nalaze na povrsini, vec se mora zaci dublje u istorijske izvestaje, ali dokaza svakako ima i previse! Vi ocigledno ne zelite pogledati istini u oci!

I onda dolazi Tripo sa pricom kako su protestanti doneli mnogo dobra, pocevsi od pismenosti, pa eto crkva je zabranjivala ljudima cak i bibliju a protestanti ih opismenili. Pa da ste imalo pametni shvatili bi da "nepismen covek ne moze citati" pa mu ne mozes ni dati "bibliju na narodnom jeziku"! Dok crkva nista nije ni branila, jer u to vreme su jedino obrazovani znali citati i to na latinskom, a biblija na latinskom je postojala. Dakle nista nije branjeno obicnom narodu od strane crkve! Sve je to propaganda protestanata! A sto se tice politickog aspekta, dobrobiti od demokratije nema. Sistem demokratije koju je protestantzam uveo je doveo do sloboda za sve i svasta, ukljucujuci tu i finansijsku slobodu, odnosno trgovinu i posed, mogucnost za bogacenje vec bogatih. Znaci uveo je kapitalizam i iskoriscavanje ljudi. Prakticno je legalizovao kradju i kriminal. To je i bio cilj. Zatim tu je sloboda za vestice sataniste i za seksualne devijante. Tako je zavladao haos i na kraju mi imamo sodomu i gomoru. Nema tu cak ni "slobodnog izbora vlasti" odnosno sustinske demokratije, jer svi se oni udruzuju i deluju kao klub, tako da kad izadjes na izbore, nemas vise koga da biras do opet njih. Svi su oni ista banda udruzena masonskim vezama i tajnim drustvima. Razlikuju se samo u retorici, a kad dodju na vlast, onda nista ili vrlo malo ispune, tek toliko da zamazu oci javnosti!

Demokratija je za njih raj, nema ko da ih kontrolise, pape vise nema da ih uslovljava, a to su i hteli. Narod je stvarno glup pa misli da ima slobodu, a zapravo su obicni robovi sistema. Nekad su radili u rudnicima kopali i vukli kamenje, a danas rade za te iste nadzornike samo pod drugim imenom. Nekad su se vlastodrsci zvali "robovlasnici" a danas su to "gazde" ili "sefovi!! Sve je isto, samo su termini promenjeni i sistem je nacinjen tako da ljudima pruzi "privid slobode"!

Najgore od svega je sto ako hoces da promenis sistem to ne mozes uciniti, jer da bi dosao na vlast moras biti njihov, da bi dobio prostor u medijima moras biti njihov, da bi te pustili da politicki delujes moras biti njihov, inace ce te zatvoriti i namestili ti neki prekrsaj ili ce te ubiti jer opet moras biti njihov.

Vi zivite u jednoj velikoj iliziji, kako politickoj, jer mislite da imate nekakve "slobode", tako i u religioznoj misleci da je crkva i tadasnji sistem vladavine bio diktatorski!

Vama upravo drugi i diktiraju sta i kako da radite, iskoriscavaju vas imanipulisu na razne nacine, a kad se istrosite odnosno kad vise niste produktivni za drustvo i ne donosite profit "gazdama" i drzavi, onda vas otruju, da sto brze crknete, da vas ne bi izdrzavali penzijom, zato je prosecni vek ljudi 60-70 god.

To je sistem u kom vi zivite, mada ima toga jos izmedju redova, i ne moze se obuhvatiti sve jednim postom da ne duzim!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Marko?!?!?! Što je tebi!?!? Jesi li ti pri sebi!? Ti ne optužuješ njemačke protestante, koji su nadahnuti Lutherom i protestantizmom, sve te zločine u Auschwitzu počinili, nego optužuješ okupirane katolike Poljake što to nisu spriječili. Marko, Poljaci katolici su tamo prošli isto kao i Židovi.

P.S. Ova ti je zaista samo za kerove.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Jesam li bio jasan u svom postu? Sudeći po ovome nisam. E pa dobro, tražili ste gledajte.

Da li je Crkva osnovala i jedan od logora smrti koji su th zlih godina nicali kao pečurke? Da li se sa prediakonica čulo : "pobijte ih"? Pretražite malo o pismu Generala Franjevačkog reda poslatom Franjevcima na ovim nesrećnim prostorima. Pročitajte šta je naredio.
Što se tiče Poljaka, oni kao nacija nisu postojali od polovine septembra 1939. Svi sloveni su za zemljake Luterove bili untermenchenm katolici, ateisti, protestanti, koje god da su vere bili, bili su predviđeni da budu robovi. Da niste možda zaboravili i ko je Kragujevac zavio u crno? Katolici? Ili su to bili sledbenici kulta arijevskog mesije.

Marko?!?!?! Što je tebi!?!? Jesi li ti pri sebi!? Ti ne optužuješ njemačke protestante, koji su nadahnuti Lutherom i protestantizmom, sve te zločine u Auschwitzu počinili, nego optužuješ okupirane katolike Poljake što to nisu spriječili. Marko, Poljaci katolici su tamo prošli isto kao i Židovi.

P.S. Ova ti je zaista samo za kerove.

Da li je ili nije za kerove, to ne znam, jer ni kerovi to ne bi s maslom pojeli.

Slape, oni veruju da je papa i dalje onako moćan kako oni veruju da je bio u srednjem veku. Zaboravljaju na borbu za investuru, zaboravljaju glavni razlog zašto je Karlo Veliki i krunisan za cara, zaboravljaju kako je papa bio zarobljenik francuskog kralja, zaboravljaju da je u vreme kada je Hitler i njemu srodni režimi činio zverstva, Crkva bila bez i jedne države koja bi mogla da se suprotstavi Hitleru. Davno su proli dani kada je papa mogao da ekskomunicira, stavi pod interdikt, i da očekuje da će barem dvojica neprijatelja ekskomuniciranog da oružjem podrže to.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Jasno kao dan, to su radili i puno prije ovoga, zato su Jevreji bježali u Dansku, Holandiju itd.

Samo su svoj duh prenijeli i na druge sve.

Dakle to je njihov duh, što je i pokazala statistika da je najveći antisemitizam u Centr. Evropi.

Ko su najveći saveznici tadašnje NJenačke, Španija, Italija i Hrvatska.

Zna se ko dominira tu.

Rodovi reformacije su samo blagoslov što je zahvatilo i narode blizu reform. kao Slovence, sada Austrijance.

Ko su bile vođe Hitler, Musolini, Franko, Pavelić? Sve sinovi znamo čiji.

Pa Franko je to sam tvrdio najviše.

02-14-200702_09_00PM.jpg

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jasno kao dan, to su radili i puno prije ovoga, zato su Jevreji bježali u Dansku, Holandiju itd.

Samo su svoj duh prenijeli i na druge sve.

Dakle to je njihov duh, što je i pokazala statistika da je najveći antisemitizam u Centr. Evropi.

Ko su najveći saveznici tadašnje NJenačke, Španija, Italija i Hrvatska.

Zna se ko dominira tu.

Rodovi reformacije su samo blagoslov što je zahvatilo i narode blizu reform. kao Slovence, sada Austrijance.

Ko su bile vođe Hitler, Musolini, Franko, Pavelić? Sve sinovi znamo čiji.

Pa Franko je to sam tvrdio najviše.

02-14-200702_09_00PM.jpg

Ju ju kakvi argumenti. Protestantski argumenti. Franko? Pretražite malo o tome šta su činili "republikanci" u Španiji. Svi od reda sa oveog sabatrinskog pamfleta su bili u nekom periodu svog života levičarski nastrojeni, svi od reda gladni moći. I nisu bili sinovi Crkve.

Iznesite barem približan broj sledbenika EGWizma i ostalih apostaza Sola Scriptura koji su stradali od Komunista, Nacista, Fašista, Falangista, posebno zbog svoje vere. Iznesite ako ga imate.

https://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_victims

Vama, pripadnicima nazovi "crkve" je ovde, ali i na drugima mestima stalo da prikažete kako je papa, Vatikan, lično komandovao zločinima, koji dokazano je nisu ni počinjeni u ime Crkve, nego u ime rase, nacije i volje za moć. A sve to činite kako bi Crkvu prikazali kao zlu, a vas kao dobre. Iako ste vi, to jest vaša "remnant church" podržavali, lukavo podržavali sve ovo.

Jedino što vas izvlači, to jest što vas čini u očima neupućenih je vaše protivljenje fizičkom nasilju, ali to na vašu žalost ne znači da niste skloni mentalnom nasilju, čemu smo opvde na forumu svedoci, i o čemu svedoče oni koji su uspeli na kakav takav način da pobegnui iz kandži vašeg kulta.

Slobodno kopirajte i šerujte, nije me briga šta će gomila samozaljubljenih sledbenika EGWizma da misli o tome.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znaci katolici su ubijali u jasenovcu? Svaka vama cast. Ovo je uvreda za svakog inteligentnog coveka! I Stepinca cete napraviti zlocincem a on je spasavao srbe, uzas jedan!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znaci katolici su ubijali u jasenovcu? Svaka vam cast. Ovo je uvreda za svakog inteligentnog coveka! I Stepinca cete napraviti zlocincem a on je spasavao srbe, uzas jedan!

Njemu su 1943 ustaše ubile brata. No ni to nije dovoljno da odbrani od ovog "argumenta" koji će EGWisti da izvuku. Shvati, cilj im je da se dobri odnosi između katolika i pravoslavaca na ovom forumu, a i šire pokvare. Da počnemo da se međusobno svađamo, pa da se oni pojave sa njihovim "takav vam je duh", "mi imamo duh zajedinštva," "nama ga daje biblija, subota... bla, bla, bla, bla". Mire, providni su u svojoj lukavosti. Znaš li šta ovime dokazuju? Da su sotonini. Ništa više.

Natrag