Antonija.
Pala si na ispitu zrelosti zakljucivanja.
U mojim je očima porasla.
Rekla je iskreno i otvoreno što misli o adventskoj doktrini, da je sumnjiva iz više razloga. Zbog sektaškog djelovanja njezinih članova zaslužuje naziv sekte. Ako te to vrijeđa,
a moja namjera nije da te vrijeđam, onda ćeš morati poraditi na sebi. Jedna od karakteristika adventista jest da
se ljute i uvrijeđeni su kad im netko ospori njihove izjave. To sam danas pročitala u jednom opširnoj analizi
" Zašto mladi napuštaju adventske zajednice". Ti to sigurno bolje znaš, ali napisat ću ovdje jer je zanimljivo:
"Prema studiji koju je proveo Dudley, između 40% i 50% krštenih adventista, napusti crkvu prije nego napune dvadeset godina, i autor to naziva „krvarenjem epskih proporcija."
-najčešći razlozi odlaska su: adventska crkva nema sveobuhvatan program ni sadržaj
-odrasli ne daju dobar primjer, previše je svađa i rivalstva među njima
-adventisti više vremena posvete
vrbovanju novih članova nego brizi za mlade
-
nazadovanje u duhovnom životu
-
napadi i kritike ostalih crkava....
Dovoljno. Vidiš, mladi nisu glupi.
Laodikeja:
On je jedan zao, zlocest, lukavi, prepredeni, zlomisleni, pakostan, namcorast, krajnje neuljudan i nerazborit, itd..itd stvor. Uz to ispunjen legionom demona i zlih duhova kojima je opsednut jer im se dragovljno predao u sluzbu.
Tko ti je dao pravo da ovako govoriš? "Bog" kojemu služiš?
Ne uračunalo ti se, ali jednom ćeš zažaliti zbog tih i takvih riječi koje si izgovorio u bijesu - i očaju.
Budi jednom pošten i iskren sam sa sobom, pa reci tko se ovdje na forumu složio s tobom, odnosno s adventskom doktrinom i s nasrtljivim ponašanjem adventista? Adrian BG, Gere, Spedy, Šarrdy, Taramana...tko?
Nitko!
Meni je sasvest mirna, i imam mir sa Bogom u ljubavi Hrista i Svetog Duha, dok iznosim istinu i dok mu verno sluzim.
To su samo riječi. Ti nemaš samospoznaju, a ona je osnovna za duhovni život. Lažeš samog sebe, a to je najgore.. Nakon svega što si napisao Slapu kažeš da si miran. Kakav je to mir? Ako pišeš sve te uvrede jer si već programiran tako, to mogu razumjeti, ali ako doista izlaze iz tvog srca...brate, na opasnom si putu.
Adventizam će ti doći glave, uništit ćeš samog sebe.