I ne samo to, Isus je rekao, da ce "Jerusalim gaziti pagani, dok se ne ispune vremena pagana"(ono sto J.S. ppgresno razumeju), i dan danas su tamo pagani muslimani i drugi, ali doci ce dan kada vise nece biti, takodje je Pavle rekao da ce Izrael prihvatiti Hrista na kraju.
Takodje u otkrivenju se pravi razlika izmedju "velikog mnostva"(pagana) koji dolaze "iz svih naroda", i 144 000 "izraelaca(doslovnih).
Naime odmah posle Hristove smrti pocelo je sakupljanje "velikog mnostva", ljudi iz svih naroda, izraelaca je bilo jako malo koji su prihvatili mesiju(i zato je to ograniceni broj), a njihovo glavno sakupljanje ce poceti kad se Izrael obrati, njih ce biti naspram "velikog mnostva" jako malo, i zato su predstavljeni ogranicenim brojem od 144 000.
To je ono gde adventisti i Jehovini svedoci grese, jer cak i Isus Hristos Izrael naziva "malo stado"("ne boj se malo stado jer bi volja vaseg oca da vam da carstvo) - jer je njih malo, u odnosu na "druge ovce"(za koje Isus kaze: "imam i druge ovce koje moram da dovedem, i bice jedno stado i jedan pastir"), te.ovce su "veliko mnostvo", i Pavle njih predstavlja zajedno kao jedan cokot, i govori o "divljim" i "prirodnim" granama..
I dok EGW, sebe uvrstava u 144 000, biblijski su to "prirodni jevreji", tako se pokazuje da je ona pricala gluposti..
Tebi mozda nije jasno sta ja sad pisem, jer treba citavu analizu stihova napisati, ali to je tako , i ja to dobro znam, zbog Jehovinih Svedoka, kojima sam pomagao da ovo razumeju..