Proroštva sestre Vajt(Elen Vajt)

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Naime, Hristos je trebalo da dođe još u ono vreme - tačnije 1890 godine,

:roll::roll::roll:
, što znači da ovo spada u uslovno proročanstvo.

:bfghb::bfghb::bfghb:
Što se tiče obnove Jerusalima - ovo se u potpunosti ispunilo, jer Izrailjci nikada nisu izgradili grad koji su Rimljani razorili 70 godine nove ere, već je ostao do danas samo jedan zid, poznatiji kao zid plača.

:assassin::assassin::assassin:

Mila majko šta sve zemlja na sebi drži....neverovatno.
To bi bilo kao da je neki Turčin prorekao da se Beograd nikad više neće podići a ono izgrađeno desetine hiljada zgrada i onda malo Ture kaže: ,,E,ali Kalemegad je ostao isti,,
:gl_wacko:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa Jerusalim je izgradjen na istom mestu laodikeja, samo hram je ostao razoren :)

I tom pricom o "uslovnom prorocanstvu", se svaki promasaj i lazno proricanje moze pravdati, tako i ona tvoja 2011. godina ,sto si ti proricao je takodje "uslovna". :)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Naime, Hristos je trebalo da dođe još u ono vreme - tačnije 1890 godine, i u vremenu pre tog događaja - Izrailjci nikako nisu mogli, niti su dobili svoju nezavisnost, već čini mi se tek 1947 godine, nakon ovog perioda, što znači da ovo spada u uslovno proročanstvo.

Što se tiče obnove Jerusalima - ovo se u potpunosti ispunilo, jer Izrailjci nikada nisu izgradili grad koji su Rimljani razorili 70 godine nove ere, već je ostao do danas samo jedan zid, poznatiji kao zid plača.

Већу глупост не видех одавно. Кад год се неки град обнављао, а у нашем случају Јерусалим, никада се није обнављало исто. Да би се обновиле потпуно исте куће треба да постоји план града, а после 1900 година направити исте куће у Јерусалиму од блата и камена је смешно и помислити. Тако да пророчанство "пророка" да се Јерусалим никада неће изградити показује још једну лаж, а не некакво "условно испуњење".

Категорија "условно пророчанство" је као да ја кажем сутра ће падати киша, а ако не падне онда је условно јер није било облака, тј. услова да падне киша. На то Господ говори:

22. Шта би пророк рекао у име Господње, па се не збуде и не наврши се, то је реч које није рекао Господ; него је из охолости рекао онај пророк, не бој га се.

25. Чујем шта говоре ти пророци који у име моје пророкују лаж говорећи: Снио сам, снио сам.

14. А Господ ми рече: Лаж пророкују ти пророци у моје име, нисам их послао, нити сам им заповедио, нити сам им говорио; лажне утваре и гатање и ништавило и превару срца свог они вам пророкују.

Naime, Hristos je trebalo da dođe još u ono vreme - tačnije 1890 godine

Свако коме је стало до своје душе треба да искористи ово као показатељ колико се може веровати адвентистима, тј пророчанствима "сестре" Вајт.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam se ovde u ovih nekoliko komentara načitao gluposti, i pripisivanja optužbi - koje nisam video za svo vreme koliko sam prisutan na forumu.

Uzalud vam je posao, jer odgovor sam, već dao, i on je konačan, a vi po slobodnoj volji živite i dalje u sopstvenim zabludama, i zajedljivosti vašeg zločestog nepreporođenog srca, koje vas nagoni da oceđujete komarca a proždirete kamilu, baveći se svime i svačime, osim izgradnjom sopstvenog karaktera i duhovnosti, ne činjeći ništa po pitanju ličnog spremanja za Hristov dolazak i carstvo nebesko koje dolazi.

Pozdrav!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ja sam se ovde u ovih nekoliko komentara načitao gluposti, i pripisivanja optužbi - koje nisam video za svo vreme koliko sam prisutan na forumu.

Uzalud vam je posao, jer odgovor sam, već dao, i on je konačan, a vi po slobodnoj volji živite i dalje u sopstvenim zabludama, i zajedljivosti vašeg zločestog nepreporođenog srca, koje vas nagoni da oceđujete komarca a proždirete kamilu, baveći se svime i svačime, osim izgradnjom sopstvenog karaktera i duhovnosti, ne činjeći ništa po pitanju ličnog spremanja za Hristov dolazak i carstvo nebesko koje dolazi.

Pozdrav!

Dragi prijatelju po vjeri po Kristu ,ako te smijem tako nazvat

Nema ljutnje ,i srdnje , dodala bi samo Biblijski dokaz da Jelena greši .
Ima jos jedan vazan znak , da Jelena nije točno prorokovala , a koji svakako treba spomenuti, da bi slika bila potpuna – a to je nastanak drzave Izrael 1948.g.Vjerojatno Jelena nije ni razumjela Bibliju , kad je prorokovala o IZRAJELU , U Bibliji
preko proroka Izaije Bog je rekao, da ce ostatak svog naroda sakupiti sa svih strana svijeta i vratiti u njihovu zemlju:

(Izaija 11.11,12) - U onaj dan Jahve ce drugi put ruku pruziti da otkupi ostatak svog naroda, one ostale iz Asira i iz Egipta, iz Patrosa, Kusa i Elama, iz Sineara, Hamata i s morskih otoka, 12.-Podignut ce stijeg narodima i sabrat ce prognane Izraelove i skupiti rasprsene Judine sa sva cetiri kraja zemlje.
Zar to nije cudesno Laki , Zidovi(Israelicani) su bili narod proganjan i bez svoje zemlje gotovo 2000 godina, a onda konacno prije 60 god. dobili svoju samostalnu drzavu u koju su se doselili iz svih krajeva svijeta! Prorocanstvo se tocno ispunilo! Jelena je drugačije prorokovala

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Ima jos jedan vazan znak , da Jelena nije točno prorokovala , a koji svakako treba spomenuti, da bi slika bila potpuna – a to je nastanak drzave Izrael 1948.g.Vjerojatno Jelena nije ni razumjela Bibliju , kad je prorokovala o IZRAJELU , U Bibliji
preko proroka Izaije Bog je rekao, da ce ostatak svog naroda sakupiti sa svih strana svijeta i vratiti u njihovu zemlju:

(Izaija 11.11,12) - U onaj dan Jahve ce drugi put ruku pruziti da otkupi ostatak svog naroda, one ostale iz Asira i iz Egipta, iz Patrosa, Kusa i Elama, iz Sineara, Hamata i s morskih otoka, 12.-Podignut ce stijeg narodima i sabrat ce prognane Izraelove i skupiti rasprsene Judine sa sva cetiri kraja zemlje.
Zar to nije cudesno Laki , Zidovi(Israelicani) su bili narod proganjan i bez svoje zemlje gotovo 2000 godina, a onda konacno prije 60 god. dobili svoju samostalnu drzavu u koju su se doselili iz svih krajeva svijeta! Prorocanstvo se tocno ispunilo! Jelena je drugačije prorokovala

I ne samo to, Isus je rekao, da ce "Jerusalim gaziti pagani, dok se ne ispune vremena pagana"(ono sto J.S. ppgresno razumeju), i dan danas su tamo pagani muslimani i drugi, ali doci ce dan kada vise nece biti, takodje je Pavle rekao da ce Izrael prihvatiti Hrista na kraju.

Takodje u otkrivenju se pravi razlika izmedju "velikog mnostva"(pagana) koji dolaze "iz svih naroda", i 144 000 "izraelaca(doslovnih).

Naime odmah posle Hristove smrti pocelo je sakupljanje "velikog mnostva", ljudi iz svih naroda, izraelaca je bilo jako malo koji su prihvatili mesiju(i zato je to ograniceni broj), a njihovo glavno sakupljanje ce poceti kad se Izrael obrati, njih ce biti naspram "velikog mnostva" jako malo, i zato su predstavljeni ogranicenim brojem od 144 000.

To je ono gde adventisti i Jehovini svedoci grese, jer cak i Isus Hristos Izrael naziva "malo stado"("ne boj se malo stado jer bi volja vaseg oca da vam da carstvo) - jer je njih malo, u odnosu na "druge ovce"(za koje Isus kaze: "imam i druge ovce koje moram da dovedem, i bice jedno stado i jedan pastir"), te.ovce su "veliko mnostvo", i Pavle njih predstavlja zajedno kao jedan cokot, i govori o "divljim" i "prirodnim" granama..

I dok EGW, sebe uvrstava u 144 000, biblijski su to "prirodni jevreji", tako se pokazuje da je ona pricala gluposti..

Tebi mozda nije jasno sta ja sad pisem, jer treba citavu analizu stihova napisati, ali to je tako , i ja to dobro znam, zbog Jehovinih Svedoka, kojima sam pomagao da ovo razumeju..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema greške, već sam dao odgovor.

Jerusalim je razoren, i postoji samo jedan zid, i ona je to prorekla, i to se ispunilo.

Niste priložili citat gde ona kaže da Izrael neće dobiti nezavisnost.

Ako gledamo realno - Izrael i nije sakupljen u jednoj državi sa Teokratskim uređenjem, jako je i bila Božja volja.
Danas je Izrael podeljena zemlja, rastrzana sukobima, u kojoj žive različiti narodi.
Tako da Izrailj ima sve osim nezavisnosti.

Ponavljam.
Obmanjujte sami sebe, to je vaša lična stvar.

----------------------------------------------------

Mire, ne greše Adventisti u vezi 144000, već ti namećeš ovde lažno nebiblijsko učenje van konteksta proisteklo iz ljudske teorije.
Ja sam ovo učenje odavno razotkrio na osnovu biblije.

Adventisti imaju potpuno biblijsko učenje po ovom pitanju.. Amin!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Ovo se GLASNO sluša!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
I ne samo to, Isus je rekao, da ce "Jerusalim gaziti pagani, dok se ne ispune vremena pagana"(ono sto J.S. ppgresno razumeju), i dan danas su tamo pagani muslimani i drugi, ali doci ce dan kada vise nece biti, takodje je Pavle rekao da ce Izrael prihvatiti Hrista na kraju.

Takodje u otkrivenju se pravi razlika izmedju "velikog mnostva"(pagana) koji dolaze "iz svih naroda", i 144 000 "izraelaca(doslovnih).

Naime odmah posle Hristove smrti pocelo je sakupljanje "velikog mnostva", ljudi iz svih naroda, izraelaca je bilo jako malo koji su prihvatili mesiju(i zato je to ograniceni broj), a njihovo glavno sakupljanje ce poceti kad se Izrael obrati, njih ce biti naspram "velikog mnostva" jako malo, i zato su predstavljeni ogranicenim brojem od 144 000.

To je ono gde adventisti i Jehovini svedoci grese, jer cak i Isus Hristos Izrael naziva "malo stado"("ne boj se malo stado jer bi volja vaseg oca da vam da carstvo) - jer je njih malo, u odnosu na "druge ovce"(za koje Isus kaze: "imam i druge ovce koje moram da dovedem, i bice jedno stado i jedan pastir"), te.ovce su "veliko mnostvo", i Pavle njih predstavlja zajedno kao jedan cokot, i govori o "divljim" i "prirodnim" granama..

I dok EGW, sebe uvrstava u 144 000, biblijski su to "prirodni jevreji", tako se pokazuje da je ona pricala gluposti..

Tebi mozda nije jasno sta ja sad pisem, jer treba citavu analizu stihova napisati, ali to je tako , i ja to dobro znam, zbog Jehovinih Svedoka, kojima sam pomagao da ovo razumeju..

HALELUJAH!!!

TAKO VERUJUĆI SVEDOČE!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nema greške, već sam dao odgovor.

Jerusalim je razoren, i postoji samo jedan zid, i ona je to prorekla, i to se ispunilo.

Niste priložili citat gde ona kaže da Izrael neće dobiti nezavisnost.

Ako gledamo realno - Izrael i nije sakupljen u jednoj državi sa Teokratskim uređenjem, jako je i bila Božja volja.
Danas je Izrael podeljena zemlja, rastrzana sukobima, u kojoj žive različiti narodi.
Tako da Izrailj ima sve osim nezavisnosti.

Ponavljam.
Obmanjujte sami sebe, to je vaša lična stvar.

----------------------------------------------------

Mire, ne greše Adventisti u vezi 144000, već ti namećeš ovde lažno nebiblijsko učenje van konteksta proisteklo iz ljudske teorije.
Ja sam ovo učenje odavno razotkrio na osnovu biblije.

Adventisti imaju potpuno biblijsko učenje po ovom pitanju.. Amin!

Nisi ti nista razotkrio na zalost.
Ja sam hvala Bogu ovo saznao mnogo godina pre nego sto sam uopste procitao da Taramana o tome pise. To je Bog koji otkriva istinu onima koji su njegovi..

(Tako sam se oslobodio Jehovinih Svedoka, i Bogu hvala, da mi nije to otkrio , nikada ne bih)

144 000 su doslovni izraelci a veliko mnostvo ljudi iz svih naroda , a sakupljanje velikog mnostva je pocelo jos u 1. veku..

Citao sam ja tvoje i Tramanine diskusije i ti nista nisi oborio, na tvoju veliku zalost..
Ne mozes protiv biblijske istine..

Sto se tice Jerusalima, " zid placa" je "deo hrama" , a ne "deo grada".

Jerusalim nikada nije doslovno razoren, vec je samo hram razvaljen i nije ostalo nista sem tog jednog zida. Ali sam grad je oduvek nastavio da postoji, i samo je modernizovan..

Izrael je itekako drzava danas, i on ima svoju nezavisnost, a jevreji kao nacija zive u svojoj drzavi.

To sto nemaju mir u jerusalimu i teokratsko uredjenje, je jedino zbog prorocanstva "Jerusalim ce gaziti pagani, dok se ne ispune vremena pagana"...

Natrag