Proroštva sestre Vajt(Elen Vajt)

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Poštovani Marko1932!

Tek mi sada tvoja terminologija izgleda nepoznata ali nimalo smiješna. Dali se adventisti plode međusobno? Dali adventisti prave djecu svojim sestrama? A iz tvoje izjave izgleda da ti je ovo poznato.

Također sve najbolje! (pribojavam se da ti sve najbolje treba puno više nego meni)

S poštovanjem!

Nostrouomo
Nostrouomo,

Zar ti zaista mislis d aja imam vremena za salu?
Ako te zaista zanima to sto si napisao, vrati se gore i ponovo procitaj moj tekst, u njemu ti je odgovor. Evo d ati ga ponovim:

Svi adventisti po celome svetu,nazivaju se bracom i sestrama, a iz tvoje izjave izgleda da ti ovo nije poznatu.

Sve najbolje

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nostrouomo,

Zar ti zaista mislis d aja imam vremena za salu?
Ako te zaista zanima to sto si napisao, vrati se gore i ponovo procitaj moj tekst, u njemu ti je odgovor. Evo d ati ga ponovim:

Svi adventisti po celome svetu,nazivaju se bracom i sestrama, a iz tvoje izjave izgleda da ti ovo nije poznatu.

Sve najbolje

Drugim rečima svi kojima je Hrist stigao pre 16 godinasu braća i sestre.
Čekaocima sedmog milenjuma je pre 16 god.ISTEKAO ROK trajanja jer su do tad uspeli prevariti narod kako će po odpočinjanju sedmog milenijuma stići Isus zato njihov naziv i glasi čekaoci sedmog dana.

Veštica sa kristalnim zubima koja uči o kraju sveta je rekla da će odpočinjanjem sedmog milenijuma odpočeti milenijumsko carstvo te da će tad Isusdoći po njih i šta mislite da li ju je slagao njen Orionski bog?

Ali oni i dalje čekaju da počne sedmi milenijum jer neznaju koja je godina.Veštica je dobila viđenje da je 1844 trebao Gospod doći a onda dvadesetak godina kasnije sigurno dolazi pa kuvarica predlaže da se ne žene jer to nije mudro i brani hranu koju Bog dade vernima čak je i Pavle najavio takve učitelje koje vodi duh đavolski.

Nisu oni braća po Isusu već po pogađanju datuma i laganju naroda učeći laž u svakoj tački.
Ovaj plaćenik Marko više voli masonske srebrnjake nego svetost Božje reči i radost jevanđelja pa prodaje zakon kao što njegovi prodaše Galaćanima.
Sve masonske zajednice se međuse oslovljavaju bratstvom po imitaciji svetih da po nazivu prevare koga mogu jer čovek može pomisliti da su hrišćani a oni su samo glumci koji šire mrežu laži gledajući kako bi pridobili kojeg donatora desetaka.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jovančo sad si me zbunio...od kad je veštica tebi sestra?

Brate Taramana.....brate u veri Hristovoj...ti valda razumeš. Ja razumem Nostrouomoa koji verovatno nije hrišćanin i ne poznaje hrišćansku terminologoju(ako kojim slučajem jeste još čudnije što postavlja ovakva potanja ali siguran sam da nije). To je naša opštehrišćanska terminologija ljubavi gde nazivamo jedni druge braćom i sestrama zato što delimo neke opštehrišćanske vrednosti i poglede na svet. Iako se možda u nekim tačkama razumevanja Pisma možemo razlikovati ali smo u optehrišćanskom smislu braća i sestre. Zato ja i Elen Vajt mogu nazvati sestrom u veri jer poštujem njene hrišćanske stavove. Naravano to mogu reći i za druge hrišćanske velikane da su mi brat i sestra u veri. Dakle, niko ne treba da se čudi ovoj našoj hrišćanskoj terminologiji oslovljavanja sa "brate " i "sestro" a pošto to važi za svakog od nas neka niko ne zameri što na to pravo ima i Elen Vajt. Naravno, niko ne treba ni da traži da neko je drugi tako oslovljava ali isto tako niko ne može nekome osporiti to pravo. Svako neka po svojoj savesti odlučuje.

Svako dobro svoj braći i sestrama u našoj veri Hristovoj:).

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
A ta neka navodna, tzv., proroštva te neke tvoje sestre Vajt ili sl., svatko koga to zanima može naći na netu pa čemu ovdje citirati ta neka navodna tzv., proroštva kojih na netu ionako ima previše raznoraznih. Smatraš li se ti lično nekim ekskluzivnim tumačiteljem nečijih navodnih proroštva?

Citiranje je dozvoljeno dragi Nostroumo, i tebi niko ne brani da citiraš bilo šta samo se otvori tema i piše se u skladu sa temom. Dakle, ova tema je otvorena a ako se tebi ne dopada nije problem....odeš na drugu temu.....Nema potrebe raspravljati zašto, kako...kao što ti kada otvoriš temu nema potrebe da te ja pitam a što si ti otvorio tu temu? Ako mi se dopada pisaću na njoj ako ne neću i stvar rešena. Svako dorbro ti želim:)

Učlanjen(a)
22.10.2016
Poruka
122
Citiranje je dozvoljeno dragi Nostroumo, i tebi niko ne brani da citiraš bilo šta samo se otvori tema i piše se u skladu sa temom. Dakle, ova tema je otvorena a ako se tebi ne dopada nije problem....odeš na drugu temu.....Nema potrebe raspravljati zašto, kako...kao što ti kada otvoriš temu nema potrebe da te ja pitam a što si ti otvorio tu temu? Ako mi se dopada pisaću na njoj ako ne neću i stvar rešena. Svako dorbro ti želim:)
Tema otvorena a "nema potrebe raspravljati" ?!?
Na nekoj temi pisati isključivo ako mi se ista dopada a ako primjerice ništa ne znam o njoj ne smijem baš ništa pitati ???
Mislim da je krajnje vrijeme da ti netko ovdje skrene pozornost na to da je ovo Serbian Forum na kojem je itekako dozvoljeno pitati "zašto, kako" na bilo kojoj temi pa tako i na ovoj na kojoj ti lično ipak nemaš baš nikakva ekskluzivna prava postavljati neke svoje uslove.
Evo ti pitanje vezano za temu:
Po čemu se ta neka tvoja ili čija već sestra Ellen White ili kako se već zove možebitno neka Elena Vajta ili kako već, ... po čemu se naročitom izdvaja iz mora kojekakvih lažnih, samozvanih nekakvih nazovi "proroka" i zašto ti lično osjećaš takvu i toliku upravo sumnjivo dvojbenu potrebu dokazivanja njenih kojekakvih tumačenja koječega.

Odgovori na ovo moje pitanje koje je striktno vezano za ovu temu.

Svako "dorbro" također i ja tebi želim i ujedno ti dobronamjerno skrećem pozornost na to da nedvojbeno i nedvosmisleno odgovoriš na pitanje vezano za zadanu temu ako si u stanju, u protivnom se barem pokušaj suzdržati od besmislenog naklapanja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tema otvorena a "nema potrebe raspravljati" ?!?
Na nekoj temi pisati isključivo ako mi se ista dopada a ako primjerice ništa ne znam o njoj ne smijem baš ništa pitati ???

Otvoriš novu temu...recimo u ovom slučaju....Zašto Elen Vajt nazivaju sestom...kome je sestra itd....i onda pišeš o tome i postavljaš pitanja. Važno je samo da tema ne ode u tzv. off topic i da se više ne zna šta je svrha teme i zbog preglednosti. Svakako smeš postavljati pitanja...ništa nije zabranjeno:)...samo na odgovarajućoj temi.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Brate Taramana.....brate u veri Hristovoj...ti valda razumeš. Ja razumem Nostrouomoa koji verovatno nije hrišćanin i ne poznaje hrišćansku terminologoju(ako kojim slučajem jeste još čudnije što postavlja ovakva potanja ali siguran sam da nije). To je naša opštehrišćanska terminologija ljubavi gde nazivamo jedni druge braćom i sestrama zato što delimo neke opštehrišćanske vrednosti i poglede na svet. Iako se možda u nekim tačkama razumevanja Pisma možemo razlikovati ali smo u optehrišćanskom smislu braća i sestre. Zato ja i Elen Vajt mogu nazvati sestrom u veri jer poštujem njene hrišćanske stavove. Naravano to mogu reći i za druge hrišćanske velikane da su mi brat i sestra u veri. Dakle, niko ne treba da se čudi ovoj našoj hrišćanskoj terminologiji oslovljavanja sa "brate " i "sestro" a pošto to važi za svakog od nas neka niko ne zameri što na to pravo ima i Elen Vajt. Naravno, niko ne treba ni da traži da neko je drugi tako oslovljava ali isto tako niko ne može nekome osporiti to pravo. Svako neka po svojoj savesti odlučuje.

Svako dobro svoj braći i sestrama u našoj veri Hristovoj:).

Ima li logike one koji brane hranu a Pavle ih kvalifikuje kao duhove đavolske oslovljavati sestrom ili bratom?
Hrišćane NIKAKO ne možeš mešati sa masonima to je ne primereno i nepošteno prema Bogu.
Nisu svi braća i sestre jer Pavle kaže da ih ima i LAŽNIH zato ti skrećem pažnju da recimo NIKAKO ne možeš vešticu oslovljavati sestrom i mene kao hrišćanina bratom jer ona i ja smo NE SPOJIVI kao svetlost i tama što su ne spojivi.

Ako nju smatraš sestrom onda ti ja nikako ni po kom osnovu ne mogu biti brat jer su nam Bogovi različiti,duhovi različiti,učenje različito,darovi različiti.
To je kao da Boga i satanu zoveš očevima a oboje ti nikako to ne mogu biti zato pogledaš koji ti je bliži srcu po učenju i znaćeš ko ti je otac a samim tim i ko su ti onda braća a ko NISU.
Ako ti je učenje veštice istinito onda nemaš o čemu samnom niti ostalim Hrišćanima jer je ona za nas običan plagijator opsednut duhom pobune iz viših redova satanske hijerarhije koji se kroz epilepsiju manifestovao dajući joj lažne informacije a što nije čula od tog duha prepisala je (ukrala) od drugih autora.

Zapitaj se zašto ni ovog datuma kad je počeo sedmi milenijum Hrist nije stigao kao što ni 1843 ni 1844 niti po njenoj izjavi da neće ni 20 god. proći a Hrist će stići a nije stigao?
Znaš li da naziv tvoje organizacije glasi ČEKAOCI SEDMOG DANA i to nije reč o sedmičnoj suboti jer je dočekaš svakog sedmog dana već o subotnoj godini po imitaciji svake oprosne (pedesete )godine gde je veštica videla da će početkom sedmog milenijuma Hrist doći i zemlja pusta ceo milenijum odmarati kao što je Jevrejska država bila pusta kad odoše uropstvo zbog ne odmaranja i držanja zakona i slagala vas je veštica tipologijom i datumima a imamo ovde još takvih pogađača kojisu poklopljeni istim duhom pobune jer svaki koji prizna laž za istinu bila nadvladan duhom laži i tako će umreti u ropstvu ako ne odrekne i spali laži.

Ovo ozbiljno shvati i razmisli o ovim rečima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo ti pitanje vezano za temu:
Po čemu se ta neka tvoja ili čija već sestra Ellen White ili kako se već zove možebitno neka Elena Vajta ili kako već, ... po čemu se naročitom izdvaja iz mora kojekakvih lažnih, samozvanih nekakvih nazovi "proroka" i zašto ti lično osjećaš takvu i toliku upravo sumnjivo dvojbenu potrebu dokazivanja njenih kojekakvih tumačenja koječega.

Slobodno otvori temu kao što sam ti napomenuo...naslovi je otprilike onako kako sam ti dao uputstvo i postavi ovo pitanje a ja ću ti odgovriti premda sam ti već u prethodnom postu već objasnio zašo se mi hrišćani oslovljavamo sa "brate", "sestro"...pokušaj uvažiti i taj odgovor pa onda ako ima nešto u mom odgovoru nejasno postvi pitanje slobodno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ima li logike one koji brane hranu a Pavle ih kvalifikuje kao duhove đavolske oslovljavati sestrom ili bratom?
Hrišćane NIKAKO ne možeš mešati sa masonima to je ne primereno i nepošteno prema Bogu.
Nisu svi braća i sestre jer Pavle kaže da ih ima i LAŽNIH zato ti skrećem pažnju da recimo NIKAKO ne možeš vešticu oslovljavati sestrom i mene kao hrišćanina bratom jer ona i ja smo NE SPOJIVI kao svetlost i tama što su ne spojivi.

Ako nju smatraš sestrom onda ti ja nikako ni po kom osnovu ne mogu biti brat jer su nam Bogovi različiti,duhovi različiti,učenje različito,darovi različiti.
To je kao da Boga i satanu zoveš očevima a oboje ti nikako to ne mogu biti zato pogledaš koji ti je bliži srcu po učenju i znaćeš ko ti je otac a samim tim i ko su ti onda braća a ko NISU.
Ako ti je učenje veštice istinito onda nemaš o čemu samnom niti ostalim Hrišćanima jer je ona za nas običan plagijator opsednut duhom pobune iz viših redova satanske hijerarhije koji se kroz epilepsiju manifestovao dajući joj lažne informacije a što nije čula od tog duha prepisala je (ukrala) od drugih autora.

Taramana, ja nisam isključiv a verujem da i ti meni ćeš dati slobodu u mom shvatanju i oslovljavanju. Možda mogu i pogrešiti ali ja nikada nikoga neću isključiti da ga nazovem brat i sestra u Hristu bez obzira na naša neslaganja oko bilo kog teološkog pitanja. Moje nije da određujem ko je ispravan a ko ne. Bog je jedini sudija. Ono što smatram ispravnim uvek ću podržati bez obzira na to ko to izgovara.

Pozdrav.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Taramana, ja nisam isključiv a verujem da i ti meni ćeš dati slobodu u mom shvatanju i oslovljavanju. Možda mogu i pogrešiti ali ja nikada nikoga neću isključiti da ga nazovem brat i sestra u Hristu bez obzira na naša neslaganja oko bilo kog teološkog pitanja. Moje nije da određujem ko je ispravan a ko ne. Bog je jedini sudija. Ono što smatram ispravnim uvek ću podržati bez obzira na to ko to izgovara.

Pozdrav.

Govoriš kao neko dete....
Čitaš li ti gde Pavle kaže PAZI NA NAUKU i još kaže KUŠAJTE DUHOVE jer to nije rekao iz dosade već zbog SPASENJA!
Kaže da se ni ne rukuje sa onima koji nose pogrešno učenje pa gde možeš takvog još bratom ili sestrom nazvati...?
Ti očigledno ne razlikuješ ko ti je brat a ko nijezato proveri po onom šta ti smatraš za istinu pa ako veštica govori istinu i ostali masoni onda mene NIKAKO nemoj bratom oslovljavati jer ja NIKAKO ne mogu biti brat masonima i vešticamaako ti možeš budi ali onda samnom nemaš ništa shvataš li o čemu govorim?

To su VEOMA ozbiljne stvari kojima te tamo u okultizmu nije imao ko poučiti ali sad znaš da svetlost i tama nikako ne mogu zajedno niti se istina i laž mogu sestrom ili bratom oslovljavati već samo jedno od njih a nikako oboje jer oni to NISU.Još ti jednom ponavljam:
AKO TI JE JELENA SESTRA JA TI ONDA NIKAKO NE MOGU BITI BRAT kao ni bilo koji Isusov sledbenik.

Natrag