- Učlanjen(a)
- 22.10.2016
- Poruka
- 122
Po čemu se navodno tzv. proroštvo te neke i nečije sestre Vajt (Elen Vajt) razlikuje od mnogih drugih lažnih proroštva?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Govoriš kao neko dete....
Čitaš li ti gde Pavle kaže PAZI NA NAUKU i još kaže KUŠAJTE DUHOVE jer to nije rekao iz dosade već zbog SPASENJA!
Kaže da se ni ne rukuje sa onima koji nose pogrešno učenje pa gde možeš takvog još bratom ili sestrom nazvati...?
Ti očigledno ne razlikuješ ko ti je brat a ko nijezato proveri po onom šta ti smatraš za istinu pa ako veštica govori istinu i ostali masoni onda mene NIKAKO nemoj bratom oslovljavati jer ja NIKAKO ne mogu biti brat masonima i vešticamaako ti možeš budi ali onda samnom nemaš ništa shvataš li o čemu govorim?
To su VEOMA ozbiljne stvari kojima te tamo u okultizmu nije imao ko poučiti ali sad znaš da svetlost i tama nikako ne mogu zajedno niti se istina i laž mogu sestrom ili bratom oslovljavati već samo jedno od njih a nikako oboje jer oni to NISU.Još ti jednom ponavljam:
AKO TI JE JELENA SESTRA JA TI ONDA NIKAKO NE MOGU BITI BRAT kao ni bilo koji Isusov sledbenik.
Dobro....ako ti imaš takav stav poštujem to. Ja ipak nisam isključiv. Reči apostola Pavla treba razumeti. Shvati Isusovu zapovest učenicima gde Isus kaže za tako često kritikovane fariseje da ih učenici trebaju poslušati u svemu osim da ne čine ono što oni čine jer govore a ne čine. Isus je jasno ukazao da sve što je "dobro" i ispravno kod nekoga trebamo prihvatiti. Ja tako prihvatam sve što smatram istinitim i dobrim od bilo koga a ako u nečemu greši ne želim ga potpuno odbaciti. Često se ovde optužuju Adventisti kako su isključivi ili neki drugi protestanti i eto nemaju dobru nameru samo kritikuju.... E pa sad brate moj Taramana moram priznati da tvoje stanovište se ništa ne razlikuje od nekih Adventista koje sam kritikovao. Isključivost nije dobra stvar.....moramo biti oprezni da ne gasimo Duha i ono što Duh govori kroz neku osobu samo zato što nam se ta osoba nesviđa ili mislimo da u nekim drugim stvarima greši. Ako i greši u nekim u nekim drugim možda ima pravo. Ništa nije tako crno-belo. Budimo oprezni. Tu bih ovo apsolvirao.
Pozdrav.
Po čemu se navodno tzv. proroštvo te neke i nečije sestre Vajt (Elen Vajt) razlikuje od mnogih drugih lažnih proroštva?
Ne razlikuje se , jer njezino proroštvo nijedno se nije ostvarilo.
Svi lažni proroci, koriste istu taktiku u zavođenju članova koji ih slijede.Ako počnete propitivati njihova tumačenja, odmah si heretik i pobunjenik protiv Boga.Obratite pažnju na sljedeće izjave
"Ipak, sad kad sam vam poslala svjedočanstvo upozorenja i ukora,mnogi od vas proglasiti su da je to samo mišljenje sestre White.Na ovaj način ste uvrijedili Duha Božjega."(Testimonies for the Church, Vol. 5, p. 661)
Ellen je izrekla mnoga lažna proročanstva.Navešću samo neke od njih.
Stari Jeruzalem nikada neće biti izgrađen
Ona je naučavala, da stari grad Jeruzalem neće se obnavlja, niti će izraelci imati ponovo svoju nezavisnu zemlju.To proročanstvo se nije ispunilo, Jeruzalem se proširio i dobili su svoju zemlju 1948 godine
Ellen je rekla: "Meni je ukazano na neke koji su u teskoj zabludi o vjerovanju da je duznost otici u stari Jeruzalem, i misle da oni moraju raditi tamo prije nego se Gospodin vrati.Ja sam vidjela Stari Jeruzalem nikada neće biti izgrađen.Ja sam vidjela kako je Sotona radio svojim maksimumom da vodi umove djece izraelove od Godpodina u ove nove stvari sad u vrijeme prikupljanja." (In Early Writings, p. 75)
Ellen će biti živ kada se Isus vrati
Ona je umrla 1915 godine, mada Isus nije se vratio tad niti se ispunilo to prorocanstvo.
Zatim nastade veliki potres.Grobovi su se otvorila, i mrtvi su došli obučeni u besmrtnost.144.000 uzvikivali: "Aleluja!"kao što su prepoznali svoje prijatelje koji je bio rastrgan između njih smrću, i u istom trenutku smo bili promjenjeni i uhvaceni zajedno s njima i sreli Gospodina u zraku." (Early Writings, pp. 15-16)
Engleska će napasti SAD
Za vrijeme građanskog rata u Americi, Engleska nije napada Ameriku niti je Amerika bila bačena na kljena u prašinu.
U 1862 ona je prorokovala, kad Engleska objavi rat (protiv sjevera za vrijeme gradanskog rata), sve nacije imaju interes od vlastite službe, a tu će biti opći rat, opće konfuzije. "Rezultat će biti da "ovaj narod (SAD),će. biti ponižen u prašinu. "(Testimonies for the Church, Vol. 1, p. 259)
Građanski rat je znak da Isus uskoro se vraca (Testimonies for the Church, Vol. 1, p. 260).Adventisti koji su živi 1856 biće živi kad se Isus vrati (Testimonies for the Church, Vol. 1, pp. 131-132).
Ovakvi lažni proročanstva od dotične možete pronaći koliko želite.
Njena neispunjena proročanstva svjedoče, ona je bila lažni prorok.
Možda Adventisti nisu pročitali ovo iz Biblije: Ponovljeni zakon 18,20 A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.`
Ponovljeni zakon 18,21 Možda ćeš reći u svome srcu: `Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?` Ponovljeni zakon 18,22 Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.
A ta neka Ellen je jedna sestra? Tvoja sestra nije bila pretpostavljam kad je tako stara pa ne kužim kako onda sestra? Medicinska sestra bila? Iii ... ne bi te htio razočarati al ako je ona zaspala još 1915.g., nekako sumnjam da će se ikada više probuditi. Ako misliš da je zaspala, probaj je prodrmati malo da se probudi, vidim da vjeruješ u čuda ...
Zao mi je, ali moram da ti kazem da nisi u pravu...
EGW:
"Ja nemam neke posebne svetlosti o tome šta će zadesiti Njujork; jedino znam da će jednoga dana velike građevine u tom gradu biti oborene Božjom silom koja će ih srušiti i ispreturati.” (Review and Herald 5.7.1906)
“Ljudi će nastaviti da podižu skupe građevine u koje će se ulagati teški milioni i čija će arhitektonska rešenja i čvrstina privlačiti naročitu pažnju, ali Gospod mi je pokazao da će, uprkos neuobičajenim raskošnim ulaganjima i čvrstini, te građevine doživeti sudbinu jerusalimskog hrama.” (MS 35, 1906)
“Videla sam građevine u kojima su postavljeni najskuplji protivpožarni uređaji da bi se osigurale od uništenja. Ali, kao što su nekada Sodom i Gomor nestali u plamenu Božje osvete, tako će se i te ponosne zgrade pretvoriti u pepeo… Ti laskavi spomenici podignuti u čast čovekove veličine, biće oboreni u prah čak i pre nego što poslednje veliko uništenje bude zadesilo svet.” (3SM 418 1901)
"Dok su se te veličanstvene zgrade podizale, njihovi vlasnici su uživali u taštoj gordosti što imaju novac kojim mogu ugađati sami sebi i izazivati zavist svojih bližnjih. … Tada se pred mojim očima pojavio prizor uzbune zbog požara. Ljudi su gledali veličanstvene građevine za koje se pretpostavljalo da su potpuno sigurne od požara i govorili: “One su savršeno obezbeđene.” Ali su zgrade izgorele kao da su bile od smole. Vatrogasne mašine nisu mogle ništa da učine da bi zaustavile uništenje. Vatrogasci nisu bili u stanju čak ni da ih stave u pokret."
Kada je u plamenu rusio se Svetski Trgovinski Centar, tada sam bio u Njujorku i gledao svojim ocima sta se desava. Nadam se da ste to i vi gledali preko TV.
Vidis Mire, da je ovo prorocanstvo SAMO za grad NJUJORK i da se odnosi na unistenje njegovih zgrada.
"Stari Jeruzalem nikada neće biti izgrađen
Ona je naučavala, da stari grad Jeruzalem neće se obnavlja, niti će izraelci imati ponovo svoju nezavisnu zemlju.To proročanstvo se nije ispunilo, Jeruzalem se proširio i dobili su svoju zemlju 1948 godine
Ellen je rekla: "Meni je ukazano na neke koji su u teskoj zabludi o vjerovanju da je duznost otici u stari Jeruzalem, i misle da oni moraju raditi tamo prije nego se Gospodin vrati.Ja sam vidjela Stari Jeruzalem nikada neće biti izgrađen.Ja sam vidjela kako je Sotona radio svojim maksimumom da vodi umove djece izraelove od Godpodina u ove nove stvari sad u vrijeme prikupljanja." (In Early Writings, p. 75)
.