Ne znam odkuda ti to da JS uce da je Isus Hrist stigao na zemlju 1914???To uopste nije tacno.
Isus Hrist nece doci u ljudskom telu na zemlju da bi unistio zle.To ce raditi sa neba u svom nebeskom telu.
HRISTOV DOLAZAK VIDLJIV ZA SVE LJUDE:
`Ljudi će umirati od straha i od čekanja onog što ide na zemlju; jer će se i sile nebeske pokrenuti.
I tada će ugledati Sina čovečijeg gde ide na oblacima sa silom i slavom velikom.
( jevandjelje po luki 21. 26 - 27 ).
`Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
( otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 ).
I ovo rekavši videše oni gde se podiže i odnese Ga oblak iz očiju njihovih.
I kad gledahu za Njim gde ide na nebo, gle, dva čoveka stadoše pred njima u belim haljinama,
Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo. ( dela apostolska 1. 9 - 11 ).
Ali znam da je živ moj Iskupitelj, i na posledak da će stati nad prahom.
I ako se ova koža moja i raščini, opet ću u telu svom videti Boga. ( knjiga o Jovu 19. 25 - 26 ).
Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima. ( 1 poslanica Solunjanima 4. 13 - 18 ).