Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
(XXIV) DOKAZI POGREŠNOGADVENTNOGUČENJA.

Adventisti propovedaju trojstvenog Boga

1. Bogjejedan: VMoj. 6.4-5 ,, 6:4 Čuj, Izrailju: GospodjeBognaš jediniGospod.
6:5ZatoljubiGospodaBogasvogizsvegasrcasvogiizsvedušesvojeiizsvesnagesvoje.,, Ne kaže dvojica niti trojica već JEDAN.Ne kaže ljubi bogove svoje već BOGA svog (jednina) jer reče JA SAM GOSPOD BOG TVOJ ne kaže mi smo bogovi tvoji.

2.BogjeDuh: Jovan 4. 24 ,,4:24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.,, ponovo opis u JEDNINI.

II Kor. 3. 17 ,,3:17 A Gospod je Duh: a gde je Duh onde je sloboda.,, ponovo je opis u JEDNINI.

3. Jevr. 12.9 ,, 12:9 Ako su nam dakle telesni očevi naši karači, i bojimo ih se, kako da ne slušamo Oca duhova, da živimo? Ponovo JEDNINA.. Otk. 3. 1 ,,I anđelu sardske crkve napiši: Tako govori Onaj što ima sedam Duhova Božijih, i sedam zvezda: znam tvoja dela, da imaš ime da si živ, a mrtav si.,, Ponovo JEDNINA koja u sebi ima kao Otac duhova duhove koji izvršavaju istu volju.Elohim je prvi pomen množine gde reče da NAČINIMO i to nije dokaz da ima više od JEDNINE već da JEDNINA govori duhovima u sebi koji ishode i izvršavaju reč.


4. Iz Duha izlazi reč i materijalizuje a onda u materijalizovan oblik ulazi Duh da bude vidan: Jovan 1.1-3 ...14 ,,U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
1:2 Ona beše u početku u Boga.
1:3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

:14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.,, ponovo JEDNINA nema množine.

Bog se najavi da će stići među ljude imenom Emanuilo a kad je stigao predstavi se imanom Isus=Jehošua kao Bog spasitelj ponovo jednina.

Bog reče da će doći za glasom koji viče u pustinji pripravite stazu BOGU (jednina) našem I pojavljuje se SIN jel to sad došao Sin ili Otac? Mi čitamo da BOG stiže za glasom koji viče (Jovanom krstiteljem) deo Boga ili polovina ili trećina već Bog u celini kako jeste i ime tom Sinu je OTAC VEČNI,BOG SILNI jel to onda zaista Otac ili Sin? Zaista je Otac a naziv Sin je zbog utelovljenja gde se RAĐA telo u kojem se sva punina Boga objavila.

Sad prilazimo tom TELU i pitamo da nam pokaže BOGA jer Njega vidimo samo nekim Sinom i On kaže da je On OTAC VEČNI i ko vide Njega vidi Oca. Ne reče ko vidi mene vidi polovinu ili trećinu Boga već JEDNOG koji je duh i ušao je u materiju želeći stradati zbog nas i pokazati se VIDNIM zato telo reče od SADA VIDESTE OCA i POZNASTE GA.

U slavi Ga niko nikad nije mogao videti ali kad zakloni slavu tad se može licem k licu gledati.

Pogledajmo sad praktično nakaradnu trojstvenu teologiju.

Kažu Bog je trojstven tj.Boga sačinjavaju Otac i Sin i Duh Sveti i ako fali jedan od sastavnih delova (Otac ili Sin ili Sveti Duh) time Bog prestaje biti Bog jer ga ta TRI elementa čine celinom.Mi znamo da je Sin bio MRTAV i time je Bog prestao biti Bog jer mu je trećina umrla i da stvar bude još gora umro je Bog jer oni kažu da je svaki od ta tri elementa Bog.Iz ovoga se jasno vidi naopako učenje jer Bog ne može umreti niti ima tri elementa koja Boga čine Bogom.

Sledeći primer takođe demantuje trojstvenost:

Isaija 40.3 ,, Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.,,

Ne kaže pripravite put Ocu ili Sinu ili Duhu Svetome niti trećini Boga već JEDNOM Bogu.Da li je taj JEDAN BOG stigao za glasom iz pustinje...NARAVNO da jeste i rekao KO VIDE MENE VIDE OCA-BOGA.Ne vide trojicu već jednog koji se i najavi da će stići.Nespretnom odlukom na saboru donesoše formulu trojstvenosti gde umesto jednog Boga u tri objave oni trojicu u jednoj službi uče tako dobismo višeboštvo i kontradiktorne nauke u kojima se pojavljuje trodelni Bog umesto da bude celina jednog Boga kroz tri objave.

Iz daljeg teksta vidimo dokaze JEDNINE Boga kroz različite objave te je ovde očigledno da taj jedan isti Bog se pokazuje kroz razne službe.

1.Bog pastir: Isa.40. 10-11 Ps. 23. 1 ................Isus pastir: Jevr.13.20 I Petr.2.25

2.Bog stena: V Moj. 32.3-4 Isa.8.13-14................................... Isus stena: I Petr.2. 6 I Kor. 10.4 I Petr.2.6-7

3.Bog prvi i posl. Isa. 41.4 Isa.44.6......................Isus prvi i posl. Otk. 1. 17-18

4.Bog je Ja sam: II Moj.3.14-15 Isa. 43. 11 .........Isus Ja sam Jovan 18.5-6 ; 8.24

5.Bog Spasitelj Isa.47.4 ; 43.6; 45. 21 ..................IsusSpasitelj Fil.3.20 Titu1.4 ; 2. 13

6.Bog dolazi Ps.50. 2-6 .........................................Isus dolazi I Sol.3.13 Otk.1.7

7.Bog Stvoritelj I Moj.1.1 Isa.44.24 .....................Isus Stvoritelj Jovan 1. 10-11 Kol. 1. 16-17

8.Bog Car Isa.43.15 Zahar.14.9 V Moj.10.17 ...................Isus Car Otk.12.5 II Tim. 2.11-12 Otk.20.4 Otk.17.14

9.Bog sudija Isa.38.22 Ps. 75.8 ; 58.11 Dela 7.7.........Isus sudija II Tim.4.8 ; 4.1

Vidite narode Božji kako je Bog JEDAN i kako se On jedan javlja kroz sve tri objave. Čiji Duh je u nama čitamo da ko nema duha Hristovog taj nije Njegov a čitamo da je Duh Božji u nama tako čujemo da Duh Sveti ishodi od Oca i od Sina što znači da je to jedan isti duh.Tako imamo jednog Duha koji se u materiji pojavio a po uznesenju tela sišao u verujuće koji Ga u telu poznaše jer isti reče: ,, 8:24 Takovamkazahda ćetepomretiugresimasvojim; jerakoneuzverujetedasamja, pomrećeteugresimasvojim.
8:25TadaMugovorahu: Kositi? IrečeimIsus: Početak, kakovamikažem. (Jovan)

A ko je JA JESAM? Ko je POČETAK-alfa: ,, 1:17 IkadGavideh, padohknogamaNjegovimkaomrtav, imetnudesnicusvojunamegovorećimi: Nebojse, jasamPrviiPoslednji,
1:18I Živi: ibijahmrtavievosam živvavekveka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

A ko je početak: ,, 1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod (JHVH), Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.,, 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.,, I Kor.8:4 A za jelo idolskih žrtava, znamo da idol nije ništa na svetu, i da nema drugog Boga osim jednog ,,

Ne uče ispravno o Bogu a samim tim ni ne krste apostolskim krštenjem jer izmeniše teologiju I jednog Boga izdeliše krsteći u titule a ne u jedno ime dato za spasenje jer je to Božje ime onog koji jeste oduvek I koji dođe kao Spasitelj.Dakle,uči li HAC ispravnu nauku po pitanju Boga…NE.

(XXV) DOKAZI POGREŠNOGADVENTNOGUČENJA.

Adventisti su proročka zajednica koja se poziva na svog lidera E.G.Vhite kao proročicu i čije reči drže proročkim.

Mi ćemo se ovde baviti prorocima i darom proroštva kao i znakovima prepoznavanja proroka.

U SZ su PROROCI vodili narod lično ili preko uputstava datih caru. Proroci su bili pomazivani uljem pomazanja i jedan prorok bi na kraju svoje službe položio ruke na drugog kojeg bi Bog izabrao izlivajući na njegovu glavu sveto ulje.Prorok je prenosilac Božjih reči ,,usta božja,, i ako bi samo rekao ono što je od Boga čuo nikad nebi pogrešio ali proroci bi nekad po svom zaključku nešto rekli a to bi se pokazalo pogrešnim jer prorok nije ne pogrešiv kao i svaki drugi čovek je grešan.

U NZ čitamo da po Duhu Svetom stižu razni DAROVI a među njima i dar proricanja to nije isto što i služba SZ proroka jer svi mi možemo proricati i pogrešiti jer ne čujemo direktno glas ali ako ga čujemo tad nema greške.Odlika Božjih proroka je da se ISPUNI PROREČENO pod uslovom da je Božje govorio,ako neko kaže ,,pokazano mi je,, ili ,,jasno sam videla,, ili ,,rečeno mi je,, to su direktna proroštva koja su DATA i takva proroštva NIKAKO nesmeju biti pogrešna jer Bog NE GREŠI. Ako bi se takvo proroštvo koje je primljeno pokazalo pogrešnim to znači da taj izvor informacija nije Božji glas već glas varalice a time takav prorok postaje lažni.

Veoma je sporno kad jedna osoba ČUJE OD DRUGE OSOBE nešto a potom kaže kako joj je to Bog objavio ili prepiše tuđe tekstove i potom ih prisvoji govoreći da joj je to Bog objavio a takvih primera kod E.G.Vhite imamo bezbroj.Da zlo bude veće ona se poziva na Orion kao mesto odakle joj Božji glas stiže a sa istog mesta sve okultne zajednice primaju viziije i vođstvo da li i njih nadahnjuje Bog?

Mnogi današnji ali i raniji proroci su PADALI ali NIKAD zbog priustva Duha Svetog jer duh ne dolazi da nas baca već da nam da mir i radost spasenja osvedočivši nas o grehu i milosti.Naravno da postoje i duhovi koji bacaju čoveka i takve duhove su apostoli izgonili.Znači da osoba ne može reći pala sam zbog prisustva Duha Svetog to NIJE ISTINA jedino kad može osoba pasti jeste prisustvo moćnog anđela koji imaju veliku silu kao u Danilovom slučaju ali duh Božji NIKAD ne baca čoveka na pod.

Sad se možemo opravdano zapitati odkud E.G.Vhite toliki broj tzv vizija koji desetinama puta prevazilazi ukupan zbir svih proročkih vizija u celoj Bibliji? Odgovor ćemo lako dobiti ako ispitamo istinitost vizija upoređujući sa izjavama BOŽIJIH proroka tad se jasno vidi prevara.Ona u jednoj izjavi kaže(naravno anđeo joj to govori kaže ona)da će SVI Adamovi potomci umreti a na drugom mestu kaže kako će jedna grupa sa konferencije ŽIVI dočekati Hrista,sve da nije napravila još 200 lažnih izjava ova je dovoljna da se vidi lažno proroštvo jer joj govori anđeo pobune ili je sve izmišljala.

Osobe poput pomenute koje su spremne svojim poveriocima odbrusiti da je najbolje da zaborave na svoje novce koje su joj pozajmili je sklona svakoj prevari i to vidimo iz mnoštva pisama gde je građani optužuju da je PREPISALA cele knjige od drugih autora i ona se služi lažima kako nije u obavezi da navede tuđe autorstvo jer autorska prava nisu zaštićena a u njenom testamentu za nju jesu zaštićena.Ni njene laži ni lakomost nisu veliko zlo kao izjava da sve što je prepisala od drugih je njoj to BOG OBJAVIO toliku drskost samo visoko rangirani masoni imaju a ona jeste bila visoko rangirana u masonskoj loži kao i njeni pioniri Adventizma.

Oni su odredili datum Gospodnjeg dolaska iako je rečeno da to nećemo znati i tako su dali sebi naziv čekaoci subote jer njima kad se napuni 6000 god.od postanja Hrist mora doći iako nije dato vreme dolaska da se zna ne mare oni za to i danas nose isti naziv ČEKAOCI SUBOTE kao sedmog milenijuma a taj milenijum je odavno počeo a milenijum odmora ne dočekaše kao ni 1844 Gospod što nije stigao iako su oni i tad izračunali vreme dolaska.PRVI znak prepoznavanja lažnih zajednica jeste rušenje Božje hijerarhije gde se poglavarstvo nipodaštava i time Božja reč otvoreno gazi,tamo nema mesta za verujući narod niti te zajednice funkcionišu po darovima Duha Svetoga jer On ne ulazi tamo gde je neverstvo i duh pobune.


(XXVI) DOKAZI POGREŠNOGADVENTNOGUČENJA.

HAC kažu da se pečati redom otvaraju ali nauka im skače izvan tog redosleda.

1.Otvaranje pečata nosi određene radnje koje se u tom pečatu imaju desiti pa ako se neki od pomenutih elemenata nije desio onda se nije taj pečat otvorio.Tako recimo otvaranje šestog pečata uzrokovano je otvaranje neba koje pomera sile nebeske i komete padaju sunce i mesec potamnjuju i vidi se presto na nebu tako njihova tvrdnja da se u 18 veku otvorio šesti pečat je neistina jer se nije nebo otvorilo niti se video presto.

2. Redosled otvaranja pečata je jedan od osnovnih pokazatelja da li su učitelji lažni ili ne. Po otvaranju šestog pečata mi čujemo da tad kreće pečaćenje 144000 Jevreja devstvenika i njima se to dešava od 1844 iako se nije šesti pečat otvorio tako vidimo lažne učitelje jer onda od 1844 bi vreme za pagane isteklo a to nije istinita nauka da se od tad pečate 144000 jer to sledi po završetku vremena za pagane a to je po otvaranju neba a to se NIJE DESILO.

3.Kažu da je počeo Lisabonskim zemljotresom ali taj zemljotres je lokalnog karaktera dok potres koji će se desiti otvaranjem šestog pečata je silan i pogađa CELU ZEMLJU i on je posledica pokretanja nebeskih sila jer se OTVARAJU NEBESA i potamnjuju nebeska tela tako lokalni zemljotres nema veze sa otvaranjem neba. Koliki je to apsurd učiti kako se šesti pečat otvorio u 18 veku ili počeo otvarati pa stao da odmori koji vek....a potom da nastavi,uz to naravno ide početak pečaćenja Jakovljevih potomaka i onda tu ubace pagane kao oni su Jakovljevi potomci i da apsurd bude veći kažu da 144000 NEĆE OKUSITI SMRTI a pečate se od 1844 koliko su stare te osobe sa Galapagosa da ne kažem kornjače?
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Porodične fotografije masonke Jelene pokazuju ko su njena braća i finansijeri i čovek se mora zapitati kakav razum treba čovek imati da ostane slep pored viđenja sa kim je i koji obelisk je izabrala za Džemu i koji je po njjenoj volji njoj postavljen i kad čovek vidi bar dvesta dokaza o neispravnoj nauci da i dalje veruje kako je očigledna laž za njih istina?

Odgovor ću citirati:
2:10 I sa svakom prevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2:11 I zato će im Bog poslati silu prevare, da veruju laži;
2:12 Da prime sud svi koji ne verovaše istini, nego voleše nepravdu.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dokaze neka svako potraži u bibliji, i neka izmeri ono što piše u bibliji sa svačijim rečima, ne sa ljudskim predpostavkama, ili uverenjima o nečemu ili nekome.

Pozdrav!
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Eto svi smo svedoci da je TARAMAN izneo potpunu LAZ kada je ovo izjavio:

"SVI što nude bilo kakvo pomagalo uzBibliju kao veću svetlost od Božje reči čine zlo."

Taraman, sta te nagoni da iznosis neistinu.
Nikada adventisti nisu ucili ni verovali da su bilo coji spisi, veca svetlost od Biblije.

Ako tvrdis i dalje da jesu, daj dokaze.

Umesto DOKAZA, taramana je po stoti put ponovio gluposti koje je sakupio na smetljistu, ali jos nije nasao dokaz za laz koju je izneo.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
NijeTaramana ništa ,pokupio,već čitajući zaključio.Ja nisam sakupljač raznog smeća iz masonske kuhinje i ne bavim se vašim poslom prepisivača -plagijatora jer imam razum od Boga dat pa ga i koristim.Nisam čuo niti će iko ikad čuti odgovor na pitanje jer im poštenje neda da odgpovore:
Toliko puta upitah ko govori istinu Jovan koji kaže da PROROCI spaljuju neprijatelje ili Miler mason učitelj čekalaca sedmog milenijuma jer on kaže da su neprijateljispalili proroke što jesuprotno od Jovanovog proroštva i ni jednom nisi odgovorio ko od njih dvojice laže jer različito uče?(uvek sam rekao da nećeš NIKAD odgovoriti na ovo pitanje i to ponavljam i sad jer vas DOBRO znam)

Što se mene tiče toliko na ovom forumu,SRETNO.
Sve vam je oprošteno.


ZA VERUJUĆE:

Ili ne znate, braćo (jer govorim onima koji znaju zakon), da zakon(Mojsijev) vlada nad čovekom dokle je živ?
7:2 Jer je udata žena privezana zakonom za muža dokle god on živi; a ako li muž njen umre, razreši se od zakona muževljeg.
7:3 Zato, dakle, dok joj je muž živ biva preljubočinica ako pođe za drugog muža; a ako joj umre muž prosta je od zakona da ne bude preljubočinica ako pođe za drugog.
7:4 Zato, braćo moja, i vi umreste zakonu telom Hristovim, da budete drugog, Onog što usta iz mrtvih, da plod donesemo Bogu.
7:5 Jer kad bijasmo u telu, behu slasti grehovne, koje zakon rađahu u udima našim da se smrti plod donosi.
7:6 A sad, umrevši izbavismo se od zakona koji nas držaše, da služimo Bogu u obnovljenju Duha a ne u starini slova.

16:16 Zakon i proroci su do Jovana; odsele se carstvo Božije propoveda jevanđeljem, i svaki navaljuje da uđe u njeg


5:18 Ako li vas duh vodi, niste pod zakonom

i zapamtitenikad nećete dobiti odgovor ko laže Miler ili Jovan već će uvek SRETATI POGLED SA ODGOVORA NA SAGOVORNIKA DA GA POKUŠAJU OCRNITI I TIME IZBEĆI DATI ODGOVOR ...ZAPAMTITE VI KOJI OSTAJETE OVDE.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
U HAC-(Hrišćansko adventističkoj crkvi) po završetku službe praksa je da se stane u krug i uhvati za ruke kako bi se svima preneo blagoslov.Evo te prakse nju obavljaju i drugi na isti način.

Savremeno veštičarstvo


Veštičiji skup u Engleskoj, 2005.
Glavni članci: Vika i Neopaganizam
Krajem prošlog veka nastupa pravi procvat neopaganizma i veštičarstva, u želji da se očuva kontinuitet drevnih tradicija često se koriste mnogi panteoni iz različitih vremena i kultura. Nasuprot raširenoj predstavi veštica koje piju krv, veliki broj savremenih veštica izražavaju privrženost prirodi i životinjama, pa su vegetarijanci.

Veštičarstvo smatra život svakog pojedinca kao sveti dar i naglašava isprepletanost svih stvari, kako vidljivih tako i nevidljivih. Sticanje znanja o magijskoj upotrebi bilja je sastavni deo obuke svake veštice.

Tako je Taramana, tim si posvedocio da si ti jedna od Vestica.
Kao i obicno, ovde si izmesao mnogoraznih gtluposti. Pozdravljanje u krug, ne cini se u Crkvi, a moze da se cini u maloj grupi ili porodici. To nema nikakve veze sa vesticama, nego na taj nacin svaki vernik zazeli svima Bozji blagoslov. To samo po tvome verovanju je vesticarenje. A sta smetaju ti oni koji su vegetarijanci. Pa glipane jedanj, zar nije Bog prvm bracnom paru dao biljnu ishranu? Da li si svestan da tom svojom izjavom ismejavas Boga Stvoritelja, a tvrdis da si nekakav verujuci. Ti si i Boga svrstao u vesnice zato sto je prilikom stvaranja dao ljudima biljnu ishranu. Zar ne vidis kako su te tvoje neosnovane i lazne klevete plitke. To bi mozda uspelo samo u obdanistu, a ne kod razumnih ljudi.


PS. kao sto svi vidimo, gore je izneo otvorenu LAZ, da advebtisti veruju da su drugi spisi vece videlo od Biblije, a kad sam mu to osporio i potrazio da nam prilozi dokaze za to, on se izvlaci da ne zeli da diskutuje. Taramana, znam da ti je nezgodno. Sad ili treba da das dokaze za svoju laznu izjavu, ili izvini se javno i priznaj da si pogresio.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Posto nisam bio na forumu onda kada je Taramana otvorio ovu temu pod naslovom Taramanini promasaji, pregledao sam pola stranica (oko 60) i utvrdio da je Taramana iste tekstove upotrebio 66. puta samo na ovoj temi.

To pokazuje da je skupio sa bunjista otpadnika, jer to je njegovo drustvo, i to neprestano ponavlja.

Drugo, video sam da mu je glavni pomocnik i saradnik bio SLAPE, ali kada je Taramana bio banovan, i Slape se razocarao i pobegao od Taramane glavom bez obzira. Mislim da je bio red da svome bratu Slapu zahvali na pomoci koju mu je pruzio, jer su jednomisljenici. Tako nam je Taramana ostao sam na svojoj temi. Pa neka mu je sa srecom. Ima priliku da diskutuje sam sa sobom.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
umrevši izbavismo se od zakona koji nas držaše, da služimo Bogu u obnovljenju Duha a ne u starini slova.

U kontekstu Pavlovih izjava - on ovde govori o osudi koju je zakon donosio onome ko ga je kršio, jer nije imao silu da ga drži, već je to činio iz čiste forme, i upućuje na promenu koju Bog čini u onome ko se Bogu predao, i dobio silu da više ne krši ni jednu zapovest.

Kada bi gornje reči onako kako ih tumači Taramana van konteksta značile "da smo se mi navodno oslobodili od držanja deset zapoovesti" to bi onda značilo "da mi možemo da činimo sve suprotno od onoga što zakon zabranjuje, da ubijamo, da krademo, da činimo preljube, da lažemo, da se klanjamo drugim Bogovima, itd.."

To bi bilo i kontradiktorno sa drugim Pavlovim izjavama, gde on kaže "da drži zapovesti Božje" i da je obrezanje ništa, i neobrezanje ništa - nego držanje zapovesti Božjih"

Eto i to se događa kada ljudi selektivno tumače pismo, vadeći SAMO POJEDINE citate, i prikazuju ih van konteksta, i to svesno - gledajući druge u oči i iznoseći takvu vrstu neistina.

Hvala Bogu što ima onih koji poznaju pismo i njegov kontekst, i obelodanjuju takve prevare.

Molim sve da razmisle o ovoj Taramaninoj tvrdnji, da li ovako nešto propagira pravi Hrišćanin promenjen Svetim Duhom.


 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kao sto ste se i sami uverili, Taramana je izneo laz o adventistima da oni imaju nesto sto je veca svetlos od Bozje reci i to jos do sada nije dokazao. Tesko je dokazati da je laz istina. Zato nam je po sto prvi puta ponovo prilozio gluposti koje je sakupio sa binjista.

Taramana, cekamo na dokaze ili izvinjenje za lazne izjave i kleveto. Biraj sta ti je drago!


Da ne biste samo citali Taramanine lazne izjave o verovanju Adventista, evo u sta Adventisti veruju:

(Taramana hvala ti na saradnji, da nije tebe ja ovo ne bih postirao a neophodno je da ljudi znaju istinu. Jos jedno, hvala na saradnji!)

ADVENTISTICKI HRISCANI VERUJU
1.Sveto pismo

Sveto pismo, Starog i Novog zavjeta je pisana Božja riječ data božanskim nadahnućem preko svetih Božjih ljudi koji su govorili i pisali onako kako ih je pokretao Sveti Duh. U ovoj Riječi Bog je povjerio čovjeku znanje potrebno za spasenje. Sveto pismo je nepogriješivo otkrivenje Njegove volje. Ono je mjerilo karaktera, ogled iskustva, autoritativni tumač doktrina i pouzdana zabilješka o Božjim djelima u istoriji. (2. Petrova 1,20.21; 2. Timotiju 3,16.17; Psalam 119,105; Priče 30,5.6; Isaija 8,20; Jovan 17,17; 1. Solunjanima 2,13; Jevrejima 4,12)
2. Trojstvo
Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri lica iste vječnosti. Bog je besmrtan, svemoćan, sveznajući, iznad svega i svuda prisutan. On je beskonačan i prevazilazi moć ljudskog shvatanja, ali ipak poznat preko svojih otkrivenja o Sebi. On je vječno dostojan da Ga sva stvorenja poštuju, obožavaju i da Mu služe. (5. Mojsijeva 6,4; Matej 28,19; 2. Korinćanima 13,14; Efescima 4,4-6; 1. Petrova 1,2; 1. Timotiju 1,17; Otkrivenje 14,7)
3. Otac
Bog vječni Otac je Tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar cjelokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrđa, spor na gnjev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vjernošću. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu takođe su otkrivenje Oca. (1. Mojsijeva 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korinćanima 15,28; Jovan 3,16; 1. Jovanova 4,8; 1. Timotiju 1,17; 2. Mojsijeva 34,6.7; Jovan 14,9)
4. Sin
Bog vječni Sin ovaploćen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svijetu. Za svu vječnost živi Bog postao je i čovjek Isus Hristos. Začet je Svetim Duhom i rodila Ga je djevojka Marija. Živio je i iskusio iskušenja kao ljudsko biće, ali je savršenim primjerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim čudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grijehe i umjesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vaznio se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doći će opet u slavi da konačno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korinćanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korinćanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)
5. Sveti Duh
Bog vječni Duh bio je aktivan sa Ocem i Sinom prilikom stvaranja, utjelovljenja i otkupljenja. On je nadahnjivao pisce Svetog pisma. On je ispunjavao Hristov život silom. On privlači i ubjeđuje ljudska bića, a one koji se odazovu, obnavlja i preobražava u Božji lik. Poslat od Oca i Sina da bude stalno sa Njegovom djecom, On daje duhovne darove Crkvi, opunomoćuje je da svjedoči za Hrista, i u skladu sa Svetim pismom, uvodi je u svaku istinu. (1. Mojsijeva 1,1.2; Luka 1,35; 4,18; Dela 10,38; 2. Petrova 1,21; 2. Korinćanima 3,18; Efescima 4,11.12; Djela 1,8; Jovan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13)
6. Stvaranje
Bog je tvorac svega, koji je u Svetom pismu otkrio vjerodostojan izvještaj o svojoj stvaralačkoj djelatnosti. Za šest dana Gospod je stvorio “nebo i zemlju”, sva bića na Zemlji i počinuo sedmog dana te prve sedmice. Na taj način On je uspostavio Subotu kao vječnu uspomenu na svoje završeno stvaralačko djelo. Prvi čovjek i žena stvoreni su po Božjem obličju kao kruna stvaralačkog djela. Čovjeku je data vlast nad svijetom, ali i odgovornost da se brine o njemu. Kada je stvaranje svijeta bilo završeno, svijet je bio “veoma dobar” spreman da objavljuje Božju slavu. (1. Mojsijeva 1,2; 2. Mojsijeva 20,8-11; Psalam 19,1-6; 33,6.9; 104; Jevrejima 11,3)
7. Čovjekova priroda
Čovjek i žena stvoreni su po Božjem obličju sa individualnošću, sa mogućnošću i slobodom mišljenja i djelovanja. Iako su stvoreni kao nezavisna bića, svaki čovjek je nedjeljiva cjelina tijela, duha i duše, koja zavisi od Boga za život, disanje i sve ostalo. Kada su postali neposlušni Bogu, naši prvi roditelji su poricali svoju zavisnost od Njega, odvojili se od Boga i pali sa svoga visokog položaja. Božji lik u njima bio je narušen i oni su postali podložni grijehu. Njihovi nasljednici učestvuju u ovoj paloj prirodi i njenim posljedicama. Oni su rođeni sa slabostima i sklonostima ka zlu. Međutim, Bog je u Hristu pomirio svijet sa sobom i svojim Duhom obnavlja smrtnike koji se kaju u lik njihovog Tvorca. Stvoreni na slavu Bogu, oni su pozvani da Ga vole, da vole jedni druge i vode brigu o svojoj životnoj sredini. (1. Mojsijeva 1,26-28; 2,7; Psalam 8,4-8; Djela 17,24-28; 1. Mojsijeva 3; Psalam 51,5; Rimljanima 5,12-17; 2. Korinćanima 5,19.20; Psalam 51, 10; 1. Jovanova 4,7.8.11.20; 1. Mojsijeva 2,15)
8. Velika borba
Čitav ljudski rod obuhvaćen je velikom borbom između Hrista i sotone u odnosu na Božji karakter, Njegov zakon i Njegovu vladavinu nad svemirom. Ovaj sukob nastao je na nebu kada je jedno stvoreno biće, obdareno slobodom izbora, u samouzvišenju uvelo duh pobune u ovaj svijet i navelo na grijeh Adama i Evu. Ovaj čovjekov grijeh imao je za ishod izopačenost Božjeg obličja u ljudskom rodu, metež u stvorenom svijetu i na kraju njegovo uništenje u vrijeme potopa cijelog sveta. Posmatran od svih stvorenih bića, ovaj svijet postao je poprište sveopšteg sukoba iz koga će Bog ljubavi na kraju izaći opravdan. Da bi pomogao svom narodu u ovoj borbi, Hristos šalje Svetog Duha i odane anđele da ga vode, zaštite i podupru na putu spasenja. (Otkrivenje 12,4-9; Isaija 14,12-14; Jezekilj 28,12-18, 1. Mojsijeva 3; Rimljanima 1,19-32; 5, 12-21; 8,19-22; 1. Mojsijeva 6-8; 2. Petrova 3,6; 1. Korinćanima 4,9; Jevrejima 1,14)
9. Hristov život, smrt i vaskrsenje
U Hristovom životu savršene poslušnosti Božjoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju, Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski grijeh, tako da oni koji vjerom prihvate ovo pomirenje mogu imati vječni život, a cjelokupno stvaranje može bolje razumjeti Tvorčevu bezgraničnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravednost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuđuju naš grijeh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamjena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božju pobjedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje, daje čvrsto obećanje o konačnoj pobjedi nad grijehom i smrću. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim će se saviti svako koljeno na Nebu i na Zemlji. (Jovan 3,16; Isaija 53; 1. Petrova 2,21.22; 1. Korinćanima 15,3.4.20-22; 2. Korinćanima 5,14.15.)
10. Iskustvo spasenja
U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je učinio Hrista, koji nije znao za grijeh, grijehom za nas, tako da u Njemu možemo biti učinjeni Božjom pravdom. Vođeni Svetim Duhom mi osjećamo svoju potrebu, priznajemo svoju grješnost, kajemo se zbog svojih prijestupa, i upražnjavamo vjeru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamjene i Primjera. Ova vjera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Riječi i dar je Božje blagodati. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božji sinovi i kćeri i oslobođeni od vlasti grijeha. Nanovo smo rođeni i posvećeni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudionici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu. (2. Korinćanima 5,17-21; Jovan 3,16; Galatima 1,4; 4,4-7: Titu 3,3-7; Jovan 16,8; Galatima 3,13.14; 1. Petrova 2,21.22; Kološanima 1,13.14; Rimljanima 8,14-17; Galatima 3,26; Jovan 3,3-8; 1. Petrova 1,23; Rimljanima 12,2; Jevrejima 8,7-12; Jezekilj 36,25-27; 2. Petrova 1,3.4; Rimljanima 8,1-4; 5,6-10; Rimljanima 10,17; Luka 17,5; Marko 9,23.24; Efescima 2,5-10; Rimljanima 3,21-26)
11. Crkva
Crkva je zajednica vjernika koji priznaju Isusa Hrista za Gospoda i Spasitelja. Kao nastavak Božjeg naroda iz starozavjetnog doba, mi smo pozvani iz svijeta; i skupljamo se radi bogosluženja, bratske zajednice, proučavanja Božje riječi, proslavljanja Večere Gospodnje, službe cijelom ljudskom rodu i objavljivanja Jevanđelja cijelom svijetu. Crkva dobija svoje ovlašćenje od Hrista koji je utelovljena Riječ iz Svetoga pisma koje je pisana riječ. Crkva je Božja porodica. Usvojeni od Njega, njeni članovi žive utemeljeni na Novom zavjetu. Crkva je Hristovo tijelo, zajednica vjere čija je glava sam Hristos. Crkva je nevjesta za koju je Hristos umro da bi mogao da je posveti i očisti. Prilikom svog pobjedonosnog dolaska On će staviti preda se slavnu Crkvu, vjerne svih vijekova, otkupljenu Njegovom krvlju; bez mane ili mrštine, svetu i bez mrlje. (1. Mojsijeva 12,3; Djela 7,38; Efescima 4,11-15; 3,8-11; Matej 28,19.20; 16,13-20; 18,18; Efescima 2,19-22; 1,22.23; 5,23-27; Kološanima 1,17.18)
12. Ostatak i njegova misija
Vaseljenska crkva sastavljena je od svih koji istinski vjeruju u Hrista, ali u poslednje vrijeme široko rasprostranjenog otpada, jedan ostatak bio je pozvan da izađe da drži Božje zapovijesti i vjeru Isusovu. Ovaj ostatak objavljuje dolazak sudnjeg časa, propovijeda spasenje u Hristu i oglašava približavanje Njegovog Drugog dolaska. Ovo objavljivanje simbolički je predstavljeno sa tri anđela iz Otkrivenja 14. glave; to se podudara sa djelovanjem Suda na Nebu i ima za posljedicu djelo pokajanja i reforme na Zemlji. Svaki vjernik je pozvan da lično učestvuje u ovom svjedočenju po cijelom svijetu. (Otkrivenje 12,17; 14,6-12; 18,1-4; 2. Korinćanima 5,10; Juda 3.14; 1. Petrova 1,16-19; 2. Petrova 3,10-14; Otkrivenje 21,1-14)
13. Jedinstvo u tijelu Hristovom
Crkva je jedno tijelo sa mnogim članovima pozvanim iz svakog naroda, plemena, jezika. U Hristu smo nova stvorenja; razlike među nama ne smiju biti po rasi, kulturi, obrazovanju i nacionalnosti, kao ni razlike između visokih i jednostavnih, bogatih i siromašnih, muškaraca i žena. Svi smo mi jednaki u Hristu, koji nas je jednim Duhom povezao u jednu zajednicu sa Sobom i jedne sa drugima; mi treba da služimo i da nam se služi bez ikakve podvojenosti i rezerve. Otkrivenjem Isusa Hrista u Svetome pismu dijelimo istu vjeru i nadu, i dopiremo do svih jednim svjedočenjem. Ovo zajedništvo ima svoj izvor u jedinstvu trojedinog Boga, koji nas je usvojio kao svoju djecu. (Rimljanima 12,4.5; 1. Korinćanima 12,12-14; Matej 28,19.20; Psalam 133, 1; 2. Korinćanima 5,16.17; Djela 17,26.27; Galatima 3,27.29; Kološanima 3,10-15; Efescima 4,14-16; 4, 1-6; Jovan 17,20-23)
14. Krštenje
Krštenjem ispovijedamo svoju vjeru u smrt i vaskrsenje Isusa Hrista i dokazujemo svoju smrt grijehu i namjeru da hodimo u novom životu. Na taj način priznajemo Hrista kao Gospoda i Spasitelja, postajemo Njegov narod i primljeni smo za vjernike Njegove crkve. Krštenje je znamenje našeg jedinstva sa Hristom, znamenje oproštenja naših grijehova i primanja Svetog Duha. Krštenje se vrši zagnjurivanjem u vodu i moguće je na osnovu priznanja vjere u Isusa i dokaza o kajanju zbog grijeha. Ono slijedi uputstva iz Svetoga pisma i prihvatanja njegovog učenja. (Rimljanima 6,1-6; Kološanima 2,12.13; Djela 16,30-33; 22,16; 2,38; Matej 28,19.20)
15. Večera Gospodnja
Večera Gospodnja je učestvovanje u znamenju Isusovog tijela i krvi kao izraza vjere u Njega, našeg Gospoda i Spasitelja. U ovom iskustvu zajedništva Hristos je prisutan da se sastane sa svojim narodom i da ga jača. Uzimanjem učešća mi objavljujemo Gospodnju smrt sve dok ponovo ne dođe. Priprema za Večeru Gospodnju uključuje samoispitivanje, pokajanje i priznanje. Učitelj je uspostavio obred pranja nogu da označi ponovno očišćenje, da izrazi voljnost za službu jednog drugome u Hristovoj poniznosti i sjedini naša srca u ljubavi. Služba Večere Gospodnje otvorena je za sve hrišćane koji vjeruju. (1. Korinćanima 10,16.17; 11,23-30; Matej 26,17-30; Otkrivenje 3,20; Jovan 6,48-63; 13,1-17)
16. Duhovni darovi i službe
Bog svim vjernicima svoje Crkve u svim vremenima poklanja duhovne darove, koje svaki vjernik treba da upotrebi u službi ljubavi za opšte dobro Crkve i ljudskog roda. Dati posredstvom Svetoga Duha, koji dodjeljuje svakom vjerniku po svojoj volji, darovi pružaju sve sposobnosti i službe potrebne Crkvi da bi ispunila svoje Bogom uspostavljene funkcije. Na osnovu Svetoga pisma, za pomoć i ohrabrenje ljudima ovi darovi uključuju takve službe kao što je vjerovanje, iscjeljivanje, prorokovanje, objavljivanje, poučavanje, upravljanje, pomirenje, sažaljenje, samopregorno djelovanje i milosrđe. Neke vjernike Bog poziva i daruje ih Duhom za dužnosti koje Crkva priznaje u pastirskoj, evanđeoskoj, apostolskoj i učiteljskoj službi naročito potrebnoj da bi se vjernici pripremili za službu, za izgradnju Crkve do duhovne zrelosti da bi se očuvalo jedinstvo vjere i poznanje Boga. Kada vjernici koriste ove duhovne darove kao vjerni pristavi Božjih različitih vrlina, Crkva je zaštićena od razornog uticaja lažnog učenja i sazidana u vjeri i ljubavi, dostiže rast koji je od Boga. (Rimljanima 12,4-8; 1. Korinćanima 12,9-11.27.28; Efescima 4,8.11-16; Djela 6,1-7; 1. Timotiju 3,1-13; 1. Petrova 4,10.11)
17. Dar proroštva
Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha. Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i ispoljio se u službi Elen G. Vajt. Kao Gospodnji vijesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi obezbjeđuje utjehu, vođstvo, poučavanje i popravljanje. Oni, takođe, naglašavaju da je Biblija mjerilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva. (Joilo 2,28.29; Djela 2,14-21; Jevrejima 1,1-3; Otkrivenje 12,17; 19,10)
18. Božji zakon
Uzvišena načela Božjeg zakona uobličena su u Deset zapovijesti i potvrđena Hristovim životom. Ona izražavaju Božju ljubav, volju i ciljeve u vezi sa ljudskim ponašanjem i odnosima i obavezuju sve ljude u svim vremenskim razdobljima. Ova pravila su osnova Božjeg zavjeta sa Njegovim narodom i mjerilo Božjeg suda. Posredstvom Svetoga Duha ona ukazuju na grijeh i bude potrebu za Spasiteljem. Spasenje je samo po blagodati, a ne od djela, a njegov rod je poslušnost Zapovijestima. Ova poslušnost razvija hrišćanski karakter i donosi osjećanje sreće. Ona je dokaz naše ljubavi prema Gospodu i naše brige za naše bližnje. Poslušnost koja potiče od vjere ispoljava Hristovu silu da preobrazi život i u skladu sa tim jača hrišćansko svedočenje.( 2. Mojsijeva 20,1-17; Psalam 40,7.8; Matej 22,36-40; 5. Mojsijeva 28,1-14; Matej 5,17-20; Jevrejima 8,8-10; Jovan 15,7-10; Efescima 2,8-10; 1. Jovanova 5,3; Rimljanima 8,3.4; Psalam 19,7-14)
19. Subota
Milostivi Tvorac, poslije šest dana stvaranja, odmarao se sedmoga dana i za sve ljude uspostavio Subotu kao uspomenu na stvaranje. Četvrta zapovijest Božjeg nepromjenljivog Zakona zahtijeva svetkovanje ovog sedmog dana, Subote, kao dana od odmora, obožavanja i službe u skladu sa učenjem i životom Isusa, Gospodara od Subote. Subota je dan divnog zajedništva sa Bogom i nas međusobno. Ona je simbol našeg spasenja u Hristu, znak našeg posvećenja, znak naše vjernosti i predukus naše vječne budućnosti u Božjem carstvu. Subota je Božji vječni znak Njegovog vječnog zavjeta između Njega i Njegovog naroda. Radosno svetkovanje ovog svetog vremena od večeri do večeri, od Sunčevog zalaska do zalaska, je svetkovanje Božjeg stvaralačkog i otkupiteljskog djela. (1. Mojsijeva 2,1-3; 2. Mojsijeva 20,8-11; Luka 4,16; Isaija 56,5.6; 58,13.14; Matej 12,1-12; 2. Mojsijeva 31,13-17; Jezekilj 20,12.20; 5. Mojsijeva 5,12-15; Jevrejima 4,1-11; 3. Mojsijeva 23,32; Marko 1,32)
20. Pristavska služba
Mi smo Božji pristavi, kojima je On povjerio vrijeme i prilike, sposobnosti i posjede i blagoslove Zemlje i njena sredstva. Mi odgovaramo Njemu za njihovo pravilno korišćenje. Mi priznajemo Božje vlasništvo vjernom službom Njemu i našim bližnjima, vraćanjem desetka, davanjem darova za objavljivanje Njegovog Jevanđelja i podupiranjem Njegove crkve i njenim rastom. Pristavska služba je prednost koju nam je Bog dao za njegovanje ljubavi i za pobjedu nad sebičnošću i pohlepom. Pristav se raduje blagoslovima koji se kao rezultat njegove vjernosti izlivaju na druge. (1. Mojsijeva 1,26-28; 2,15; 1. Dnevnika 29,14; Agej 1,3-11; Malahija 3,8-12; 1. Korinćanima 9,9-14; Matej 23,23; 2. Korinćanima 8,1-15; Rimljanima 15,26.27)
21. Hrišćansko ponašanje
Pozvani smo da budemo pobožan narod koji misli, osjeća i radi u skladu sa nebeskim načelima. Zbog Duha koji u nama ponovo stvara karakter našeg Gospoda, mi se uključujemo samo u ono što će u našem životu stvoriti čistotu sličnu Hristu, zdravlje i radost. To znači da naša zabava treba da odgovara najvišim mjerilima hrišćanskog ukusa i ljepote. Dok priznajemo kulturne razlike, naša odeća treba da bude jednostavna, skromna i ukusna, koja dolikuje onima čija se istinska ljepota ne sastoji od spoljašnjeg ukrašavanja, već od neprolaznog ukrasa blagog i tihog duha. To takođe znači da pošto je naše tijelo hram Svetoga Duha, mi treba da se razumno brinemo o njemu. Pored dovoljnog vježbanja i odmora, treba da usvojimo i najzdraviju moguću ishranu i uzdržimo se od nečiste hrane utvrđene u Svetom pismu. Pošto alkoholna pića, duvan i narkotici štetno utiču na naše zdravlje i od njih treba da se uzdržimo. Umjesto toga treba da učestvujemo u svemu što naše misli i tijelo dovodi u poslušnost Hristu koji nam želi zdravlje, radost i dobro. (Rimljanima 12,1.2; 1. Jovanova 2,6; Efescima 5,1-21; Filibljanima 4,8; 2. Korinćanima 10,5; 6,14-7,1; 1. Petrova 3,1-4; 1. Korinćanima 6,19.20; 10,31; 3. Mojsijeva 11,1-47; 3. Jovanova 2)
22. Brak i porodica
Bog je ustanovio brak u Edemu, a Isus ga je ponovo potvrdio kao doživotnu zajednicu između čovjeka i žene u druženju punom ljubavi. Za hrišćanina bračna obaveza je data Bogu kao i bračnom drugu i treba da se sklopi između partnera koji su iste vjere. Obostrana ljubav, uvažavanje, poštovanje i odgovornosti su tkivo ove veze, koja treba da odsjajuje ljubavlju, svetošću, bliskošću i postojanošću odnosa između Hrista i Njegove crkve. Što se tiče rastave Isus je učio da osoba koja se razvede od bračnog druga, osim za preljubu, pa sklopi brak sa drugim bračnim drugom, čini preljubu. Iako neki odnosi u porodici možda ne odgovaraju idealu, bračni drugovi koji se u Hristu potpuno predaju jedan drugome, mogu da postignu zajednicu ljubavi pomoću vođstva Duha i crkvenog vaspitanja. Bog blagosilja porodicu i želi da njeni članovi pomažu jedni drugima do potpune zrelosti. Roditelji treba da vaspitavaju svoju djecu da vole Boga i da su Mu poslušni. Svojim primjerom i svojim riječima treba da ih poučavaju da je Hristos vaspitač koji voli, koji je uvek nježan i brižan, koji želi da oni postanu udovi Njegovog tijela, Božje porodice. Povećana bliskost u porodici jedan je od znakova posljednje vijesti Jevanđelja. (1. Mojsijeva 2,18-25; Matej 19,3-9; Jovan 2,1-11; 2. Korinćanima 6,14; Efescima 5,21-33; Matej 5,31.32; Marko 10,11.12; Luka 16,18; 1. Korinćanima 7,10.11; 2. Mojsijeva 20,12; Efescima 6,1-4; 5. Mojsijeva 6,5-9; Priče 22,6; Malahija 4,5.6)
23. Hristova služba u nebeskoj Svetinji
Na Nebu postoji Svetište, pravi hram koji je Bog postavio, a ne čovjek. U njemu Hristos vrši službu za nas, omogućavajući vjernicima da iskoriste Njegovu žrtvu pomirenja prinesenu na krstu jednom za sve. On je postavljen za našeg Prvosveštenika i otpočeo je sa svojom posredničkom službom u vrijeme svoga vaznesenja. Godine 1844., na kraju proročkog vremenskog razdoblja od 2300 dana, On je ušao u drugu i posljednju fazu svoje službe pomirenja. To je djelo istražnog suda koji je dio posljednjeg otklanjanja svakog grijeha, slikovito prikazanog u očišćenju starog jevrejskog svetišta na Dan očišćenja. U toj tipičnoj službi, Svetinja je bila očišćena krvlju žrtvovanih životinja, ali nebeske stvari čiste se savršenom žrtvom Isusove krvi. Istražni sud otkriva nebeskim razumnim bićima, ko je među mrtvima zaspao u Hristu i zato se u Njemu smatra dostojnim da ima udela u prvom vaskrsenju. On takođe omogućava da se vidi koji od živih prebivaju u Hristu, drže Božje zapovijesti i vjeru Isusovu i u Njemu su spremni za prelazak u Njegovo vječno carstvo. Ovaj sud potvrđuje Božju pravednost u spasavanju onih koji vjeruju u Isusa. On objavljuje da će oni koji su ostali vjerni Bogu, primiti Carstvo. Završetak ove Hristove službe obilježiće kraj vremena milosti prije Drugog Hristovog dolaska. (Titu 2,13; Jevrejima 9,28; Jovan 14,1-3; Dela 1,9-11; Matej 24,14; Otkrivenje 1,7; Matej 24,43.44; 1. Solunjanima 4,13-18; 1. Korinćanima 15,51-54; 2. Solunjanima 1,7-10; 2,8; Otkrivenje 14,14-20; 19,11-21; Matej 24; Marko 13; Luka 21; 2. Timotiju 3,1-5; 1. Solunjanima 5,1-6)
24. Drugi Hristov dolazak
Drugi Hristov dolazak predstavlja blaženu nadu Crkve, veličanstveni vrhunac Jevanđelja. Spasiteljev dolazak biće doslovan, ličan i vidljiv na cijelom svijetu. Kada se bude vratio, mrtvi pravednici vaskrsnuće i zajedno sa živim pravednicima biće proslavljeni i uzeti na Nebo, a nepravedni će umrijeti. Gotovo potpuno ispunjenje većine proročanstava, zajedno sa sadašnjim stanjem u svijetu, ukazuje da je Hristov dolazak blizu. Vrijeme tog događaja nije otkriveno, pa je zato potrebno da u svako doba budemo spremni. (Titu 2:13; Jevrejima 9:28; Jovan 14:1-3; Djela 1:9-11; Matej 24:14; Otkrivenje 1:7; Matej 24:43.44;1. Solunjanima 4:13-18; 1. Korinćanima 15:51-54; 2. Solunjanima 1:7-10; 2. Solunjanima 2:8;Otkrivenje 14:14-20; Otkrivenje 19:11-21; Matej 24. poglavlje; Marko 13. poglavlje; Luka 21. poglavlje;2. Timotiju 3:1-5; 1. Solunjanima 5:1-6)
25. Smrt i vaskrsenje
Plata za grijeh je smrt. Bog, koji je jedini besmrtan, podariće vječni život onima koje je otkupio. Do tog dana, smrt je besvijesno stanje svih ljudi. Kada se Hristos, koji je naš život, bude pojavio, vaskrsli pravednici i živi pravednici biće proslavljeni i uzeti na nebo da dočekaju svoga Gospoda. Drugo vaskrsenje, vaskrsenje nepravednih, dogodiće se 1000 godina kasnije. (Rimljanima 6,23; 1. Timotiju 6,15.16; Propovednik 9,5.6; Psalam 146,3.4; Jovan 11,11-14; Kološanima 3,4; 1. Korinćanima 15,51-54; 1. Solunjanima 4,13-17; Jovan 5,28.29; Otkrivenje 20,1-10)
26. Hiljadugodišnjica i kraj grijeha
Milenijum je hiljadugodišnje carovanje Hrista sa svojim svetima na Nebu između prvog i drugog vaskrsenja. U toku ovog vremena sudiće se zlim mrtvima; Zemlja će biti potpuno opustošena, bez stanovnika, zauzeta od sotone i njegovih anđela. Na njegovom kraju Hristos i Njegovi anđeli i Sveti grad sići će sa Neba na Zemlju. Nepravedni mrtvi tada će vaskrsnuti i sa sotonom i njegovim anđelima opkoliće grad; ali vatra od Boga uništiće ih i očistiti Zemlju. Svemir će tako zauvijek biti oslobođen od grijeha i griješnika. (Otkrivenje 20; 1. Korinćanima 6,2.3; Jeremija 4,23-26; Otkrivenje 21,1-5; Malahija 4,1; Jezekilj 28,18.19)
27.Nova zemlja
Na novoj Zemlji na kojoj prebivaju pravednici, Bog će obezbjediti vječni dom za spasene i savršenu životnu sredinu za vječni život, ljubav, radost i poučavanje u Njegovoj prisutnosti. Ovde će sam Bog prebivati sa svojim narodom, a patnje i smrt nestaće. Velika borba biće okončana i grijeha više neće biti. Sve što je živo i neživo objavljivaće da je Bog ljubav; i On će vladati vječno. Amin. (2. Petrova 3,13; Isaija 35; 65,17-25; Matej 5,5; Otkrivenje 21,1-7; 22,1-5; 11,15)
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
RACHEM BRATE


POJAŠNJENJE Otkrivenja IZNAD

Pojave carstava kao zveri imaju svoje slikovito prikazivanje likovima životinja (medveda,lava,risa,gvozdene zveri) potom nam se govori koja životinja predstavlja koje carstvo i koju teritoriju. U 12-oj glavi imamo opis sataninog ataka na Jevreje i (dete-Sina)sa 10 rogova i 7 glava i tad su na glavama bile krune i delovao je sa teritorije zgozdene zveri a potom se seli na istok gde su teritorije (medveda,lava,risa) ujedinjujući te narode u novoj religiji da ih spremi za odlučujući sukob sa Izraelom. U obe pojave ima isti broj glava i rogova ali u zadnjoj pojavi više nisu krune na glavama kao u vreme starog Rima već su sad hulna imena što znači da su to vladari koji imaju hulnu veru i nauku koja huli na Boga. Zmija se predstavlja kao i njeno carstvo u crvenoj boji krvi tako je zadnje njeno carstvo na oblasti pomenutih bivših carstava okruženo crvenim morem.Zašto se satana preselio iz starog Rima koji je u ono vreme bio centar paganskog boga zevsa? Zato što je Hrišćanstvo uzelo maha i tama se morala povući na novu lokaciju,međutim i na novoj lokaciji (novom Rimu-Istambulu) se Hrišćanstvo razvilo i on podiže novu religiju koja će njega slaviti i srušiti i to istočno rimsko carstvo.

Čitamo da će se sva krv svetih naći u jednom gradu (Otk. 18.24 i 17.6) a crkvena istorija beleži smrt mnogih učenika kao i apostola i oni su pobijeni na RAZLIČITIM MESTIMA pa čak i na različitim teritorijama a to nam govori da nije reč o bukvalnom ubijanju na jednom mestu odnosno jednom gradu koji se oslovljava Vavilon jer u prvom veku ni Vavilon nije postojao bar ne onaj istorijski niti danas ima grad sa takvim nazivom što govori da to nije stvarni Vavilon već se tako zove zbog istih odlika koje je Vavilon imao a to je oslanjanje na materijalno bogatstvo i obožavanje satane.Kao centar pobune i otpadništva nekad je bila država Vavilonija pa Grčka i potom Rim i u svim tim osvajanjima su sveti stradali na raznim mestima da bi se na kraju ponovo pojavio centar istočnog rimskog carstva gde je neprijatelj poražen širenjem hrišćanstva zato on podigavši novu otpadničku religiju osvećuje se i vraća na tu prestonicu jer mu to njegovi sledbenici omogućiše.

Čitamo u 13-oj gl. Otk. da će zadnja zver-carstvo izaći sa teritorije risa,medveda i lava da kojoj se nalazi taj grad koji je centar otpadništva i zadnja lokacija sa koje će svetima stizati smrt.Zašto se onda kaže da u tom gradu će biti sva krv svetih? Zato što je to zadnji centar otpadništva koji je opstao kao naslednik onoh gradova kojisu u sebi imali krv svetih a razlog je religija koja odvaja od Boga jer je ona bila uzrok smrti svih svetih.Zbog te otpadničke religije i taj grad na sedam gora kao veliki trgovački centar se naziva Vavilonom i na njemu kao zadnjem predstavniku lažne religije istrešće se kazna.Ta otpadnička religija se u prvom veku preko starog Rima krila iza Zevsa a na kraju iza Alaha iako je reč o istom zavodniku.Istambul kao novi Rim (veliki grad)leži na 7 gora i morska je luka isto kao i stari Rima ali u novom Rimu i celoj zverinoj teritoriji medveda-risa-lava vladaju mnogi Kalifi kao vrhovni verski poglavari a ujedno i carevi.Ukupno je bilo 147 Kalifa kao verskih otaca na celoj teritoriji pomenutih teritorija i 1924 su ukinuti da bi posle 90 godina ponovo oživeli i svojim oživljavanjem odmah krenuli u rat i ujedinjenje Islamskih država za uništenje Izraela i porobljavanja ostatka sveta.Kalifi su nosioci te otpadničke vere zato su to hulne glave i sad se jedna takva sprema da dođe u Jerusalim kao suvereni vladar i verski lider sveta.

Čitamo da je osmi car zver i da je već do Jovana pet njih palo a šesti je vladao u Jovanovo vreme,to nam govori da je reč o carstvima a ne o ličnosti.Dalje čujemo da ta osma zver kao car sa carstvomna sebi nosi grad Vavilon što takođe potvrđuje da nije reč o osobi već o carstvu jer ni jedna osoba nema na sebi grad ni luku niti more.Važno je imati u vidu da se Biblija bavi isključivo carstvima koja su bila ili će biti u sukobu sa Izraelom jer mi znamo da je bilo još carstava koja se nisu ubrajala iako su postojala.Primetili smo da je zver kao carstvo predstavljeno sa 10 rogova koji su deo zveri a da se potom drugih 10 rogova ujedinjuju na jedno vreme (godinu dana) i oni će uništiti Vavilon koji je na zveri (Otk.17.12-13-16-17).

Setimo se Navuhodonosorovog kipa gde ima GLAVU,GRUDI,TRBUH I BEDRA,GOLIJENI,STOPALA SA DESET PRSTIJU. Golijeni su od GVOŽĐA što je staro rimsko carstvo koje se RAZDELJUJE i stari deo se gasi kao sila a istoči novi rim nastavlja i dalje kao GOLIJENI da opstaje.Čitamo da u vreme onih 10 careva koji su na stopalu kao zadnjem carstvu dolazi Isus-STENA koja će razbiti i satrti to carstvo i onda otvaramo Bibliju i čitamo kako Gospod gazi i zatire arapsko-azijske teritorije baš one koje su predstavljene lavom-risom i medvedom. Tvrdnje da je Evropa to zadnjecarstvo a da je Vatikan Vavilon je podmukla podvala masona jer time zapravo govore da je Hrišćanstvo vino bluda i da je oganj Božji u Jerusalimu koji potvrđuje mesto žrtvovanja satansko čudo čime direktno navode narod na hulu ali ni tu nije kraj jer negiraju i darove Duha Svetoga pa govor u jezicima takođe pripisuju satani a za to nema oprosta i to masoni dobro znaju i radosno uzimaju novce od naivnog i zavedenog naroda.Protestantizam je u velikom delu kreiran od masona kao pandam Hrišćanstvu zarad vlasti i novca i videći da nisu mnogo uzeli infiltirali su se u tradicionalne crkve i sad tamo uvode razne novotarije da razbiju svaki trag istinskog Hrišćanstva.Evropa ne leži na teritoriji lava-risa-medveda niti Evropa slavi paganskog boga niti verski poglavari negiraju Oca i Sina niti negiraju da je Isus utelovljeni Bog tako da tu nema čoveka bezakonja koji to sve čini. Niti je verski poglavar promenio kalendar koji ide od Isusovog vremena niti slavimo drugog osim Isusa dok sve to za bezakonika Islamu savršeno paše.Masoni nisu ono što je Islam ali jesu neprijatelji Božji i Božjeg naroda.Sve vam ovo ponavljam jersu to veoma važne stvari kao pokazatelji u kom vremenu živomo.Vidite u Izraelu ljudi koji rade evanđeoski posao 40 godina kažu da je to neverovatno koliko se u zadnjih par godina Jevreja obratilo u Hrišćanstvo više nego za sve protekle godine dok sa druge strane se stotine miliona tzv.Hrišćana na Islam prebacilo u isto vreme jer to mora pred pojavu bezakonika da se zbude i to veoma ubrzano ide. Da bi izbio rat anđeli prvo pečate 144000 Jevreja devica i mi to neznamo kad kojeg dana će ili je anđeo učinio i tad će odjednom sile nebeske da se pokrenu i paganima je tad isteklo vreme a to može doslovno biti bilo kog danami to neznamo dok se ne zbude.Velika su nebeska komešanja zemljotresi sve učestaliji priroda sve nestabilnija čuda sve veća vreme sve brže ide tako da je baš sve spremno i ujedinjenje Islamista čeka čudo da njihov Kalif ode u Jerusalimski Hram koji će brzo načiniti po otvaranju neba.Ko ima razum zna o čemu pišem i ko duhom oseća blizinu i čuje takođe ZNA da je kod vrata.Jevrejski rabin koji je nedavno preminuo ostavio je ime Jehošua kao ime Mesije rekavši da ga je video i čuo jer mu se sam Isus objavio da poruči svom narodu da je sledeći predsednik Izraela po smrti tada još živog Šarona a to je sadašnji Natanjahu zadnji a isti ima 69 godina.Inače pomenuti rabin nije verovao da je Isus bio Mesija ali viđenjem Isusa pred smrt rekao je i zapisao šta mu je rečeno od Isusa i on je tražio da se njegovo pismo pročita javno inače zapečaćeno tek godinu dana nakon smrti kako ga nebi mogli iz groga iskopati ispaliti jer rabini ne veruju u Isusa. Ta vest ih je šokirala da njihov glavni rabin inače borac protiv na kraju izjavi suprotno onom što jeceo život učio.Godinama je u meni stojalo sve ovo i nije mi se do 2016 žurilo ali onda odjednom silan nagon i vatra u meni tera me da govorim ne osvrćući se više na reakcije,vi se molite Isusu i slušajte dobro.VREME JE!
Sretno.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top