Promašaji Adventne crkve

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sta covek da radi nego da se valja po podu, kad napisati tri kilometra posta ozbiljnu i detaljnu analizu o bilo kojoj temi za vas nema znacaja. Vi nastavljate da pucate pripremljenim tekstovima, a onaj od sagovornika gurnete na zadnje stranice da se ne vidi kako vam je sve oborio..

Sta vredi uopste diskutovati.sa vama, zasto se truditi??? Vas niti interesuje, niti citate, niti shvatate. A kad shvatite, onda se pravite ludi..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, u pitanju je biblija, ljudska filozofija tu ne prolazi.

Da ti meni prihvatis bibliju..to ti zelim..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, u pitanju je biblija, ljudska filozofija tu ne prolazi.

Da ti meni prihvatis bibliju..to ti zelim..

Bibliju ti ja citiram, ne navodim nikakve ljudske mastarije.. pa ipak ti Bozju rec odbacujes, odgovora nemas , a koliko puta si samo preskocio da das odgovor, i nevesto se izgovarao..
To govori da ti "ne zelis cuti" nikog, nije te briga. Zelis samo misionariti..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zelis samo misionariti..

Ne,brate to što oni čine je iz INTERESA a ne iz iskrene ljubavi za duše jer da bi čovek iz ljubavi išao njega na to jevanđelje pokreće a oni to NEMAJU.
Njima je jevanđelje SLUŽBA SMRTI i ko pase taj se po trbuhu spasava i čist je a razvode se i ponovo žene i to im nije gad...kako nisam predsednik samo jedan mandat....svi putevi bi bili novi i nacija duhovno zdravija.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bibliju ti ja citiram, ne navodim nikakve ljudske mastarije..

Bibliju je citirao i đavo kada je kušao Isusa. Možeš da citiraš cijelu Bibliju ako izvučeš svaki stih iz konteksta.

Nije mjerilo citiranje, nego smisao teksta, pravo značenje.

Matej 4,6Pa mu reče: ako si sin Božij, skoči dolje, jer u pismu stoji da će anđelima svojijem zapovjediti za tebe, i uzeće te na ruke, da gdje ne zapneš za kamen nogom svojom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Citiras bibliju, ali govoris van koteksta, cisto ljudska tumacenja.

Nemoguce je da oboje citiramo bibliju a da se razmimoilazimo u misljenjima.

Ja problem nemam, jer sagledavam celinu o svakoj biblijskoj pojedinosti, a uistinu svedocim - da ti samo kazes da citiras bibliju, ali tvoje tumacenje je u globalu ljudsko, cak i otvoreno previdjas pojedine dokaze koji ti se iznose.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nemoguce je da oboje citiramo bibliju a da se razmimoilazimo u misljenjima.

Kako nije moguće, pa 10.000 različitih vjerskih org. i skoro svi različito tumače, nije nikakava garancija citiranje Biblije, vidiš da je đavo citirao. Razlika je u tome da neko izvlači iz konteksta, a neko daje tačan konktekst, ispravan.

Dakle nije mjerilo citiranje nego konktekst.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uzas, sto kaze Isus, otresite prah sa svojih nogu.

To je Isus rekao za one koji ne prihvate njihovo svedočanstvo o Isusu kao mesiji i spasitelju sveta.

Ako ti smatraš da sam ja čovek koji spada u ovu grupu - onda čini što ti je volja, ali prvo pitaj Boga u ispravnost svoje vere.

Kako nije moguće, pa 10.000 različitih vjerskih org. i skoro svi različito tumače, nije nikakava garancija citiranje Biblije, vidiš da je đavo citirao. Razlika je u tome da neko izvlači iz konteksta, a neko daje tačan konktekst, ispravan.

Dakle nije mjerilo citiranje nego konktekst.

Tripo, ja sam to napomenuo iz razloga - što je nemoguće da dvoje ljudi čitaju bibliju i oboje tvrde da imaju istinu, i da su u nju osvedočeni od Boga, a da se njihova učenja razlikuje.

Neko tu ili otvoreno laže, ili je toliko pao u neverstvu - da je postao slep pored očiju, i da ga je đavo uverio da su tako jasne istine zapisane u reči Božjoj koje neko iznosi - laž, a da je njegova navodna istina koju iznosi van kontesta - istina.

To je strašno stanje, ali eto nažalost i toga ima.

Poslednja izmena:
Natrag