Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Da vidimo sta si pisao i pripisao Adventistima.

1. Mi verujući u 11 glavi čitamo da izPROROČKIH USTA IZLAZI OGANJ I SPALJUJE NEPRIJATELJE a ti kažeš što i tvoj guru da se OBRNUTO DESILO te su neprijatelji spalili proroke (vama Bibliju) gde u Bibliji tako piše da proroci trebaju biti spaljeni?

NEISTINA.

Nigde Adventisti ne veruju da su Proroci spalili neprijatelje, vec da su dva SVEDOKA bila ubijena,

To što jarekoh ti potvrdi samo nema razuma da se toshvati...jadan čovek.

2. Mi verujući čujemo da Gospod kaže da nije naše znati datume a tvoj guru i njen pogađač Miler sve sa tobom nudite i znate datume.

NEISTINA

Isus kaze "DA NIKO NE ZNA DAN I CAS HRISTOVOG DRUGOG DOLASKA"... "DA BOG NE MOZE OTKRITI POJEDINOSTI VEZANE ZA DOGADJAJE KOJI CE SE ODIGRATI PRE NJEGOVOG DOLASKA, PA CAK I SAMO VREME NJEGOVOG DOLASKA"

Razumni će shvatiti zašto opravdano pominjem psihijatriju,dovoljno je samo iznad da čuju kako ja kažem da je vama Biblija dva proroka koje spališe revolucionari a vi učite obrnuto da umesto iz usta Biblije-proroka izađe oganj na revolucionare kod vas obrnuto revolucionari spalili proroke i zgaziste Božju reč.Ovde kažeš da niko nezna i u istoj rečenici nastavljaš da ipak mogu znati vreme dolaska....zamislite koliko je to tabula raza koja u istoj rečenici sebe negira...psihijatrija.

Sto se tice Milera, to je vec objasnjeno, i tu nije bilo nikakve greske, jer prorocanstvo iz Danila 8 i 9 poglavlja se jasno ispunilo, samo je Miler pogresno razumeo sam dogadjaj koji je tada trebao da se dogodi.

Hajde da te pohvalim VEZE TI S VEZOM NEMAŠ da ne kažem nešto drugo zato te pohvalih.
Kao prvo,početak proročkog lanca je POGREŠAN.
Drugo,taj lanac je u DOSLOVNIM DANIMA i ispunio se u Judejskom ratu koji je u dan toliko trajao.
Treće,Milko ti je majstor zidanja uz majstoricu Jelenu ZLATNU ribicu.
Četvrto,NIKAD masoni nisu niti će učiti istinu jer oni ne služe Bogu.
Peto,tvoj Milko je kao i Jelen imali Orion za nadahnuće odakle svaka okultna organizacija prima znanje i PROSVETLJENJE.
Niti tvoji gurui niti ti pojma o istoriji nemate a o Bibliji da i ne pominjem.

Tvoj guru i ti kao i svi glumci iz te sekte kažete kako je Izrailj prokockao svoje vreme i da su otpali a Pavle i svi SZ proroci kažu da Bog NIJE ODBACIO IZRAILJA a vama jeste.
NEISTINA

Bog upravo govori o raskidanju zaveta sa telesnim Izrailjem, i da on vise nije izabrani Bozji narod, i da ce on sklopia ti zavet sa svim ljudima, jer je Izrailj taj zavet prekrsio, i apostoli to potvrdjuju, i govore o duhovnom Izrailju "GDE NEMA TU JEVREJINA NI GRKA, ROBA NI SLOBODNJAKA, MUSKOGA NI ZENSKOGA RODA, VEC SMO SVI JEDNO U GOSPODU ISUSU"
Jevreji nisu odbaceni za spasenje, i svaki Jevrejin ima mogucnost spasenja, ali kao pojedinac jednak svima ostalima.

Bog NE GOVORI o raskidu sa Izrailjem već to govori veštica.
Pavla kao i sve starozavetne proroke praviš lažama iznoseći vešticino učenje jer oni kažu kategorično da Bog NIJE ODBACIO SVOJ NAROD.
Koza zvana Jelena je brstila sa Biblije čupni ovde listić čupni tamo listić i biva sita a stih koji si naveo nema nikakve veze sa Izrailjem kao što iz Isaije uzme proroštvo gde će zemlja Izrailjeva ostati pusta jer će biti u ropstvu dugo i taj stih čupne i ubaci u svoju čorbicu o pustoj kugli zemljanoj u milenijumu.....koji ste vi prevaranti i šarlatani.

4. Jovan reče da je ČUO BROJ od tačno 144000 SINOVA JAKOVLJEVIH a tvoj guru i svi vi glumci i prevaranti kažete da je Jovan bio gluv i da je tu reč u bezbroj osoba.

NEISTINA

Nigde Adventisti ne uce, niti je o tome pisala Ellen White da je u 144000 bezbroj osoba.

LAŽEŠ!
Idi prvo i nauči doktrinu HAC i onda se javi.

To je bila moja licna opaska - da su se u Izrailju brojale samo muske glave porodica, a da su se zene i deca podrazumevali, i da postoji mogucnost da ta grupa sadrzi veci broj, ali i u tom slucaju to bi bilo 144000 porodica, odnosno - sinova Izrailjevih sa porodicama.

To je bila tvoja glupost u beskrajnom nizudrugih gluposti i to veze nema sa učenjem HAC-a.
Ti balansiraš između unje reformnog pokreta i HAC-a i kad još nato dodaš tvoje ideje pokupljene sa neta imaš košmar gde si se upetljao pa više neznaš ko šta uči,prepoznao sam ta učenja u samom početku i tad sam ti to napomenuo jer oba učenja dobro poznajem.
Ponavljam, ovo nema veze sa ucenjem Adventizma i onome sto je pisala Ellen White, vec je to bilo moje licno misljenje, koje si ti iskoristio da izneses neistinu protiv Adventista i Ellen White.

Da trebaš ponavljati sam saglasan ali ne jedan predmet već celo gradivo.
Ti NEMAŠ SVOJE VEROVANJE to nekom drugom pokušaj prodati meni ne jer znam mnoga učenja i poznajem svaku ideju i misao odakle je uzeta a ti NEMAŠ ni jednu niti svojim rečima možeš svedočiti veru jer je jednostavno nemaš.

U verovanju moje crkve :) ; mislis ono sto masoni fiktivno pripisuju mojoj crkvi a vi njihovi sledbenci sirite, da je njeno ucenje povezano sa ''vavilonsko - egipatskom religijom''??? Smesno!
Marko, ajde se uozbilji, nista meni nije tesko, nego necu da te unistim ovde..
Nece ti biti prijatno.

Nemoj brate nasesti na njihove trikove jer je cilj doći do izvora dokaza da ih uklone zato neka on lupa po običaju jer svi mi znamo ko su oni i nemoj molim te ništa od dokaza davati to nam je važnije sačuvati zbog drugih nego to šta će neki nevernik izbaciti o nama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, ti bi se svadjao i sa samim tvorcem i optuzio ga za laz, a sam pritom iznoseci neistine - kao sto to cinis i ovde sve vreme.

Odgovor sam dao i on je konacan.

http://serbianforum.org/threads/promasaji-adventne-crkve.521320/page-86#post-1893712

-------------------------------------------------------------------

Mire, ne postoji dan u Hriscanstvu za vaskrs, ili u kome bi se slavljao praznik vaskrsa.
To nisu uveli ni Hristos ni apostoli, vec crkveni sabori samoinicijativno.

Vaskrsenje Hristovo jeste najvece cudo u istoriji, i ono ima svoj duhovni znacaj za sve ljude Hriscane, jer je Hristovo vaskrsenje zalog naseg vaskrsenja u poslednji dan.

Ali ponavljam, nigde u bibliji neces naci da su Hristos i apostoli zapovedili da se praznuje dan ili praznik Hristovog vaskrsenja, ili bilo koji drugi praznici.

Isus je naime rekao ucenicima - da je obred vecere Gospodnje secanje na njegovu smrt, i da kada god se Hriscani sastanu da uzimaju simbole hleba i vina - da se tada prisecaju smrti Gospodnje.

"Jer ja primih od Gospoda šta vam i predadoh, da Gospod Isus onu noć u koju bivaše predan uze hleb.
I zahvalivši prelomi i reče: Uzmite, jedite, ovo je telo moje koje se za vas lomi;
ovo činite meni za spomen.
Tako i čašu, po večeri, govoreći: Ova je čaša novi zavet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen.
Jer kad god jedete ovaj hleb i čašu ovu pijete, smrt Gospodnju obznanjujete, dokle ne dođe" ( 1 Korincanima 11. 23 - 26 )

Ljudi moraju odluciti koga ce slusati - da li rec Iusovu, ili rec ljudsku.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
odmori se ti vreme je za penziju.

Joj Taramana ,vibi Markića već umirovili , a ima samo 96 postova , pamise čini daje premlad za umirovljenje

Verujući VERUJU Isusa,verujući PROPOVEDAJU Isusa,verujući se KRŠTAVAJU u Isusa,verujući svoj DUH PREDAJU ISUSU jer poznaše Boga u telu i verujući da je Isus JA SAM dok će drugi pomreti u svom grehu

Točno , jabi samo dodala da vjerujući vjeruju Kristu .Taj isti izraz 'JA JESAM' Isus je koristio u sedam izjava. Sve se pojavljuju u Ivanovom evanđelju. A to su: Ja sam kruh života (Ivan 6,35. 41. 48. 51); Ja sam svjetlost svijeta (Ivan 8,12); Ja sam vrata ovcama (Ivan 10,7. 9); Ja sam pastir dobri (Ivan 10,11. 14); Ja sam uskrsnuće i život (Ivan 11,25); Ja sam Put i Istina i Život (Ivan 14,6); i Ja sam istinski trs (Ivan 15,1. 5). Stime Isus jasno potvrdijo daje živi utjelovljeni BOG.

čeći izvrnutu nauku sa Oriona i izjednačavajući glas veštice sa Isusovim glasom taku pobunu još svet nije video.

Vi ste masonsko okulnto prevarantska zajednica koja svojim donatorima diktira veru i misli zato imate lepo perje kao i svaki ponvljač tuđih reči jer da bi imali svoju veru treba prvo imati razuma toga tamo nema izato sam kivan na psihijatriju što ne radi svoj posao već je dozvoljeno bolesnima duhom i telom da slobodno šire zarazu neverstva i propagiraju sodomiju.

Štose tiče ovi grubi reči bez uvrede :assassin:nisi dobar :oopss:

Nece ti biti prijatno.

Mire i vi biga umirovili, isto :assassin:

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
U verovanju moje crkve :) ; mislis ono sto masoni fiktivno pripisuju mojoj crkvi a vi njihovi sledbenci sirite, da je njeno ucenje povezano sa ''vavilonsko - egipatskom religijom''??? Smesno!
Nece ti biti prijatno.

Mire,
ne igramo se nas dva gluvih telefona.

Ja nisam nista nosam neveo ono sto masoni tvrder o tvojoj crkvi, nego ono sto vasi svestenici i monasi govore o tome. Zato nista o tome nisi rekso. Izvini Mire, nisi posten kad kazes da mi sirimo masonsko ucenje u tvojoj ctrkvi. Dao sam ti izvore i sam mozes da se uverids. Ti bi posto poto sve ovde hteo da ubedis da su adventisyti masoni, a na sve dokaze koje sam izneo to tebe ne zanima. Jasno sam ti doksazao da adventisti nemaju nicerga zjaednickoga sa bilo kojoom okultnom organizacijom pa ni sa masonima. A ti pitaj one pravoslavne svestenike koji tvrde da mnogo toga nije u redu, ali mene to ne zanima. Ja sam ti to samo uzgtred naveo da malo razmislis najpre o stanju tvoje crkve pa onda govori o drugima, ali smao ako mozes da kazas ono sto mozes dokazati, a ne neosnovan eprice.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
. Ti bi posto poto sve ovde hteo da ubedis da su adventisyti masoni,

:beee:
Mire,Mire...nevalja mu to i ja mu kažem Mire nevalja ti to govoriti da je neko mason samo zato što se obukao u tu uniformu možda je to tad bilo u modi i to ništa ne mora da znači.
Kažem mu ljudima slaba cirkulacija pa ruke pod sako sakrili da ugreju a on odma misli masoni....neide to tako bracika Mire.
Rekoh da komunikacija sa Orionom je znak napretka u komunikaciji a ne otpadništvo jer svi prosvetljeni krugovi to znaju dok drugi koji su u tami Božje reči neznaju te ,istine, zato Mire nemoj brinuti nisu oni masoni iako uče da je satana lik koji će trajno ukloniti grehe sveta i da je Isus vojvoda koji razori Hram i grad i ukinu žrtvu.

Eto,iskritikovao sam Mireta i sad će znati da je obelisk znak ženske želje i razumeće Jelenče i neće više pripisivati to masonima.
Možda se u međuvremenu Bog preselio na Orion a mi Ga na staroj adresi tražimo jer nemamo robijaša da nam locira kretanje.
Dobro je Maričelo da si tu i objasniš nam jer mi odreda verovasmo da su Jelenaši redom masoni sve sa kuvaricom na čelu ali sad znamo da nisu jer si ti tako rekao a tvoja se ne poriče.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Laodikeja, pa zar se ti nisi umorio da neptrestano ponavljas isto u razgovoru sa Taramanom?
Ja mislim da je ovakva diskusija besmislena i da oko takve vrste diskusije nije vredno trositi dragoceno vreme.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja, pa zar se ti nisi umorio da neptrestano ponavljas isto u razgovoru sa Taramanom?
Ja mislim da je ovakva diskusija besmislena i da oko takve vrste diskusije nije vredno trositi dragoceno vreme.

U pravu si.
Pitanje da li ovo neko i cita, jer svet je na ulicama, po kafanama, i drugim mestima, i treba se baviti objavom jevandjelja tim ljudima, a ne trositi vreme na nevernike koji pisu svasta po forumima.

Natrag