Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zašto ovo činim?
Pre svega želim pozdraviti svakog verujućeg i zamoliti za malo vašeg vremena....hvala Vam.
Svestan sam da čovek sa strane čitajući sve ovo može me smatrati za prepotentnog, uobražen, punog egoizma i dokazivanja...i sl.
NE! Ništa nalik tome nije po sredi, bio sam Adventista i molio braću u vođstvu da se isprave greške....i.?
Morao sam izaći.

Dali mrzim vernike te zajednice? NE! odlazim povremeno mada retko jer sam sa vernicima ostao isti brat ali nauka je užas i to ne samo što ne mogu trpiti da mi braća idu za prevarantom te iz najboljih namera pokušavam im pomoći koliko je do mene. Nekad sam to činio milim rečima i molbama...nije vredelo.
godinama sam izgarao u tome i onda sam iz tuge počeo vikati i nije vredelo a na kraju na žalost nisam našao jači način koristim sarkazam i pokušavam oštrim rečima da ih cimnem da se trgnu....i vidite i sami epilog.

Pre nekoliko god. na jednom forumu sam činio istu stvar i bio sam dobro protresen sa Božje strane bolestima i sl. i tad mi ništa nije bilo jano....želim dobro a nevolja na mene stiže...šta je sad?
Dok mi nije objašnjeno da Bog to može činiti mnogo bolje i brže od mene ali neće jer je to test vere stavljena je trpeza prema UHU i svako može da bira i zato što sam udarao po prstima druge da ne biraju zlo dobio sam opomenu da to ne činim.

Nemamo pravo otimati ničiji izbor ja osetih žalac zbog toga što sam u svojoj sili išao braniti reč ali to se nesme.Žimus sam to isto činio i morao na operaciju i evo me ovde ponovo u istoj želji ne pazeći na opomenu....naša je dužnost svedočiti za našu veru ali nesmemo silom otimati tuđu jer mu je Bog dozvolio da izabere i pokaže šta je u njemu.
Molim sagovornika Laodikeju da mi oprosti što sam iz bratske ljubavi želeo odvratiti ga od njegovog izbora, neka mi Bog oprosti. Ja stojim da Jelena nije pisala istinu jer biblija u svemu drugačije uči pa ako on ima neko pitanje rado ću svedočiti za svoju veru a otimati tuđu nesmem već smem svoju ponuditi Bogu na slavu.

Još jednom vas ljubazno molim da oprostite na ovakvom nastupu jer ni to nije pomoglo....i ponovo zahvaljujem na vašem vremenu i što me niste kritikovali za ponašanje ali Duh Sveti jeste i zato stajem u nadi da će ljudi izabrati Božju reč umesto tuđe.
Bog vas blagoslovio.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvrdim da je na na gornja pitanja dat odgovor, tako da ono sto je dato ije potrebno ponavljati.

Napomenuo bih samo određene pojedinosti koje nisam naveo - kao dopunu prethodnim odgovorima.

Dakle, u periodu od 1260 godina - reč Božja ili svedočanstva staroga i novoga zaveta ( dva svedoka ) je bila objavljivana od strane reformatora i vernih Božjih slugu u vrećama ( kako biblija napominje ), što znači "u ilegali ( tajno ), zbog stalnih progonstava od strane crkvenih i svetovnih vlasti.

Nakon isteka 1260 godina, reč Božja je simbolično ubijena, odnosno onemogućeno je njeno širenje uvođenjem ateizma u Evropi različitim oblicima revolucija u raznim delovima sveta.

"Jer kako pada dažd ili sneg s neba i ne vraća se onamo, nego natapa zemlju i učini da rađa i da se zeleni, da daje seme da se seje i hleb da se jede,
Tako će biti reč moja kad izađe iz mojih usta: neće se vratiti k meni prazna, nego će učiniti šta mi je drago, i srećno će svršiti na šta je pošaljem"
( Isaija 55. 10 )

1260 godina je bilo posebno vreme gde je reč Božja koja predstavlja dva svedoka - bila objavljivana u posebno teškim okolnostima.
To je ujedno i vreme koje je u bibliji nazvano kao vreme "Filadelfijske crkve, koje je otpočelo 538 a završilo se 1798 godine, tačno posle 1260 godina.

Nakon ovog perioda, tačnije 1844 godine, nastupilo je vreme Laodikejske crkve, gde je Bog iz pepela srednjevekovnih reformacija podigao poslednji segment Hristove sedmostruke crkve iz otkrivenja 2 i 3 poglavlja, odnosno crkvu poslednjeg vremena nazvanu Laodikeja, koja je od tog trenutka dobila autoritet da bude stožer Božanske istine, i da je prenosi svetu.

Još jedna pojedinost vezana za gaženje Hrama i svetinje je ta, da opsada Judeje ili samo ropstvo ili bilo kakve zabrane od strane mnogobožaca - u svakom slučaju predstavlja gaženje Svetinje, kako zemaljske u pravom smislu reči - tako i nebeske u simboličnom.

Ovo isto podrazumeva i očišćenje same Svetinje.

Imam dva pitanja za tebe.

Da li mozes posvedociti da za svaku tvrdnju koju iznosis imas Bozansko osvedocenje.
Preciznije, da li te je sam Bog osvedocio u ono sto iznosis, i opisi to iskustvo.

Drugo.
Da li imas licno iskustvo svakotrenutacne zajednice sa Bogom, da li si se njemu predao, doziveo krstenje Duhom Svetim, i dali je on u tebi izvrsio unutrasnju promenu i dao ti da radjas duhovne rodove.
U ovome se nalazi odgovor da li govoris pod Bozjim vodstvom ili neke druge strane.

Neka ti gospod pomogne da spoznas istinsku ljubav i zivot koji proizilazi iz Hristovog zivota koji on danas zivi u nama i kroz nas...Amin!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nisam ja tema niti ti već nauka.Svoje iskustvo zadržavam za sebe jer ko ne veruje Bogu kako će tek meni?
I Muhamedu se anđeo javljao i mnogi su bili vođeni od raznih duhova i nije moje da otimam zlo koje je ko izabrao već da kažem da je reč BOŽJA sveta i pravedna i dobra i da je malo vere to jest onih koji će verovati a to je očigledno.Dovoljno je otići na bilo koji forum i videti da je neverstvo preuzelo tron i još se veliča.

Postoji ali malo onih koji svet nije dostojan i oni rade Sizifov posao želeći vratiti veru mnoštvu koje besomučno izvrće i gazi reč jer su prvo pogazili veru a potom postavili sebi idola kojeg nose i idu za njim.
Svako treba ispitivati duhove a oni se po reči prepoznaju i otkrivaju.
Ko je pod ropstvom duhu prevare taj ne može ni čuti Božju reč niti razumeti jer mu je vera ukradena.
Tako je uzalud posao moje braće kojih ima i na ovom forumu i koji pokušavaju dati nekome ono što on ne želi primiti a zove se vera u reč Božju.

Vremena ću naći samo za verujuće i one koji zaista nisu pod ropstvom jer svako bira svoje breme.
Isus ima svoje i oni se prepoznaju PO REČI a time i po DUHU.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Upravo smo i ja i ti u pitanju, jer naš život i naše lično iskustvo sa Bogom odgovara na pitanja porekla i autoriteta i sile kojom iznosimo naše stavove.

Ja svoja iskustva ne krijem, i svedočim da ih ima mnoštvo.
Neka od njih možeš pronaći na ovom forumu u temi koju sam pokrenuo pod naslovom "ISKUSTVA SA BOGOM" na samom početku teme.

Evo linka - pa možeš posetiti i pročitati.

http://serbianforum.org/threads/iskustva-sa-bogom.266205/

Pozdrav.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Izvini, nemam nameru čitati i ovde jer sam to čitao na drugom forumu.

Kao što znaš Jeleni a samim tim i tebi je druga zver koja je lažni prorok u stvari Amerika, meni nije jer je to kao i drugim opisima dvojna slika pozadine odakle stiže osoba.
Imaš Ameriku za lažnog proroka i onda ide tvrdnja kako treba Amerika da promeni vremena i zakone to jest da izglasa nedelju kao dan odmora.
Ja nemam više nameru pokušavati tebi objasniti ali ako neko od zalutalih pročita neka se zapita u vezi ovog što sad ovde pišem i proveri učenje.

Kao što rekoh vama nedelju diže Amerika a kod Danila piše da će to činiti ČOVEK BEZAKONJA koji ima hulno ime a glavi kao recimo PRVA ZVER koja izlazi iz BEZDANA i udivljava svet jer neće Amerika otići i sesti u hram i sebe Bogom proglasiti te menjati vremena i zakon tri i po godine već ona osoba koj nosi hulno ime na glavi tako uzalud čekate da Amerika učini posao koji će u JERUSALIMU učiniti čovek bezakonja.

Kome je otvoreno razumeće.

Za tvoja iskustva nemam vremena kao ni za Jelenina jer uče ono što Biblija demantuje.Sretno.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iznosiš pogrešne informacije.

Nedeljni zakon će doći iz Vatikana koji je predstavljen kao zver kome se iscelila rana smrtna, a Amerika koja je predstavljena jagnjetom sa dva roga koja izlazi iz zemlje - će biti sila koja će nametnuti ovaj dan celom svetu i učiniti da se ceo svet pokloni papstvu, i to će učiniti u saradnji sa ujedninjenim nacijama koje su pretstavljenje kao zver sa deset rogova, i ekumenskim savezom koji je predstavljen kao duhovni Vavilon.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Nedeljni zakon će doći iz Vatikana koji je predstavljen kao zver kome se iscelila rana smrtna,,

Vatikan nije zver već ROG.
Rekoh da ti ne želim oteti tvoj izbor ali zato mogu reći šta čujem u Bibliji.
Pročitaj iznova knjige one žene pa se uveri u dvostruko ,proroštvo,i da sam rekao ono što ona uči i cela Adv. crkva čeka da nedelju podigne SAD.

,,Amerika koja je predstavljena jagnjetom sa dva roga koja izlazi iz zemlje - će biti sila koja će nametnuti ovaj dan celom svetu...,,

Netačno, Izrael je predstavljen jagnjetom. SAD imaju više desetina ROGOVA kao teritorija pa kad tumačiš rog kod Evrope kao teritorije-oblasti onda budi dosledan pa isti princip primeni i na SAD i videćeš da veze sa proroštvom nema.Tako Amerika ima preko 50 rogova a u proroštvu dva.
Gde čitaš da će Amerika to učiniti koji stih ...nije valjda SAD lažni prorok? Ako jeste kako će Isus ŽIVOG lažnog proroka kao i zver (prvu) uhvatiti i baciti ŽIVE u jezero...da li to kontinent lazi u jezero?

Ne treba mi odgovor zadrži ih za sebe meni zaista ne treba to pitam da sebe preispitaš.

,,i učiniti da se ceo svet pokloni papstvu,,

Neće Amerika ništa učiniti jer to ne piše.

,,i to će učiniti u saradnji sa ujedninjenim nacijama koje su pretstavljenje kao zver sa deset rogova,,

Ovo si pokupio novotarije i tu si odustao od Jelenine ideje ali ponovo greška.

,,i ekumenskim savezom koji je predstavljen kao duhovni Vavilon.,,

Vavilon je grad veliki koji ima carstvo nad carevima i nije ekumenska ideja već GRAD.

Evo slobodno ti piše o svim tačkama svoje vere i dokazuj istu ja te neću smetati a odgovoriću samo po svojoj veri bez ulaska u obrazloženje tvoje vere i analize to je tvoje i neka ti je.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nemam volje da ti citiram nekoliko mesta gde ta žena govori ono što ti rekoh ako nisi pročitao sve on nje onda ni ne vredi citat a nisi jer očigledno ili nisi pročitao ili si zaboravio.Ako skupim volje a nešto mi je muka od nje postaviću mada ni to nebi vredelo. Dosad sam ti nekoliko primera ponudio sa greškama pa se ni osvrnuo nisi zašto bi ja gubio vreme na nešto gde nema vere?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne tumacis bibliju - odnosno otkrivenje u kontekstu ( uporedjenjem ), tumacis proizvoljno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Taramana, ti ovde govoris o 1260 dana i 1844. godini.
To nije Jelenino prorocanstvo, ja sam ti trazio da ti ovde postavis sta je to ona lazno prorekla?

Ovo sto ti prezentujes, je ustvari biblijsko prorocanstvo, niti je Jelene niti Milera.
Problem je kako ti kao covek sagledavas i kakvo tumacenje pripisujes pomenutim stihovima..
E sad da li je to ispravno tumacenje, to je druga prica..

Ja ti mogu tumaciti biblijska prorocanstva na potpuno konzistentan nacin i time tvrditi da biblija govori o necemu o cemu uopste ne govori.
Recimo sta su uradili Jehovini Svedoci, celu biblijsku knjigu Otkrivenje protumacili su i iskonstruisali tako da se to odnosi na njihovu ''organizaciju'' i to se toliko savrseno uklapa u sve dogadjaje, da zaista prosecan citalac stice takav dojam, da je to ''istina''.
Dakle kada se radi o prorocanstvima biblije, tu su moguca subjektivna i licna tumacenja teksta i niko nije imun na to.
To sto ti sagledavas prorocanstva na jedan nacin, a Jelena na drugi, to ne dokazuje njenu gresku...

Dokaz bi bio da navedes sta je to ona lazno prorekla ,van biblije, dakle neko njeno licno prorocanstvo...
Sto ti do sada nisi ucinio..

Natrag