Ja hrpu toga napisa i desetine pitanja posatvih, a ti niti na jedno ne odgovori. Iako nesvjesno, hvala Bogu, ti ipak prizna kako si u nezgodnu situaciju doveden.
Prijatelju, ajde sad budi malo posten, i ne izvrci moje reci..
Na svako tvoje pitanje sam ti argumentovano odgovorio, gde je sa tvoje strane ostao samo muk i cutanje, i neprilicni komentari izvrtanja mojih vlastitih reci i reci citiranih osoba..
Znaci nikakav odgovor ti ovde nisi dao.
Na cega sam ti odgovorio:
1. Elen White i ucenje o Trojstvu(pioniri i trojstvo) - tu sam pokazao sve tvoje lazi i manipulacije, gde si lagao o istoriji i o navodnom poricanju Trojstva od strane E.G.White. I o 1980. godini kao datumu -''uvrstavanja ove dogme u adventisticko verovanje'' a ono je bilo uvrsteno jos 1913. godine.
Tu se pokazalo tvoje nepoznavanje istorije i namerno izvrtanje.
2. Kirov dekret o gradnji Jerusalima - pokazao sam da se ne moze uzeti ta polazna godina jer ne doseze do Hrista, a stavise pokazao sam i biblijom da tekst uopste ne govori o gradnji Jerusalima vec samo o gradnji Hrama.
3. Tvrdnja da je Elen White plagijatorka. Nema nikakvih dokaza za to, a i na njih sam odgovorio..
Gde je E.G.White cesto navodila odakle je uzimala citate za svoje knjige, a u nekim slucajevima je mozda propustila da to ucini. Cinjenica da je citirala ne dokazuje nista..
Nemoguce ju je optuziti za plagijatora..
4. Tvrdnja da je Elen White ucila o ukrstanju ljudi i zivotinja u predpotopno vreme. I na to sam odgovorio, sto su opet smesne tvrdnje da se neko moze na osnovu toga diskreditovati, a da ne pricamo da su opet te izjave izvucene iz konteksta..
5. Izjave Elen White o Albigenzima.. Gde sam pokazao da mi jako malo znamo o njima jer su njihove knjige spaljivane, a istorija tvrdi da mi o nijma znamo jedino posredno iz izjava njihovih protivnika, te da kad je E.G.White govorila o njima da su oni ''sacuvali izvornu veru'' nije mislila na njihovo celokupno veroispovedanje vec samo na odredjena ucenja, kao sto je ucenje o ''zdravoj hrani''...
O cemu si jos pricao, molim te podseti me?
Tamo si iznosio sve i svasta, svakakve lazi, sto nikakve ''dokazne vrednosti'' nema, pa sam ja ignorisao polovinu toga..
Ajde sad ponovi ako ce ti biti lakse?
Za ovo zadnje o suboti: nisi mi ponudio nijedan dokaz, samo tvrdis- ''rekla kazala''..
Daj da vidimo?
Bilo bi bolje i za tebe i za Taramanu, vec jednom da shvatite: O greskama adventista se moze govoriti jedino sa teoloske pozicije i pozicije tumacenja biblije, ali nikako vadjenjem izjava i kompromitovanjem njihove istorije, jer tu neces naci nista ili ces naci vrlo malo...