A sta mu je ovo:
Zato i ponavljam, nema većih neprijatelja Božijoj poruci od usukanih "Bibliolatora".
To nije napad na bibliju vec na one koji je izvrcu!
Eto kako se tvoj svestenik odnosi prema Bibliji i onima koji je proucavaju i slede.
Ne vidim da je on bilo cime porekao bibliju, govorio je o tome da se biblijski tekst namerno zloupotrebljava prilikom tumacenja. Osim toga nije on svestenik, da ga tako oslovljavas..
Mire, pa zato to ne kazes svome bratu Darthu. Ne mogu ja da iznosim teologiju oniome ko jednako huli na istinu i ismajava se sa Biblijom. Kazi mu da promeni nacin diskusije.
Ponavljam, ne ismeva se on bibliji, vec zamera vama koji je pogresno tumacite, a vecina je namerno izvrcete. Jovan to ne radi, ako i ne razume ili drugacije razume bibliju bar je iskren, i zato Shone sa njim i razgovara, a kad neko namerno izvrce to se vidi iz aviona, kao sto radi Tripo i njemu slicni..
Ne znam na sta je Shone "hulio"? Pa ako je na "vasu istinu" ili na EGW, onda jeste, na to huli, jer ne smatra vase tumacenje i teologiju istinitom. Mislim da je to njegovo pravo. I vi takodje hulite na Papu i na crkveno ucenje, a vecina vasih se tome ismejava..
Sta on radi osim sto vam uzvraca istom merom! Ocekujes da tvoji hule i na Papu i na crkvu i da je nazivaju pogrdnim imenima a da niko s nase strane ne odreaguje?
Dakako, ne bi trebalo da se radi ovo ni sa jedne strane, ali nisam ja kriv, kriv je onaj koji je sa tim zapoceo! A forum svedoci ko je zapoceo, i nismo to mi..
Jovan s druge strane nikada nikoga nije ismejevao, nikada nikoga nije napadao, ima svoje tumacenje covek, a uvazava nase misljenje i posteno ga razmatra, pa ako i ne razume ili se ne slozi sa nama, njegovo je pravo da veruje sta god zeli, i niko mu nece prigovoriti sto ima suprotan stav! Sve dok on nas "namerno" ne napada, ne izaziva, ne naziva pokvarenjacima, kanibalima, kurvarima, paganima i slicno dok nas ne vredja kao licnosti i nase dostojanstvo.. I dok nasu crkvu ne optuzuje za gluposti!
Ostali, svi ovo radite (mozda licno ti ovo ne radis tako otvoreno, ali i tvoj odnos prema nama je ponizavajuci iz razloga sto nas gledas sa visine, kao da jedino tvoja crkva ima istinu, pa ti treba da nas ucis, tvrdis da bolje znas i sta nasa crkva uci od nas itd..) To je automatski ponizavajuce za sagovornika, koji se trudi da ti objasni svoju veru i njeno crkveno ucenje, a ti ga unapred omalovazis i rusis mu autoritet i znanje mu osporavas praveci ga neznalicom. Sam sebe uznosis iznad njega i smatras se velikim. Ti vec vec takvim stavom smatras sebe superiornijim i tvoju crkvu ispravnijom, a to je uveliko ponizavajuce i uvredljivo za sagovornika koji se trudi da ti objasni! Pa sto da ti objasnjava kad neces ni prihvatiti?
Znaci to je ponizavajuce, i zbog takvog nadmenog stava i odnosa mi i imamo problem u komunikaciji.
Jovan je bas zlatan primer kako jedan adventista treba da se ponasa u diskusiji, on to ne radi!
I zato Shone tako i odgovara vama i tako reaguje na vas, dok na Jovana ne reaguje. Ne treba on da se menja, vec trebate vi!