Problem instalacija windows xp

Član
Učlanjen(a)
13.03.2011
Poruka
18
Treba samo obrisati drugu putanju u msconfig, ms config. Mozete samo proveriti putanju i samo ce prijaviti neispravnu putanju i predloziti uklanjanje, ili mozete rucno obrisati nepotrebnu putanju.
Da, ali mi se onda windows ne startuje normalno, nego na selective start up, a to ne bih zeleo.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Ukoliko je sve lepo uradjeno i ostavljen samo jedan bootloader, ne bi trebalo to da se dogadja.

Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
625
Da, ali mi se onda windows ne startuje normalno, nego na selective start up, a to ne bih zeleo.
I kod mene stoji na :selective start up
Čim blokiraš bilo šta da se ne diže sa sistemom,mora ti stajati na selective start up
Ne vidim u čemu je problem

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Ako ti nije tesko da mi to pojasnis bio bih ti zahvalan. Kao sto sam rekao radio sam kako je u odgovoru napisao Quronja i procedura je vrlo kratka- msconfig+BOOT.ini+All boot paths+Restart.

Druže, nemoj komplikovati ono što ne treba da se komplikuje....Jesi li riješio problem, ako jesi ne vidim razloga da praviš komplikacije...
Čim se isključi neki program da se ne pokreće sa Windowsom mora da stoji selective start up..Vjerujem da se svima nama windows pokreće sa tim modom...

Član
Učlanjen(a)
13.03.2011
Poruka
18
Druže, nemoj komplikovati ono što ne treba da se komplikuje....
Pa, ja ni dosad nisam imao problem ako izuzmem pritiskanje ENTER-a ili cekanje 30 sekundi. Kod mene je stajalo na Normal start up, a evo sad gledam i na laptopu stoji isto. Ako neko zna je l'moze da objasni kako da trajno otklonim problem, posto ponovna instalacija i formatiranje D particije nije dala rezultat. Oni koji kao znaju, a mrzi ih da objasne, ne moraju da komentarisu.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Ukoliko je windows xp ostao onda bi trebalo u msconfig/boot.ini check paths, zatim obrisati neispravnu putanju. Ukoliko je windows 7 ostao, u tab-u boot obrisati neispravnu putanju i ostaviti ispravnu, naravno ostaviti normal boot. Treca opcija je ukoliko zelite da ostavite selective boot, da smanjite vreme sa 30 sekundi na nesto krace npr. jednu sekundu... Posle restarta pojavice se proozor koji ce vas upitati da li zelite da sacuvate podesavanja, sacuvajte i to je to...
Cetvrta opcija je uklanjanje celog mbr i pravljenje novog preko BCEDIT koji vec postoji u windowsu, ili koriscenjem nekog programa na primer EasyBCD.... Sad izberite opciju koja vam odgovara...

Sa oba programa se mzoe ukloniti ovaj bootloader na D: particiji, ali treba biti pazljiv da se greskom ne ukloni onaj ispravan. Moze cak i preko instalacionog diska sa fix mbr programom...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.192
Pa, ja ni dosad nisam imao problem ako izuzmem pritiskanje ENTER-a ili cekanje 30 sekundi. Kod mene je stajalo na Normal start up, a evo sad gledam i na laptopu stoji isto. Ako neko zna je l'moze da objasni kako da trajno otklonim problem, posto ponovna instalacija i formatiranje D particije nije dala rezultat. Oni koji kao znaju, a mrzi ih da objasne, ne moraju da komentarisu.

Ono što sam ti napisao je rješenje...ja znam i ne mrzi me da objasnim i već sam ti objasnio....:D samo što ti izgleda ne znaš da do kraja ispratiš uputstvo...:mad:

Ja sam isključio sve nepotrebne program u kartici Startup i odmah mi stoji selektive start up...

t01220020613pit01_07.gif

Uradi kao što sam napisao i nakon restarta računara štikliraj kućicu, potvrdi sa OK i nemoj da brineš....

t01220020613pit01_04.gif

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Verovatno si nesto pomesao ja i nisam predlozio da brises iz msconfig nego odes u kontrolni panel,pa system ,pa advanced ,pa startup and recovery ,pa settings pa onda "edit" I u onom textualnom editoru ti licno obrises onaj najverovatnije drugi red i snimis i to je to.Primitivna metoda al,radi.Vrati se pa pazljivo procitaj ono da ne obrises pogresan Win.Ko zna dal si ono i procitao sto sam napisao verovatno te mrzelo sto mnogo.Znaci stavi ono sto sam napisao na levu starnu ekrana pa otvori kontrolni panel na desnu i paralelno citaj i radi mnogo prosto.Ako nisi siguran sta treba da uradis onda nista.To je to.Cak ima i dve slike ne moz da promasis post. Sve je isto ko na ovu Quronjovu sliku samo sto je u pitanju tekstualni editor.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.03.2011
Poruka
18
Verovatno si nesto pomesao
Taman sam vec odustao od ove jalove rasprave, al' evo da i tebe ispostujem. Dakle, nema potrebe da dodajem bilo sta (pera,...), znam koji windows je visak. Cak kad stisnem Edit otvara se Notepad gde za prvi pise Partition 1, a za drugi Partition2. Dvojku treba ukloniti. Jeste malo duza procedura ili si je samo bespotrebno zakomplikovao (ali, hvala ti na trudu, u svakom slucaju), ali hajde da skratim i postavim jos jednom krajnje prosto pitanje: da li je moguce da izbrisem ovaj win, da se posle win startuje normalno ( ne na selective), a da nista ne diram ove sekunde (to je lako!)? Ako je odgovor "da" nastavicemo, ako je odgovor "ne" to je kraj.

Natrag