MODERATOR
- Učlanjen(a)
- 17.11.2012
- Poruka
- 3.077
Pozdrav svima. Da ne otvaram novu temu.
Pokušao sam sa više različitih diskova da istaliram Windows XP nakon Windowsa 7 64-bit pa da uspostavim kontrolu sa EasyBCD nad oba sistema, ali u sva 3 slučaja instalacija blokira neposredno pre biranja particija za instalaciju i ide poruka da se ne bi oštetio računar mora se prekinuti sa instalacijom i da restartujem. Iako nisam imao problema sa starim kompjuterom od 32-bit, sklon sam da pretpostavim da to ima veze što je ovaj računar od 64-bit ali probao sam i Windows XP 64-bit da instaliram ali opet isto.
Kakva su vaša iskustva sa instalacijom Windows XP nakon Windows 7 na 64-bit kompjuteru za one koji su to radili?
Moguce da za win xp morate ucitati drajvere za AHCI ili sata drajvere, i da je to problem.
Inace radio sam vise puta i nisam imao problema. Win 8 zna da napravi sa secure boot probleme. Takodje problem moze biti i ako je vise puta instaliran sistem od pravljenja particija i da je neki mbr zalutao na drugu particiju. Jedino sto kao rekoste, za easybcd posle treba dodati win 7 loader, ili obrisati postojece i napraviti novi mbr(win 7 mbr).