- Učlanjen(a)
- 10.07.2010
- Poruka
- 2.773
Nisam imala nikada želju da očevi prisustvuju porođaju. Koji će mi moj. O svom se jadu zabavljam, bilo bi mi nepotrebno da se i on traumira bez ikakvog razloga. Ja moram, to mi je posao, makar njega mogu da poštedim. I taj trenutak je toliko bitan za svaku majku, da želim ljubomorno da ga sačuvam za sebe. Ne znam, nikada mi to nije bila neka fora, još sa kamerama, da mi slikaju onu muku , djeluje mi čak i debilno.
Zašto neprijatno, ja se ne stidim svoga muža. Zašto bih želela da ga poštedim (i u dobru i u zlu), trba do kraja ostati zajedno
E a nije bilo kamera, to je i meni debilno (ne bih volela da gledam reprizu svog porođaja)
Iskustva su razlicita, nije svejedno, ni porodilji, ni buducem tatici. Kod prvorotki je mozda i ok prisustvo oca jer zajedno prolaze kroz jedno divno iskustvo.
Pa sad za prvorotku ne znam, moj je muž prisustvovao na trćem porođaju. (kako sam se ludo provela prva dva puta nisam mogla više sama da prolazim kroz to, zaista mi je bio od velike pomoći. Pogotovo sati i sati bolova-tada vam je zaista neko potreban) To je i bio moj uslov za treće dete što je on oduševljeno prihvatio. Na svaki ultrazvuk je išao samnom. I decu smo vodili. Bili su oduševljeni.
To je sad postalo neki trend,ili kako vec da nazovem,po meni,jedna obicna glupost...
To je bilo pre 9 godina. Zašto glupost-zato što ne bi mogli podneti.
Mislim da je prisustvo oca na porodjaju suvisno,bar sto se mene tice.Obicna je budalastina da bih se osecala prijatnije da je on uz mene.Vise bih vodila racuna o tome da li izgledam lepo dok se poradjam nego na ono sto treba da radim..dok se poradjam.
Ni jednog trenutka mi nije palo na pamet "da li izgledam lepo". A šta je trebalo da radim-pa imala sam ceo tim oko mene njih petoro-babice i doktorku koji su mi govorili šta treba da radim.
Meni bi bilo jako neprijatno i strasno da suprug prisustvuje mom porodjaju. Ne verujem da bih se osecala imalo bolje zbog toga i apsolutno je nepotrebno po mom misljenju.
Ne razumem toliku sramežljivost (neprijatnost) od strane žena-pa kako ste uopšte ostale u drugom stenju?
Nadala sam se da će neki iskusni tata da se javi da podeli sa nama svoje iskustvo.