Prisustvo oca na porođaju

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
To i jeste problem kod nas što se u malo porodilišta dozvoljeno da otac prisustvuje porođaju. Jednostavno nema uslova, pogotovo u velikim porodilištima u velekim gradovima.
 
Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Ja ne bih volela da suprug prisustvuje porođaju. Meni bi više odgovaralo da naša porodilišta imaju nešto poput apartmana u kome bi te porodica čekala nakon porođaja.

ps ne slažem se da šene u Srbiji generalno imaju loš tretman u porodilištima. Trebalo bi se zapitati koliko lošem tretmanu doprinose i same porodilje svojim ponašanjem... (ne želim da pokrenem raspravu, prosto ovo je moj stav i zapažanje...)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
imam nešto da se "dodam",naime,Tamara je babica......i porodila je mnooooge majke....viđala je svašta,ali sad.....kad pomisli da će njena koleginica biti babica na njenom porođaju.....naime ima 38 godina,i prva u joj deca.......idemo na neke vežbe;znam de će ovo kad tad da pročita......a moram na napišem;idem zbog nje.......jer od kad smo "videli" ono drugo u stomaku......ne znam.....nije je strah,vi ste žene,majke,bolje kapirate šta je to........i pitala me,jednom prilikom,pošto može da sredi "centralnu salu".......da li bi prisustvovao porođaju,našta joj odgovorih "ako ti znači,nije problem"........e,sad pošto znamo da nosi blizance.......verovatno će biti carski rez..........pravila su"bolnička" da ne mogu biti uz nju.....ali rekao sam joj da ću biti tik do sale,čekati da čujem,plač Sare i Sanje,tako "smo ih krstili"......da ih slikam,sad je tehnika ČUDO.......nekad su prve fotografije bike kad majka iznosi bebu.....iz poroilišta....a sad,tek se porodila,jedna njena koliginica......već sličke.......na fejsu.........ma nije imala ni dva sata.........elem,da se vratim na temu......u svakom prisustvovao bih.........da nisu bliznakinje............jer što se više približava taj trenutak.........vata je neka frka.......

P.S. Tamara je obećala da će napiše njen osećaj.........kad se porodi.........a ja sam sad zadužen............jer,da me majke ne shvate pogrešno..........mnogo iskusniji od nje.....oko porođaja...........rekao sam joj jednom prilikom "preživeo sam tri porođaja,pa vala preživeću i ovo".....da ne tupim dalje....ovo je već za neku drugu temu
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Nisam imala nikada želju da očevi prisustvuju porođaju. Koji će mi moj. O svom se jadu zabavljam, bilo bi mi nepotrebno da se i on traumira bez ikakvog razloga. Ja moram, to mi je posao, makar njega mogu da poštedim. I taj trenutak je toliko bitan za svaku majku, da želim ljubomorno da ga sačuvam za sebe. Ne znam, nikada mi to nije bila neka fora, još sa kamerama, da mi slikaju onu muku , djeluje mi čak i debilno.
 
Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Iskustva su razlicita, nije svejedno, ni porodilji, ni buducem tatici. Kod prvorotki je mozda i ok prisustvo oca jer zajedno prolaze kroz jedno divno iskustvo.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
To je sad postalo neki trend,ili kako vec da nazovem,po meni,jedna obicna glupost...
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
Iskustva su razlicita, nije svejedno, ni porodilji, ni buducem tatici. Kod prvorotki je mozda i ok prisustvo oca jer zajedno prolaze kroz jedno divno iskustvo.


Kako rekoh,preživeo sam tri porođaja,ali Tamara je ipak prvorotka (kako se setite tih izraza),a uz to bliznakinje.......
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Mislim da je prisustvo oca na porodjaju suvisno,bar sto se mene tice.Obicna je budalastina da bih se osecala prijatnije da je on uz mene.Vise bih vodila racuna o tome da li izgledam lepo dok se poradjam nego na ono sto treba da radim..dok se poradjam.:)
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Meni bi bilo jako neprijatno i strasno da suprug prisustvuje mom porodjaju. Ne verujem da bih se osecala imalo bolje zbog toga i apsolutno je nepotrebno po mom misljenju.
 
Natrag
Top