Pricajmo o PUNCK-u

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ovi iz KBO-a su malo stariji. Mislim da je Vuja 65-to godiste....

A sto se filma tice steta sto clanovi benda nisu sami malo govorili...mada dobru pricu, po obicaju, je imao Toza Rabazza :)

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Ovi iz KBO-a su malo stariji. Mislim da je Vuja 65-to godiste....

A sto se filma tice steta sto clanovi benda nisu sami malo govorili...mada dobru pricu, po obicaju, je imao Toza Rabazza :)
Naravno da je Vujke dobrano stariji, nego sam ja istripovao da KBO puni 21 godinu rada...
Nije me mrzelo da izguglam, izvikipedijam, izrnjam u svakom slučaju... Prvi KBO u nešto drukčijem sastavu se bio okupio '84, a sećam se da sam ih davno davno slušao, negde '91 ili '92, kao već dobrano isprobani, iskusni i band sa već nekoliko izdanja iza sebe...
A Toza je Toza... Sećam se '95 ili '96 u KST je na neku kolektivnu svirku, doneo neku gibanicu 'made in Kragujevac', koju je nakon prigodnog govora i posvete iskidao i pobacao u masu...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Naravno da je Vujke dobrano stariji, nego sam ja istripovao da KBO puni 21 godinu rada...
Nije me mrzelo da izguglam, izvikipedijam, izrnjam u svakom slučaju... Prvi KBO u nešto drukčijem sastavu se bio okupio '84, a sećam se da sam ih davno davno slušao, negde '91 ili '92, kao već dobrano isprobani, iskusni i band sa već nekoliko izdanja iza sebe...
A Toza je Toza... Sećam se '95 ili '96 u KST je na neku kolektivnu svirku, doneo neku gibanicu 'made in Kragujevac', koju je nakon prigodnog govora i posvete iskidao i pobacao u masu...

Jeste 21 godina samo što je film iz 2003-te ;)

Prošlo leto sam gledao Zvonceka na nekom demo festu gde su bili gosti. Oblande, kukuruz, pranje nogu u lavoru i cepanje drva na bini....žao mi je što nisam snimio :(
A to za KST postoji snimak pod nazivom Paket aranžman...iz te 96-te

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Apropo punk rocka es li preslušao zadnja dva albuma Atheist-a?
- Osveta crnog Gonzalesa
- Priče prljavih matorih pokvarenjaka

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Najkraće rečeno Osveta crnog Gonzalesa mi je neko spuštanje lopte na zemlju a ovaj zadnji kao nastavak, u stvari kao prirodni produžetak prethodnog- tu smo gde smo, ne predajemo se i nikada se nećemo predati ali nismo više mladi kao nekad

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Tu nema jednostavnog odgovora,Da li biti autentičan ili konformista. Da li se boriti za principe ili gajiti svoj trbuh.Prvo dosta košta jer svaka pobuna košta. Izabere li se drugo ostaje permanentno peckanje da je proživljen vek kukavički (kompleks crva).Pa biraj?
Ustvari koliko vidim ti si već izabrao, pa srećno gajenje trbuha!!
Samo čekaj, da pređeš tridesetu, kazaće ti se samo... Ipak je Don Kihot izmišljen lik! Oni što su mislili da je stvaran odavno su pod zemljom...

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Samo čekaj, da pređeš tridesetu, kazaće ti se samo... Ipak je Don Kihot izmišljen lik! Oni što su mislili da je stvaran odavno su pod zemljom...

Pa nije baš tako.To je jedan stav koji afirmiše nemenjanje, pasivizaciju i mirenje sa postojećim stanjem pa makar ono bilo najgore.
Da se ljudi nisu bunili niko nikad ne bi ostvario ni elementarna prava i dan danas bi živeli u robovlašništvu ili u mračnjaštvu sredovekovlja.Nijedan režim nikada ne bi pao ma koliko bio neljudski i brutalan.
Znači takav stav sputava bilo kakav društveni ili ekonomski razvoj.
Zato buniti se treba, ali pametno - u tom smislu je i punck zanimljiv.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Pa nije baš tako.To je jedan stav koji afirmiše nemenjanje, pasivizaciju i mirenje sa postojećim stanjem pa makar ono bilo najgore.
Da se ljudi nisu bunili niko nikad ne bi ostvario ni elementarna prava i dan danas bi živeli u robovlašništvu ili u mračnjaštvu sredovekovlja.Nijedan režim nikada ne bi pao ma koliko bio neljudski i brutalan.
Znači takav stav sputava bilo kakav društveni ili ekonomski razvoj.
Zato buniti se treba, ali pametno - u tom smislu je i punck zanimljiv.
Slažem se, samo kažem da je pank i ta buntovna energija koja ga pokreće odlika mladih, muka mi je kad vidim isfolirane matorce koji se "kao" nešto ljute, urlaju, glume ludilo,a u suštini se sve svodi na pare...

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Slažem se, samo kažem da je pank i ta buntovna energija koja ga pokreće odlika mladih, muka mi je kad vidim isfolirane matorce koji se "kao" nešto ljute, urlaju, glume ludilo,a u suštini se sve svodi na pare...

E taj stav mi se sviđa , ja odavno vidim da je ovo što danas nazivaju pankom vonja na "akademizam" - zapravo ponavljanje ustaljenih klišea bez sadržaja-ubila ih velika lova i slava (ili san o velikoj lovi i slavi).

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Yap, nema više velikih ideja... Oni mastodonti Pistolsi sviraju po izlazima (na EXIT-u), kako da se ne zajebu, pa odu u neki klub sa 500-600 duša?
Neće hemoroidaši da sviraju za sitnuriju... Btw, šta su oni rekli između XXI veka i '79te? Alavo irsko da ne kažem šta Lydonn se izprofanisao poizblamiravao za sve ovo vreme, pa sad ajde, da po periferiji imperije da se omastimo gde još možemo...
HUH! Tako mi je drago da drobim ovoj temi, jednoj od retkih stvari gde više nisam indiferentan kao leš...
Roll je primetio da i sadašnji klinci svoju energiju usmeravaju, ne da sguraju, što je dublje moguće prste u oči eksploatatorskom establišmentu, nego da se što više i što pre omaste o vagine, psihoaktivu, tvrdu valutu (a hronični nedostatak ideja i mozga u ishrani i vodi za piće dotičnih mladaca, kao i preterano zadebljanje kože lica i obraza istih, koje najlakše vidimo u beezočnom copy/ paste-iranju svega što je valjalo i valja nekako me baš i ne asocira na bilo šta akademsko, više na digest generaciju, mentalno atrofiranu rakčinu, koji je izmeastazirao po planeti...)
A matorci, ko matorci, moraju da misle na unuke, pa još rade ono što jedino sada mogu i znaju, da poisprodaju što je više magle...
Tja, treba zaista imati duha za tri generacije čovečanstva, ostati ZAISTA i SAMO svoj, pljunuti u lice bez mnogo razmišljanja i, naravno, očekivati najgore...

Poslednja izmena:
Natrag