Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Naravno da je Vujke dobrano stariji, nego sam ja istripovao da KBO puni 21 godinu rada...Ovi iz KBO-a su malo stariji. Mislim da je Vuja 65-to godiste....
A sto se filma tice steta sto clanovi benda nisu sami malo govorili...mada dobru pricu, po obicaju, je imao Toza Rabazza![]()
Naravno da je Vujke dobrano stariji, nego sam ja istripovao da KBO puni 21 godinu rada...
Nije me mrzelo da izguglam, izvikipedijam, izrnjam u svakom slučaju... Prvi KBO u nešto drukčijem sastavu se bio okupio '84, a sećam se da sam ih davno davno slušao, negde '91 ili '92, kao već dobrano isprobani, iskusni i band sa već nekoliko izdanja iza sebe...
A Toza je Toza... Sećam se '95 ili '96 u KST je na neku kolektivnu svirku, doneo neku gibanicu 'made in Kragujevac', koju je nakon prigodnog govora i posvete iskidao i pobacao u masu...
Samo čekaj, da pređeš tridesetu, kazaće ti se samo... Ipak je Don Kihot izmišljen lik! Oni što su mislili da je stvaran odavno su pod zemljom...Tu nema jednostavnog odgovora,Da li biti autentičan ili konformista. Da li se boriti za principe ili gajiti svoj trbuh.Prvo dosta košta jer svaka pobuna košta. Izabere li se drugo ostaje permanentno peckanje da je proživljen vek kukavički (kompleks crva).Pa biraj?
Ustvari koliko vidim ti si već izabrao, pa srećno gajenje trbuha!!
Samo čekaj, da pređeš tridesetu, kazaće ti se samo... Ipak je Don Kihot izmišljen lik! Oni što su mislili da je stvaran odavno su pod zemljom...
Slažem se, samo kažem da je pank i ta buntovna energija koja ga pokreće odlika mladih, muka mi je kad vidim isfolirane matorce koji se "kao" nešto ljute, urlaju, glume ludilo,a u suštini se sve svodi na pare...Pa nije baš tako.To je jedan stav koji afirmiše nemenjanje, pasivizaciju i mirenje sa postojećim stanjem pa makar ono bilo najgore.
Da se ljudi nisu bunili niko nikad ne bi ostvario ni elementarna prava i dan danas bi živeli u robovlašništvu ili u mračnjaštvu sredovekovlja.Nijedan režim nikada ne bi pao ma koliko bio neljudski i brutalan.
Znači takav stav sputava bilo kakav društveni ili ekonomski razvoj.
Zato buniti se treba, ali pametno - u tom smislu je i punck zanimljiv.
Slažem se, samo kažem da je pank i ta buntovna energija koja ga pokreće odlika mladih, muka mi je kad vidim isfolirane matorce koji se "kao" nešto ljute, urlaju, glume ludilo,a u suštini se sve svodi na pare...