Pricajmo o PUNCK-u

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Prvo ja govorim o današnjem panku a ne o panku u drugoj polovini osamdesetih godina tada je iza oficijalne scene bujao pankerski život sa bezbroj koncerata,fanzina,raznih dogaađaja ,toga je bilo i devedesetih.
Ovo sa Ateist repom za mene je iznenađenje (moram da priznam).Ja sam njih pratio dok su pevali o trabantu i ostale adolestencke simpatične pesme i više su bili rep bend, ali promenili su se i to mi je drago.
Da razjasnim nešto.Kada govorim o ludom pankeru ne mislim sad da treba da se seče ili samozapaljuje (kao Kiler) ali PANK BEZ OŠTRINE NIJE PANK.Ako pesme nikome ne bodu oči i nikoga ne zaboli, džaba i ziherice, bedževi i martinke, džaba i žestoka svirka.
A danas kod nas nema ni oštrine ni hrabrosti a ni ironije, jer da ima bilo bi pesama o našem umišljenom predasedniku bilo kojem (pa makar mesne zajednice) ,našim partijama, direktorima,tajkunima,podplaćenim inspekorima i policajcima,privatizaciji,krimosima,bahatim gazdama,našem ratu,prodanim dušama,našim medijskim kućama,našim tupavim serijama,našoj glupavoj nadmenosti i zaostalosti,itd itd.A bilo bi i zabrana i tužbi,i toga bi bilo.
"Direktori" su bili na tom tragu pre deset godina no danas pevaju o proleću.A ostali naši punkosi obrađuju pesme od Balaševića,pevaju o deda Milutinu koji ore nebeske njive,pa to nikoga ne može da povredi ili pokrene ili postakne na razmišljanje, to je čisto pozerstvo.
E.. dosta više postah pravi skriboman..završavam.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Hvala ti! Ne da ima istine u tvom kucanju, više sam nego svestan... A šta fali, malo mentalnih devijacija nije naodmet, čisto da vidiš kako život nije dosadan... Skribomanija nije baš toliko twistedshit, da 'zatražiš stručnu pomoć', LOL.
Ili bi bilo pametnije slati PPom? I NE PREKIDAJ! Malo mi je isuviše rano, (biću na dežurstvu od pola8 ujutru), ali nastavljam...

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Evo mene opet,ovo škrabanje je velika bolest.Ovoga puta neću gušiti,postaviću tri zanimljiva klipa.
Prvo,kad pomenuh Kilera,evo delića njegovog koncerta.
Drugo je zanimljiva stvar iz 1983 godine Hočem bit vojak( Otroci socializma). Spot je naknadno napravljen verovatno u kućnoj radinosti.Iako Otroci socializma nisu pankerski bend u ovom spotu zvuče tako.Posebna je priča što smo dozvolili da jednu takvu temu (o našem glupavom militarističkom duhu) koriste Slovenci umesto mi.
Treća stvar nije pankerska u nekom užem muzičkom smislu ali ceo koncept je zanimljiv i veoma liči na pank.Zapravo ovo je isečak iz emisije Šok koridor sa predhodnim komentarima voditelja.
[YOUTUBE]p492-ZfSsvI[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]VwDpW0yRrEA&feature[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]hhP_gYgaW48[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
Smatram da se svi ucesnici, u raspravi oko ove teme,previse vezuju za samu muziku i to da li je ova pesma ili ona pesma manje ili vise pank.Po meni je pank stanje trenutnog raspolozenja i ne zaboravite da smo mi svi u zivotu bar jednom bili pankeri.Sigurno ste bar jednom u zivotu bili protiv nekih ustaljenih formi koje su vam nametali ili roditelji ili nastavnici u skolama.Ne morate da slusate pank da biste bili panker.Ako bas zelite da drugi znaju da ste panker onda obucite tanku kravatu,sako i bedz, kao u pesmi Pekinske Patke.;)

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ti pank vezuješ za trenutno raspoloženje i ponašanje,opet neki drugi ga posmatraju kao istorijski pokret sa tačno određenim karakteristikama, treći kao alternativni stil,četvrti ga definišu usko kao muzički pravac, ima raznih gledišta.
Meni to nije bitno (a i stvarno nije bitno) i slažem se sa tobom da čovek ne mora da nosi ziherice i Martinke da bi biio punkos.Ono što je bitno je da ta pobuna koju nosi pank bude jasna i oštra bez kalkulacije, foliranja i zadnjih misli(o lovi i slavi).Ako nije tako onda to nije Pank već licemerje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
панк ми је омиљени по неком мом мишљењу панк је мали извор забаве он није највећи он је најмањи у одређеним врстама забаве.рецимо метал носи велики покрет са собом па и рок је велик покрет панк је ваљда остао најмањи и најзабавни.

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.626
Smatram da se svi ucesnici, u raspravi oko ove teme,previse vezuju za samu muziku i to da li je ova pesma ili ona pesma manje ili vise pank.Po meni je pank stanje trenutnog raspolozenja i ne zaboravite da smo mi svi u zivotu bar jednom bili pankeri.Sigurno ste bar jednom u zivotu bili protiv nekih ustaljenih formi koje su vam nametali ili roditelji ili nastavnici u skolama.Ne morate da slusate pank da biste bili panker.Ako bas zelite da drugi znaju da ste panker onda obucite tanku kravatu,sako i bedz, kao u pesmi Pekinske Patke.;)

Čujem kako dete plače tamo negde iza zida,zašto plače šta li mu je ko li njemu nerve kida;)

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
Po cemu razlikujete danasnji Panck i onaj od pre trideset godina.Moze i ovako,Green Day{danas}i Sex Pistols {nekad}?

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
254
Po cemu razlikujete danasnji Panck i onaj od pre trideset godina.Moze i ovako,Green Day{danas}i Sex Pistols {nekad}?

Izvini, ali NIKAD jedan west-coast teenage 'materijal za projekat' ne može da stane rame uz rame sa autentičnim buntom mentalne bede, beznađa, gluposti... Pistolsi su pljunuli u oko tadašnjim gov....ma i rekli, crknite nećemo! Green day je samo projekat uzimanja keša Mislim da nije zgoreg malo detaljnije izčitati šta se ovde, svašta nešto, kuckalo... Da si se kojim slučajem setio Mud Honey (skoro su svirali u Kalgariju- reče mi bubnjarka ex PMS-a), ili Rage against the machine, ili Bad Religion (ako BAŠ preferiraš west coast)...
P.S. nije panck, nego punk (klošar, propalitet, ništak...)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
175
Potpuno si u pravu kada kazes da se danasnji punk komercijalizovao(evo i ispravka za lose napisanu rec), ali sama komercijalizacija te muzike je pocela jos sredinom sedamdesetih i to kada su braca Ramonsi morali u svoju muziku da ubace gudala jer je njihova izdavacka kuca to i trazila od njih.Buduci da znas da napises rec punk verovatno si cuo i za Malkolma(ispravi me ako sam lose napisao) koji je od Sex Pistolsa napravio legende ali je na njima i za radio velike pare sto je mnogo kasnije i sam Jony Roten(ispravi me ako sam lose napisao) priznao,rekavsi da su ispali velike budale.Tacno je da Green Day svira za pare ali, priznaces,to rade odlicno.Ne preferiram noviji Punk uglavnom slusam stariji recimo Exploited,UK Sabs,GBH i sl.Ako pripadas mladjoj generaciji verovatno nisi ni cuo za njih.Predlazem ti da ih cujes i da se uveris da nisi samo Pistolsi ti koji su svirali PUNK.

Natrag