Predstavnik evrovizije!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Umalo da zaboravim....
Kako to misliš "diskutabilno" ? Hoćeš da kažeš da većina ljudi...znači ne deo nego većina... ne znaju koja im muzika najviše prija :???: Izbor.... nije Grand, ako o njemu govorimo, nastao odjednom...trebalo je vremena sve to izgraditi... svi drugi su imali šansu da izgrade nešto drugo ali nisu... ili jesu samo je to bez uticaja. Zato ako većina voli onda to povlađivanje ukusu ma kakv on bio.
Po meni je ta vrsta muzike (mislim na Grand i ostalu limunadu) najprihvatljivija širokim narodnim masama, najlakša za indetifikaciju, plitka, jednostavna! Verujem da kada bi se na pesmu D.Purple-a "Smoke on the water" nakalemile neke sladunjave reči tipa "ja je volim, ona drugog gleda", da bi i onaj za plugom i domaćica kraj šporeta skakali i drmali glavom od zadovoljstva! Nema u tim pesmama neke poruke, ideje, energije, samo sladunjave reči i jeftina patetika...

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
dobra ilustracija teme, deo teksta pesme koju je izveo Oliver Katić na ovom eminentnom natjecaju....

"Alo Predsedniče, šalji u mornaricu jer svi smo mi za ludnicu..."

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Po meni je ta vrsta muzike (mislim na Grand i ostalu limunadu) najprihvatljivija širokim narodnim masama, najlakša za indetifikaciju, plitka, jednostavna! Verujem da kada bi se na pesmu D.Purple-a "Smoke on the water" nakalemile neke sladunjave reči tipa "ja je volim, ona drugog gleda", da bi i onaj za plugom i domaćica kraj šporeta skakali i drmali glavom od zadovoljstva! Nema u tim pesmama neke poruke, ideje, energije, samo sladunjave reči i jeftina patetika...

A šta nije limunada tj šta je suprotno limunadi....ako je najlakša za identifikaciju to ne znači da nema nikakvu vrednost.... Kad već spominješ plug i šporet, šta da radi čovek koji se ceo dan rve sa traktorom ili žena koja je ceo dan bila uz šporet...posle večere da iskuliraju uz Pink Floyd :???: Šta će njima muzika sa tu nekom dubinom i porukama, posle ovakvog dana.... :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
A šta nije limunada tj šta je suprotno limunadi....ako je najlakša za identifikaciju to ne znači da nema nikakvu vrednost.... Kad već spominješ plug i šporet, šta da radi čovek koji se ceo dan rve sa traktorom ili žena koja je ceo dan bila uz šporet...posle večere da iskuliraju uz Pink Floyd :???: Šta će njima muzika sa tu nekom dubinom i porukama, posle ovakvog dana.... :dntknw:
Ovo danas opa-cupa su za mene limunade, postoje lepe i kvalitetne pop pesme, šlageri, rok balade, narodna muzika (nešto starija).
Ne govorim da ljudi slušaju stranu muziku, kad ne razumeju ni reči, koliko ima raznih žanrova domaće muzike, koja nije u gore pomenutom kontekstu, ali im nije možda lako dostupna? Uključiš tv-pa na šta naiđeš, a od onih fićfirića malo šta imaš da vidiš...
Što se tiče vrednosti i to je diskutabilno, po mom kriterijumu kvalitet se pamti i traje godinama, ako se ove pesme(ili ako hoćeš baš ova pesma) budu slušali i za 10 godina-promeniću mišljenje...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ovo danas opa-cupa su za mene limunade, postoje lepe i kvalitetne pop pesme, šlageri, rok balade, narodna muzika (nešto starija).
Ne govorim da ljudi slušaju stranu muziku, kad ne razumeju ni reči, koliko ima raznih žanrova domaće muzike, koja nije u gore pomenutom kontekstu, ali im nije možda lako dostupna? Uključiš tv-pa na šta naiđeš, a od onih fićfirića malo šta imaš da vidiš...
Što se tiče vrednosti i to je diskutabilno, po mom kriterijumu kvalitet se pamti i traje godinama, ako se ove pesme(ili ako hoćeš baš ova pesma) budu slušali i za 10 godina-promeniću mišljenje...

Mislim da ćemo se složiti između limunade i kvalitetne pop pesme postoji vrlo mala razlika...za nekoga i nema razlike...jedno te isto što bi reko Rambo samo nema baš u istom kontekstu....Pink Floyd je bio samo primer, mogao sam da kažem i EKV :dntknw:... danas kad su se raširili Total TV i kablovski operateri skoro cela zemlja je pokrivena mogućnošću gledanja velikog broja programa, izbor itekako postoji ali oni koji su slušali narodnjake sigruni neće biti naterani na razmišljanje već će pored Granda slušati i BN tj Renome, DM i mnoge druge...
I još jednom ponavljam, nije problem u selu...ne mogu se svi ljudi sa sela preseliti u grad da bi se oslobodili jednog načina razmišljanja sa kojim oni sami nisu nezadovoljni...taj Beograd nosilac je i progresivnog ali i šabanskog. To što nije ispoštovao Mileta Kitića ništa značajno ne znači...još 95-96te sam slušao o žurkama u BG-u i veselenju uz Lepu Brenu...jasno mi je bilo o čemu se radi... posle perioda kada je bilo sramota da neko mlad sluša narodnu muziku tj kada je bio predmet podsmeha sada se otišlo u drugu krajnost...da ne bi Beograđeni bili "ograničeni", u smislu, "zbog čega ne slušati narodnu muziku, zato što je neko reko da to nije urbano, svašta!?" :???:

Član
Učlanjen(a)
20.02.2010
Poruka
69
Ljudi svaka vam cast! Svi ste me odusevili i oni koji su za i oni koji su protiv predstavnika!Videcemo sta ce biti u Norveskoj,kako ce se tamo predstaviti.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
968
mali pederikos zamisli jos da skupljamo i slicice za njegov album Boze,Boze Srbijo na sta si spala a imali smo i lezbacu ... :fool:

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Dobio je valjda potvrdu na nekom blogu da nije homo... bila je tema na forumu, a za Mariju ne mora da znači baš zato što mnogi misle da je očigledno... a i da jeste šta ima veze kad je celo takmičenje postalo običan cirkus :dntknw:

Natrag