Predstavnik evrovizije!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Međunarodni odnosi danas, na to sam mislio....širenje medija je bitno u kontekstu priče a ne ekspanzija kapitala.

Na koji god oblik globalizacije da si mislio to nije u direkntoj vezi sa izabranom pesmom...neko je pomenuo ovo ili ono, ali dobro Off topic je :dntknw: U širim aspektima priče uvek ima mesta za elobarate, uzroke i posledice...
Ne znam što je toliki problem u Grandu. Bio je onakav, sad je ovakav, menja se, Pink se menja, SPS je prihvatljiv neizostavan deo vlasti..... da ne treba možda PGP da bude uzor, nekad je bio...

I sam sam rekao da nije u vezi. A koji je problem u Grandu? Znaš koji je? Taj što je do prije nekoliko godina vršio kulturocid nad srpskom muzikom i to na državnom frekvencijskom prostoru. Kada bih se ja pitao (srećom ne pitam se) i ondašnjeg ministra za kulturu i cio menadžment Granda, izveo bih pred sud, upravo pod optužbom za kulturocid.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pre nekoliko godina...to je bilo, sad je to prošlost, narod niko nije terao da to sluša i gleda ili obrnuto. Danas kad prave glasanja na svojim takmičenja obaraju sve rekorde po broju poslatih sms poruka. To je realnost kao što je i realnost da je Evrovizija takva kakva je. Da li mi to smeta i zbog čega, nije bitno jer svoj narod ne mogu da zamenim :dntknw:
"Hleba i igara" nije od juče a i svi će ljudi braća biti :)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pre nekoliko godina...to je bilo, sad je to prošlost, narod niko nije terao da to sluša i gleda ili obrnuto. Danas kad prave glasanja na svojim takmičenja obaraju sve rekorde po broju poslatih sms poruka. To je realnost kao što je i realnost da je Evrovizija takva kakva je. Da li mi to smeta i zbog čega, nije bitno jer svoj narod ne mogu da zamenim :dntknw:
"Hleba i igara" nije od juče a i svi će ljudi braća biti :)

Zločini ne zastarjevaju! Pink je svojevremeno dovoljno zagadio muzički medijski prostor u Srbiji i okolo nje, u kome je stasala generacija mladih, kojoj je sada najvći muzički standard Jelena Karleuša i njoj slični. Sada Grand ubire plodove te nakaradne indoktrinacije.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Zločini ne zastarjevaju! Pink je svojevremeno dovoljno zagadio muzički medijski prostor u Srbiji i okolo nje, u kome je stasala generacija mladih, kojoj je sada najvći muzički standard Jelena Karleuša i njoj slični. Sada Grand ubire plodove te nakaradne indoktrinacije.

Samo ratni zločini ne zastarevaju! A Pink je upravo nastojao da ublaži sećanja i traumatične posledice građanskih ratova iz prve polovine devedesetih. "Udri brigu na veselje" i sl narodu je leglo ko dupe na nošu yes3 Bilo je mnogo televizija sa potencijalno istom gledanošću, gomila divljih, lokalnih televizija ali je narod izabrao...a od početka samo kritike da nema ovog ili onog standarda...a gledanost raste...i ko je lud na kraju :dntknw:
Nije Karleuša najveći standard, ona samo radi ono što narod očekuje, da bude "luda" i da pomera "granice"... postoje pevačice popularnije od nje ali nisu sve tako inteligentne
[YOUTUBE]zPovHMbPS9I[/YOUTUBE]
znači bitno je da se nešto dešava i da je zanimljivo, provokativno, škatljivo...e to narod voli, to voli većina yes3 Nisu mediji krivi što bude ono najniže u ljudima, kriva je država koja taj proces nije prepoznala ili se samo pravila nemoćnom... :dntknw:

Član
Učlanjen(a)
28.12.2009
Poruka
6
Opste nezadovoljstvo narada sto Milan Stankovic predstavlja Srbiju na predstojecem Eurosongu lezi u cinjenici sto je on GRANDOV ekskluzivac.

Zaboravljamo cinjenicu da je i njega i pesmu za njega odabrao Goran Bregovic. Milan je svoj deo posla odradio na najbolji nacin.I u interpretativnom smislu on je bio daleko bolji od Emine (nije se snasla u ponudjenoj pesmi) i od Olivera (videlo se njegovo neiskustvo). Prvi put na Eurosong saljemo nesto sto je vedro, veselo, puno pozitivne energije, a dobro otpevano (Marka Kona mi ne pominjite, jer covek nema pojma da peva).

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Opste nezadovoljstvo narada sto Milan Stankovic predstavlja Srbiju na predstojecem Eurosongu lezi u cinjenici sto je on GRANDOV ekskluzivac.

Nema ovde opšteg nezadovoljstva samo se pojedinci oglašavaju, stihijski... nema tu ozbiljne kritike upućene pevaču, više je iskorišćena prilika da se izrazi neslaganje sa Bregovićevim shvatanjem muzike. Ko god da je dobio bilo bi nekog nezadovoljstva, definitivno

Za sms nikako da napišem...pa par dana pre izbora je bila ona afera sa sms porukama vezana za nagradne igre...sigurno je da su ljudi bili zaprepašćeni i razočarani i zgađeni i da je to u mnogo većoj meri bio razlog za slab odaziv nego kvalitet pesme

Član
Učlanjen(a)
28.12.2009
Poruka
6
Sta nazivamo manipulacijom sms porukama.
1. To sto je ceo Sandzak udruzeno i organizovano glasao za Eminu Jahovic, jer je rodjena Novopazarka?
2. To sto je PGP RTS forsirao Eminu Jahovic kao svog ekskluzivca?
3. To sto je Milan Stankovic ekskluzivac Granda, pa su fanovi Zveda Granda glasali za njega?

Milkan Stankovic je, ruku na srce, od onoga sto je ponudjeno, najbolji izbor, svidelo se to nekome ili ne.
ps. Kad govorim o opstem nezadovoljstvu, mislim na komentare ispisane na youtube, i forumima posvecenim ESC.

A pesma se slusa, bas slusa!

Srpska posla!

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
A pesma se slusa, bas slusa!

Srpska posla!
Sluša se dok je S.Popović bude forsirao, do sledeće Evrovizije i dan posle, zatim sledi prašina i zaborav... Nove pesme, nova lica, estradna mašinerija radi punom parom! Ko se seća prošlogodišnje pobedničke pesme na istom izboru?
P.S. Ovo nema veze sa muzičkim ukusima, vrstom muzike koju neko sluša ili ne, već sa kvalitetom same pesme( i ogromnom većinom današnjih "limunada", srceparajuće/patetično/uvlakačkim pesmama) i ništa više...

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Sluša se dok je S.Popović bude forsirao, do sledeće Evrovizije i dan posle, zatim sledi prašina i zaborav... Nove pesme, nova lica, estradna mašinerija radi punom parom! Ko se seća prošlogodišnje pobedničke pesme na istom izboru?
P.S. Ovo nema veze sa muzičkim ukusima, vrstom muzike koju neko sluša ili ne, već sa kvalitetom same pesme( i ogromnom većinom današnjih "limunada", srceparajuće/patetično/uvlakačkim pesmama) i ništa više...

Koliko će pesma zaista da uđe u uši teško je reći jer će se pustati ako ni zbog čega drugog onda zato što je pobedila.
Ne znam što ti toliko teško pada kako estrada kod nas funkcioniše. Malo je tu pismenog sveta, previše se govori o lakoj zaradi, žuta štampa nema pametnija posla nego da piše...sve i svašta...sve je moguće, ali većina ljudi ovde, to voli...kritičara i teoretičara ima uvek ali ne i onih koji su spremni da nešto zaista da urade, pa da kažemo da postoji ozbiljna alternativa za promenu... nema junaka koji su hrabri da ostave srce na terenu, nema...

A S.Popović kad ga spomenu, kako se samo setio da izbaci dvd sa ekstremnim primerima sa audicija za Zvezde Granda. Neki put mi je smešno ali neki put potresno kad gledam šta ljudi rade (pevaju)...ali to je deo slike Srbije za koji se zna a ne uzima se ozbiljno u obzir.

Jedan meni baš upečatljiv primer. Pretpostavljam da znaš ko je Panta Šiklja Nafta...kako mu se obraća (ti,vi) i kako ga gleda

[YOUTUBE]6pSZffeZO-0[/YOUTUBE]

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Death row, nekoliko si puta naglasio - to narod traži, odnosno, to narod voli. Prvo, diskutabilno je da li to narod voli, jer i nema nekii izbor. Drugo, sve i da je tako, tj. da jedan dio naroda to voli, zar treba povlađivati lošem ukusu? Upravo su mediji ti koji u najvećoj mjeri imaju uticaj na stvaranje određene vrste ukusa. Otuda i njihova velika odgovornost. Međutim, pošto je unaprijed jasno da mnogi emiteri,odnosno, njihov uređivački menadžment, nije, niti će biti svjestan te odgovornosti, ili će zaradu pretpostaviti toj odgovornosi, morale bi postojati nekakve zaštitne mjere od strane države, koje bi, u takvim slučajevima, djelovale. Ne, ne zagovaram uvođenje cenzure, nego uvođenje standarda, kao i za sve druge proizvode.

Natrag