Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Jedva se SPC spasila od raspada, osim što je otišla MKD, zatim će CG, vladike u USA su htele da se otcepe.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ti ces da mi kazes da nemam pojma, dokazi desetak u Novom Zavetu..

Ne samo desetak, nego i onu debilnu blasfemiju "Istražni postupak", shabat za Hrišćane... ali, sve i da pokuša, dokazati ne može, jer toga jednostavno nema u Novom Zavetu. (Nema ni u Starom...) :cool:

Ps. Ne vezano za temu, ali kada smo već kod masonsko Mileritskih "wishfull" umotvorina, Knjiga Biblije koja im je najizlizanija od "čitanja" je originalna samo u Septuaginti i Vulgati, ono što oni "čitaju" i "tumače" je pseudo Daniel (Majoretski tekst nastao sakupljanjem apokrifa, vekovima nakon Danelovog života, uz to naopako preveden) ....
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Knjiga Biblije koja im je najizlizanija od "čitanja" je originalna samo u Septuaginti i Vulgati, ono što oni "čitaju" i "tumače" je pseudo Daniel (Majoretski tekst nastao sakupljanjem apokrifa, vekovima nakon Danelovog života, uz to naopako preveden)
Zanimljivo, u septuaginti je drugacija nego u danasnjim biblijama? U cemu je stvarno razlika?
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Zanimljivo, u septuaginti je drugacija nego u danasnjim biblijama? U cemu je stvarno razlika?

Upravo si postavio ključno pitanje.

Prvo sve Biblije "nastale" prevodom Septuaginte ili Vulgate imaju tekst Daniela identičan judejskom kanonu koji je i preveden na koine u u II stoleću pre Hrista. Jezik je hebrejski, onaj koji je bio u upotrebi u vreme Vavilonskog ropstva.

Drugo, savremeni prevodi Biblije, oni nastali isključivo u "protestantskim" režijama koriste tekst knjige proroka Daniela, prepun anahronizama i aramejskih reči koje su bile u upotrebi u I i II stoleću Hrišćanske ere.

Treće, nakon pada Jerusalema 70 godine i neuspele pobune Simeona bar Kohbe u II stoleću, originalni kanon biva sve više zamenjen novim, u kome se upravo nalaze već pomenuti anahronizmi i jezik koji nikako nije mogao da bude u upotrebi u Danielovo vreme.

Četvrto, u vreme kada su se pojavili prvi "protestantski" prevodi Svetog Pisma, prevodioci su namerno izbegavali Septuagintu i Vulgatu, smatrajući da ju je Crkva namerno izmenila, te su za osnovu uzimali jedini njima dostupni "hebrejski" kanon, a to je Majoretski, koji počinje da se zapisuje početkom III stoleća Hrišćanske ere. U njemu je Daniel u stvari pseudo Daniel, prepun aramejskih izraza i anahronizama.

Peto, da stvar bude još gora, tekst koji je korišćen za te "prevode" bio je napisan na evropeiziranom hebrejskom, što naravno nije za čudo, jer ni jedan jedini od "protestantskih" "teologa" nije ni znao hebrejski,
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zašto izmišljaš, kad je upravo obrnuto? Vidi:

Mt 28,19: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta."

Dakle, Isus svojim apostolima nije rekao da pišu knjige i da ih raznose ljudima, nego im reče: Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učite ih čuvati sve što sam vam zapovjedio.

To i ja tvrdim, da ucimo rec Bozju, a DarthShone pa i ti tvrdite da trebamo da ucimo sveto predanje tradicionalnih crkava.

Ko laze, Isus, ili DarthShone i ti.

Isus ne laze sigurno, sto znaci da vi ucite nebiblijske nauke.

P.S. Koliko je ono poslanica i evanđelja Isus napisao?

Napisali su apostoli nadahnuti Bozjim Duhom.
To je Isusova nauka.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Patrijarh Irinej upozorio odmetnute vladike: Ostaćete bez eparhija

Nezavisne
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
SPC : Srbi i Hrvati - Vjekovni neprijatelji


Znači ovde nisu ujedinjeni oko Hrista nego ujedinjeni u mržnji na Hrista.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Jel vam rade ovo advent.? Ne, već vi međusobno.

NAPETO U CRNOJ GORI Vladika Joanikije i sveštenici daju izjavu u policiji

Blic
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Nisam namerno dugo ulazio na ovu temu, jer znam sta cu videti.. Samo pljuvanje po pravoslavlju i nisam pogresio!

Tri uzastopna posta od tad, naravno doticni ne miruje..

Pitam se da li on nocu sanja da mu pravoslavni krstovima isteruju besove kao i njegova prorocica?
 
Natrag
Top