Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
To je ocigledna stvar, a mi moramo znati da li smo obraceni ili ne.
ПОСАВЕТУЈТЕ МЕ ОЧЕ
Одговори свештеника ― духовника на уобичајене недоумице из хришћанске свакодневице и црквеног живота (стр.20-21):
ДА ЛИ ТРЕБА ПРАТИ ЗУБЕ ПОСЛЕ ПРИМАЊА СВЕТОГ ПРИЧЕШЋА?
После примања Светог Причешћа читав дан не би требало прати зубе из практичних разлога, да се честица Светих Тајни, која је можда запала у зуб или између зуба, не би била испрана и са пастом испљунута.
ДА ЛИ СЕ МОЖЕ ЖВАКАТИ ЖВАКА ПРЕД СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ?
Пред свето причешће се ништа не једе. Значи не сме се жвакати ни жвака ни после Св. причешћа да се не би честица С. Причешћа случајно сјединила са жваком и после, не дај Боже, била испљунута заједно са жваком.
ДА ЛИ ПРИ КУПАЊУ ТРЕБА СКИДАТИ КРСТ ИЛИ СЕ ТРЕБА КУПАТИ ЗАЈЕДНО С ЊИМ?
Не саветује се скидање крста, пошто у то време може и да се умре, а човек може да буде и замађијан (пошто у то време није заштићен). Да ланчић не би гребао тело, треба га поквасити хладном водом.”
A jel to iz zvanicnog stava crkve po tom pitanju?
Molio bih te da odsad, navodis izvor i koristis samo "zvanicno veruju" crkve,
a ne da nam ovde mazes oci, sa pricama "svestenika levaka" , koji i ne zasluzuju da se tako zovu!
Znaci da navodis nesto sto NIJE ZVANICAN STAV CRKVE.Šta je bitan zvaničan stav, to je razmišljanje većine pravosl. koji idu u crkvu. Dakle time se bave, a to većina popova podržava.
Znaci da navodis nesto sto NIJE ZVANICAN STAV CRKVE.
To znaci da se koristis manipulacijama.
I ja mogu isto tako diskredotovati adv. crkvu smesnim izjavama njenih propovednika, ali to ne radim,
a tebi ovo nek je na cast.