Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Naše mišljenje je po ovom pitanju od kojeg zavisi naše lično spasenje - je nebitno, jer mi ljudi smo po prirodi sugestivna bića, i podložni smo sugestiji i autosugestiji.

Још како је појединац битан. Погледајмо Стари завет где само један пророк говори да су и свештеници и народ одступили од Бога. А они дубоко верују да је њихово понашање исправно, да поштују Бога, да их Он штити и сл. А мишљења има много, зато апостол и каже да се свако држи своје мисли, али око одређених ствари. Да једни друге не нападамо. Ваша сврха је да нападате, зато су вас и стварали. Заводите и нападате.

Да смо подложни сугестији, ви сте најбољи пример. Шта вам пророк каже или некаква "генерална скупштина", тако мора да се пише и говори. Имали сте пример да видите овде, а и свуда по Србији, шта православци мисле о понашању појединих "великодостојника". Ми нисмо испраног мозга да све аминујемо кад је очигледно погрешно и неправославно.

А на реч Божију су се позивали сви сектанти и јеретици још од времена апостола, тако да ти није баш најбољи аргумент. Јер свака секта има своје тумачење Библије и то само шкоди Цркви (Христовој), јер ђаво мисли да ће поделом на што већи број цркава моћи да дискредитује и уништи Цркву. То је немогуће, јер сам Господ рече да то неће успети. Ја Њему верујем, а вама са "поново подигнутим црквама" не могу. Вашим пророцима којих има у огромном броју никако не могу веровати, већ само покушавам да одвратим колико могу људи од тих лажних наука и пророка шарлатана.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, pricas kojestarije.

Pitati Boga, to je resenje svih nedoumica po pitanju istine.

Osim toga, biblijska istina je tako jednostavna, da je moze razumeti i malo dete, i tu ljudska dogma nema sta da trazi, jer se u reci Bozjoj jasno razotkriva, kao i u nadahnucu.

Ja ne razumem zasto komplikovati stvari, osim ako se ne zeli poslusati ova biblijska istina i Bozji glas, vec se zeli sacuvati ljudska dogma.

Pozdrav u ljubavi Bozjoj.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Adrian, pricas kojestarije.

Драган, по твојим мерилима вероватно. То су говорили и фарисеји за време службе апостола. И они су говорили: "Тако пише у књизи Мојсијевој", јер не обасја их светлост јеванђеља. Зато се држаху "оног што пише", па им беше саблазан оно што је Христ говорио, а апостоли раширили по свету. И они су хтели да незнабошце (нас) натерају да живимо јеврејски јер "тако пише". Што ти је дато да разумеш ти говориш право, што још не разумеш саблажњава те као Јевреје који су ишли за апостолима и наговарали људе да се обрезују и живе јеврејски.

Живи ти јеврејски, нико ти не брани. Можда ћеш и ти као апостол Павле једног дана рећи:

3. Јер ми смо обрезање који духом Богу служимо и хвалимо се Христом Исусом, а не уздамо се у тело.
4. Премда бих се и ја могао уздати у тело. Ако ко други мисли да се може уздати у тело, ја још већма,
5. Који сам обрезан осми дан, од рода Израиљевог, колена Венијаминовог, Јеврејин од Јевреја, по закону фарисеј.
6. По ревности гоних цркву Божију, по правди законској бих без мане.
7. Но шта ми беше добитак оно примих за штету Христа ради.
8. Јер све држим за штету према преважном познању Христа Исуса Господа свог, ког ради све оставих, и држим све да су трице, само да Христа добијем,
9. И да се нађем у Њему, не имајући своје правде која је од закона, него која је од вере Исуса Христа, правду која је од Бога у вери;
10. Да познам Њега и силу васкрсења Његовог и заједницу Његових мука, да будем налик на смрт Његову,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Opet pricaš koještarije.

Pravi Hrišćani ne žive Jevrejski, več se predaju potpuno Gospodu, i on u njima stvara nove ljude koji idu putem posvećenja, i Duh u takvom stanju od njih čini moralna bića koji žive u potpunosti u skladu sa Božjom voljom, onako kako je živeo i sam Hrist.
To nije proizvod njihovih napora - već je to rod Duha, a proizvod njihovog stalnog podčinjavanja svoje volje Bogu.

Bez novorođenja Duhom Svetim - svo naše pisanje na forumu, predstavlja samoiznošenje naših ličnih mišljenja, jer u tom slučaju mi pišemo - a nismo stopostotno sigurni da je ono što iznosimo istina.

Ja taj problem nemam - jer sve što iznosim je iz biblije, i osvedočenja Duhom Svetim.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Opet pricaš koještarije.

Pravi Hrišćani ne žive Jevrejski, več se predaju potpuno Gospodu

За твоју информацију, веома добро знам шта причам. Оно што ти заговараш већ су пре тебе заговарали фарисеји одавно. Ти зовеш "предајом" обично телесно мудровање говорећи о витаминима и сл., што је апсурдно.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Fariseji su zagovarali ono sto je ispravno, i sto je sam Bog otkrio coveku u starom zavetu, a sto predstavljaju univerzalne principe spasenja, ali su oni to cinili formalno - bez Duha pravog posvecenja,, i uz to dodali jos ponesto od svog tradicionalnog verovanja, posebno u pogledu Subote, gde su oni sami odredili mnostvom pravila sta treba raditi a sta ne Subotom, zato su osudzivali Isusa da krsi Subotu, a ustvari on je nije krsio, vec je krsio njihova licna pravila koja su postavili u pogledu subote.
Isus ih je zato nazvao licemerima, ne zato sto drze subotu, i sto jedu ono sto je Bog uspostavio u starom zavetu, vec kao sto sam napomenuo - zato sto su to cinili bez Duha pravog posvecenja, sto je ostao slucaj kroz celu istoriju, i danas.

Osim toga, Fariseji nikada nisu dolazili u sukob sa apostolima u pogledu subote i ishrane, jer su apostoli ziveli u potpunosti u duhu vere i posvecenja, i ne licemerno ziveli u potpunosti u skladu sa Bozjom voljom, i u pogledu moralnog i zdravstvenog zakona o ishrani..

Amin.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Fariseji su zagovarali ono sto je ispravno,

То је мислио и Савле, исто као и ти. А онда Савле поста Павле. Кад ћеш ти престати да будеш Савле не знам, Бог зна...

Не назива се то јерес без разлога, не рече нам Господ тек онако да се чувамо "квасца фарисејског", јер очигледно ти још не увиђаш колики је проблем у питању. Није ни Савле. Тек касније Павле говори да су све то трице небитне, све то што ти пишеш и заговараш. Све што убеђујеш друге. Кад те буде обасјала светлост Господња (јеванђеља), видећеш да све твоје "реформе" и суботарења немају смисла. Можда будемо и сведоци тога.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrijan, ja iskustvo sa Bogom imam, i dozivljavam ga svakoga dana iznova kroz rec njegovu, i u razgovoru sa njim u molitvi.

Ti ocigledno moj brate nemas ovo iskustvo, i zato i pises ovakve insinuacije, i sugestije i autosugestije, sa ciljem da uveris ljude u nesto sto nije slucaj, odnosno - da je tako, i ako nije.

Cini sto ti je volja sebi na stetu.

Slava Bogu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kad neko misli da je od svih prisutnih na forumu samo on sa Bogom, ili jos najvise 2-3, a oni su izabrani narod, onda imamo ovakve izgovore, tipa: "ja imam iskustvo a ti nemas"!
"I nemas prava da me ucis"!

Natrag