Član
- Učlanjen(a)
- 25.08.2010
- Poruka
- 2.919
Naše mišljenje je po ovom pitanju od kojeg zavisi naše lično spasenje - je nebitno, jer mi ljudi smo po prirodi sugestivna bića, i podložni smo sugestiji i autosugestiji.
Још како је појединац битан. Погледајмо Стари завет где само један пророк говори да су и свештеници и народ одступили од Бога. А они дубоко верују да је њихово понашање исправно, да поштују Бога, да их Он штити и сл. А мишљења има много, зато апостол и каже да се свако држи своје мисли, али око одређених ствари. Да једни друге не нападамо. Ваша сврха је да нападате, зато су вас и стварали. Заводите и нападате.
Да смо подложни сугестији, ви сте најбољи пример. Шта вам пророк каже или некаква "генерална скупштина", тако мора да се пише и говори. Имали сте пример да видите овде, а и свуда по Србији, шта православци мисле о понашању појединих "великодостојника". Ми нисмо испраног мозга да све аминујемо кад је очигледно погрешно и неправославно.
А на реч Божију су се позивали сви сектанти и јеретици још од времена апостола, тако да ти није баш најбољи аргумент. Јер свака секта има своје тумачење Библије и то само шкоди Цркви (Христовој), јер ђаво мисли да ће поделом на што већи број цркава моћи да дискредитује и уништи Цркву. То је немогуће, јер сам Господ рече да то неће успети. Ја Њему верујем, а вама са "поново подигнутим црквама" не могу. Вашим пророцима којих има у огромном броју никако не могу веровати, већ само покушавам да одвратим колико могу људи од тих лажних наука и пророка шарлатана.