Čudno je onda da je Isus u prvom veku tumačio Danila za čije proroštvo tvrdi da je pred ispunjenjem:"Kad dakle ugledate mrzost opustošenja,
o kojoj govori prorok Danilo gde stoji na svetom mestu(koji čita da razume).
Tada koji budu u Judeji neka beže u gore...",
Matej 24,15.16 Dakle sam Isus ukazuje da neka proroštva Danilova su blizu ostvarenja. Mi znamo da se ovo odnosi na razaranje Jerusalama 70.n.e. O ovom događaju Danilo govori."...narod će vojvodin doći i razoriti grad i
svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i određeno će pustošenje biti do svršetka rata....i krilima mrskim koja pustoše, do svršetka određenoga izliće se na pustoš", Danilo 9,26.27
E zato mi je čudno kada neko tvrdi za svoju crkvu da ne želi da se bavi Danilom ili Otkrivenjem do nekog tamo "neodređenog vremena" a sam Isus se knjigom bavio, uputio svoje sledbenike da se takođe bave i da je istražuju, i dao sam smernice za tumačenje. Baš čudno. Ali dobro. Onaj ko ne želi da ima veću svetlost Bog mu neće ni dati. Ko traži nalazi, ko kuca otvoriće mu se.
Znaš, nedavno sam vodio preko e-maila jednu diskusiju sa jednim prijateljem Jehovinim Svedokom. Oni ne veruju u darove Duha Svetoga tj. odbacuju mogućnost da Crkva Božija današnjeg vremena može da poseduje dar proroštva, govorenja jezicima, isceljenjima, vaskrsenjima itd...I onda posle jedne ozbiljne analize moj prijatelj Jehovin Svedok meni kaže:"A što onda među Jehovinim Svedocima nema dara isceljenja, proroštva...?" Kaže on meni da bi onda bilo logično da najpre Jehovini Svedovi kao prava Crkva poseduju ove darove ako ti darovi i dalje postoje. Ja mu na to kratko i jasno odgovorim:"Pa prijatelju zašto bi Bog vama dao dar proroštva...kada vi u njega neverujete"?. Neće vam na silu dati.
Tako je slično i u ovom slučaju. Zašto bi neko dobio razumevanje knjige Danila kada sam sebe vezuje i ograničava da je neistražuje. Pa onda kaže:"pa nemožemo je razumeti". Tačno, ne može ako ne istražuje i ne moli Gospoda da mu otovri um za razumevanje
Pozdrav.