Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Laodikeja: Rimokatolicka crkva ima svoje zvanicne pocetke pojavom imperatora Konstantina, koji je spojio Hriscansko ucenje sa mnogobozackom filozofijom, cime su u Hriscansku crkvu uvedena mnoga mnogobozacka ucenja i veerovanja..

Laodikeja, pa, daj, čovječe...
Ti bi volio da je to tako, zar ne? Tako da Advenistička crkva bude ona prava...:blum3:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Po bibliji, Bog ima svoju organizovanu crkvu, sa organizovanim svestenstvom, pastirima, propovednicima, uciteljima, prorocima, itd.
Crkva o kojoj govori Sardy je nesto sto postoji kao neka fikcija koja lebdi negde tamo, gde nema organizovane objave Jevandjelja, gde nema jedinstva u reci i Duhu, uzajamnog savetovanja, zajednickih molitava, udruzenih poduhvata u sirenju istine, itd.
Takvu crkvu Bog nikada nije imao u planu, posebno danas kada su mogucnosti organizovanja velike..

"И једне дакле постави Бог у цркви прво апостоле, друго пророке, треће учитеље, а потом чудотворце, онда дарове исцељивања, помагања, управљања, различне језике" ( 1 Korincanima 12. 28 )
"Istinita je reč: ako ko vladičanstvo želi dobru stvar želi.
Ali vladika treba da je bez mane, jedne žene muž, trezan, pametan, pošten, gostoljubiv, vredan da uči;
Ne pijanica, ne bojac, ne lakom, nego krotak, miran, ne srebroljubac; Koji svojim domom dobro upravlja, koji ima poslušnu decu sa svakim poštenjem; A ako ko ne ume svojim domom upravljati, kako će se moći starati za crkvu Božiju?
Ne novokršten, da se ne bi naduo, i upao u sud đavolji.
A valja da ima i dobro svedočanstvo od onih koji su napolju, da ne bi upao u sramotu i u zamku đavolju.
Tako i đakoni treba da budu pošteni, ne dvojezični, ne koji mnogo vina piju, ne lakomi na dobitak pogan, Koji imaju tajnu vere u čistoj savesti. A i ovi da se kušaju najpre, pa onda da služe, ako su bez mane.
Tako i žene treba da su poštene, ne koje opadaju, trezne, verne u svemu.
Đakoni da bivaju jedinih žena muževi, koji dobro upravljaju decom i svojim domovima.
Jer koji dobro služe oni dobijaju sebi dobar postup, i veliku slobodu u veri Isusa Hrista.
Ovo ti pišem nadajući se da ću skoro doći k tebi.
Ako li se zabavim, da znaš kako treba živeti u domu Božijem, koji je crkva Boga Živoga, stup i tvrđa istine" ( 1 Timotijeva 3 glava )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Adrian: Kada je cijeli kršćanski svijet bio pravoslavan, samo jedan patrijarh je htio biti iznad svih ostalih (Rimski). Tako da nema ni govora o raskolu, već o otpadanju katoličke crkve od pravoslavlja. Uvode se nove dogme u Rimu, baš kao što i sve sekte uvode novine.

Haha.:lol:
Dok ja prenesem tvoju ćirilicu u latinicu, ti imaš vremena napisati novu povijest crkve, svoje viđenje povijesnih zbivanja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laodikeja, pa, daj, čovječe...
Ti bi volio da je to tako, zar ne? Tako da Advenistička crkva bude ona prava...:blum3:

Samo prilazem istorijske cinjenice.
Ja u svakom slucaju postujem tvoju odluku da budes tu gde jesi, ali je ne mogu prihvatiti kao ispravnu, vec sam covek treba teziti ka potpunijoj istini, a nije na drugome da mu govori sta treba da radi..

Svako dobro

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Prava Crkva

Po bibliji, Bog ima svoju organizovanu crkvu, sa organizovanim svestenstvom, pastirima, propovednicima, uciteljima, prorocima, itd.
Crkva o kojoj govori Sardy je nesto sto postoji kao neka fikcija koja lebdi negde tamo, gde nema organizovane objave Jevandjelja, gde nema jedinstva u reci i Duhu, uzajamnog savetovanja, zajednickih molitava, udruzenih poduhvata u sirenju istine, itd.
Takvu crkvu Bog nikada nije imao u planu, posebno danas kada su mogucnosti organizovanja velike..

"И једне дакле постави Бог у цркви прво апостоле, друго пророке, треће учитеље, а потом чудотворце, онда дарове исцељивања, помагања, управљања, различне језике" ( 1 Korincanima 12. 28 )
Дела 20,29 Јер ја ово знам да ће по одласку мом ући међу вас тешки вуци који неће штедети стада;

Матеј 7,15
Чувајте се од лажних пророка, који долазе к вама у оделу овчијем, а унутра су вуци грабљиви.

2. Петр. 2,1-3
А беше и лажних пророка у народу, као што ће и међу вама бити лажних учитеља, који ће унети јереси погибли, и одрицаће се Господара који их искупи и доводиће себи наглу погибао. И многи ће поћи за њиховим нечистотама којима ће се хулити на пут истине. И у лакомству ловиће вас измишљеним речима. Њихов суд одавно не доцни, и погибао њихова не дрема.

2. Солуњ 2,4
Који се противи и подиже више свега што се зове Бог или се поштује, тако да ће он сести у цркви Божјој као Бог показујући себе да је Бог.

Откр. 18,4
И чух глас други с неба који говори: Изиђите из ње, народе мој, да се не помешате у грехе њене, и да вам не науде зла њена.

1. A da li je ovo FIKCIJA, ili je bolje da sam u Adventističkoj Crkvi !?

2. Da li sa lažima možemo naslediti Carstvo Nebesko. Da li će i jedan laža ući u Carstvo Nebesko !?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Hajde, bre, ne možeš samnom razgovarati kao sa adventistima. Pitam i tebe i Adriana, na čistom srpskom jeziku, kakvom pravoslavlju vi pripadate - ovom oficijelnom na čijem je čelu u Srbiji sada patrijarh Irinej, ili nekom drurgom pravoslavlju. To mi odgovrite ti i Adrijan. a nemojte pričati o Markovim koncima...

nemoj zavadjati i ovako zavadjen narod axaxaxaxaxaxaxaxaxa
ja ne znam kom pravoslavlju pripadam ali irinejovom ne pripadam sigurno, ove druge ne znam pa ne mogu da kazem da li pripadam njihovom

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Дела 20,29 Јер ја ово знам да ће по одласку мом ући међу вас тешки вуци који неће штедети стада;

Матеј 7,15
Чувајте се од лажних пророка, који долазе к вама у оделу овчијем, а унутра су вуци грабљиви.

2. Петр. 2,1-3
А беше и лажних пророка у народу, као што ће и међу вама бити лажних учитеља, који ће унети јереси погибли, и одрицаће се Господара који их искупи и доводиће себи наглу погибао. И многи ће поћи за њиховим нечистотама којима ће се хулити на пут истине. И у лакомству ловиће вас измишљеним речима. Њихов суд одавно не доцни, и погибао њихова не дрема.

2. Солуњ 2,4
Који се противи и подиже више свега што се зове Бог или се поштује, тако да ће он сести у цркви Божјој као Бог показујући себе да је Бог.

Откр. 18,4
И чух глас други с неба који говори: Изиђите из ње, народе мој, да се не помешате у грехе њене, и да вам не науде зла њена.

1. A da li je ovo FIKCIJA, ili je bolje da sam u Adventističkoj Crkvi !?

2. Da li sa lažima možemo naslediti Carstvo Nebesko. Da li će i jedan laža ući u Carstvo Nebesko !?

Da, tu se govori o otpadu koji se desio nakon prvog veka, i o Duhovnom Vavilonu, ali to ne pobija cinjenicu da postoji prava crkva koja je sazidana na Hristu i istini..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
nemoj zavadjati i ovako zavadjen narod axaxaxaxaxaxaxaxaxa
ja ne znam kom pravoslavlju pripadam ali irinejovom ne pripadam sigurno, ove druge ne znam pa ne mogu da kazem da li pripadam njihovom
Nikoga ja ne zavađam. Naprotiv.
Ja bih samo želio da znam, kada neki ljudi ovdje propovijedaju ili zagovaraju neku ideologiju, vjeru i sl., u čije ime to rade? Zbog toga sam pitao Adriana i Vanhelsinga da kažu kom pravoslavlju pripadaju? Još uvijek čekam da mi odgovore.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Haha.:lol:
Dok ja prenesem tvoju ćirilicu u latinicu, ti imaš vremena napisati novu povijest crkve, svoje viđenje povijesnih zbivanja.

То није моје виђење историје цркве, већ званично целе православне цркве са свим патријаршијама, епископијама. Сада је дошло друго време јер твој верски вођа је успео да инфилтрира у православне цркве своје слуге и ученике језуитске, а неке је просто поткупио. Зато се и заборавља или бар јавно не спомиње тај раскол, већ се прича о помирењу и "сестринским црквама", "два плућна крила" и сличне глупости. А све се своди на то да папа хоће трон над целом црквом - кратко и јасно. Све остало су залуђивања и скретање са јасног циља.

Nikoga ja ne zavađam. Naprotiv.
Ja bih samo želio da znam, kada neki ljudi ovdje propovijedaju ili zagovaraju neku ideologiju, vjeru i sl., u čije ime to rade? Zbog toga sam pitao Adriana i Vanhelsinga da kažu kom pravoslavlju pripadaju? Još uvijek čekam da mi odgovore.

Ја не заговарам идеологије, ја говорим о јеванђељу, разоткривам лажне месије, пророке, видовњаке, астрологе, Њу ејџ учитеље живота и исхране, медијуме и све оно што је данас нормално. Само овакви као ја не делују нормално, изгледа. Сврстао би ме у конзервативце, а опет ниси сигуран? Или републикаце?

Ја сам ти јасно одговорио, то што не разумеш није до мене. Помоли се Богу да ти опрости за многе речи које си изговорио на Његов рачун, а и за остало што само ти знаш. Верујем да ће ти открити о чему ми причамо и ЧЕГА СМО ДЕО.

Рецимо, ја сам крштен и припадам Српској православној цркви. Можда неко не припада, а мислиш ли да се ми разликујемо? Ми се ПОЗНАЈЕМО и једна смо заједница, писали овде или не. Упознали се лично (пре Христовог доласка) или не, све једно. За вас је и Христ (Бог) фиктиван и измишљен, како онда да разумеш о чему ја говорим (а браћа схватају)? Јер ми нисмо нечији на овоме свету да кажеш: припадам некоме. Ја лично сам слободан као ветар, део сам цркве, а ипак сам слуга и роб. Знам да је тешко разумети, није фикција, није философија и најважније - није од мене, већ од Њега (знаш кога).

Не може се све сврстати негде, тако овај свет сагледава ствари. Све мора да буде по шаблону и по профилу. Ако успеш да доживиш оно што је у мом потпису, теби објашњење неће требати. ЗНАЋЕШ о чему се ради, бићеш део. То су делови Новога завета који теби вероватно нису јасни и не знаш на шта је неки апостол мислио када је писао. Не разумеш шта је Христ мислио када је говорио о томе. А видиш, ми знамо све о томе. Нико нам није рекао (од људи). Нити смо умислили, просто разумемо и део смо.

Да пробам да упростим? Многи навијају за неки фудбалски клуб, али су свуда по свету расути. Понекад читају и занимају се шта се дешава са клубом, прате, учествују интерактивно и сл. Неки се срећу, неки не. Неки раде у истој фирми, неки живе у истом граду. Али када буде велика утакмица, сви се окупе и буду као један, Знају зашто су ту, исто осећају, исте песме певају, исто се радују, као да их је једна мајка родила. Тако и ми рођени од Бога, нисмо исти, али смо у истом.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

Da, tu se govori o otpadu koji se desio nakon prvog veka, i o Duhovnom Vavilonu, ali to ne pobija cinjenicu da postoji prava crkva koja je sazidana na Hristu i istini..
Pa i tvoj tekst ja isto mogu protumačiti da je Pavle to rekao Pravoj i jedinoj Crkvi u I veku. A ne ovima u 21.

A i više bi to imalo smisla nego ovo tvoje, sada. jer je Hrist rekao: ''O kada dođem, hoću li naći vere na zemlji !?''. što znači da to nikako ne može značiti da je Crkva u pitanju, jer je crkva - Masovnost.

Inače taj otpad, ako baš hoćeš da znaš se uvukao u prvu Crkvu i samo se množio do danas, a ne smanjivao. I u poslednjim danima će doživeti kulminaciju i zato imamo stih iz Otkrivenja 18,4 da izađemo iz Crkava !

Inače sve te tvoje đakone, nadglednike, popove koje ti spominješ, ja imam u kućnoj grupi. Okupljeni Hrišćani koji su izašli iz krive religije se okupe svake nedelje u kući / stanu i održe Bogosluženje, bez Hrista obešenog na obelisku. I uz pesmu, i uz molitvu, i uz ljubav,.... sve. A to Crkva nikada neće moći imati.

Natrag