Jevrejin;404632]Pa tvoje opisivanje Starog zaveta se svelo na to da je uvod u Novi zavet, a zakon i sve ostalo si odbacio sto se i vidi iz prilozenog, zato sam te to i pitao!
A ovo samo pokazuje koliko si upucen u Jevrejski narod, tvoja mrznja dolazi do izrazaja, pa pricas razne gluposti....ja cu ti reci da postoje brojni Jevreji koji su prihvatili Hrista i da ih je sve veci broj....a neznam da li si cuo za Mesijanske Jevreje...
A evo 1001 X ponavljam da kada kazem Jevrejin mislim na duhovnu kategoriju, na Hebrejskom jeziku rec Jevrejin ima znacenje: preci na drugu stranu, biti na Bozijoj strani...dakle ko je god na Bozijoj strani Biblijskom terminologijom zove se Jevrejin...
ne znam odakle ti da mrzim nekoga...to mi ne da moj Gospod Isus Hrist...ali da se pravim da se nesto ne desava kad se desava-to ne trazi od mene...a ti ako zelis da zlo ne vidis i ne cujes-sta cu ti ja....ovu ostalu gomilu gluposti da je "svako ko se po "biblijskoj terminologiji" na Bozjoj strani zove jevrejin" sam ti je Gospod odgovorio:
42. А Исус им рече: Кад би Бог био ваш Отац, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер не дођох сам од себе, него ме Он посла.
Јован 1:14, Јован 3:16, Јован 5:43, Гал. 4:4, 1 Јов. 4:19
43. Зашто не разумете говор мој? Јер не можете речи моје да слушате.
Јован 7:17
44. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.
1 Мој. 3:1, 2 Дн. 18:21, Мат. 13:38, 2 Кор. 11:3, Јуда 1:6
45. А мени не верујете, јер ја истину говорим.
46. Који ме од вас кори за грех? Ако ли истину говорим, зашто ми ви не верујете?
47. Ко је од Бога речи Божије слуша; зато ви не слушате, јер нисте од Бога.
1 Јов. 4:6
48. Тада одговорише Јевреји и рекоше Му: Не говоримо ли ми право да си ти Самарјанин, и да је ђаво у теби.
49. Исус одговори: У мени ђавола нема, него поштујем Оца свог; а ви мене срамотите.
Јован 5:23
50. А ја не тражим славе своје; има који тражи и суди.
Јован 5:41
51. Заиста, заиста вам кажем: ко одржи реч моју неће видети смрт довека.
Јован 5:24
52. Тада Му рекоше Јевреји: Сад видесмо да је ђаво у теби: Авраам умре и пророци, а ти говориш: Ко одржи реч моју неће окусити смрт довека.
Зах. 1:5
53. Еда ли си ти већи од оца нашег Авраама, који умре? И пророци помреше: ко се ти сам градиш?
54. Исус одговори: Ако се ја сам славим, слава је моја ништа: Отац је мој који ме слави, за ког ви говорите да је ваш Бог.
Јован 16:14, Дела 3:13
55. И не познајете Га, а ја Га знам; и ако кажем да Га не знам бићу лажа као ви. Него Га знам, и реч Његову држим.
Јован 7:28
56. Авраам, отац ваш, био је рад да види дан мој; и виде, и обрадова се.
1 Мој. 22:18, Лука 10:24, Гал. 3:16, Гал. 3:18, Јевр. 11:13
57. Тада Му рекоше Јевреји: Још ти нема педесет година, и Авраама ли си видео?
58. А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: Ја сам пре него се Авраам родио.
2 Мој. 3:14, Иса. 9:6, Мих. 5:2, Кол. 1:17, Јевр. 13:8, Откр. 1:8
59. Тада узеше камење да баце на Њ; а Исус се сакри, и изађе из цркве прошавши између њих и отиде тако.
tako da ne postoji to sto kazes...po biblijskoj terminologiji onaj koji je Bozji se zove HRISCANIN
S obzirom da sam ti gore objasnio da nisam poreklom Jevrejin, mozes sam da zakljucis da sam Pravoslavac, Hriscanin...kako zelis...ali svakako nisam 'moderni' !
[/QUOTE]
stvarno ne znam sta ti to znaci...ti si "drevni hriscanin" koji se naziva Jevrejinom iako veze nema sa njima.....:dntknw:...i dalje mi nisi dao komentar na ovaj sajt-bio jevrejin ili ne...ti nalazis da je to sto prica neko ko je odrastao kao Jevrejin i bio tako vaspitavan pa nasao Istinu u Hristu i Pravoslavlje glupost?pa sta je validnije-tvoje vidjenje "drevnog" pravoslavca(posto nisi moderni- sta god to znaci) koji sebe naziva Jevrejinom? :???: wacko2