Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115
''у то време рече исус својим ученицима: „немојте мислити да сам дошао да укинем закон,* већ да га испуним. заиста вам кажем да док су небеса и земља, слово једно ни тачка једна неће се укинути из закона или пророчких књига док се све не испуни. и ко преступи и најмању реч из тих заповести и тако научи друге, ништавним ће се звати у царству небеском. а ко испуни и поучи, великим ће се звати у царству небеском.” '' (matej 5:17,18,19)
све се и испунило у господу исусу христу од закона и пропрочких књига.ове речи је он изговорио пре своје голготске искупљујуће жртве.а не пре ње.кад је он принео себе на крсту за нас и пошто је васкрсао од тог тренутка закон не важи јер је нашао испуњење свог смисла заједно са пророчким књигама у господњем доласку на земљу његовом животу на њој и голготдкој жртви и васкрсењу.закон је био припрема старог израиља за месију христа.а како је он већ дошао нема више потребе за тим законом осим 10 божијих заповести.

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
Jevrejin;404632]Pa tvoje opisivanje Starog zaveta se svelo na to da je uvod u Novi zavet, a zakon i sve ostalo si odbacio sto se i vidi iz prilozenog, zato sam te to i pitao!
A ovo samo pokazuje koliko si upucen u Jevrejski narod, tvoja mrznja dolazi do izrazaja, pa pricas razne gluposti....ja cu ti reci da postoje brojni Jevreji koji su prihvatili Hrista i da ih je sve veci broj....a neznam da li si cuo za Mesijanske Jevreje...
A evo 1001 X ponavljam da kada kazem Jevrejin mislim na duhovnu kategoriju, na Hebrejskom jeziku rec Jevrejin ima znacenje: preci na drugu stranu, biti na Bozijoj strani...dakle ko je god na Bozijoj strani Biblijskom terminologijom zove se Jevrejin...

ne znam odakle ti da mrzim nekoga...to mi ne da moj Gospod Isus Hrist...ali da se pravim da se nesto ne desava kad se desava-to ne trazi od mene...a ti ako zelis da zlo ne vidis i ne cujes-sta cu ti ja....ovu ostalu gomilu gluposti da je "svako ko se po "biblijskoj terminologiji" na Bozjoj strani zove jevrejin" sam ti je Gospod odgovorio:
42. А Исус им рече: Кад би Бог био ваш Отац, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер не дођох сам од себе, него ме Он посла.
Јован 1:14, Јован 3:16, Јован 5:43, Гал. 4:4, 1 Јов. 4:19

43. Зашто не разумете говор мој? Јер не можете речи моје да слушате.
Јован 7:17

44. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи.
1 Мој. 3:1, 2 Дн. 18:21, Мат. 13:38, 2 Кор. 11:3, Јуда 1:6

45. А мени не верујете, јер ја истину говорим.

46. Који ме од вас кори за грех? Ако ли истину говорим, зашто ми ви не верујете?

47. Ко је од Бога речи Божије слуша; зато ви не слушате, јер нисте од Бога.
1 Јов. 4:6

48. Тада одговорише Јевреји и рекоше Му: Не говоримо ли ми право да си ти Самарјанин, и да је ђаво у теби.

49. Исус одговори: У мени ђавола нема, него поштујем Оца свог; а ви мене срамотите.
Јован 5:23

50. А ја не тражим славе своје; има који тражи и суди.
Јован 5:41

51. Заиста, заиста вам кажем: ко одржи реч моју неће видети смрт довека.
Јован 5:24

52. Тада Му рекоше Јевреји: Сад видесмо да је ђаво у теби: Авраам умре и пророци, а ти говориш: Ко одржи реч моју неће окусити смрт довека.
Зах. 1:5

53. Еда ли си ти већи од оца нашег Авраама, који умре? И пророци помреше: ко се ти сам градиш?

54. Исус одговори: Ако се ја сам славим, слава је моја ништа: Отац је мој који ме слави, за ког ви говорите да је ваш Бог.
Јован 16:14, Дела 3:13

55. И не познајете Га, а ја Га знам; и ако кажем да Га не знам бићу лажа као ви. Него Га знам, и реч Његову држим.
Јован 7:28

56. Авраам, отац ваш, био је рад да види дан мој; и виде, и обрадова се.
1 Мој. 22:18, Лука 10:24, Гал. 3:16, Гал. 3:18, Јевр. 11:13

57. Тада Му рекоше Јевреји: Још ти нема педесет година, и Авраама ли си видео?

58. А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: Ја сам пре него се Авраам родио.
2 Мој. 3:14, Иса. 9:6, Мих. 5:2, Кол. 1:17, Јевр. 13:8, Откр. 1:8

59. Тада узеше камење да баце на Њ; а Исус се сакри, и изађе из цркве прошавши између њих и отиде тако.

tako da ne postoji to sto kazes...po biblijskoj terminologiji onaj koji je Bozji se zove HRISCANIN

S obzirom da sam ti gore objasnio da nisam poreklom Jevrejin, mozes sam da zakljucis da sam Pravoslavac, Hriscanin...kako zelis...ali svakako nisam 'moderni' !
[/QUOTE]
stvarno ne znam sta ti to znaci...ti si "drevni hriscanin" koji se naziva Jevrejinom iako veze nema sa njima.....:dntknw:...i dalje mi nisi dao komentar na ovaj sajt-bio jevrejin ili ne...ti nalazis da je to sto prica neko ko je odrastao kao Jevrejin i bio tako vaspitavan pa nasao Istinu u Hristu i Pravoslavlje glupost?pa sta je validnije-tvoje vidjenje "drevnog" pravoslavca(posto nisi moderni- sta god to znaci) koji sebe naziva Jevrejinom? :???: wacko2

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
ne znam odakle ti da mrzim nekoga...to mi ne da moj Gospod Isus Hrist...ali da se pravim da se nesto ne desava kad se desava-to ne trazi od mene...a ti ako zelis da zlo ne vidis i ne cujes-sta cu ti ja....ovu ostalu gomilu gluposti da je "svako ko se po "biblijskoj terminologiji" na Bozjoj strani zove jevrejin" sam ti je Gospod odgovorio:
42. А Исус им рече: Кад би Бог био ваш Отац, љубили бисте мене; јер ја од Бога изиђох и дођох; јер не дођох сам од себе, него ме Он посла.
Јован 1:14, Јован 3:16, Јован 5:43, Гал. 4:4, 1 Јов. 4:19
.....
tako da ne postoji to sto kazes...po biblijskoj terminologiji onaj koji je Bozji se zove HRISCANIN
''Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja na tijelu; Nego je ono Jevrejin koji je iznutra, i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.''(Rimljanima 2:28,29)

stvarno ne znam sta ti to znaci...ti si "drevni hriscanin" koji se naziva Jevrejinom iako veze nema sa njima.....:dntknw:...i dalje mi nisi dao komentar na ovaj sajt-bio jevrejin ili ne...ti nalazis da je to sto prica neko ko je odrastao kao Jevrejin i bio tako vaspitavan pa nasao Istinu u Hristu i Pravoslavlje glupost?pa sta je validnije-tvoje vidjenje "drevnog" pravoslavca(posto nisi moderni- sta god to znaci) koji sebe naziva Jevrejinom? :???: wacko2
Pa mozemo i tako reci, drevni hriscanin iz Hristovog vremena, to mi se svidja :roll:
Pa neznam sta da ti kazem za sajt, bez gomila gluposti....
ova slika sve govori....:Dwacko2
nath1.jpg

Prava slika danasnjih ''pravoslavaca'', okaceni krstovi sa svih strana, zastava koja simbolizuje, ''hocemo u Evropu'', sirok osmeh na licu, i setnja kroz grad! ....a rukavice crno-bele :confused2: Partizanovac? smile3

Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
''Jer ono nije Jevrejin koji je spolja Jevrejin, niti je ono obrezanje koje je spolja na tijelu; Nego je ono Jevrejin koji je iznutra, i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.''(Rimljanima 2:28,29)

pa malo ti to zelis da izvadis iz konteksta,ne mislis...?:(

16. На дан када Бог узасуди тајне људске по јеванђељу мом преко Исуса Христа.
Јован 5:22, Откр. 20:12

17. Гле, ти се зовеш Јеврејин, а ослањаш се на закон и хвалиш се Богом,
Мих. 3:11, Јован 5:45, Јован 8:41, Рим. 9:6

18. И познајеш вољу, и избираш шта је боље, јер си научен од закона;
5 Мој. 4:8

19. И мислиш да си вођ слепима, видело онима који су у мраку,
Јован 9:40

20. Наказатељ безумнима, учитељ деци, који имаш углед разума и истине у закону.

2 Тим. 3:5

21. Учећи, дакле, другог себе не учиш;

Иса. 42:20, Језек. 16:52, Мат. 23:3, Лука 11:46

22. Проповедајући да се не краде, крадеш; говорећи: Не чини прељубе, чиниш прељубу: гадећи се на идоле, крадеш светињу;
Мал. 3:8, Дела 19:37

23. Који се хвалиш законом, а преступом закона срамотиш Бога.
Гал. 6:13

24. Јер се име Божије због вас хули у незнабошцима, као што стоји написано.
2 Сам. 12:14, Иса. 52:5

25. Обрезање помаже ако закон држиш; ако ли си преступник закона, обрезање је твоје необрезање постало.
Гал. 5:3

26. Ако, дакле, необрезање правду закона држи, зашто се не би његово необрезање за обрезање узело?
Дела 10:34

27. И онај који је од рода необрезан и извршује закон, осудиће тебе који си са словима и обрезањем преступник закона.
Мат. 12:41

28. Јер оно није Јеврејин који је споља Јеврејин, нити је оно обрезање које је споља, на телу;
Мат. 3:9, Јован 8:33, Дела 13:26, Рим. 9:6, Гал. 6:15, Откр. 2:9

29. Него је оно Јеврејин који је изнутра и обрезање срца духом а не словима, то је обрезање; коме је хвала не од људи него од Бога.

Rimljanima 2;16-29

Pa mozemo i tako reci, drevni hriscanin iz Hristovog vremena, to mi se svidja :roll:
Pa neznam sta da ti kazem za sajt, bez gomila gluposti....
ova slika sve govori....:Dwacko2
nath1.jpg

Prava slika danasnjih ''pravoslavaca'', okaceni krstovi sa svih strana, zastava koja simbolizuje, ''hocemo u Evropu'', sirok osmeh na licu, i setnja kroz grad! ....a rukavice crno-bele :confused2: Partizanovac? smile3[

da,pravi si hriscanin koji rasudjuje samo po spoljasnjim obelezjima a ne po sustini..:acute:..ja ne znam nijednog hriscanina koji je idolopoklonik te evropske unije niti je za neke "parade"..cak naprotiv...ne znam gde ti upozna takve uopste...mada u kakvom je stanju SPC ne kazem da je nemoguce...ajde posto si napravio 'modnu" i vizuelnu "drevnu" versku kritiku coveka probaj malo da zadjes iza te spoljasnosti pa iskomentarisi ono sto covek prica...sta mislis,ima li istine u njegovim tvrdnjama?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115
?

е нешто ми ниси одговорио на моју поруку.:)

е јеврјину.односно протестанту ајде оповргни моје тврдње.

Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
pa malo ti to zelis da izvadis iz konteksta,ne mislis...?:(

16. На дан када Бог узасуди тајне људске по јеванђељу мом преко Исуса Христа.
Јован 5:22, Откр. 20:12

17. Гле, ти се зовеш Јеврејин, а ослањаш се на закон и хвалиш се Богом,
Мих. 3:11, Јован 5:45, Јован 8:41, Рим. 9:6

18. И познајеш вољу, и избираш шта је боље, јер си научен од закона;
5 Мој. 4:8

19. И мислиш да си вођ слепима, видело онима који су у мраку,
Јован 9:40

20. Наказатељ безумнима, учитељ деци, који имаш углед разума и истине у закону.

2 Тим. 3:5

21. Учећи, дакле, другог себе не учиш;

Иса. 42:20, Језек. 16:52, Мат. 23:3, Лука 11:46

22. Проповедајући да се не краде, крадеш; говорећи: Не чини прељубе, чиниш прељубу: гадећи се на идоле, крадеш светињу;
Мал. 3:8, Дела 19:37

23. Који се хвалиш законом, а преступом закона срамотиш Бога.
Гал. 6:13

24. Јер се име Божије због вас хули у незнабошцима, као што стоји написано.
2 Сам. 12:14, Иса. 52:5

25. Обрезање помаже ако закон држиш; ако ли си преступник закона, обрезање је твоје необрезање постало.
Гал. 5:3

26. Ако, дакле, необрезање правду закона држи, зашто се не би његово необрезање за обрезање узело?
Дела 10:34

27. И онај који је од рода необрезан и извршује закон, осудиће тебе који си са словима и обрезањем преступник закона.
Мат. 12:41

28. Јер оно није Јеврејин који је споља Јеврејин, нити је оно обрезање које је споља, на телу;
Мат. 3:9, Јован 8:33, Дела 13:26, Рим. 9:6, Гал. 6:15, Откр. 2:9

29. Него је оно Јеврејин који је изнутра и обрезање срца духом а не словима, то је обрезање; коме је хвала не од људи него од Бога.

Rimljanima 2;16-29
Hajde molim te, reci mi sta si dokazao ovim postom, tacnije celim citatom?

da,pravi si hriscanin koji rasudjuje samo po spoljasnjim obelezjima a ne po sustini..:acute:..ja ne znam nijednog hriscanina koji je idolopoklonik te evropske unije niti je za neke "parade"..cak naprotiv...ne znam gde ti upozna takve uopste...mada u kakvom je stanju SPC ne kazem da je nemoguce...ajde posto si napravio 'modnu" i vizuelnu "drevnu" versku kritiku coveka probaj malo da zadjes iza te spoljasnosti pa iskomentarisi ono sto covek prica...sta mislis,ima li istine u njegovim tvrdnjama?
Pa vec sam ti rekao da slika govori vise od reci....nema potrebe za bilo koji komentar...malo sam procitao o njemu i shvatio kom jatu pripada...tako da neznam sta zelis da postignes sa njim! :dntknw:

Dodato posle 23 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

е нешто ми ниси одговорио на моју поруку.:)

е јеврјину.односно протестанту ајде оповргни моје тврдње.
Pa kakav odgovor ocekjes, iz tvojih napisanih gluposti....
...i sta ja treba da opovrgnem? :dntknw: ne razumem!
...ti smatras zakon promenljivim!!!:fool: i o cemu da pricamo!?
Daj mi citat iz Biblije koji govori o ukidanju zakona!?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poruka
196
[
QUOTE=Jevrejin;406786]Hajde molim te, reci mi sta si dokazao ovim postom, tacnije celim citatom?

Pa vec sam ti rekao da slika govori vise od reci....nema potrebe za bilo koji komentar...malo sam procitao o njemu i shvatio kom jatu pripada...tako da neznam sta zelis da postignes sa njim! :dntknw:

Dodato posle 23 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pa kakav odgovor ocekjes, iz tvojih napisanih gluposti....
...i sta ja treba da opovrgnem? :dntknw: ne razumem!
...ti smatras zakon promenljivim!!!:fool: i o cemu da

Sve u svemu-tebi nista nije jasno...:dntknw:.sto opet odaje da nisi Jevrejin-oni su ipak inteligentan narod :acute:...mada ne znam sto si uopste postavljao ovaj post koji nista ne kaze....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Da malo aktuelizujemo ovu temu. Povod za to "pravoslavni napad" na adventiste od strane Šarrdya, Gere, Vanhelsinga i ostalih, da vas sve ne nabrajam. Mene bi zanimalo, a vjerujem i mnoge druge koji čitaju ovaj forum, kakvi ste vi, ustvari, pravoslavci? Da li ste vi pripadnici oficijelne pravoslavne vjere, ili neke druge varijante pravoslavlja? Koliko je meni poznato, u pravoslavlju ne postoje sekte u onom smislu u kom postoje u protestantizmu i nekim drugoim varijantama hrišćanstva.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Da malo aktuelizujemo ovu temu. Povod za to "pravoslavni napad" na adventiste od strane Šarrdya, Gere, Vanhelsinga i ostalih, da vas sve ne nabrajam. Mene bi zanimalo, a vjerujem i mnoge druge koji čitaju ovaj forum, kakvi ste vi, ustvari, pravoslavci? Da li ste vi pripadnici oficijelne pravoslavne vjere, ili neke druge varijante pravoslavlja? Koliko je meni poznato, u pravoslavlju ne postoje sekte u onom smislu u kom postoje u protestantizmu i nekim drugoim varijantama hrišćanstva.

jesi bacio zisku jesi xD

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
У православљу нема секти, али има секти које су се одвајале од православља. Тако је било пре скоро 2000 година, тако је и данас. Све су секте и цркве из православне цркве изашле. А што се тиче напада на адвентисте, то није напад него разоткривање једне од тих секти које се праве да су фине и благе, а у ствари су лицемерни комплексаши који пљују по свима. Лажу и прелазе преко својих очигледних лажи као да ништа нису рекли. Мисле да људи то не виде. А када се они спомену, онда се понашају као да њих неко гони (тако их и застрашују да ће им бити). Овако изгледа историјски сплет догађаја који су изродили многе секте, да им се не зна број:

Историјски_развој_Цркава.jpg

Данас се дешава нешто друго, имамо раскол у свим православним црквама јер једни желе да се удруже са свима (екуменизам), а постојимо и ми који се никада нећемо одрећи апостолског учења и пригрлити јереси као само још једну од опција. Ту нема много опција, има само једна и све остале су јерес, отпадништво (апостасија) и склапање савеза са светом. Ми не желимо да побијемо све који нису хришћани и православци, али никада нећемо пристати на компромисе. На нама је да одржимо веру до доласка Христовог и то није тумачење неког доконог свештеника или верника, већ дужност и право-верно држање завета.

Разлика између нас и свих осталих (секти највише) је што ми не уводимо неке нове доктрине, не измишљамо "топлу воду", већ само одржавамо оно што нам је предато. Толико је једноставно. Сви остали доказују како је православље искривљено, ми доказасмо да су ти исти опадачи у ствари са искривљеном и јеретичком науком. А ко ће бити у лошијој позицији, већ се назире. Тако да вернима следи поново осуда и прогон од света, иако ми то не желимо, док секте једва чекају да их неко спомене само да би своју савест убедили како су стварно "изабрани". Живе у заблудама својих "пророка" и "месија", све мислећи како су у истини. Велика је то замка за душу људску.

Natrag