@Laodikeja, pročitala sam tvoj post i ostala sam u velikoj dilemi. Ne znam da li si ograničen zbog neprihvaćanja povijesnih istina ili si u velikom neznanju, da li si običan lažov ili si samo drzak?
Ili sve zajedno?
Napisao si pregršt gluposti, pa ću ti odgovoriti. Ti slobodno kasnije kaži da sam te vrijeđala.
Ne, ja ti odgovaram na tvoje vrijeđanje i obezvrijeđivanje naših svetinja.
Idemo redom:
Laodikeja: Tradicionalne crkve su bespravno okupirale Sveta mesta u Jerusalimu.
Pitanje ko im je to dozvolio.
Tradicionalne crkve su okupirale? Ne može se okupirati ono što je naše.
Crkva (danas Katolička i Pravoslavna) su nasljednice prve Crkve u Jeruzalemu kojoj je predsjedao sveti Jakov apostol. O kakvoj okupaciji je riječ? Da nisu možda otele od adventista?
I tko treba dozvoliti? Opet adventisti?
Ako se šališ, onda ti kažem da ti šale nisu smiješne.
Laodikeja: Sveta mesta u Jerusalimu ( Isusov grob, Golgota, pecina rodjenja ), treba da budu univerzalna mesta za sve ljude sveta, bez verskih obelezja, hramova, svetilista..itd.. bilo koje crkve, jer to pripada celom svetu a ne jednoj crkvi.
Ma, je li ? Bez vjerskih obilježja?
Da maknemo križ? Mi se ne stidimo Kristovog križ, naprotiv, hvalimo se u njemu sa svetim Pavlom.
Laodikeja: Sami zakljucite kolika je zloupotreba tih svetih mesta od strane tradicionalnih crkava.
Nerazborit si i ostrašćen. Tko bi to trebao zaključiti? Na
forumu pravoslavne zemlje pozivaš ljude da potvrde
tvoja adventska očekivanja? Kažeš, zloupotreba svetih mjesta od strane tradicionalnih crkava? To je već bezobrazluk. Kršćani su tamo ginuli stoljećima i sve do danas su izloženi progonima.
Laodikeja: Da sam predsednik Izraela porusio bih sva obelezja i hramove na tim mestima, i jednostavno postavio univerzalnost tih mesta za posetu svim ljudima bez razlike na nacionalnu i versku pripadnost.
Znam.
Ti bi porušio sva obilježja i hramove...kao pravi sektaš.
U Jeruzalem se hodočasti, hodočaste kršćani u znaku vjere i zahvalnosti prema našem Spasitelju, a svi ljudi svijeta (kao turisti) mogu posjetiti i posjećuju Jeruzalem i Izrael. Turizam donosi veliki prihod i Židovi to znaju.
Laodikeja: Zamislimo samo koliko Japanaca, Kineza, Afrikanaca, protestantskih Evropljana.. i mnogih drugih posecuju ta mesta.
Da, posjećuju. I što? Tvoj
adventistički jal opet dolazi do izražaja. Svi koji posjećuju Jeruzalem upoznaju se
s kolijevkom kršćanstva po najranijim tragovima prve Crkve. I to te smeta i budući da to nije adventistička crkva, ti bi volio da ne bude nikakve. Jao, zavist će te izluditi.
Laodikeja: I umesto da vide mesto gde je Isus rodjen ili razapet, oni tu ne zateknu nista drugo osim Pravoslavni ili Rimokatolicki hram.
Hodočasnici nalaze upravo ono što traže,
sveta mjesta Kristovog rođenja, čudesnog djelovanja i smrti na križu u krilu Crkve koju je On sam ustanovio.