Ono što si dao iz Novosti nije osporilo anketu koju je proveo Filozofski fakultet u BG.Niti se bavi tom anketom.
U tom tekstu se pominju gotovo sve ankete, i tvrdi se da ne odgovaraju realnosti! Ljudi u srbiji se izjasnjavaju kao pravoslavci cisto deklarativno, poistovecuju svoju nacionalnu pripadnost sa verom. Dakle, oni sa crkvom nemaju apsolutno nista!
Oni koji su se izjasnili kao pravoslavci nisu prilozili ni dokaz o pripadnosti veri - krstenicu, pa ti je i sama metodologija tj. anketa sa naucnog stanovista nevalidna!
Crkva takodje ne priznaje ove ankete, jer fizicko prisustvo vernika u crkvi je toliko malo da ne odgovara izvestaju od 70%. Realnost je zapravo sasvim drugacija na terenu, pravoslavnih vernika u srbiji ima manje od 10%.
Ovo je sve receno u tekstu, ali ti to ignorises!
Ovde ignorišeš samo ti, ja sam se osvrnuo na tih 10% istinskih vernika.
I sta si ti rekao, da "tih 10% vernik nisu spremni oprastati"? Molim te objasni mi kojom si naucnom metodologijom dosao do toga?
Opet neke ankete? Videli smo gore da ti ankete nisu naucno validne jer ne proveravaju verodostojnost ispitanika odnosno da li oni lazu ili govore istinu o svojoj verskoj pripadnosti! Sve ankete su inace takve, ispitanici se ne proveravaju!
Upravo ti to radiš. I ne znaš kako se sprovode ankete. Da ne pričam o broju koji treba da bude reprezentativan.
Izvini molim te, bolje od tebe znam kako se rade ankete radio sam na televiziji. I znam kako se namestaju ankete, sramota je videti kako tvoja crkva namesta ankete, ali to nije tema. Reprezentativni uzorak nema veze sa onim o cemu mi ovde govorimo, vec sama verodostojnost svedoka - ispitanika, je od kljucne vaznosti! Da li tvoji anketari traze krstenicu prilikom intervjuisanja?
Tvoj metod je zbog toga naucno nevalidan, jer ne proverava verodostojnost ispitanika, oni mogu i da slazu o svojoj verskoj pripadnosti!
Verujem da nisi ni čuo za predmet metodologija naučnih istraživanja.
Naravno da jesam, ali tvoje baratanje terminima ne dokazuje strucnost odnosno zavrsen fakultet!
Kako je tvoja metodologija naucno ispravna kada ne proverava verodostojnost ispitanika, ne trazi im dokaz pripadnosti - krstenicu, vec prihvata njihov osecaj, kao validan?
Smatras ovo naucno ispravnim? Neko je vernik po osecaju, a nema dokaz pripadnosti - krstenicu?
Ovo niti je naucno, niti je validno!
A da ne pricam o tome da se ti isti ispitanici mogu podmetnuti po zelji, u cemu ste vi adventisti specijalci!
Hoces da prilozim kako namestate ankete, ispitanici koje ste anketirali na ulici, posle toga vam sede u crkvi i gledaju predavanje!
Jeste jer se vidi motiv koji se krije iza navodnog interesovanja za nečije obrazovanje, za razliku od tebe kojeg niko nigde ne zove da održi predavanje, mene zovu.
Moj motiv je da saznam da li si ti dostojan da ti se posveti paznja i da se u diskusiji uvazis kao strucno lice ili ne.
To sto te neko zove da drzis predavanja u svojoj crkvi ili ma gde drugde nije dokaz da imas fakultetsku diplomu i da si ti strucnjak! Kod adventista i ja mogu odrzati predavanje i drzao sam!
Popljuvavanje nečije ličnosti je dokaz da osoba nema arg. Čak i ako to radi indirektno, da se ne obraća lično toj osobi i ne spominje je direktno
Ja te nisam pljuvao nego pitao sta imas zavrseno od skole!
Za razliku od tebe mene zovu stručnjaci da držim predavanja i slažu se sa onim što ja navodim.
Zovu te strucnjaci? Hoces li nam navesti koji su to strucnjaci koji te pozivaju? Hvala!
S druge strane kazes "slazu se" sa tobom? Njihovo slaganje nam nista ne govori o valdinosti tvoje nauke! Jedino iz suceljavanja mozemo videti odrzivost tvoje argumentacije!
Džabe nekom i 2 i 3 fakulteta
Znaci ipak nemas fakultet?