Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Veseli se Toma. Sad konačno možeš misliti kako želiš, Tripo ti je dozvolio.
To je vaš duh, duh nametanja, a ti bi volio da je to tako.
Kao i za čarobne noći, ali se one kod vas dešavaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Veseli se Toma. Sad konačno možeš misliti kako želiš, Tripo ti je dozvolio.
Pomaže Gospod i Bog naš!
Da, postoje pravoslavni vernici koji su samozadovoljni svojom poBožnošću
i najradije ćute o Bogu i Božijoj volji. Ćute i uživaju!
Postojimo i mi koji svoje oduševljenje Bogom Jedinim, Ocem i Sinom i Duhom Svetim;
prepričavamo srodnicima, saradnicima, komšijama i neprijateljima!
Od Boga je to, i slava Bogu za sve!
Ono što je najbitnije za vernike, sve gorepomenute, jeste da budu prepoznati po ljubavi međusobnoj,
jer bez ljubavi prema čoveku, koji je stvoren po Božijem liku, svo znanje
jeste nova zakrpa koja staru, grešnu, odeću (=karakter) cepa i dovodi do ... farisejstva.
brat Toma
Da, postoje pravoslavni vernici koji su samozadovoljni svojom poBožnošću
i najradije ćute o Bogu i Božijoj volji. Ćute i uživaju!
Postojimo i mi koji svoje oduševljenje Bogom Jedinim, Ocem i Sinom i Duhom Svetim;
prepričavamo srodnicima, saradnicima, komšijama i neprijateljima!
Od Boga je to, i slava Bogu za sve!
Ono što je najbitnije za vernike, sve gorepomenute, jeste da budu prepoznati po ljubavi međusobnoj,
jer bez ljubavi prema čoveku, koji je stvoren po Božijem liku, svo znanje
jeste nova zakrpa koja staru, grešnu, odeću (=karakter) cepa i dovodi do ... farisejstva.
Tako je brate. u Hristu.
Jer reče apostol naroda, Sveti Pavle sledeće:
1.Ako jezike čovječije i anđeoske govorim, a ljubavi nemam,onda sam kao zvono koje ječi, ili kimval koji zveči.
2.I ako imam dar proroštva i znam sve tajne i sve znanje, i ako imam svu vjeru da i gore premještam, a ljubav nemam, ništa sam.
3.I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam tijelo svoje da se sažeže, a ljubav nemam, ništa mi ne koristi.
4.Ljubav dugo trpi, blagotvorna je, ljubav ne zavidi, ljubav se ne gordi, ne nadima se.
5.Ne čini što ne pristoji, ne traži svoje, ne razdražuje se, ne misli o zlu, ne raduje se nepravdi, a raduje se istini.
6.Sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi.
7.Ljubav nikad ne prestaje, dok će proroštva nestati, jezici će zamuknuti, znanje će prestati.
8.Jer djelimično znamo, i djelimično prorokujemo.
9.A kada dođe savršeno, onda će prestati što je djelimično.
10.Kada bijah djete, kao djete govorah, kao djete mišljah, kao djete razmišljah; a kada sam postao čovjek, odbacio sam što je djetinjsko.
11.Jer sad vidim kao u ogledalo, u zagonetku, a onda ćemo licem u lice, sam znam djelimično, a onda ću poznati kao što bih poznat.
12.A sad ostaje vjera, nada, ljubav, ovo troje, ali od njih najveća je ljubav.
Tako je brate. u Hristu.
Jer reče apostol naroda, Sveti Pavle sledeće:
1.Ako jezike čovječije i anđeoske govorim, a ljubavi nemam,onda sam kao zvono koje ječi, ili kimval koji zveči.
2.I ako imam dar proroštva i znam sve tajne i sve znanje, i ako imam svu vjeru da i gore premještam, a ljubav nemam, ništa sam.
3.I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam tijelo svoje da se sažeže, a ljubav nemam, ništa mi ne koristi.
4.Ljubav dugo trpi, blagotvorna je, ljubav ne zavidi, ljubav se ne gordi, ne nadima se.
5.Ne čini što ne pristoji, ne traži svoje, ne razdražuje se, ne misli o zlu, ne raduje se nepravdi, a raduje se istini.
6.Sve snosi, sve vjeruje, svemu se nada, sve trpi.
7.Ljubav nikad ne prestaje, dok će proroštva nestati, jezici će zamuknuti, znanje će prestati.
8.Jer djelimično znamo, i djelimično prorokujemo.
9.A kada dođe savršeno, onda će prestati što je djelimično.
10.Kada bijah djete, kao djete govorah, kao djete mišljah, kao djete razmišljah; a kada sam postao čovjek, odbacio sam što je djetinjsko.
11.Jer sad vidim kao u ogledalo, u zagonetku, a onda ćemo licem u lice, sam znam djelimično, a onda ću poznati kao što bih poznat.
12.A sad ostaje vjera, nada, ljubav, ovo troje, ali od njih najveća je ljubav.
Ta
Tako je DarthShone, ali je pitanje zašto time mašete kao zastavom, a ne primenjujete niti taj princip i ljubav imate u svom srcu.
Biblija daje odgovor:
"jer se ljubav Božija izli u srca naša Duhom Svetim koji je dat nama" ( Rimljanima 5. 5 )
Dakle, ljubav je proizvod delovanja Duha Svetoga i promene koju Bog čini kroz predanje i posvećenje.
Njom se ne maše, već se ona ispoljava u svakodnevnim postupcima, rečima, delima, i širi pozitivan uticaj na sve ljude, i vodi ljude kao izvoru te ljubavi a to je Bog.
Pravosl. crkve nastaju kako nastaju i države jer su u službi država i nacija, a ne u službi Jevanđelja.