Pravoslavlje

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I to je dokaz da ih neće mučiti zauvijek, a ne sadistički lažni bog koji će da muči ljude zauvijek jer su činili grijehe 10, 20, 50, 70 god.

Divne riječi, samo ja znam da se ne govori samo to nego se ljudi truju gordošću, mržnjom i ponositošću što smo vidjeli od pokojnog vladike Nikolaja, vladike Nikanora itd.

Žao mi je ali ne može i gorko i slatko iz istog izvora.

Znaš šta kaže Bog našao si se mlak ni vruć ni studen.

Zato ću te izbljuvati iz usta svojih kaže Bog.

A vi niste gordi, niste samozaljubljeni i samoživi? Ma nee, vi ste "remnant church". Kada meni kao Katoliku Nikolaj ne smeta, čak naprotiv, što bi pa vama smetao? Čovek je bio nacionalista, pa šta. Takvo vreme, takvi ljudi. Ah, da, on je navodno upoređivao Rastka Nemanjinog sa Adolfom. Ijuft, pa nije Adolfa izjednačavao sa Mesijom, kao ostali sledbenici kulta knjige, ili kako reče vaš brat po suboti, "prave i istinske euharistije".

A vas Bog neće ispljunuti jer ste vreli za njegov "shabat" i ne jedete svinjetinu, ne pijete kafe, ne pijete alkohol, klanjate se telu i veganizmu, a to nigde ne piše u Pismu.

Tomo, oprosti mi što ovako napisah ovde na ovoj temi, ali protestantske arogancije mi je već preko glave.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Toma, zar ipak tripina nije posljednja?

Kod tebe je papina posljednja.

A vi niste gordi, niste samozaljubljeni i samoživi?

Djela su pokazala da nismo.

Kada meni kao Katoliku Nikolaj ne smeta,

A što biti smetao kada on propov. isti duh kao KC, a to je trovanje ljudi ponosom i gordošću.

Gdje si vidio da neki protes. pastor ovih većih zajednica truje ljude.

što bi pa vama smetao?

Hoćeš da dam dokaz da govori suprotno Bibliji. Da ne spominjemo koga je podržavao do 39.

Čovek je bio nacionalista, pa šta. Takvo vreme, takvi ljudi.

Ma da opravdanje ljudi koji čine zlo, takvo je bilo vrijeme.

Ah, da, on je navodno upoređivao Rastka Nemanjinog sa Adolfom.

Pa Nemanjići su bili genocidni.

pa nije Adolfa izjednačavao sa Mesijom, kao ostali sledbenici kulta knjige, ili kako reče vaš brat po suboti, "prave i istinske euharistije".

Ko je kod nas izjednačavao Adolfa sa Isusom?

A vas Bog neće ispljunuti jer ste vreli za njegov "shabat" i ne jedete svinjetinu, ne pijete kafe, ne pijete alkohol, klanjate se telu i veganizmu, a to nigde ne piše u Pismu.

U ovo je već ozbiljnije nego što sam mislio, nabrojati tolike stvari i reći da se ne spominju u Bibliji.

ali protestantske arogancije mi je već preko glave.

To je projekcija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kao i uvek prazne priče, a od biblijskih argumenata ni slovce.

Razumevanje daje Duh Sveti, i to razumevanje istina zapisanih u reči Božjoj.

Neke druge ljudske istine nisu vredne pomena ni pažnje, pa ni njihovo razumevanje, već isključivo onoga što kaže Bog.

"POSVETI IH ISTINOM SVOJOM, REČ JE TVOJA ISTINA"

Zasto trazite biblijske argumente kad ih ignorisete? Najvise tvoj saborac Tripo! To je vrhunac licemerja. Ne trebaju vama uopste citati, jer vi ih necete. Ja dam citat iz biblije i pokazem da se izraz "dusa" koristi i za umrle i naidjem na prkos i ludiranje! Ajde da sam pisao svojim recima pa bi jos i razumeo, ali vi ni bibliju vise ne postujete!

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Bog stalno i divno!

Zaista, Dositej Obradović je tako odgovorio na pitanje u šta ulagati novac
iz budžeta tada mlade nove-stare Srbije. Jer kada se Dositej požrtvovano
vratio u Srbiju, bilo je dovoljno hramova sazidanih i obilno posećenih
od strane poBožnog naroda, ali verskog (i ne samo verskog) obrazovanja...
Toga je nedostajalo.
Danas, kada se u čoveku dogodi vera (a Hristos Isus je "Začetnik i Usavršitelj" vere!)
ona se "hrani" i Liturgijskim slavljenjem Boga Oca i Sina i Duha Svetoga,
i učenjem Božije savršene volje, Njegove Svemoći, Sveznanja i Sveprisustva.

Slava Bogu za sve!

brat Toma

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zaista, Dositej Obradović je tako odgovorio na pitanje u šta ulagati novac
iz budžeta tada mlade nove-stare Srbije. Jer kada se Dositej požrtvovano
vratio u Srbiju, bilo je dovoljno hramova sazidanih i obilno posećenih
od strane poBožnog naroda, ali verskog (i ne samo verskog) obrazovanja...
Toga je nedostajalo.

Zato je nazvan sektašem.

Danas, kada se u čoveku dogodi vera (a Hristos Isus je "Začetnik i Usavršitelj" vere!)
ona se "hrani" i Liturgijskim slavljenjem Boga Oca i Sina i Duha Svetoga,
i učenjem Božije savršene volje, Njegove Svemoći, Sveznanja i Sveprisustva.

Ljudi se tamo najviše hrane atmosferom koja se stvara prilikom Liturgije.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Posednut i opterecen um ponavlja jedno isto, ruga se kezi , upire prstom, ismejava i izaziva. Ujedno je slep za sve argumente. Takvi su bili fariseji za koje je Hristos rekao da im je "otac sotona". Ne pomaze tu nista osim molitve!

Kaze da siri nase argumente a ne sme pozvati na forum one kojima iste okrnjene daje. Cega se plasi ako su nasi argumenti toliko smesni??? Tragikomicno!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Posednut i opterecen um ponavlja jedno isto, ruga se kezi , upire prstom, ismejava i izaziva. Ujedno je slep za sve argumente. Takvi su bili fariseji za koje je Hristos rekao da im je "otac sotona". Ne pomaze tu nista osim molitve!

Kaze da siri nase argumente a ne sme pozvati na forum one kojima iste okrnjene daje. Cega se plasi ako su nasi argumenti toliko smesni??? Tragikomicno!

Mire, i šta bi dobio time i da se oni koje zavode svojima lažima ovde pojave? Ništa, samo još veću kakafoniju kultista. Ovo je pravi način sa njima raditi. Ignorisati ih jer, ne treba da ih raskrinkavamo na sve moguće načine, da ih nazivamo nekim pogrdnim imenima, da ih teološki gađamo stihovima iz Biblije i dokazujemo kako su oni idolopoklonici, sektaši, jeretici... To će kod njih stvoriti samo potrebu da se brane i krenu u kontra napad. Ne tražimo da vatra padne na druge ljude i uništi ih, već tražimo da vatra Duha Svetog padne na nas, kako bi smo znali šta i kako da govorimo ljudima koji su zarobljeni u laži. Kad god smo puni besa, mržnje, gorčine, prema ljudima koji su u idolopoklonstvu ili nekim lažnim naukama, setimo se upozorenja našeg Gospoda: "Ne znate kakvog ste duha..." Hoćemo li da budemo kao oni? Ne.

Dakle, neka im Bog otvori oči i duše, ako li je volja Njegova, a nama neka pokaže put kako da se protiv njih i njihovih laži borimo.

Natrag