Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Зар није ово није ласкање гордост од Николаја Велимировића:

"Ни један народ није тако смишљено и нежно украсио празнике Христове нарочитим дирљивим обичајима као србски народ. Замислите Божић и Богојављење, па Велики Петак и Васкрс, па Вазнесење и Тројичин дан, и Преображење и Крстов дан. Све је окићено красним обичајима као лепо исткани ћилим. Исто су тако искићени и празници Богородичини. Никоме у небеском свету нису Срби подигли толико цркава колико Приснодјеви Марији. Па још како су Срби научили да празнују и воле свеце Божје, нарочито своје крсне славе. Заиста као нико у свету. Души Србиновој небески свет је био од вајкада ближи и приснији од земаљскога. У томе свету он је увек гледао многобројнију родбину него на земљи. Зато се толико и сећа својих умрлих, пали свеће и чини помене. ... Тамо, само тамо где је велика Небеска Србија. Ај, та Велика Небеска Србија! Она представља већ одавно остварени идеал Велике Србије. Верујемо да је у њој више од сто милиона крштених Срба, који у земаљском веку Христу служише или за Христа страдаше, кроз векове и векове. Верујемо по евангелски, да ће неки народи, далеко већи од србског на земљи, бити мањи у Царству Небеском. ... А у руским народним причама увек је презрени и ‘’глупи‘’ Иванушка на крају морао спасавати своју браћу, која су се правила паметнија од њега. Тако ће православни Словени са осталим православним народима, као мрзан и презрени Иванушка спасавати обе хемисфере света, исток и запад. ... У својој праволинијности и историјској доследности Срби су надмашили и Русе, да не говоримо о другим православним народима, коњуктуристима у безброј одсудних момената.”

Како да се човек не отрује националном и верском гордошћу после оваквог ласкања?

Да ли где у Библији Бог ласка Јеврејима?

Не, већ им каже:

"Немој да речеш у срцу свом: За правду моју уведе ме Господ у ову земљу да је наследим; ... Не идеш за правду своју ни за чистоту срца својега да наследиш ту земљу; него за неваљалство тих народа Господ Бог твој тера их испред тебе, и да одржи реч за коју се заклео оцима твојим, Авраму, Исаку и Јакову. Знај дакле да ти Господ Бог твој не даје те добре земље за правду твоју да је наследиш, јер си тврдоврат народ." (5.Мој. 9,4-6)

Na ovo nisi. Nemaš šra reći jer i sam vidiš kako vladika truje narod gordošću.

Gorih od protestanata (demokrata), nema!

Vi ste gori od sadašnjeg otpalog protestantizma.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U al ti je odgovor!

A amerikanci kao ne truju narod gordoscu, ne velicaju sami sebe, i ne podsticu nacionalne osecaje i ponos???

Pa bas ste dobri vi protestanti (demokrate), bacate nuklearke na hirosimu i nagasaki (da testirate), a nas bombardujete osiromasenim uranijumom, kao i bosnu i kosovo. U vijetnamu testirali na sopstvenom narodu bolesti, a danas sire viruse po svetu, i onda prodaju vakcine..

Pobili citavu jednu naciju indijance..
Od crnaca pravili robove..
Kolonizovali citav svet..
Silom namecu svoje vrednosti - demonsku kratiju.. Hvale sami sebe..

Ni hitler vam nije ravan!
On bi vam pozavideo!

A klinton vam je najbolji protestant!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, kakve su to lose stvari protestanti radili u proslosti.

Pazi, moras razlikovati pojam "reformatora" od pojma "prorestanti i protestantizam" jer namera reformatora i reformacije nije bila dai stvaraju crkve, vec su to uradili sledbenici reformatora nakon njihove smrti.

Tako danasnji protestantizam je daleko od onog koji je bio u pocetku, stvorene su razlicite crkve, i sve te crkve su razjedinjene, sa razlicitim ali minimalnim razlikama.

Reci "svi su protestanti losi" zato sto tamo neke grupe cine ovo ili ono - bilo bi krajnje neposteno.

Osim toga, u ovom svetu postoji Bozja crkva ostatka, koju je Bog podigao iz pepela srednjevekovne reformacije.

To sto cine danasnji protestanti (ako nesto cine), to nema veze sa Bogom ni njegovom crkvom.

Ali, realno gledajuci - vera uglavnom svih protestantskih crkava se zasniva na pismu, s time - da nemaju sve crkve puninu svetlosti istine.

Za razliku od toga, tradicionalno Hriscanstvo nema veze sa Hriscanstvom, vec je to transformisano mnogobostvo, koje je sa pocetkom polovine 2 veka samo preuzelo novo ruho Hriscanske obojenosti.
To je ono starovekovno mnogobostvo, samo u novom ruhu, koje se razotkriva pismom, i ucenjem Gospoda Isusa Hrista, i apostola..

Ali Bog ce uskoro sam urediti sve.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
U al ti je odgovor!

A amerikanci kao ne truju narod gordoscu, ne velicaju sami sebe, i ne podsticu nacionalne osecaje i ponos???

Pa bas ste dobri vi protestanti (demokrate), bacate nuklearke na hirosimu i nagasaki (da testirate), a nas bombardujete osiromasenim uranijumom, kao i bosnu i kosovo. U vijetnamu testirali na sopstvenom narodu bolesti, a danas sire viruse po svetu, i onda prodaju vakcine..

Pobili citavu jednu naciju indijance..
Od crnaca pravili robove..
Kolonizovali citav svet..
Silom namecu svoje vrednosti - demonsku kratiju.. Hvale sami sebe..

Ni hitler vam nije ravan!
On bi vam pozavideo!

A klinton vam je najbolji protestant!

Klinton je završio jezuitsku školu, a nije tačno da se protestanti hvale. Ajd da nešto naučiš i iz arhitekture. Opet nemaš razumnog odg. na hvalisanje Nikolaja koji vas truje gordošću.

Hoćeš da tuđi grijeh opere vaš, pa vi ste gori od sekularnog Zapada. Još niste ni njih dosegnuli. A kamoli prosvjećeni dio koji je manji.

Pravoslavne crkve su formirale izgled pod semitskim bliskoistočnim uticajem, a protestantske crkve u Americi pod dorskim uticajem stare Grčke. Dorci su bili dinarci, lišeni ukrašavanja, a protestanti su ukrašavanje zgrada i ljudi smatrali izrazom ispraznosti duha, pa su zato usvojili dorske elemente u arhitekturi.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Мире, немој да се бринеш због њихових речи. Одличан посао је урађен на овом форуму. Све те слаткоречиве секте су показале шта заиста мисле и шта их води. Колика гордост и самољубље тамо влада. Не примајмо то лично када они изврћу и хуле. Нека их.

Замислимо апостоле, Павла поготову, да долазе у Грчку или било где, и крећу са причом да су сви ти народи пагани, глупи, затуцани, сатанисти итд. Има ли смисла упоређивати ове секте са апостолима? Дакле, на једноставним стварима се види ко је какав и да ли иде у име Јеванђеља или неке интересне групе.

Прво и основно је да када уђеш у нечију кућу ти не можеш вређати домаћина и његову породицу. Не смеш се осионо и надмено опходити. Све су ове секте заштићене од спољног фактора који нам намеће законе да буду тако слободни у НАШОЈ КУЋИ. А шта је циљ? Ослабити и поробити један народ због интереса великих корпорација. Ако је црква у заштити народа, онда удри по цркви! Ако је нека државна институција (домаћа банка и сл.) - уништавај, затварај! Тако се поробљава један народ због корпорација и банака, а ове секте се још поносе што су заслужне за тај либерални капитализам. Они у свом незнању и немају представу да успостављају антихристов систем. А тај систем заговара некаква људска права, потпуно антихришћанске законе, економску робију коју је још Јован Богослов видео. Нису ти "западњаци" тога свесни.

6. И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, те им даде жиг на десној руци њиховој или на челима њиховим,

17. Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звери, или број имена њеног.

Пази, у ове две реченице ми видимо једну системску структуру која се заснива на обележавању људи. Тај систем има своје глумце (политичари, аналитичари, теоретичари), своје програмере (банкари, економисти,...) и агенте на терену који врше притисак и имплементацију будућег модела. Ту учешћа имају и ове секте, тако да ја лично не могу више да их посматрам као браћу хришћане. Могу само оне који су отвореног ума и који критички сагледавају, али ако извршавају бездушно (без душе) налоге својих капиталистичких ментора и заштитника, они су ми непријатељи. То се показало и на овом форуму, зато они нас и третирају "са висине".

Ми смо заостали пагани, а они су прогресивна снага света. То је очигледан доказ чији су заправо они.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ми смо заостали пагани, а они су прогресивна снага света. То је очигледан доказ чији су заправо они.

Djela svjedoče za svakoga.

Da bi neko rekao istinu da je Avramov sljedbenik nije dovoljno da samo kaže. Biblija daje kriterijum ko je to. Jovan 8,39 Odgovoriše i rekoše mu: otac je naš Avraam. Isus im reče: kad biste vi bili djeca Avraamova, činili biste djela Avraamova.

Fariseji su bili uvjereni da su Avramovi potomci, ali im je Isus rekao ovo.

"Vaš je otac đavo." (Jovan 8,44)

Isus Hristos proriče da će doći vreme kada će lažni hrišćani progoniti prave hrišćane, misleći da služe Hristu: "Izgoniće vas iz zbornica; a doći će vreme kad će svaki koji vas ubije misliti da Bogu službu čini." (Jovan 16,2) Uzrok njihove obmane Isus otkriva sledećim rečima: "I ovo će činiti, jer ne poznaše Oca ni mene." (Jovan 16,3)

Zato Isus naglašava svojim učenicima potrebu za poznanjem Boga: "A ovo je život večni da poznaju tebe jedinoga istinitoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista." (Jovan 17,3)

Sveto pismo poznanje Boga vezuje za čovekov odnos prema Božjem zakonu (Deset zapovesti):

"I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo. Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema. Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo." (1.Jovanova 2,3-4;5,3)

Samo pričanje da je neko sljedbenik Boga ne znači ništa. Bilo ko da priča.

Bog nego Sin Božji. Biblija je predvidjela ovakve formalnosti.
Matej 7,21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji oca mojega koji je na nebesima.
Marko 7,6 A on odgovarajući reče im: dobro je prorokovao Isaija za vas licemjere, kao što je pisano: ovi ljudi usnama me poštuju, a srce njihovo daleko stoji od mene.
1. Samuelova 16,7 Ali Jahve reče Samuelu: "Ne gledaj na njegovu vanjštinu ni na njegov visoki stas, jer sam ga odbacio. Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu.
Iz ljudskog srca izlaze sve poganštine.
Marko 7,21 Jer iznutra iz srca ljudskoga izlaze misli zle, preljube, kurvarstva, ubistva,
Jevreji koji su odbacili Isusa su prizivali ime Jahve. Ipak im je Isus ovo rekao.
Jovan 8,44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
I Jovan Krstitelj.
Matej 3,7 A kad vidje (Jovan) mnoge fariseje i sadukeje gdje idu da ih krsti, reče im: porodi aspidini! ko kaza vama da bježite od gnjeva koji ide?
Matej 23,33 Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobjeći od presude u oganj pakleni?
Luka 3,7 Jovan pak govoraše ljudima koji izlažahu da ih krsti: porodi aspidini! ko vam kaza da bježite od gnjeva koji ide?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da vidimo koja su to "jeretička" učenja sektaša.

1. Subota

Šta kaže Biblija?

:"Šest dana neka se radi,a sedmi je dan subota,odmor svet Gospodu."2.Mojsijeva 31,15.

2. Duša je smrtna.

Šta Biblija kaže?

Djela apostolska 3,23 Djela apostolska 27,22

5. Mojsijeva 20,16 Isus Navin 2,13 Isus Navin 10,30 Isus Navin 10,32 Isus Navin 10,35 Isus Navin 10,40

1. Carevima 15,29 Isaija 53,12 Jezekilj 18,4 Jezekilj 18,20

3. Uništenje grešnika, a ne vječne muke.

Otkrivenje 21,8---Rimljanima 6,21----Rimljanima 6,23----Malahija 4,1------Mudre izreke 10,30 ----------Psalam 37,38------Izaija 5,24-----Ivan 15,6----Psalam 68, 2 -----Otkrivenje 20,9----Obadija 1,16----Isaija 9,18---------Psalam 10,16-----------Price Solomunove 24,20

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Greska moj Adrian, jer apostoli su uvek zigosali lazne puteve, i upucivali na put istine.

Okultizam su nazivali OKULTIYMOM, vracarstvo VRACARSTVOM, mnogobostvo i idolopoklonstvo MNOGOBOSTVOM I IDOLOPOKLONSTVOM, kurvarstvo i greh KURVARSTVOM I GREHOM..itd.

Niko ovde nije nikoga vredjao, bar sa moje strane, vec se ukazivalo na put istine naspram lazi.

Ja ne moram da pisem protiv ikoga, jer princip svedocenja uvek treba da bude - da se iznosi biblijska istina, a ljudi ce tako razumeti sta je istina.
Ali biblija ipak savetuje da se razoblicava svaki put lazni, ako se o tome povede diskusija, i ljudi se protive istini.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Само ви радите свој посао, не бојим се ја ваших речи. Чак сам сада презадовољан што су се многе ствари показале, бар на овом форуму. Да ли сам ја за вас окултиста, сатаниста, паганин и сл., мени није више важно. На ваш пут, Богу хвала, нећу никако! А ви корачајте по вољи својој.

Као православац могу само да покушам људе јаче да усмерим ка православљу, јер се данас заиста површно прилази вери. Чак ваши напади мени помажу да људи виде колика је заиста опасност од америчких "доносиоца истине".

Тврдња да апостоли раде то што ти кажеш лако се може проверити у Делима апостолским. Хришћани ће сами видети, не мораш ти да им говориш шта тамо пише. Да им говориш да они не схватају, а толико једноставно је описано. Павле прилази веома добронамерно и само га исмејавају они којима Васкрсење делује као будалаштина. Ти устају и одлазе, а заинтересовани траже да чују још. Павле никада није сатанизовао Грке, нити су апостоли спомињали такве ствари. У посланицама Цркви ми тек видимо шта се крије иза паганизма. Те посланице нису писане за пагане где се њима упућује критика, већ су писане нама да препознамо зашто је свет антихришћански.

Ви прихватате науке света, хвалите се успесима, волите да вас свет види као добре хришћане, а мени све то сада лепо попуњава слику антихристовог система. Хвалите се доприносу капиталистичког система, то ми још више показује чији сте. И како тај капитализам све више стеже сиротињу и прави више робова, издваја групицу енормно богатих који све купују, а ви финансијски успех видите као Божији знак. Не изостављам ни оне материјалисте из православне цркве, нисам пристрасан. Објективно гледам и зато ми ваше речи не могу наудити.

Natrag