Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sva pobožnost pravosl. (većine) je u ikonama, brojanicama, moštima. Bez toga nema pobožnosti. I da se prekrste.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo je bolest sto ti pises. Trebas lekara!

Da smo u tv duelu ne bi se ovako mogao izvlaciti i manipulisati.

Ti ces nama da pricas o srbiji i srbima a zivis u CG. Nemas pojma s pojmom!

Nego si ti indoktriniran i ispranog uma.
Zato si ti otisao u sektu, jer ne koristis ni onaj 1% uma sto ti je ostalo.

Mislim da si toga i svestan, ali se namerno inatis.

Sta vredi tebi ista pisati?

Pisem zbog drugih, i Bogu hvala da sam oborio ovu tvoju pricu.

Necasno vodis raspravu, a argumenti su ti nikakvi!

Ne moram ja da obaram, cak i Antonija koja nema veze sa Srbijom shvata da je ovo prazna prica.

Sva desavanja na prostorima bivse Sfrj su podstakle i finansirale te vase demokrate koje su pobile i indijance, a danas kolonizuju i namecu silom svoje "vrednosti" (demokratiju), koje su satanisticke vrednosti...

Sad mi pricas kako nista Bolji nisu Srbi i nista nije bolji Sadam Husein, i da je on pobio kurde i siite.

Pa on je mala maca u odnosu na ove vase "nazovimo ih" protestantske demokrate koji su pobili indijance!

I ti nama sad pricas o "vrednostima" i "demokratiji" koju ovakvi "nasilnici" donose???

Najobicniji kauboji!

Cuj demokrate! I protestanti! :)

Pa to da nije smesno bilo bi zalosno!

Idi ponovo u skolu, nisi savladao ni osnovno gradivo!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovo je bolest sto ti pises. Trebas lekara!

Još gore za tebe i tebi treba Isus, ali ti kao farisej misliš da nemaš potrebu za njim.

Da smo u tv duelu ne bi se ovako mogao izvlaciti i manipulisati.

Ako Bog da i to da jednom bude.

Ti ces nama da pricas o srbiji i srbima a zivis u CG. Nemas pojma s pojmom!

Kakav je to arg. gdje ja živim. Pa CG je najbolji primjer raspada PC i MKD.

Nego si ti indoktriniran i ispranog uma.

Naravno da imaš potrebu da popljuješ sagovornika, dakle dokazao sam da si glumio finoću.

Zato si ti otisao u sektu, jer ne koristis ni onaj 1% uma sto ti je ostalo.

Sekta je onaj ko se odvojio od istine, a ne što kaže većina.

Sva desavanja na prostorima bivse Sfrj su podstakle i finansirale te vase demokrate koje su pobile i indijance, a danas kolonizuju i namecu silom svoje "vrednosti" (demokratiju), koje su satanisticke vrednosti...

Ma da krivi drugi, već viđeno odmah na početku pada u grijeh. Adam optužuje Evu, a Eva zmiju.

pobile i indijance,

Indijanci bi svejedno nestali sami, bili su ogrezli u zlu, prizivali demone i svoju djecu žrtvovali.

Bog ih je kaznio i istrijebio.

Sad mi pricas kako nista Bolji nisu Srbi i nista nije bolji Sadam Husein, i da je on pobio kurde i siite.

Naravno da nisu, ista okrutnost i poganština. Po čemu je Sadam bolji od Buša.

Pa on je mala maca u odnosu na ove vase "nazovimo ih" protestantske demokrate koji su pobili indijance!

Mala maca pobila na stotine hiljada plinom.

A Indijanci žrtvovali svoje ljude.

I ti nama sad pricas o "vrednostima" i "demokratiji" koju ovakvi "nasilnici" donose???

A vi prihvatate.

Idi ponovo u skolu, nisi savladao ni osnovno gradivo!

Malo prouči istoriju Indijanaca i u SAD u Meksiku i Gvatemali i u Juž. Americi.

Imam par fotki za tebe i video prilog.

Aztec Art portraying Human Sacrifice
http://media.moddb.com/images/groups/1/19/18197/Mayans_-_human_sacrifice_fanciful_deities.png

A ovo je za Maje.

Kao i video.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
PC je izmijenila u svom naukovanju
10BZ

što kaže Božja riječ
kako će takovi učitelji i njihovi pobornici završiti?

Otkrivenje 22,18
Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.

Otkrivenje 22,19
I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Mire ne smije ovo ni da pogleda, čim dođem na forum on pobjegne.

Зашто православни народи имају вишу стопу убистава, развода бракова, абортуса, корупције, употребе дувана и алкохолизма, него секуларни Запад, ако имају најбоље што има људски род?

Зар није ово није ласкање гордост од Николаја Велимировића:

"Ни један народ није тако смишљено и нежно украсио празнике Христове нарочитим дирљивим обичајима као србски народ. Замислите Божић и Богојављење, па Велики Петак и Васкрс, па Вазнесење и Тројичин дан, и Преображење и Крстов дан. Све је окићено красним обичајима као лепо исткани ћилим. Исто су тако искићени и празници Богородичини. Никоме у небеском свету нису Срби подигли толико цркава колико Приснодјеви Марији. Па још како су Срби научили да празнују и воле свеце Божје, нарочито своје крсне славе. Заиста као нико у свету. Души Србиновој небески свет је био од вајкада ближи и приснији од земаљскога. У томе свету он је увек гледао многобројнију родбину него на земљи. Зато се толико и сећа својих умрлих, пали свеће и чини помене. ... Тамо, само тамо где је велика Небеска Србија. Ај, та Велика Небеска Србија! Она представља већ одавно остварени идеал Велике Србије. Верујемо да је у њој више од сто милиона крштених Срба, који у земаљском веку Христу служише или за Христа страдаше, кроз векове и векове. Верујемо по евангелски, да ће неки народи, далеко већи од србског на земљи, бити мањи у Царству Небеском. ... А у руским народним причама увек је презрени и ‘’глупи‘’ Иванушка на крају морао спасавати своју браћу, која су се правила паметнија од њега. Тако ће православни Словени са осталим православним народима, као мрзан и презрени Иванушка спасавати обе хемисфере света, исток и запад. ... У својој праволинијности и историјској доследности Срби су надмашили и Русе, да не говоримо о другим православним народима, коњуктуристима у безброј одсудних момената.”

Како да се човек не отрује националном и верском гордошћу после оваквог ласкања?

Да ли где у Библији Бог ласка Јеврејима?

Не, већ им каже:

"Немој да речеш у срцу свом: За правду моју уведе ме Господ у ову земљу да је наследим; ... Не идеш за правду своју ни за чистоту срца својега да наследиш ту земљу; него за неваљалство тих народа Господ Бог твој тера их испред тебе, и да одржи реч за коју се заклео оцима твојим, Авраму, Исаку и Јакову. Знај дакле да ти Господ Бог твој не даје те добре земље за правду твоју да је наследиш, јер си тврдоврат народ." (5.Мој. 9,4-6)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kakav je to arg. gdje ja živim. Pa CG je najbolji primjer raspada PC i MKD.

To znaci da ne mozes ovde nama da pricas o situaciji u srbiji, pricaj o situaciji u CG.

Naravno da imaš potrebu da popljuješ sagovornika, dakle dokazao sam da si glumio finoću.

Nikada nisam glumio finocu, ja se obracam svakome sa postovanjem, a ko se meni obrati sa nepostovanjem, toga spustim na zemlju da zna odakle je dosao i koliko je glupav sto se tako ponasa, kao i tebi.

Treba da se sakrijes u rupu.

A ti si priznao da "glumis poboznost", za razliku od mene.

Ma da krivi drugi, već viđeno odmah na početku pada u grijeh. Adam optužuje Evu, a Eva zmiju.

Ovde se ne radi o tome ko je kriv, naravno da smo gresni, ali tvoji zapadnjaci su zlo zla! Jos gori!!!

Indijanci bi svejedno nestali sami, bili su ogrezli u zlu, prizivali demone i svoju djecu žrtvovali.

A to je evandjelje koje su im protestanti i doneli, pobili ih puskom!!!

Tako su i nas bombardovali!
A isti im izgovor - "sami ste krivi"!

Bog ih je kaznio i istrijebio.

Ma nemoj!

A zar vas nije Bog poslao da im propovedate evandjelje, a vi ih pobili puskom!

Bas ste dobri vi protestanti, prave ste demokrate!

Pa sto nas onda optuzujete, kad treba pobiti zlotvore???

A kad je Bog pobio bogumile, onda tu ne vazi isti kriterijum?

A lepo su te naucili da ides protiv svog naroda i svoje crkve, da pravdas njihove zlocine a zlocine svog naroda istices, iako ih po ovom kriterijumu ni nema!

Licemer si!

Po čemu je Sadam bolji od Buša.

Pa ni po cemu!
Bas to dokazuje DA NISTE NISTA BOLJI! :)

Mala maca pobila na stotine hiljada plinom.

A vasa velika maca pobila MILIONE INDIJANACA , a nasa mala maca SAMO HILJADE!

I ko je tu gori :) ?

A Indijanci žrtvovali svoje ljude.

Bas vam lepo to evandjelje!
Umesto da ih obratite vi ih pobili, bas ste miroljubivi vi protestanti, a nas nazivate zlocincima!

Malo prouči istoriju Indijanaca i u SAD u Meksiku i Gvatemali i u Juž. Americi.

Pa sta ako su zrtvovali decu!? To vas ne opravdava sto ste ih pobili, a nas kao optuzujete sto smo pobili bogumile.

Licemer si!

Vidimo, da ste radili isto za sta optuzujete i nas, i jos gore od toga, a licemerno tvrdite da ste bolji, a mi smo kao najgori!

Obicni ste kauboji!

Idete svuda po svetu i pravite od drugih robove, ti i tvoji protestanti ste bili robovlasnici, tukli crnce a indijance pobili!

I takvi cete da tupite o demokratiji???

Bezi bre!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire ne smije ovo ni da pogleda, čim dođem na forum on pobjegne.

Зашто православни народи имају вишу стопу убистава, развода бракова, абортуса, корупције, употребе дувана..

Mire je odgovorio, ne spamuje on kao ti, ne ratuje, i ne zatrpava. Poklopi te jednim postom, da sednes i da se zamislis. Ali je tvoj problem sto ti ne razmisljas uopste! Zato ce drugi citati!

Tih pripremljenih gluposti me mani. Vec si se napisao.. A takodje i pristrasnih analiza, u kojima protestanti "sami sebe hvale kako su bolji od ostalih".

Ti isti koji ugnjetavaju narode, ratuju, bombarduju, od crnaca prave robove, istrebljuju nacije, kao sto su indijance istrebili.

Nazivaju se demokratama..

Obicni kauboji, manipulatori i ubice.
To su vasi protestanti!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovde se ne radi o tome ko je kriv, naravno da smo gresni, ali tvoji zapadnjaci su zlo zla! Jos gori!!!

Pa vidiš da u nastavku opravdavaš našu muku kako nam je drugi kriv.

To znaci da ne mozes ovde nama da pricas o situaciji u srbiji, pricaj o situaciji u CG.

U CG je još gore, ubijali se po plemenima i sada razodor u narodu.

Ti možeš samo da lupaš bezveze ne možeš ništa da osporiš.

A to je evandjelje koje su im protestanti i doneli, pobili ih puskom!!!

Oni se nisu međusobno ubijali, samo žrtvovali ljude.

Pa ni po cemu!
Bas to dokazuje DA NISTE NISTA BOLJI! :)

NIje ni on, ali njega hvališ.

A vasa velika maca pobila MILIONE INDIJANACA , a nasa mala maca SAMO HILJADE!

I ko je tu gori :) ?

Oni su veće nestajali kada su došli bijelci.

kakvo ti je izražavanje. Ko klinac.

Pa sta ako su zrtvovali decu!?

Koliko čovjek treba da isključi razum da bi ovako nešto rekao. Onda po tebi Isus Navin nije trebao da pobije najgore pagane.

To vas ne opravdava sto ste ih pobili, a nas kao optuzujete sto smo pobili bogumile.

svakako da opravdava, to je zaslužena kazna tim narodima.

Licemer si!

Vidimo, da ste radili isto za sta optuzujete i nas, i jos gore od toga, a licemerno tvrdite da ste bolji, a mi smo kao najgori!

Rodovi pokazali ko je bolji.

Obicni ste kauboji!

A vi pogani.

Mire je odgovorio,

Dati odg. je prvi uslov, taj si ispunio, ali dati razuman odg. i analizu nisi, drugi uslov nisi.

Tih pripremljenih gluposti me mani. Vec si se napisao.. A takodje i pristrasnih analiza, u kojima protestanti "sami sebe hvale kako su bolji od ostalih".

Pa ne psotoje druge analize, znači da je ta tačna.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
НАШИ ДАНИ

Развило се црно време опадања,
Набујао шљам и разврат и пороци,
Подиг'о се трули задах пропадања,
Умрли су сви хероји и пророци.
Развило се црно време опадања.

Прогледале све јазбине и канали,
На високо подигли се сутерени,
Сви подмукли, сви проклети и сви мали
Постали су данас наши суверени.
Прогледале све јазбине и канали.

Покрадени сви храмови и ћивоти,
Исмејане све врлине и поштење,
Понижени сви гробови и животи,
Упрљано и опело и крштење.
Покрадени сви храмови и ћивоти.

Закована петвековна звона буне,
Побегао дух јединства и бог рата;
Обесимо све празнике и трибуне,
Гојимо се од грехова и од блата.
Закована петвековна звона буне.

Од пандура створили смо великаше,
Достојанства поделише идиоти,
Лопови нам израђују богаташе
Мрачне душе назваше се патриоти.
Од пандура створили смо великаше.

Своју мудрост расточисмо на изборе,
Своју храброст на подвале и обеде,
Будућности затровасмо све изворе,
А поразе прогласисмо за победе.
Своју мудрост расточисмо на изборе.

Место светле историје и гробова
Васкрсли смо све пигмеје и репове;
Од несрећне браће наше, од робова,
Затворисмо своје очи и џепове.
Место светле историје и гробова

Остала нам још прашина на хартији
К'о једина успомена на џинове;
Сад сву славу пронађосмо у партији,
Пир поруге дохватио све синове.
Остала нам још прашина на хартији.

Под срамотом живи наше поколење,
Не чују се ни протести ни јауци;
Под срамотом живи наше јавно мнење,
Нараштаји, који сишу ко пауци.
Под срамотом живи наше поколење.

Помрчина притиснула наше дане,
Не види се јадна наша земља худа;
Ал' кад пожар подухвати на све стране,
Куда ћемо од светлости и од суда!
Помрчина притиснула наше дане.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Odgovorio sam, ljudi nek vide tvoje licemerstvo i pretvaranje.

Sto se mene tice, ti si od sad licemer, jer namerno neces da priznas da su vasi protestanti radili isto sto i mi, i da su cak radili i gore stvari i jos uvek to rade!

Gorih od protestanata (demokrata), nema!

Sve se vidi sve se zna, sve se placa kad tad, pa i ovo tvoje licemerstvo ce na naplatu doci!

Stavljas pesmu, da zatvoris stranicu, da se ne vidi tvoja sramota, spamujes!

Poslednja izmena:
Natrag